Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Да убијају сељаке?

Видео сам Крадош Балајић...ткз Бајић Радош....ткз зец белог.....на ТВ емиције из Чикаго....некако су успелих да умешају Метрополит Амфилофије Радовић.... са рапортажа.....тако ниси знао јели су заједно дошли.....један да слави Светог Саве....других да тражи новац од Четнићке диаспоре да им глумац ера КОМУНИЗАМ.....спрда и руга са историјом другог светског рата!

Тако мало Амфилофије....доста Крадоша ......и доста наивни жене у сали....доста спиновање .....боље речено доста класичне .....серење!

Али изгледа дај је Крадош индирекно инсињуирао да је овај сајт или сличне сајтове су Ектремне....
Одговори

Драган Бјелогрлић: Зашто се одричемо Титових победа?
Скојевац
Глумац Драган Бјелогрлић, који у ТВ серији "Равна гора" игра Јосипа Броза Тита, успротивио се ревидирању историје истаквши да су Срби чинили већински део партизанског покрета, који је у Другом светском рату био на страни победника.
Бјелогрлић је у интервјуу за новогодишњи број "Блица" истакао да је по политичком опредељјењу "искрени левичар... "
Шта ће један искрени левичар у „Равној гори“?
- Улогу Тита нисам могао да одбијем. Ту серију су нападали, а да је нису ни видели - рекао је Бјелогрлић за "Блиц".
Какав је ваш став о Титу и Дражи?
- Народи које желе да буду озбиљни не преиспитују своју историју после 60 година. Ја мислим да постоји неки период од 25 до 30 година док су још савременици живи када се одређени догађаји могу преиспитивати. После тога озбиљни народи то више не раде. Питање четника и партизана може да буде занимљиво уметницима, историчарима. Могу да се снимају филмови, серије, али ми као друштво не треба да мењамо став, да мењамо уџбенике, не треба нашу децу да збуњујемо.
Ви сте на страни партизана?
- Партизани су били на страни победника. Вероватно пуковник Дража Михаиловић није заслужио све што му се десило. Можда је био и патриота, али он је изгубио рат. Историја је пуна тога. С друге стране, већину Титове победничке армије су чинили Срби и потпуно ми је сомнабулно да се ми као народ одричемо тога. А не одричу се Словенци. Ми који смо изнели народно-ослободилачку борбу? Неки наши интелектуалци се тога одричу и сматрају то највећим злом. То је апсурд. Неки наши интелектуалци од краја 80-их до данас су пали на многим испитима. Унели су много забуне и штете. Ти обрачуни нису наши него њихови у ствари. Ево, ја сам рођен 1963. И знам да је већина наших интелектуалаца у доба комунизма писала шта год је хтела, радила шта год је хтела, били мажени и пажени, притом уживали у гнезду опозиционарства и углавном били добро плаћени.
Проучавали сте Тита припремајући се за серију?
- Ми смо за време Тита досегли неке од најбољих тренутака наше историје. После рата, диктатуре, Голог отока, он прави систем какав данас не можемо ни да замислимо. Прави озбиљну државу, светски релевантну, јаку средњу класу, озбиљну интелектуалну опозицију. Сваки сегмент друштва је био на много вишем нивоу. Узмимо културу: имамо нобеловца, имамо озбиљан популистички филм, имамо озбиљан критички филм - црни талас. Највеће награде на фестивалима. Имали смо дом културе у сваком селу, озбиљну телевизију...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/432366/...vih-pobeda
Одговори

Једино што је у праву је да су већину партизанског покрета чинили Срби и то не већину него апсолутно већину

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(05-01-2014, 02:54 PM)Вукашин Петковић Пише:  - Народи које желе да буду озбиљни не преиспитују своју историју после 60 година. Ја мислим да постоји неки период од 25 до 30 година док су још савременици живи када се одређени догађаји могу преиспитивати. После тога озбиљни народи то више не раде.
У социјализму није постојала историја као наука. Ствар је проста: нема слободе говора - нема историје. Само партијска пропаганда.
Ова серија је поред осталог послужила да боље видимо ко су данашњи комунисти.
Одговори

Radošu Bajiću povelja Udruženja dramskih pisaca
Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora", kojom se, kako se ističe, prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije

Predsedništvo Udruženja dramskih pisaca Srbije donelo je jednoglasnu odluku da dramskom piscu i reditelju, Radošu Bajiću, dodeli specijalnu Povelju za doprinos slobodi stvaralaštva u tumačenju novije srpske istorije.

Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije “Ravna gora“, realizovane u koprodukciji Radio-televizije Srbije i producentske kuće “Kontrast Studios”, saopštila je danas ta kompanija.
Stvarajući scenario za TV seriju “Ravna gora”, koji je plod višegodišnjeg rada i temeljnog istraživanja, Bajić je otvorio pitanja o najosetljivijem periodu srpske istorije i međusrpskog rata od 1941. do 1945. godine.
U saopštenju se ističe da se “ovom pričom prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije. O svemu se govori bez ideoloških predrasuda, bez ambicije i namere da se stvore nove podele, da se ravnogorci pretvore u anđele, a da partizani budu demonizovani i kaljani; istinito se prikazuju bespuća i nacionalni sunovrat srpskog naroda u vreme Drugog svetskog rata”.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Одговори

(05-01-2014, 02:54 PM)Вукашин Петковић Пише:  Драган Бјелогрлић: Зашто се одричемо Титових победа?
Скојевац
Глумац Драган Бјелогрлић, који у ТВ серији "Равна гора" игра Јосипа Броза Тита, успротивио се ревидирању историје истаквши да су Срби чинили већински део партизанског покрета, који је у Другом светском рату био на страни победника.
Бјелогрлић је у интервјуу за новогодишњи број "Блица" истакао да је по политичком опредељјењу "искрени левичар... "
Шта ће један искрени левичар у „Равној гори“?
- Улогу Тита нисам могао да одбијем. Ту серију су нападали, а да је нису ни видели - рекао је Бјелогрлић за "Блиц".
Какав је ваш став о Титу и Дражи?
- Народи које желе да буду озбиљни не преиспитују своју историју после 60 година. Ја мислим да постоји неки период од 25 до 30 година док су још савременици живи када се одређени догађаји могу преиспитивати. После тога озбиљни народи то више не раде. Питање четника и партизана може да буде занимљиво уметницима, историчарима. Могу да се снимају филмови, серије, али ми као друштво не треба да мењамо став, да мењамо уџбенике, не треба нашу децу да збуњујемо.
Ви сте на страни партизана?
- Партизани су били на страни победника. Вероватно пуковник Дража Михаиловић није заслужио све што му се десило. Можда је био и патриота, али он је изгубио рат. Историја је пуна тога. С друге стране, већину Титове победничке армије су чинили Срби и потпуно ми је сомнабулно да се ми као народ одричемо тога. А не одричу се Словенци. Ми који смо изнели народно-ослободилачку борбу? Неки наши интелектуалци се тога одричу и сматрају то највећим злом. То је апсурд. Неки наши интелектуалци од краја 80-их до данас су пали на многим испитима. Унели су много забуне и штете. Ти обрачуни нису наши него њихови у ствари. Ево, ја сам рођен 1963. И знам да је већина наших интелектуалаца у доба комунизма писала шта год је хтела, радила шта год је хтела, били мажени и пажени, притом уживали у гнезду опозиционарства и углавном били добро плаћени.
Проучавали сте Тита припремајући се за серију?
- Ми смо за време Тита досегли неке од најбољих тренутака наше историје. После рата, диктатуре, Голог отока, он прави систем какав данас не можемо ни да замислимо. Прави озбиљну државу, светски релевантну, јаку средњу класу, озбиљну интелектуалну опозицију. Сваки сегмент друштва је био на много вишем нивоу. Узмимо културу: имамо нобеловца, имамо озбиљан популистички филм, имамо озбиљан критички филм - црни талас. Највеће награде на фестивалима. Имали смо дом културе у сваком селу, озбиљну телевизију...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/432366/...vih-pobeda

Не прихватам констатацију да смо ми Срби неозбиљан народ. Можда господин Бјелоглић може за себе да каже да је неозбиљан, немам ништа против, али ја за себе и народ коме припадам то не могу. И уосталом, ко су ти озбиљни народи које господин Бјелогрлић помиње? Да ли мисли на Енглезе, Французе, Немце...? Па управо ти "озбиљни" народи се данас из петних жила труде да ревидирају (фалсификују) догађаје од пре 100 година, а Срби су неозбиљни јер желе да се коначно каже истина о рату 1941.-1945.
Дакле по господину Бјелогрлићу, озбиљнима је дозвољено фалсификовање, а "неозбиљнима" је забрањена или непотребна истина.
Хвала вам господине Бјелогрлићу за све улоге које сте остварили и за филмове и серије чији сте аутор, сматрам да тај посао радите одлично и надам се да ћете још дуго снимати филмове које ћемо радо гледати, али немојте се бавити историјом. Има у овој земљи Србији много људи којима једино правда и исправљање историјских неправди може донети мир. Знате, ја у овој земљи не могу бити срећан док деца у школи уче да су се комунисти борили за ослобођење, за бољи живот, за лепше сутра, а да су се њихови најближи борили против свега тога.
Како ћемо престати да правимо и понављамо грешке ако не знамо истину?
Одговори

Ако свој пројекат "Монтевидео" прошири и на Други светски рат тек онда ће бити занимљиво.
Одговори

(05-01-2014, 05:30 PM)Александар Динчић Пише:  Ако свој пројекат "Монтевидео" прошири и на Други светски рат тек онда ће бити занимљиво.

Кидање
Одговори

(05-01-2014, 05:30 PM)Александар Динчић Пише:  Ако свој пројекат "Монтевидео" прошири и на Други светски рат тек онда ће бити занимљиво.
Може она утакмица партизани - Немци из Чачка. Smile
Одговори

Свакако.
Одговори

Auuuuuu, koja je ovo glupost...nailazi cetnicka kolona, upada u neciju zasjedu, krece pucnjava i borba, onda protivnik odjednom ispari nakon Palosevog naredjenja Stankovicu da zauzme uzvisenje sa kojeg se pucalo jer krece njihova svadja, Draza smiruje situaciju,svi na cistini stoje, onih sto su pucali nigdje...

Равна Гора побиједити мора - слобода или смрт!
Одговори

Кољу јагње, боже мој. На шта се троше минути серије.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

I to jos na svoju ruku, znaci niko je *ebe pristune oficire ni 5%, disciplina 0, raspustena banda 100%...

Равна Гора побиједити мора - слобода или смрт!
Одговори

Палошевић извуче Лугера из футроле ВалтераБаја
Син Драган, ако се не варам, распали по непријатељу 1941 из МГ42Баја
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним