Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Да, али је систем такав да само са овим историчарима можеш да добијеш државне паре.
Одговори

Опет је он крив! Smile Ако је тако, могао је или да одабере двојац Николић/Димитријевић или да батали целу ствар.

Мислим, ипак, да није по среди систем колико један појединац - Тијанић. Он је главни иницијатор ове трагикомедије.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Ма не... опет појединац.

Ево мало са Фејсбука, ово сам написао ја:
студенти историје у Србији и данас уче историју Другог светског рата по књизи писаној после 1945, тј. пре пада Берлинског зида 1989? Дакле, по књизи из доба комунизма, која је комунистичка пропаганда?
Да ли знаш да историчари Института за савремену историју овако описују, као Бајић, и четнике, и партизане, и Дражу, и Тита, па чак и српске сељаке (зли, заостали, итд)?

А ово је једна од реакција:

Марјан Манић У праву сте господине Самарџићу,лично знам да било који студент на Филозофском факултету(историја,историја уметности,антропологија,етнологија) у Београду спомене реч четник када говори о другом светском рату или реч секта када говори о разним верским организацијама или појам о масакру срба у било ком рату,може само да се опрости од тог испитног рока.Иако је тај факултет подељен на две јаке струје,проевропску и коштуничин националистички део,треба га затворити на најмање 10 година.Сваке године избаце по 100 студената из разних области историје а они појма немају осим оног што им се сервира.Што се тиче серије,тотални промашај,не гледам од 3 епизоде а прочитао сам му и књигу још тад и знао сам шта ће бити.
Одговори

Зависи од студента. Ако је затуцан и нема неке шире погледе онда ће учити сервирано. Ако је широкоуман узеће литературу ван оне која му се да и истраживати. Тако ја барем. Blush

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Све то знам. Али и Бајић је појединац који је део тог система најодговорнији за ово штеточинство и покушај масовног заглупљивања. Он је као аутор са великим А изашао у јавност и шепурио се три године попут каквог пауна (а испао штиглић) да је то његов пројекат. Није Институт за савремену историју изашао у јавност, већ он и РТС.

Сто пута сам рекао да од државних пројеката нема вајде. Ову ствар мора да узме у руке нека озбиљна продукција и озбиљан редитељ.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Ко је гледао ХБО-ов ''Band of Brothers'' зна како се прави серија о Др. Св. рату.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

(12-01-2014, 01:29 AM)Felix Пише:  Све то знам. Али и Бајић је појединац који је део тог система најодговорнији за ово штеточинство и покушај масовног заглупљивања. Он је као аутор са великим А изашао у јавност и шепурио се три године попут каквог пауна (а испао штиглић) да је то његов пројекат. Није Институт за савремену историју изашао у јавност, већ он и РТС.

Сто пута сам рекао да од државних пројеката нема вајде. Ову ствар мора да узме у руке нека озбиљна продукција и озбиљан редитељ.
Најодговорнији јесте, свакако.
Одговори

(12-01-2014, 01:21 AM)Вања Пише:  Зависи од студента. Ако је затуцан и нема неке шире погледе онда ће учити сервирано. Ако је широкоуман узеће литературу ван оне која му се да и истраживати. Тако ја барем. Blush
Теоретски, кад је Битка на Неретви у питању, ако би рекао да су победили четници, да ли би положио?
Одговори

Нисам још упознао професора за тај део, јавим ти кад будем дошао дотле. Мада, верујем да би питао одакле ми то, који је извор?

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Само немој рећи ''Дража 2'', пашћеш сигурно. Smile
Одговори

(12-01-2014, 01:29 AM)Felix Пише:  Ову ствар мора да узме у руке нека озбиљна продукција и озбиљан редитељ.

Само је питање где наћи паре.

(12-01-2014, 02:50 AM)Милослав Самарџић Пише:  Само немој рећи ''Дража 2'', пашћеш сигурно. Smile

А ако би прекопирао твоје фусноте, дакле ка архиву и зборнику докумената?
Одговори

На крају ће ова серија бити само - "и тако..."
Одговори

(12-01-2014, 10:48 AM)Свевлад Пише:  
(12-01-2014, 01:29 AM)Felix Пише:  Ову ствар мора да узме у руке нека озбиљна продукција и озбиљан редитељ.

Само је питање где наћи паре.

(12-01-2014, 02:50 AM)Милослав Самарџић Пише:  Само немој рећи ''Дража 2'', пашћеш сигурно. Smile

А ако би прекопирао твоје фусноте, дакле ка архиву и зборнику докумената?
Опет би пао.
То иначе раде неки после, у књигама.
На испиту би поред осталог имао проблем јер би професор лако утврдио да студент није био у архиву (треба ићи много пута да то све нађеш), а сем тога ту су поред зборника битне и неке друге књиге.
Одговори

Јел неко прочитао данашњи интервју у блицу "каплара Чутурића" (илити Милоша Тимотијевића,звезде врхунских дела уметности као што су "У земљи крви и меда" и Фрљићев "Зоран Ђинђић" ) ?

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним