Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(14-04-2023, 02:37 PM)Darx99 Пише:  https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/41443...bombarduje

Da li je ovo tacno?

Шта мислиш? Blush
Одговори

(14-04-2023, 02:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-04-2023, 02:37 PM)Darx99 Пише:  https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/41443...bombarduje

Da li je ovo tacno?

Шта мислиш? Blush

To je nekakvo izjednacavanje cetnika i partizana.
Одговори

Не, пријатељу. То Ти је једна будала.
Одговори

(14-04-2023, 04:34 PM)Бенито Пише:  Не, пријатељу. То Ти је једна будала.
Будала или не,у овој новој књизи Рат за информације,гомила депеша где Чича тражи гађање.
Додуше махом комуникације и некаква места по Хрватској али тражи да се гађа.
Ништа необично.

А чим Куриру даје интервју делује да си у праву.
Одговори

Ама људи!
Сам термин: "...тражи бомбардовање Србије..." је тендециозан, злонамјеран, смишљен да код читаоца, гледаоца или слушаоца створи слику да су наручиоци непријатељи Србије и злочинци над Србима. Свјестан је извор термина (а злонамјеран је) да неук народ не анализира информације, него их прихвата онако како су пласиране.
Одговори

Miloslave, cuo sam da ste Radosa Bajica u nekoj emisiji nazvali neokomunistom. Ne znam da li ste gledali "Selo gori", ali u toj seriji se prikazuje da jednom od glavnih likova komunisti pljackaju i ubijaju oca. Takodje se prikazuje sudska rehabilitacija nevino streljanom od strane partizana. Zasto bi on kao neokomunista ubacio ovakve detalje u seriju? Mislim da je on u onoj, kako je vi nazivate, partizanskoj seriji htio da pohvali i izgrdi i jedne i druge, sto opet nije dobro jer treba govoriti istinu o jednima i drugima. Barem ono sto se sa sigurnoscu zna.
Одговори

Da li je ovo tacno?

Овде има детаљно о томе:
Ново на Јутјуб каналу Погледи:
Крвави Васкрс 1944. године - савезничка бомбардовања српских градова
Одговори

(14-04-2023, 09:26 PM)Darx99 Пише:  Miloslave, cuo sam da ste Radosa Bajica u nekoj emisiji nazvali neokomunistom. Ne znam da li ste gledali "Selo gori", ali u toj seriji se prikazuje da jednom od glavnih likova komunisti pljackaju i ubijaju oca. Takodje se prikazuje sudska rehabilitacija nevino streljanom od strane partizana. Zasto bi on kao neokomunista ubacio ovakve detalje u seriju? Mislim da je on u onoj, kako je vi nazivate, partizanskoj seriji htio da pohvali i izgrdi i jedne i druge, sto opet nije dobro jer treba govoriti istinu o jednima i drugima. Barem ono sto se sa sigurnoscu zna.

Мислио сам на серију ''Равна Гора'', при чемну сам увек наглашавао да је Институт за савремену историју дао рецензију сценарију.
Одговори

(14-04-2023, 09:26 PM)Darx99 Пише:  Miloslave, cuo sam da ste Radosa Bajica u nekoj emisiji nazvali neokomunistom. Ne znam da li ste gledali "Selo gori", ali u toj seriji se prikazuje da jednom od glavnih likova komunisti pljackaju i ubijaju oca. Takodje se prikazuje sudska rehabilitacija nevino streljanom od strane partizana. Zasto bi on kao neokomunista ubacio ovakve detalje u seriju? Mislim da je on u onoj, kako je vi nazivate, partizanskoj seriji htio da pohvali i izgrdi i jedne i druge, sto opet nije dobro jer treba govoriti istinu o jednima i drugima. Barem ono sto se sa sigurnoscu zna.

Па Самарџа увек више вуче на ову нацистичку страну него комунистичку, ако мора да бира, зато превагне
Одговори

(14-04-2023, 09:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Da li je ovo tacno?

Овде има детаљно о томе:
Ново на Јутјуб каналу Погледи:
Крвави Васкрс 1944. године - савезничка бомбардовања српских градова

У овом интервјуу се да наслутити да је историчар читао научне радове о теми, цитира их местимично.
Међутим, то је затрпано неким коментарима и опремом текста те је реално неупотребљиво.

Са друге стране, Самарџић се није оптерећивао тиме да истражује релевантне изворе нити да цитира научне радове, већ је набацао неке своје тезе.
Тако се по њему Велебит договарао са Меклином вече пре бомбардовања Београда... које су у ствари извршили Американци.
Одговори

Још једна ствар, о озбиљности истраживања говори прва слика која је дата као илустрација срушеног Београда.
Слика се појављује и на другим сличним сајтовима.

На слици се не налази Београд, већ Задар.
У позадини се види звоник манастира светог Фрање.
Има слика овог истог места из различитих углова, нпр овде.
https://www.antenazadar.hr/clanak/2018/1...je-grada2/
Одговори

Да ли је Дража истовремено био министар у влади Краљевине Југославије и начелник Врховне команде цијеле војске Краљевине Југославије (укључујући ЈВуО, ЈВвО, и ЈВуЗ)?
Одговори

(15-04-2023, 11:35 AM)Potporucnik1 Пише:  Да ли је Дража истовремено био министар у влади Краљевине Југославије и начелник Врховне команде цијеле војске Краљевине Југославије (укључујући ЈВуО, ЈВвО, и ЈВуЗ)?

Или је био начелник команде само ЈВуО-а?
Одговори

(13-04-2023, 05:18 PM)Бенито Пише:  Имаш чувени есеј Слободана Јовановића по том питању, из 1942. године. Пронађи то и све ће Ти бити јасно.
Многи пореде капитулацију Југославије са капитулацијом Њемачке 1945.) Какав коментар имаш на то?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним