Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дража са народом на сајтовима Телеграф и Србин-инфо

(29-12-2013, 12:08 PM)Николај Пише:  
Цитат:Рецимо на овој слици видимо Лукачевића са Немцима, који месец пре него што је ”импресионирао” британског краља Ђорђа.
Ако га је "импресионирао" у марту 1944. године, када се краљ Петар женио, шта је онда "који месец" пре тога? Ајде, не мора да буде децембар, нека буде јануар 1944. год. Је ли то мења ствари? Па тек на јануар не личи.

Може бити мај, а може бити и новембар, али не мере бити да сам рекао да је децембар јер нисам.
Као правник би требало да знаш разлику.
Одговори

Мај не мере бит пре марта никако. Новембар је већ 4-5 месеци пре марта. Добро, када је онда настала ова фотографија приближно?
Одговори

(29-12-2013, 12:23 PM)ватхра Пише:  
Цитат:Рецимо на овој слици видимо Лукачевића са Немцима, који месец пре него што је ”импресионирао” британског краља Ђорђа.
Ако га је "импресионирао" у марту 1944. године, када се краљ Петар женио, шта је онда "који месец" пре тога? Ајде, не мора да буде децембар, нека буде јануар 1944. год. Је ли то мења ствари? Па тек на јануар не личи.

Може бити мај, а може бити и новембар, али не мере бити да сам рекао да је децембар јер нисам.

Ватра- не може бити мај, нити новембар. Може бити само крај децембра или вероватније током јануара 44. Менсфилд је у том периоду пролазио кроз Лукачевићеву област (заборавили сте да сте рекли да је Менсфилд видео Лукачевића) током инспекције (која је почела око 10 новембра) и на путу ка јадранској обали. У његовом извештају стоји (ако се добро сећам) да су га коначно лоцирали око средине јануара, а да су се пре тога мимоилазили у области Нове Вароши.. Менсфилд Лукачевића уопште не помиње пре него што су се упустили у тромесечну инспекцију Центалне Србије, Санџака и Херцеговине (тим редом).
Одговори

(29-12-2013, 12:34 PM)Николај Пише:  Мај не мере бит пре марта никако. Новембар је већ 4-5 месеци пре марта. Добро, када је онда настала ова фотографија приближно?
Рекао сам ти, не знам. Зато сам и ставио неодређено.
А не знам зашто си ти рекао да сам рекао нешто што нисам рекао.
Одговори

Па зато што ће свако нормалан, период "који месец пре марта" да одреди на исти начин, децембар-јануар. Кад си тако рекао, очигледно да си имао неки период у виду, који није толико "неодређен" као што сада тврдиш.
Одговори

(29-12-2013, 09:50 AM)Николај Пише:  Мислим да ово није снимљено маја месеца 1943. у Фочи, јер на слици носе дугачке капуте и шињеле. Али исто тако не верујем ни да је снимљено децембра те године, како Ватхра тврди, јер не делује као да је зимски период у питању.

[Слика: cetnik-lukacevic-sa-nemc.jpg]

По мом мишљењу, најреалније је, да је ово снимљено марта месеца 1943. године у Коњицу, када је бранио град од комуниста, а у њему је тада било и нешто Немаца и Италијана. То је оно када им се представио као капетан Никола Ђурић, под командом "пуковника Јовановића".
Мислим да си у праву.
Одговори

(29-12-2013, 01:09 PM)Chicot Пише:  

Ватра- не може бити мај, нити новембар. Може бити само крај децембра или вероватније током јануара 44. Менсфилд је у том периоду пролазио кроз Лукачевићеву област (заборавили сте да сте рекли да је Менсфилд видео Лукачевића) током инспекције (која је почела око 10 новембра) и на путу ка јадранској обали. У његовом извештају стоји (ако се добро сећам) да су га коначно лоцирали око средине јануара, а да су се пре тога мимоилазили у области Нове Вароши.. Менсфилд Лукачевића уопште не помиње пре него што су се упустили у тромесечну инспекцију Центалне Србије, Санџака и Херцеговине (тим редом).
Нема шансе да је крај децембра, нити јануар, тада су били велики снегови.
Одговори

(29-12-2013, 02:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-12-2013, 01:09 PM)Chicot Пише:  

Нема шансе да је крај децембра, нити јануар, тада су били велики снегови.
Кажите то Ватри Smile
Ја нисам рекао да је слика тог периода, Ватра јесте-позивањем на Менсфилда.
Одговори

http://www.telegraf.rs/vesti/925648-stro...eksic-foto

http://www.rtvbn.com/news/strogo-cuvana-tajna/
Одговори

Ево чланка из Курира, који је објављен и на сајту Александре Ребић из Чикага:

ČIČIN ŠTAB 501: Dražini omladinci koji su postali slavni u svetu

http://www.kurir-info.rs/cicin-stab-501-...ak-1200799
Одговори

Ево истог чланка, али на ћирилици, на ФБР Монитору:

ЧИЧИН ШТАБ 501: Дражини омладинци који су постали славни у свету

http://facebookreportermonitor.wordpress...%81%D1%83/
Одговори

Како је чича Дража славио Васкрс:
http://www.telegraf.rs/vesti/1037199-kak...-dane-foto
Одговори

(28-12-2013, 10:10 PM)Вукашин Петковић Пише:  Пази сад ово, ал' закључак је генијалан: "Напомена: Сврха овог текста није да досегне објективну историјску истину – пошто се до ње може доћи само тоталним увидом у апсолутно сва документа и сведочења, што превазилази моћ једног новинског чланка – већ да домаћем читаоцу предочи лично искуство и мишљење особе која је била актер догађаја о којима је реч. Нека од тих искустава не могу бити оспорена, док о ставовима и тумачењима догађаја увек може бити полемике."
Убаце мало оригиналне фотографије, мало фалсификате и фотографије Пећанчевих четника са Швабама и направе...
http://www.telegraf.rs/vesti/908038-hitl...izana-foto

Боже, дођем на форум и шта има да видим...Телеграф је објавио суви фалсификат о Ђуришићевом указу за Гвоздени крст. То је исфабриковао момак познатији као "Кисели", са Крстарице. Тражили смо му само да наведе сигнатуру документа и навео је - ролну која говори о дневним, седмодневним и месечним извештајима за подручје Србије 1942. године. Шта више, многи извештаји су преведени за Зборник НОР-а, том 12, књига 2.
Одговори

Грешке, лажи и обмане у партизанским филмовима:
http://www.telegraf.rs/vesti/1062994-otk...vima-video
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним