13-01-2014, 12:18 AM
Нова ТВ серија - Равна Гора
13-01-2014, 12:24 AM
(12-01-2014, 11:59 PM)Милослав Самарџић Пише: О десетој епизоди ТВ серије ''Равна Гора'':
http://www.pogledi.rs/ravna-gora-10-i-to-prodje/
Који је извор за ово: ''Тита је у Земуну дочекао један агент Гестапоа, од кога је он тражио да се убрза пребацивање „шпанских бораца“ у Југославију.''
13-01-2014, 12:34 AM
Шта, завршено?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
![[Слика: traktor.gif]](http://poljoinfo.com/images/smilies/traktor.gif)
13-01-2014, 12:46 AM
Naravno da ne treba preterivati,u nekim stvarima.Svakako da serija nije idealna i ne uklapa se u svaki detalj tacnih podataka,ali za pocetak ipak je velika stvar i dobra osnova za novi pocetak (otvaranja ociju zaslepljenog naroda),a to da li je kuca Aleksandra Misica bila vila ili skromna kuca smatram da je apsolutno nebitno,u poredjenju sa prethodno prikazivanim ravnogorcima (bradatim,pijanim itd.)
13-01-2014, 01:09 AM
(12-01-2014, 11:19 PM)Милутин Пише:(12-01-2014, 05:01 PM)Snake Пише: Молим вас погледајте ове коментаре, неко ко је симпатизер или у продукцији те серије тумачи историју како му воља, од реченице да Бора Мирковић није био активни официр па до честе употребе реченице Уметничка условљеност, да није смешно било би жалосно овако се играти егзактним подацима из Српске историје.
https://sr.wikipedia.org/w/index.php?tit...id=8734891
Занимљиво како на моју тезу да су Калуђерске баре на Тари а не на Маљену није могао да нађе уметничку условљеност, па је једноставно обрисао целу тезу.
Највероватније је неко из Радошеве продукције, покушавају да перу пропали пројекат, а баш ми је жао, имао је веродостојне глумце, и до детаља је разрађена костимографија али прича не пије воду и то је то, нема играња са историјом. Само је за џабе упропастио тај период да ће наредни сценарита морати много више да се потруди да врати поверење код гледалаца. То је доказ да је покушао на мала врата да прогура Село гори а бабу још нисмо очешљали.
13-01-2014, 01:47 AM
Од једног читаоца:
У манастиру, на архијерејској Лит. користе снимак Лит. из београдског Ман.Ваведење по вођством Дивне Љубојевић. Нисам сигуран шта се уствари чује:. ал' на снимку спомињу ".:Најсветијег патријарха Павла:."
У манастиру, на архијерејској Лит. користе снимак Лит. из београдског Ман.Ваведење по вођством Дивне Љубојевић. Нисам сигуран шта се уствари чује:. ал' на снимку спомињу ".:Најсветијег патријарха Павла:."
13-01-2014, 01:56 AM
(13-01-2014, 01:47 AM)Милослав Самарџић Пише: Од једног читаоца:
Кад сам први пут слушао учинило ми се да сам и то чуо.
Јесте у питању је Павле али је исечено у моменту кад каже П..
Умрећу од смеха тад је патријарх био Гаврило.

Sad upravo citam ove kometare (greske serije) i vidim da su pojedini ciste gluposti,u jednoj od navodnih grski neko pokusava da napravi sto veci spisak gresaka pa lupeta koje kakve gluposti i kaze da je Draza pusio iskljucivo lulu,ocigledno je taj neki neupucen...
13-01-2014, 11:23 AM
Шта сам пропустио? Нисам могао да гледам синоћ.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
13-01-2014, 12:37 PM
Вања погледај, па сам процени 

13-01-2014, 05:13 PM
"Здраво дјечки!" хахахаахха је ли реално ово...

13-01-2014, 06:09 PM
Не бих ни коментарисао ову УСТАШКУ серију, а да нисам сад прочитао овај текст: http://www.pogledi.rs/majkl-radenkovic-o...su-bajicu/
Готово САВРШЕН текст!
Једина (моја) примЈедба је да аутор има благ однос (панагирише) Српску предратну "интелигенцију".
Баш јуче у сталажи налетим на књигу Арчибалда Рајса "Чујте Срби!", па сам је поново прочитао у даху, а после дужег времена.
Укратко и бајић је видан ПРИПАДНИК (духовни) те и такве предратне "интелигенције". Користољубива, подмитљива, завидљива ГАМАД, спремна да се посере на све што у нас Срба Вреди, а за шачицу кикирикија и повластице лењивој гузици!!!
Опет да поновим, ово је МНОГО СТРАШНИЈЕ, него наивне, плиткоумне брозове БЉУВОТИНЕ о Дражи, Србима и Србији! Никакав булајић (или како се већ зову) није никада снимао серију, а оволико и ПОДМУКЛУ! Нити су те титове серије успевале да некога преметну! Али ово ЗЛО ће то успети!
Зато да би разумели бајића, треба да прочитате Рајсову књигу!
Нађох вероватно целу на: www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Кликнете линк и Саве Ас као доц на ваш диск.
Готово САВРШЕН текст!
Једина (моја) примЈедба је да аутор има благ однос (панагирише) Српску предратну "интелигенцију".
Баш јуче у сталажи налетим на књигу Арчибалда Рајса "Чујте Срби!", па сам је поново прочитао у даху, а после дужег времена.
Укратко и бајић је видан ПРИПАДНИК (духовни) те и такве предратне "интелигенције". Користољубива, подмитљива, завидљива ГАМАД, спремна да се посере на све што у нас Срба Вреди, а за шачицу кикирикија и повластице лењивој гузици!!!
Опет да поновим, ово је МНОГО СТРАШНИЈЕ, него наивне, плиткоумне брозове БЉУВОТИНЕ о Дражи, Србима и Србији! Никакав булајић (или како се већ зову) није никада снимао серију, а оволико и ПОДМУКЛУ! Нити су те титове серије успевале да некога преметну! Али ово ЗЛО ће то успети!
Зато да би разумели бајића, треба да прочитате Рајсову књигу!
Нађох вероватно целу на: www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Кликнете линк и Саве Ас као доц на ваш диск.
13-01-2014, 06:27 PM
Назвао је серију Равна гора да би придобио у старту четничку (да се боље изразим, НЕкомунистичку) публику, потом целокупну радњу свео на стандардно комунистичко величање и блаћење четничког покрета да би придобио комунистичку публику а онда, на крају, поентирао тако што ће серију завршити родољубивом четничком сценом, како би поново придобио разочарану и озлојеђену четничку публику.
Наравно, ово свако здрав и нормалан види као подвалу, још једна комунистичка пропаганда умотана у шарени папир. Али, ево где смо у проблему. Обишао сам пар форума и неколико сајтова да прочитам коментаре, очекивао сам да се сви сложе да је серија безобразна и срамна кад оно... кад оно људи сви одушевљени, куцају како су им сузе кретале када је Дража пољубио заставу, како је Радош Бајић показао свима који су причали будалаштине о томе како се у овој серији блате четници... То је наша највећа несрећа! Што народ на овом подручју има памћење као златна рибица! Да некога питате шта се дешавало у серији, како то да је Дража неспособан а његова група са којом се пробијао до Равне горе разуларена банда која коље шта стигне, било да су животиње или људи, у којој се не зна ни ко је официр а ко војник ни ко коме наређује, док комунисти парадирају у армани оделима и планирају напад на Хитлера... ма тога се више нико не сећа, памти се само ово од пре 2 дана, дирљив долазак на Равну гору!
И зна Бајић врло добро каква је већина наше ТВ популације, зато је овако конципирао серију. Не гине нам још барем 20 епизода, имајући у виду његову перфекцију да сними 85 епизода без радње (Село гори)...
Наравно, ово свако здрав и нормалан види као подвалу, још једна комунистичка пропаганда умотана у шарени папир. Али, ево где смо у проблему. Обишао сам пар форума и неколико сајтова да прочитам коментаре, очекивао сам да се сви сложе да је серија безобразна и срамна кад оно... кад оно људи сви одушевљени, куцају како су им сузе кретале када је Дража пољубио заставу, како је Радош Бајић показао свима који су причали будалаштине о томе како се у овој серији блате четници... То је наша највећа несрећа! Што народ на овом подручју има памћење као златна рибица! Да некога питате шта се дешавало у серији, како то да је Дража неспособан а његова група са којом се пробијао до Равне горе разуларена банда која коље шта стигне, било да су животиње или људи, у којој се не зна ни ко је официр а ко војник ни ко коме наређује, док комунисти парадирају у армани оделима и планирају напад на Хитлера... ма тога се више нико не сећа, памти се само ово од пре 2 дана, дирљив долазак на Равну гору!
И зна Бајић врло добро каква је већина наше ТВ популације, зато је овако конципирао серију. Не гине нам још барем 20 епизода, имајући у виду његову перфекцију да сними 85 епизода без радње (Село гори)...
14-01-2014, 12:34 AM
[size=medium] Ја сам гледао свих девет епизода које су чист промашај бар за мене. Ништа није приказано како треба. Господина Самарџића су бесомучно напали чланови СПО-а због чијег критиковања су ме избацили из групе "Ја сам из четничке фамилије". Ја сам слушао на ТВРС Предрага Марковића и Момчила Павловића у емисији у којој је гостовао Предраг Лозо. Све ми је било јасно. Павловић је типични комуњарски историчар. Знао сам да је цела серија чиста зајебанција одмах после прве епизоде.[/size]
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)