Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Бенито,
назив је Институт за Савремену Историју - ИСИ.
http://isi.co.rs/

Што се тиче саме серије, на страну нетачност историјских сцена - у мало ком филмском остварењу оне и јесу верне - али серија је просто гледано лоша, развучена, негледљива. То је главни грех ауторима који су макар то требали да ураде како треба.

Други још већи проблем је што су уопште одлучили да праве ову серију. Посебно због тога што нису испратили 100 година ослободилачких ратова Србије што је врло битан моменат у нашој историји, већ су се одлучили за тему којој нису дорасли и око које постоји велика разлика у ставу, не само код грађана Србије.
Одговори

Vatra, bar ste dosad dokazali da imate smisao za humor ( ovo je bez ikakve malicioznosti). Nemojte da razocaravate. Dakle, ovo u vezi ISIS(a nije islamska drzava) je sala. SmileSmile Interna sala, izmedju njih i mene.
A, inace, odlican Vam je ovaj post gore.
Одговори

(25-11-2015, 10:52 PM)Бенито Пише:  Vatra, bar ste dosad dokazali da imate smisao za humor ( ovo je bez ikakve malicioznosti). Nemojte da razocaravate. Dakle, ovo u vezi ISIS(a nije islamska drzava) je sala. SmileSmile Interna sala, izmedju njih i mene.

Бенито,
да сте написали ИСИ(С), па да и разумем шалу.
Овако заправо изгледа као да намерно погрешно наводите име.
Поготово је чудно што су их мање или више оправдано етикетирали као про-четничке, антикомунистичке, ревизионистичке, про-НАТО, неокомунистичке, па чак и про-усташке, али ово за исламистичке би ипак било превише.
Одговори

А јел' гледао неко овај филм "За Краља и Отаџбину" који је ваљда наставак серије? Зна ли неко зашто га нема ни у биоскопима? Да ли је то због тога што је серија очајна или постоје други разлози?
Одговори

Vatra,zaista, bez ikakave namere da se nadgornjavamo oko ovog pitanja, da nesto razjasnim. Narocito sam alergican kada se cacka oko religija, jer to obicno rade ubedjeni ateisti. Dakle oni koji o tome nemaju pojma, osim usadjene mrznje. Ne mislim tu na Vas.
Poenta oko ISISa, i pravog i metaforicnog, nije na islamu, nego na terorizmu. Naravno, u ovom drugom slucaju ne pravom, nego intelektualnom. Ono sto im je zajednicko je to sto oba deluju na paradrzavnom nivou. Posledice po stanovnistvo na koje i u cije ime deluju je razoran. I to neko treba konacno da kaze. Vi, kao covek koji je vrlo dobro upucen u problematiku DSR, pa iako cesto nismo saglasni, ovo odlicno znate. I nemojte da ih Vi branite. Imaju oni i znanja i resursa da se odbrane od mnogo jacih napadaca nego sto je moja malenkost.
Sipuljac, film je jedva i prikazan zato sto taj film nikog ne interesuje i niko nece da kupi kartu za tu glupost. Naravno, autore to ne interesuje jer su oni svoj rad naplatili davno i to direktno od drzave i to direktno krseci svaki moguci zakon o finansiranju u kulturi. Ali, ti zakoni za udbu ne vaze. Takav je slucaj je i sa njihovim savetnicima iz ISI (S) (ajde da poslusam Vatru). Pogledajte samo kolicinu prodatih primeraka njihovih remekdela, koje im finansira drzava, kao i njihove plate po razredima. Naravno da to njih ne interesuje. Eventualno naleti neki pravi zaludjenik u istoriju ,pa napise neku knjigu koju malo bolje prodaju, pa se na tu slavu posle svi oni zakace. Takav je slucaj sa knjigom Nemanje Devica, i ko zna kad cemo to ponovo docekati. Toliko o teroristima.
Одговори

(26-11-2015, 12:58 PM)Сипуљац Пише:  А јел' гледао неко овај филм "За Краља и Отаџбину" који је ваљда наставак серије? Зна ли неко зашто га нема ни у биоскопима? Да ли је то због тога што је серија очајна или постоје други разлози?

Ја колико схватам то су кадрови из серије сажети у филм. И мало је прича промењена. Мислим да ништа ново нећемо видети.
Одговори

(26-11-2015, 01:58 PM)Бенито Пише:  Vatra,zaista, bez ikakave namere da se nadgornjavamo oko ovog pitanja, da nesto razjasnim. Narocito sam alergican kada se cacka oko religija, jer to obicno rade ubedjeni ateisti. Dakle oni koji o tome nemaju pojma, osim usadjene mrznje. Ne mislim tu na Vas.
Poenta oko ISISa, i pravog i metaforicnog, nije na islamu, nego na terorizmu. Naravno, u ovom drugom slucaju ne pravom, nego intelektualnom. Ono sto im je zajednicko je to sto oba deluju na paradrzavnom nivou. Posledice po stanovnistvo na koje i u cije ime deluju je razoran. I to neko treba konacno da kaze. Vi, kao covek koji je vrlo dobro upucen u problematiku DSR, pa iako cesto nismo saglasni, ovo odlicno znate. I nemojte da ih Vi branite. Imaju oni i znanja i resursa da se odbrane od mnogo jacih napadaca nego sto je moja malenkost.
Sipuljac, film je jedva i prikazan zato sto taj film nikog ne interesuje i niko nece da kupi kartu za tu glupost. Naravno, autore to ne interesuje jer su oni svoj rad naplatili davno i to direktno od drzave i to direktno krseci svaki moguci zakon o finansiranju u kulturi. Ali, ti zakoni za udbu ne vaze. Takav je slucaj je i sa njihovim savetnicima iz ISI (S) (ajde da poslusam Vatru). Pogledajte samo kolicinu prodatih primeraka njihovih remekdela, koje im finansira drzava, kao i njihove plate po razredima. Naravno da to njih ne interesuje. Eventualno naleti neki pravi zaludjenik u istoriju ,pa napise neku knjigu koju malo bolje prodaju, pa se na tu slavu posle svi oni zakace. Takav je slucaj sa knjigom Nemanje Devica, i ko zna kad cemo to ponovo docekati. Toliko o teroristima.
Камо среће да је само ИСИ на буџету. А ове разне НВО, одреда црвене. Смео бих да се кладим да је и Ватра у некој од њих, а он нека каже ако хоће.
И сад те НВО оптужују ИСИ за антикомунизам и прочетништво, а у ствари само је разлика у црвеним фракцијама, где је баш ИСИ најмање обојен.
Одговори

(26-11-2015, 12:58 PM)Сипуљац Пише:  А јел' гледао неко овај филм "За Краља и Отаџбину" који је ваљда наставак серије? Зна ли неко зашто га нема ни у биоскопима? Да ли је то због тога што је серија очајна или постоје други разлози?

Био је у биоскопима. Бећина филма су дијелови из серије..
Одговори

(26-11-2015, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Камо среће да је само ИСИ на буџету. А ове разне НВО, одреда црвене. Смео бих да се кладим да је и Ватра у некој од њих, а он нека каже ако хоће.

Може.
Да прецизирам: улажем 10 евра да нисам запослен/сарадник/члан нити једне НВО која се бави политиком или историјом.
Одговори

Ако некоме треба појашњење због чега је потребно појашњење делатности НВО - по садашњем закону НВО су практично сва удружења грађана - почев од НВО које спомиње Самарџић, преко нпр. ловачких удружења, друштва добровољних давалаца крви, удружења ратних инвалида, спортских клубова, Менсе, па све до љубитеља лего коцки.

Пошто се ради о уговору, треба прецизирати ствари, да ми не би после Самарџић тражио паре јер сам куповао Лего коцке. Креза
Одговори

(27-11-2015, 11:01 AM)ватхра Пише:  
(26-11-2015, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Камо среће да је само ИСИ на буџету. А ове разне НВО, одреда црвене. Смео бих да се кладим да је и Ватра у некој од њих, а он нека каже ако хоће.

Може.
Да прецизирам: улажем 10 евра да нисам запослен/сарадник/члан нити једне НВО која се бави политиком или историјом.
А Знаци.нет, у шта спадају? Зар тај сајт не финансира држава?
Одговори

(27-11-2015, 05:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  А Знаци.нет, у шта спадају? Зар тај сајт не финансира држава?

Колико знам, нити су НВО нити га финансира држава, али проверићу.
Са њим сарађујем тако што размењујемо материјале и истраживања, као што радим и са доста других историчара и код нас и у иностранству. Нудио сам и овде сличну сарадњу, али осим Динчића нико није био заинтересован.

Да се вратимо на Знаке, нисам њихов члан нити запослен или хонорарац Креза
Одговори

Коме си нудио сарадњу, на форуму или Погледима (фирми)?
Ако се добро сећам била је једна иницијатива, да се удруже средства за набавку материјала из америчких архива. Не знам да ли је то потекло од тебе или другог форумаша,али свеједно, на томе је стало.

И даље мислим да је идеја добра, а верујем да има још заинтересованих.
Одговори

(27-11-2015, 09:02 PM)Chicot Пише:  Коме си нудио сарадњу, на форуму или Погледима (фирми)?
Ако се добро сећам била је једна иницијатива, да се удруже средства за набавку материјала из америчких архива. Не знам да ли је то потекло од тебе или другог форумаша,али свеједно, на томе је стало.

Ја сам дао предлог на једној теми, ти си једини рекао да је добра идеја и ту је стало.
Не ради се о класичном удруживању средстава, већ више о размени. Ја већ имам доста материјала и обавио сам велико истраживање, договорили би се шта кога занима и шта коме треба, а ако има потребе поручили нов материјал.

На исти начин сам контактирао више десетина људи у иностранству и са њих десетак разменио материјал.
Тако сам дошао до доста битних информација, а приде и добио једно три пута више материјала него што сам платио...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним