Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Ето, како се заврши прича са Равном Гором. Глумац који је тумачио лик Драже Михаиловића, умро је пре него што је напунио број година које је Дража имао 1941. године.
Главни аутор овог дела завршио је на ТВ Пинк, са новим " ремек-делом", које се зове Шифра Деспот.
Није му било тешко да се договори са власником те ТВ куће, јер су однедавно и комшије на Дедињу.
Е, моји Срби...
Кад сад прочитам коментаре типа " боље да је ишта снимљено" или " бар је поменуто Дражино име" и сличне, дође ми да плачем или да се смејем.
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Отишао је и сироти Манда - Тарас.
Остала је олош - Јелена Милић.
Поруке: 17
Теме: 0
Придружен: Nov 2017
Углед:
0
На жалост прво је отишао Манда а за њим и Глоговац.По мени иако је серија била баш лоша Глоговац је феноменално одиграо ђенерала Михаиловић.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Професор Јовановић о Енглезима и Черчилу, 23. марта 1941. године
Слободан Јовановић: ...Не знам, али ови Енглези су страшно глуп народ. Право је чудо како они држе ту империју.
Драгољуб Јовановић: Али Черчил је страховито интелигентан.
С. Ј.: Черчил није Енглез. Мајка му је Американка. Јесте интелигентан, само у томе има нечег морбидног. Отац му је имао сифилис. Та деца су обично врло интелигентна, али је код њих нешто извитоперено. Молим вас, Енглези гурају цео свет у рат, а сами нису спремни и мисле да се спремају у току рата...
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
РТС честита празник са серијом "Равна Гора"
Ја сам се подсетио. Свака друга реченица нема везе са животом а акамоли са историјским чињеницама.
5. април 1941. ситни сати
Проф. др Слободан Јовановић и СЕР Винстон Черчил
Ђенерал Симовић хоће на "аудијенцију код Хитлера...али се нико не јавља у немачком посланству".

Министар војни ђен. Богољуб Илић слеже раменима и говори да стално нешто заборавља. Али "бриљира" Ристовски ( тада Г17+) као ђенерал Боривоје Мирковић који каже да можемо да се бранимо " 6 недеља".
Колико је мени познато то је рекао ухапшени министар војни ђенерал Петар Пешић.
Поруке: 14,528
Теме: 307
Углед:
3,065
Сад случајно ухватих детаљ из серије која се репризира где разговарају Аца Мишић и апотекар. Промакао ми је тај детаљ, где Мишић вели да је 150000 Срба у Првом светском рату пострадало од тифуса. Бојим се да то није тачан број, и да је број Срба умрлих од заразних болести током 1915. године и касније током окупације Краљевине Србије, знатно већи. То је, уосталом, и разлог што је толико Срба настрадало у Првом светском рату.
(05-05-2018, 09:38 PM)Бенито Пише: Сад случајно ухватих детаљ из серије која се репризира где разговарају Аца Мишић и апотекар. Промакао ми је тај детаљ, где Мишић вели да је 150000 Срба у Првом светском рату пострадало од тифуса. Бојим се да то није тачан број, и да је број Срба умрлих од заразних болести током 1915. године и касније током окупације Краљевине Србије, знатно већи. То је, уосталом, и разлог што је толико Срба настрадало у Првом светском рату.
Код мене су били равноушни на име прошле епизоде те серије ( "Кама" ).
Да лије могуће да Радош Баић није могао да смисли неки други наслов за ту иначе скандалозну епизоду.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
А шта ћемо са филмом Устав Републике Хрватске?Пушта се на РТС-у после серије Равна Гора.Мислим да је покојни Небојша погрешио много када је прихватио улогу Травестита,после улоге Драже коју је по мом мишљењу сјајно одрадио,не иде ми никако ,толика трансформација.
(Последња измена: 05-05-2018, 09:53 PM од
Милош Шарац.)
(05-05-2018, 09:52 PM)Pravda Пише: А шта ћемо са филмом Устав Републике Хрватске?Пушта се на РТС-у после серије Равна Гора.Мислим да је покојни Небојша погрешио много када је прихватио улогу Травестита,после улоге Драже коју је по мом мишљењу сјајно одрадио,не иде ми никако ,толика трансформација.
Покојни Глоговац је био глумац и морао је од нечега да живи а касније да покуша да се лечи.
(05-05-2018, 11:23 PM)Pravda Пише: Nije morao baš glumit pjedera ustaškog.
Лако је то рећи. Колико су Глоговцу тражили доктори за лечење ?
Уосталом, без обзира што је Глоговац "глумио педера усташког" неки му нису опростили што је "са поносом" глумио Дражу Михаиловића.
http://www.intermagazin.rs/jelena-milic-.../?lang=cir:читај: