Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Можда Бајић постане директор.
Одговори

Miting u nedelju u minut do 12 ispred zgrade RTS
Komunisti pozivaju na ustanak: Zaustavite emitovanje serije "Ravna Gora"
Simonida Milojković | 06. 11. 2013. - 15:14h | Komentara: 46

Savez komunističke omladine Jugoslavije poziva svoje članove i pristalice da se okupe ispred zgrade RTS u nedelju 10. novembra u minut do 12 i dignu glas protiv serije “Ravna Gora” čije emitovanje počinje te večeri.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/417998/K...Ravna-Gora
Одговори

(07-11-2013, 01:48 AM)Ратко Пише:  ...
Savez komunističke omladine Jugoslavije poziva svoje članove i pristalice da se okupe ispred zgrade RTS u nedelju 10. novembra u minut do 12 i dignu glas protiv serije “Ravna Gora” čije emitovanje počinje te večeri.
...
Komunisti-pozivaju-na-ustanak-Zaustavite-emitovanje-serije-Ravna-Gora
...

Кез

Овој земљи не треба ни Топоница ни Лаза Лазаревић, сем да тамо чува нормалне, лудо буразере, Лудо...

Тужан
Одговори

(07-11-2013, 01:48 AM)Ратко Пише:  Miting u nedelju u minut do 12 ispred zgrade RTS
Komunisti pozivaju na ustanak: Zaustavite emitovanje serije "Ravna Gora"
Simonida Milojković | 06. 11. 2013. - 15:14h | Komentara: 46

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/417998/K...Ravna-Gora

Кез

Smile
Одговори

SPO za, SKOJ protiv "Ravne gore"
Izvor: Tanjug

Beograd -- Srpski pokret obnove pozvao je svoje članove i simpatizere da ne nasedaju na provokacije povodom serije "Ravna gora".

Potpredsednik SPO-a Žika Gojković pozvao i sve poštovaoce dela generala Dragoslava Mihailovića, da "ne nasedaju na provokacije" Saveza komunističke omladine Jugoslavije, koja je za sutra najavila protest zbog početka emitovanja ove serije.

Gojković je u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da je cilj SPO rehabilitacija Mihailovića i svih pripadnika Ravnogorskog pokreta, ali da se ta stranka zalaže i da sukobi među Srbima zauvek prestanu.

"Zbog toga pozivamo članove i simpatizere naše stranke i sve kojima je demokratska, slobodna Srbija na srcu, da pokažu da su po kulturi, obrazovanju, patriotizmu i ponašanju iznad onih koji se, zarad prikrivanja zločina svojih ideoloških očeva, protive emitovanju serije 'Ravna Gora", navodi se u saopštenju.

Gojković tvrdi da parole kojima se pristalice Saveza komunističke omladine Jugoslavije pozivaju na protest ne razlikuju od onih iz 1945. godine, zbog kojih su "stotine hiljada najboljih kćeri i sinova našeg naroda stradale".

On je naveo da najavljeni protest predstavlja "dizanje glasa protiv prvog gerilca Evrope, koji je među saveznicima iz Drugog svetskog rata priznat kao antifašista".

Međutim, kako tvrdi, od "komunista nije bolje ni očekivao", jer se "najbolje snalaze u falsifikovanju istorije".

SPO se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprineli snimanju i emitovanju serije "Ravna Gora", koja će, kako smatraju, najviše poslužiti mladim generacijama da se upoznaju sa istorijskim činjenicama.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?..._id=775514

Приказиваће се и на РТРС...

Prikazivanje prvog ciklusa jednog od najambicioznijih i produkcijski najzahtjevnijih projekata Radio-televizije Srbije, počinje 10. novembra i na Televiziji Republike Srpske.
http://mojahercegovina.com/ravna-gora-od...a-na-rtrs/
Одговори

(09-11-2013, 01:35 PM)Ратко Пише:  SPO za, SKOJ protiv "Ravne gore"
Izvor: Tanjug

Beograd -- Srpski pokret obnove pozvao je svoje članove i simpatizere da ne nasedaju na provokacije povodom serije "Ravna gora".

Potpredsednik SPO-a Žika Gojković pozvao i sve poštovaoce dela generala Dragoslava Mihailovića
Smile
Одговори

Аууу, какав је промашај прва епизода!

Тиха језа.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Ево баш сам почео да пишем приказ...
Одговори

Чак је и технички очајно урађено... А тек режијски, могао је тродупло више кадрова да стави за ових сат времена... Једном речју успео је да направи ужасно досадну епизоду.
Онда она небулоза, млади идеалиста комуниста јури за птичицом и ризикује живот... Мајко мила!
Одговори

Ја и даље нисам сигуран да ли је ово онај холивудски пројекат који је најављивао Милослав(нисам ироничан)... Што се серије тиче мислим да је ово здрав почетак. Свиђа ми се што се јасно скреће пажња ко су у ствари енглези. Замерка на трајање серије од само 10 епизода. Било би лепо да неко упућенији искоментарише овај почетак што се тиче историјских чињеница пошто је концентрација Радоша Бајића углавном на обичан народ и дијалоге.
Апел администратору да се тема пребаци у подфорум политика или четнички покрет да би више људи учествовало у расправи.

Smile
Одговори

Украдоше 10 минута, трајала 50 а најавили сат.
Одговори

Погледао сам прву епизоду , шта могу закључити из ње:
1.сама прича у првој епизоди је сувише недоречена у смислу да није приказано потпуно стање у држави у том априлском дану и вечери пред напад
2.сцена где млади поручник пита домаћина у ком правцу је село Струганик је по мени одлична ,симболична је и по томе што поручник каже да познаје одлично топографију и да му је циљ кућа војводе Мишића такође има и симбола у поздраву ,,ПОМАЖЕ БОГ ДОМАЋИНЕ,,
поздрав који се данас код нашег народа углавном изгубио,такође по мени има и спој уметничког пре свега али и историјског када каже да познаје топографију Србије по мени можда је аутор том сценом алудирао према војводи Путнику који је познавао сваку стопу Србије чак је важило и уверење код нарада да оно што је био академик Јован Цвијић у цивилству за географију то је био војвода Путник за топографију и уопште војну науку.
3.Технички гледано како су обучени и наоружани војници Краљевске војске мислим да је то одрађено доста добро-верно,официри исто тако ,њихове униформе такође.
4.Сцена на белом двору је по мени уметнички приказ много већи него историјски.
Све у свему мислим да је доста добро за почетак,једино ми је криво што више није било сцена везано за српску сељачку породицу Таралић.
Одговори

(10-11-2013, 10:09 PM)херцеговац Пише:  Аууу, какав је промашај прва епизода!

Тиха језа.
Зашто тако мислиш?
Одговори

А какви су наши?
Укратко: ужас!
Командир карауле у Сипском каналу на Дунаву, пред зору 6. априла банчи у кафани, уз музику и две певаљке. Долази војник на бициклу и обавештава га да су на Дунаву уочени сумњиви чамци, преносећи поруку дежурног официра да одмах дође. Командир је видно пијан, а и прејео се, стално подригује. Одовуд га зове дужност, а отуд певаљке! Он је, као, у дилеми коме ће се приволети царству, али гледаоци нису, јер је сугестија очигледна. Командир каже официру да иде, са`ће он, само што неће - па одлази међу певаљке и враћа се банчењу.
Разочарани војник стиже до карауле таман да види да су му сви другови поубијани. Додуше, приказане су само нејасне експлозије, нема сцена борбе, не виде се ни Немци.
Овај догађај је кључан у оцени карактера серије.
Зашто?
Зато што је немачки напад - ако не рачунамо Словенију - заиста почео после поноћи 5/6. априла у Сипском каналу. Напали су специјалци из дивизије ''Бранденбург''. То је била вероватно најбоља немачка јединица ове врсте, а напад је изгледао овако:
''...Немци, свесни те опасности, испланирали су заузимање и спречавање онеспособљавања Сипског канала. Уочи напада, прво је локални фолксдојчер позвао групу југословенских официра на неку прославу у своју кафану, где су сви омамљени средством за успављивање. У току ноћи 6. априла 54 припадника пука Бранденбург преобучени у српска сељачка одела су пребачени гуменим чамцима на југословенску обалу, побили успаване официре, и после краће борбе са војницима успешно заузели канал и сва постројења''.
Извор: Бранко М. Јевтић и Бранко Богдановић, ''Јуришни батаљони војске Краљевине Југославије - од мита до истине''. Цитат је на страни 54, у поглављу ''Заузимање Сипског канала''.
Књига, додуше, још није изашла из штампе, добио сам је у електронској форми, пошто смо Бранко Јевтић и ја блиски сарадници. Бранко је посвећен истраживач и доста је познат у нашем свету - тако да је за њега чуо и Радош Бајић. И Бранко је дао Бајићу опис догађаја у Сипском каналу...
Дакле, овде није у питању незнање, већ намера: српски официри, омамљени неком дрогом, приказани су као пијанице, и то у контексту идеализације комуниста.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним