Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дража са народом на сајтовима Телеграф и Србин-инфо

Иначе, што се тиче фотографије - исто место као и она за коју кажу да је Ужице. Ово је Мионица. Види се да је исто место по оном малом четнику - трећи у левом делу колоне, иза четника коме се јасно види кокарда. Тај мали иде и на оној фотографији за коју су тврдили да је настала у Ужицу. Ово нису ужичке куће.
Одговори

Мислим да су ови заробљени у Горњем Милановцу крајем септембра 1941. године. И тачно је да је слика из оне серије од неколико фотографија.
Одговори

Шта је на крају било са овим Швабовима, јесу ли их после немачке контраофанзиве ослободили?
Одговори

Јесу. Неке код Лознице, а једну групу на Златибору. Ту другу групу комунисти су преотели од четика приликом офанзиве на Равну Гору, па су их приказивали по Ужицу као да су их они заробили.
Одговори

Нови наставак:
http://www.telegraf.rs/vesti/833297-valt...ajevo-foto
Одговори

Најбољи до сада. Али, није ли мало, да кажем, самоуверено питање да се наброје партизански напади на Немце. Вероватно 80% неће схватити да се односи на крупније нападе.
Одговори

То питање је већ било овде и на Мајситију. Ватра је почео да набраја неке нападиће па је одустао...
Одговори

Seka196278

Цитат:Vi koji ste stalno protiv komunista imate velikih problema.Jeli vam sad bolje u drzavi bez zakona I bez osnovnih sretstava za zivot a o slobodi I skolovanju da negovorimo!!!Mnoge je Titiva Jugoslavija skolovala a sad pljujete I po Titu I po Jug.Sramota!!!
Одговори

Што не пренесе и одговоре Креза

Цитат:Ivan Veljkovic
20/09/2013 at 22:46

Nije poenta kako je bilo posle, već kako je bilo pre. Tito i komunisti su u demokratskoj Jugoslaviji uneli komunizam koji se relativno dobro primio posle rata. Šta god da su ponudili napaćenom i neobrazovanom narodu bilo bi dobro….dok ne prorade apetiti i dok se ne pronađu rupe u zakonu za krađu i uništavanje države.

Цитат:zoro
20/09/2013 at 23:59

Ivane, a znaš li zašto su se komunisti to što su ponudili – ponudili napaćenom i neobrazovanom narodu??? ZATO ŠTO SU SVE OBRAZOVANE SRBE STRELJALI, POBILI, U JAME ZATRPALI.., POSLALI NA GOLI OTOK IT….A TO IM JE I BIO CILJ A ONDA JE LAKO SA NEOBRAZOVANIM NARODOM RADITI ŠTA SE HOĆE…I TO SU DOKAZALI…VEĆ 70-TIH GODINA JE TO IZAŠLO NA SVETLOST DANA…

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ма ово сам само навео као пример раширене праксе Титових следбеника да догађаје из Другог светског рата "објашњавају" животним стандардом после рата.
Одговори

(21-09-2013, 03:58 PM)Николај Пише:  Ма ово сам само навео као пример раширене праксе Титових следбеника да догађаје из Другог светског рата "објашњавају" животним стандардом после рата.
Да је само таквих глупости, ни прости јади.

Навукло се овде још од обреновића такво "резоновање":
"Ваља се увући турцима и накрасти од турака, па да подјелимо по ајдучки на равне части..."
(пробах да ставим наводнике, али мора СВЕ под наводнике...)

У таквом псеудо мафиском "схватању", добар је онај ко више (помоћу турака) накраде од свог народа и више дадне "народу".

Колико то има везе са Радом, Моралом, Савешћу, Црквом, Православљем, Србима, Светима, ....Господом. Нека свако сам закључи.

Тита добар, а што је убијао, гањао, рушио и пљачкао, па и оставио овакве данас потомке на власти... нема везе.

Пошто твоје Првенаштво, питају Исава?
"Дај порцију сочива, кој ће ми првенаштво кад сам гладан..."
Одговори

(21-09-2013, 03:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  То питање је већ било овде и на Мајситију. Ватра је почео да набраја неке нападиће па је одустао...
Нисам пратио ту расправу.
Кад кажеш "нападиће", онда мораш и прецизно да формулишеш питање: "Где су комунисти озбиљније нападали Немце?" А не: "Где су комунисти нападали Немце?"
Одговори

Александре, у праву си, али Милослав није писао научни рад него текст за новине и широку публику. А ту је због читаности и сензационализма боље мало ствари упростити Smile
С друге стране, толико деценија слушамо о великим партизанским биткама и победама да би баш због тога било бесмислено помињати оне њихове мале борбе и победе које су се заиста догодиле! Креза
Одговори

(21-09-2013, 10:49 PM)Felix Пише:  Александре, у праву си, али Милослав није писао научни рад него текст за новине и широку публику. А ту је због читаности и сензационализма боље мало ствари упростити Smile
С друге стране, толико деценија слушамо о великим партизанским биткама и победама да би баш због тога било бесмислено помињати оне њихове мале борбе и победе које су се заиста догодиле! Креза

Ипак, треба бити прецизам из разлога што то не узима превише места. Из искуства знам како је кад се ствар погрешно схвати. Рецимо, ако си читао текст о потапању Дунавске флоте, видео си фотографију совјетских морнара, а не немачких. И нико ме није питао да ли треба та фотографија да буде стављена. И после је испало да сам погршеном фотографијом дао још лошији текст. Барем стотину, ако не и више људи су ми за ту фотографију пребацивали, иако ју је уредништво нашло и без мог знања објавило. Свакако бих реаговао да сам могао. Не волим цензуре, али оне постоје. Знам да ти што цензуришу увек направе неку брљотину.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним