Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(18-07-2014, 12:48 PM)Зоран Недељковић Пише: Да ли знаш нешто више о активностима песника Симе Пандуровића за време рата ? Он је важио за Недићевог човека, после рата мислим да је осуђен на 5 год. робије, умро је 1960. год. У књизи - Преглед историје НОБ у Шумадији -, аутора Милована Мике Милосављевића, пише на основу заплењене четничке архиве да су четн. лист - СВИТАЊЕ - уређивали Анђелка Костић и Сима Пандуровић. Лист - СВИТАЊЕ - штампан је од Другог шумадијског корпуса.
Sima Pandurović je potpisao "Apel srpskom narodu", ali koliko se sećam nije bio u Nedićevoj administraciji. Možda je više bio nešto poput simpatizera. Čuo sam i za jednu anegdotu u vezi sa njim. Dok je bio u zatvoru posetio ga je neki visokopoziocionirani drug, čini mi se Krcun.
Pita njega Krcun: "Simo, od kada ti nisi na slobodi?
"Od oslobođenja" - odgovori Sima.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Озбиљну анализу свакако, мислим психијатријску.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(18-07-2014, 10:36 PM)Захумље Пише: Па Милославе Деретић је успео да повезује Scythians Са Србима
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-anticka-istorija
Scythians може се повезивати са Баска.....Појол је Баск.....
Ирци се могу да повезују са Scythians
Да нећеш да кажеш да се Баскијци стварно декларишу као Срби?
Сви Индо-Европски народи се могу повезати зато што имају заједничку колевку, родност по језику, прадомовини, пантеону, и на крају крви, али не на начин на који је он овде то изнео, пласирајући очигледну измишљотину и невиђену глупост, вероватно неукима, који тако нешто прихватају олако, јер ово уопште не личи на излагање једног историчара, већ обичног манипуланта.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 19-07-2014, 12:09 AM од
Громовник.)
Поруке: 423
Теме: 0
Углед:
22
Да ли је познат неки сукоб јединица СДК-а, СДС-а и СГС-а са усташама, балистима или неким другим јединицама које су се сматрале савезницима Немачке?
(Последња измена: 23-07-2014, 06:20 PM од
Мргуд.)
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
Јел Хусеин Миљковић(Усташа,партизан,па опет усташа,па опет партизан) . . . сарађивао са четницима? Видим код пулена "пса флукса бомбохвататеља и његовог газде Тита" ово :
Цитат:Objavljeni su još 1983, a čuvaju se u Vojnom arhivu u Beogradu. Reč je o depeši Momčila Đujića Draži Mihailoviću od 7. februara 1944. "Od poslednjeg izveštaja kojeg sam vam uputio o Huski Miljkoviću, naši međusobni odnosi i saradnja sa njim, bila je potpuna. Područje njegovog rada uglavnom je bio srez cazinski. Naš grmečko-petrovački odred izodio je sa njegovim ljudima zajedničke operacije protiv komunista. Sa Huskine strane učitelj Kozica bio je neka vrsta poverenika, koji je sa našim ljudima održavao vezu." Zbornik NOR-a, tom 14, knjiga 3, stranica, 364. IImaš taj zbornik i na Znacima Kao i sva četiri zbornika Nora u kojima su objavljeni četnički dokumenti. Ovo ti je signatura iz arhiva: VA, Ča, k. 276, reg. br. 13/1 (knjiga XLVI).
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 23-07-2014, 11:01 PM од
Бранке.)
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(23-07-2014, 11:21 PM)Милослав Самарџић Пише: (23-07-2014, 11:00 PM)Бранке Пише: Јел Хусеин Миљковић(Усташа,партизан,па опет усташа,па опет партизан) . . . сарађивао са четницима? Видим код пулена "пса флукса бомбохвататеља и његовог газде Тита" ово :
Цитат:Objavljeni su još 1983, a čuvaju se u Vojnom arhivu u Beogradu. Reč je o depeši Momčila Đujića Draži Mihailoviću od 7. februara 1944. "Od poslednjeg izveštaja kojeg sam vam uputio o Huski Miljkoviću, naši međusobni odnosi i saradnja sa njim, bila je potpuna. Područje njegovog rada uglavnom je bio srez cazinski. Naš grmečko-petrovački odred izodio je sa njegovim ljudima zajedničke operacije protiv komunista. Sa Huskine strane učitelj Kozica bio je neka vrsta poverenika, koji je sa našim ljudima održavao vezu." Zbornik NOR-a, tom 14, knjiga 3, stranica, 364. IImaš taj zbornik i na Znacima Kao i sva četiri zbornika Nora u kojima su objavljeni četnički dokumenti. Ovo ti je signatura iz arhiva: VA, Ča, k. 276, reg. br. 13/1 (knjiga XLVI).
Јесте, једно време. Био је нешто ка Фикрет Абдић 1990-тих.
Ок,али поента је да се преоблачио само у две униформе(усташку и партизанску)?
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,879
Не знам, можда је имао само једну, а мењао знаке. У том случају, не верујем да је носио кокарду.
Поруке: 423
Теме: 0
Углед:
22
Он је уствари био вођа муслиманске сеоске милиције у том крају, а сарађивао је са свима тј. са оним снагама које су се у том тренутку налазиле у његовој регији.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Само што избегавају да кажу да је био члан КПЈ још од пре рата.