Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Кратка историја Хрватске

(20-03-2015, 09:52 PM)Громовник Пише:  И босански муслимани и шиптари су добили своје државе уз подршку наведених земаља, иако им преци нису примили католичанство.

Па Срби нијесу хтјели стварати своју српску државу, него су измишљали нације и државе, а пишали по свему своме.
Имао би ико од њих државу, ал мало сутра, да им Срби нијесу у томе својим лудоријама помогли.

Какви Ватикан, Америка, Енглези, Њемци, Илуминати, арапски свијет и сл. лудорије.Кез
Кад сам себе доведеш у положај да сви одреда пишају по теби, то је то...

Како вели Бранислав Пантић у књизи Бандитско-комунистички логор: "Па ја сам пуковнике и потпуковнике, Србијанце, морао убјеђивати - да су Срби!"Шок

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Јок

Јесте Мунгосе, какав Ватикан каква Немачка, да нису били Срби, или још тачније Србијанци, или још тачније Шумадинци, или још тачније Гружани, или још тачније Липничани, ништа Хрвати не би урадили.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Чекајте бре! А Херцеговце нико не спомиње? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нема народа у Европи који је тако марљиво, тако агресивно и тако предано радио на изграђивању нације као Хрвати. Такорећи склепани на брзину,без икакве озбиљне перспективе прије стотину и кусур година, данас су први члан са Балкана у свим међународним организацијама, са бољим геостратешким положајем него ико други, излазом на цијели источни Јадран и Дунав (сигурно Србија има бољи положај излазећи на три Мораве Rolleyes).

Потцјењивање Хрвата од стране Срба је једна од најглупљи ствари које човјек море видити.

Срби су од народа и нације разградили сами себе такорећи у нешто чему се не мере дати дефиниција.

Одговори

И тај народ који је "тако марљиво, тако агресивно и тако предано радио на изграђивању нације" прву државу је добио тек 1995. године.

А за њихов излаз на источни Јадран, као и за Србијин на три Мораве, заслужан је само један човек, а не Хрвати као целина.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(20-03-2015, 11:51 PM)мунгос Пише:  Нема народа у Европи који је тако марљиво, тако агресивно и тако предано радио на изграђивању нације као Хрвати. Такорећи склепани на брзину,без икакве озбиљне перспективе прије стотину и кусур година, данас су први члан са Балкана у свим међународним организацијама, са бољим геостратешким положајем него ико други, излазом на цијели источни Јадран и Дунав (сигурно Србија има бољи положај излазећи на три Мораве Rolleyes).

Потцјењивање Хрвата од стране Срба је једна од најглупљи ствари које човјек море видити.

Ове ствари су нетачне, јер ти претпостављаш да су Хрвати сами себе градили, а они су, као и Украјинци пројекат страног фактора ради распарчавања и стварања завађених ситних групација од већег народа. Да не би испало да измишљам, ево шта су не тако давно говорили сами Хрвати:

[Слика: 24l7fx4.jpg]

Читати веома пажљиво овај део:

[Слика: 140j5z8.jpg]

Као и ово:

[Слика: 2w23fus.jpg]

Дакле, поставља се питање, ко заиста стоји између одређених националних пројеката? Да ли знаш да је украјински сепаратизам творевина Аустроугарске и да је управо та држава финансирала тај пројекат ради слабљења Русије, а као основни мотор тог процеса су служили украјински унијати из Галиције. Касније су друге западне земље преузеле ту матрицу, ради својих геополитичких интереса на истоку.

Исто тако, садашња хрватска нација настаје после стварања Аустроугарске 1867, када долази до унутрашње реорганизације државе и када се краљевина Славонија припаја Хрватској. Сам Бечки двор је форсирао хрватски национализам и шовинизам ради слабљења српског фактора и његовог утицаја, као и утицаја Србије над становништвом Аустроугарске. Исто тако је Беч форсирао украјински антируски национализам у Галицији.

Ево Аустријске етничке карте, пре стварања Аустроугарске:

[Слика: 2whnqj9.jpg]

(20-03-2015, 11:51 PM)мунгос Пише:  Срби су од народа и нације разградили сами себе такорећи у нешто чему се не мере дати дефиниција.

Може исто да се каже за Русе, јер од нелад јединственог руског народа, сада имамо некакве Украјинце и Белорусе.

А са друге стране, некад различити народи Алемани, Саси, Баварци, Франци постају један народ - Немачки.

Зашто је тако? Разлог је једноставан. Унутрашњи сепаратизам код Срба и Руса је масовно подстицан, форсиран и финансиран од западних и страних држава ради растакања одређених народа да би њиме лакше владали. Исто су нпр. Енглези урадили у Индији, када су се повукли направили су Пакистан чија је улога да функционише као анти- Индија, ради паралисања оба ентитета у вечном сукобу.

Тако су и Аустроугари оставили у наслеђе анти- Србију тј. Хрватску, као и анти- Русију тј. Украјину која је тада била само Галиција, али се та идеја проширила на исток што јој је и била намера.

Такође, бољшевици су се надовезали на ту матрицу (лењинистичко-троцкоситичко тумачење), проглашавајући руски и српски национализам као "освајачки" и проглашавајући све остале национализме и шовинизме као "ослободилачке", чиме су форсирали све могуће локалне сепаратизме на рачун Руса или Срба.

Наравно, рецимо ником није падало на памет да то исто примени на Немце, из простог разлога што је сам Маркс био словенофоб и русофоб и што је он лично Немце видео као једну нацију.
Одговори

Кај си рекел? Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Они мере успехе Срба и Хрвата само на основу једног периода - последњих неколико деценија. Срби су добили (и то без ичије помоћи, својом борбом) две међ. признате државе 1878. године, с тим што је Србија била суштински независна још десетак година пре тога, када су Турци предали Србима последње утврђене градове. Хрвати су добили међ. признату државу 1991/1992, али суштински независну тек 1995. године када су геноцидом (уз свестрану помоћ Запада и издајничке комунистичке власти у Југославији) успоставили контролу над целом територијом.

Одговори

Luctor
Аналогија са Русима и Њемцима нема везе. Руси и Њемци јесу један народ, а не више различитих народа. То они јесу културно и историјски, духовно и у свакоме погледу.
Исто као што су то Србијанци, Босанци, Црногорци, Личани, Далматинци, Славонци итд. Дакле, та аналогија, Руси и Њемци, море се повући на Србе - Србијанце и Црногорце и Босанце и Крајишнике. Никако не море на Србе и Хрвате. Јер то би онда било Руси и Пољаци и Њемци и Холанђани. Ниђе везе.

Хрвати и Срби нијесу један народ. То никад нијесу ни били. Нијесу то били ни у најстаријој историји а то нијесу ни данас. И нема ту никаквог оног "Ко нас бре завади?" и сл.
Ја сам живио и одрастао поред њих и знао сам као дијете још да смо били - ми и они. Такви смо били и прије сто, двиста, петсто година.
Мени је скроз ван досега да разумијем какву блискост неки из Сурдулице налази са њима, а да ја који сам из Лике то не видим.
Можда нијесам довољно паметан и писмен. Или нешто није у реду са овијем из Сурдулице.

(21-03-2015, 08:17 PM)Николај Пише:  Они мере успехе Срба и Хрвата само на основу једног периода - последњих неколико деценија. Срби су добили (и то без ичије помоћи, својом борбом) две међ. признате државе 1878. године, с тим што је Србија била суштински независна још десетак година пре тога, када су Турци предали Србима последње утврђене градове. Хрвати су добили међ. признату државу 1991/1992, али суштински независну тек 1995. године када су геноцидом (уз свестрану помоћ Запада и издајничке комунистичке власти у Југославији) успоставили контролу над целом територијом.

Не него на основу периода 1918-данас. То је цијели један вијек, а не "последњих неколико деценија".
Срби су под потпуном политичком надмоћности Хрвата цијели један вијек - од Супила и Трумбића, преко Радића и Мачека, до Павелића и Тите.

Срби су добили двије свије државе, не без ичије помоћи, него са доста помоћи, прије свега од Русије (то ја зовем Р фактор).

Хрвати су имали државу 1941-1945 и онда су је обновили 1991-1995. Срби за то вријеме нијесу имали никакву српску државу.
Први свјетски рат (уз помоћ Срба) Хрвати су пребродили успјешно. Заштићени су од Италије и Мађара и могли су се по први пут национално развијати до размјера најлуђе мегаломаније и болести (како се видило на практичном примјеру 1941-1945). У Другом свјетском рату, опет су на националном плану остварили такве успјехе као мало који народ. Србе су сломили демографски, национално, културно готово на свим просторима на којима је била хрватска држава.
Павелић је то и сам рекао: "Да сутра пропаднемо, из нас ће остати наше дјело за сва времена!" На шта је мислио не морам појашњавати.

1991-1995 је било само "довршавање радова". Резултати су ту: цијела Источна обала Јадрана, Истра, Дубровник, цијела Славонија, Барања, Сријем и изванредан положај (одскочне тачке) у Босни за "сљедећи пут". Итд. Крајину и Босанску Крајину да и не спомињем.

У исто вријеме ријешили су се Њемаца, Мађара, Талијана и Срба. До 1900. у ткз. Хрватској (Загреб и околина до Хрватског приморја) живило је 300 000 Њемаца и Мађара. Ђе су данас?
У Задру до 1945. било је 90% Талијана. Данас је 98% Хрвата. Па у Задру под Италијом било је више Срба него Хрвата!

Ко то не види, ја не знам шта се ту има рећи.

Одговори

(21-03-2015, 09:39 PM)мунгос Пише:  Аналогија са Русима и Њемцима нема везе. Руси и Њемци јесу један народ, а не више различитих народа.

Па Руси заиста јесу један народ, тј. Великоруси, Малоруси (Украјинци) и Белоруси су један народ-руски и то су увек били, изузев 20. века када се форсира да су различити и где се форсира да они нису исто потенцирајући ситне разлике.

Са друге стране, немачки народ историјски настаје уједињењем различитих германских скупина које међусобне никакве везе нису имали, осим чињенице да су Германи. У ствари немачка нација је у суштини грађена онако како је краљ Александар замишљао унитарну југословенску нацију.

Саси, Баварци, Алемани, Франци, Тирнижани - потпуно различите нације са својим језицима и историјом су често градили заједничку државу - Рајх, а често се разилазили, да би тек у доба романтизма коначно постали једна нација - Немачка.

(21-03-2015, 09:39 PM)мунгос Пише:  То они јесу културно и историјски, духовно и у свакоме погледу.

Културно, историјски и духовно, Баварци, Пруси и Саси немају никакве везе једни са другима, па су ипак Немци.

То што су они сада јако слични културно и историјски, али не и духовно (Баварци су католици, Сакоснци и Пруси протестанти) је последица интензивне културне асимилације свих немачких група у једну матрицу током 19. века, кроз школски систем и државну пропаганду, потенцирајући заједнички дух и националну визију немачког народа.

Код Срба се радило потпуно обрнуто у Југославији (посебно СФРЈ), где су се потенцирале ситне регионалне разлике међу Србима и форсирала сепаратистичка свест, као нешто прогресивно.

(21-03-2015, 09:39 PM)мунгос Пише:  Хрвати и Срби нијесу један народ. То никад нијесу ни били. Нијесу то били ни у најстаријој историји а то нијесу ни данас. И нема ту никаквог оног "Ко нас бре завади?" и сл.

Па оригинал Хрвати и Срби заиста нису један народ. Проблем је што је католичка црква и аустроугарски двор, после 1867 и реорганизације империје одлучила да претопи све Србе католике, тј. Славонце и Далматинце, са изузетком Славонаца и Далматинаца православаца у хрватски корпус и да носе хрватско име.

Као резултат имамо овакву папазјанију да су људи који овако причају све Хрвати:

Штокавски:
Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se ime Tvoje.
Dođi kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja,
kako na Nebu, tako i na Zemlji.
Kruh naš svagdašnji daj nam danas,
i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

Кајкавски:

Japa naš kteri si f 'nebesih nek sesvete ime Tvoje, nek prihaja cesarstvo Tvoje, nek bu volya Tvoja kakti na nebe tak pa na zemle. Kruhek naš sakdajni nam daj denes ter odpuščaj nam dugi naše, kakti mi odpuščamo dužnikom našim ter naj nas fpelati vu skušnje, nek nas zbavi od sekih hudobah.

Чакавски (оригинал Хрватски):

Elatjaće kyeš vaneh nebah, senay elamy urudba tvoja, nay ariva una carmada tvoja tar naybi utemba tvoja koti va nebah osce vaneh tlah. Sey noas pohlib seydni naydas nami danaske tarnay laškas nami une darzi nase koti mye laškamo darznikon nasin, osce nayne pejas noas vane uocani, lehnay bukšas noas ud seyh hudobih.

Ово је наводно све исти језик - Хрватски. Кез

Дакле шта уједињава све ове групе? Па једино католичанство и ништа више. Ко је те групе све прогласио за Хрвате? Хрвати?

Па као што видимо то није случај. Хрвати (овакви какви су сада и са овим језиком и политиком) су нечија творевина (Бечко-Римска), и око 2/3 су пореклом Срби, док је око трећине чисто српског порекла.

Организација која лежи иза Хрвата није у природи Хрвата, већ у природи онога ко их је обликовао такве какви јесу.
Одговори

(21-03-2015, 09:39 PM)мунгос Пише:  Не него на основу периода 1918-данас. То је цијели један вијек, а не "последњих неколико деценија".
Срби су под потпуном политичком надмоћности Хрвата цијели један вијек - од Супила и Трумбића, преко Радића и Мачека, до Павелића и Тите.

И какав су утицај имали Трумбић, Супило и Радић на Краља у Југославији? Шта су то постигли, који су циљ остварили?

Мачек је успео да издејствује од Павла Бановину, али не зато што је био нарочито мудар и паметан, већ зато што су Британци притисли овога да им то да (а притисли су га због својих интереса, а не хрватских).

Тита је такође инсталирао Запад (опет првенствено Британија, и опет због својих интереса), с тим што су Титу у томе доста помогли и Срби (претежно пречани).

Цитат:Срби су добили двије свије државе, не без ичије помоћи, него са доста помоћи, прије свега од Русије (то ја зовем Р фактор).
Кажеш, помогли нам Руси. А јел' ти познато да су баш Руси те 1878. године, тражили да Срби предају Бугарима Ниш и околину, које су претходно ослободили од Турака, и да је српски командант у Нишу изјавио да ће бранити град и од Руса, исто као и од Турака, ако буде требало. Слаб ти је био тај "Р фактор". И у Првом српском устанку су мешетарили и гледали своје интересе, због чега је и Карађорђе изгубио поверење у њих (најблаже речено, пошто је оног њиховог емисара најурио из Србије као пса).

Цитат: Хрвати су имали државу 1941-1945 и онда су је обновили 1991-1995. Срби за то вријеме нијесу имали никакву српску државу.
Први свјетски рат (уз помоћ Срба) Хрвати су пребродили успјешно. Заштићени су од Италије и Мађара и могли су се по први пут национално развијати до размјера најлуђе мегаломаније и болести (како се видило на практичном примјеру 1941-1945). У Другом свјетском рату, опет су на националном плану остварили такве успјехе као мало који народ. Србе су сломили демографски, национално, културно готово на свим просторима на којима је била хрватска држава.
Павелић је то и сам рекао: "Да сутра пропаднемо, из нас ће остати наше дјело за сва времена!" На шта је мислио не морам појашњавати.

И Краљевина СХС је настала под притиском западних сила, имаш на форуму и о томе на доста места, да се не понављам. Претње Британије и мегаломанија краља Александра довели су до њеног формирања (а не "мудрост и памет" хрватских политичара).

Одговори

Устав из 1974: СР Хрватска је "националана држава хрватсаког народа, држава српског народ и народност..."

http://vidovdan.org/slika-dana/ustav-hrv...van-narod/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним