Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Петар Бојовић

(07-05-2019, 02:44 PM)Andrejevic Пише:  Морам и ја да се умешам.
Ја заиста ниге нисам могао да нађем да је војвода онако силно премлаћен као што се у медијима стално потенцира, чак сам чуо да се са то силно премлаћивање историчари мал буне. Оно што знам јесте да је до инцидента дошло и да је по неким тврдњама војвода засигурно добио јенду шамарчину.

Нећеш ни да нађеш.У кућу Бојовића упала су два комунистичка мајмуна,један официр,други војник,почели су са вређањем и ниподаштавањем те изразито примитивним вокабуларом у обраћању том часном човеку. А онда је ушао његов син Добрица...Комунистичка официрска фукара је војводи украла сабљу коју је носио од академије а а овај војник му је украо калпак.Иако наоружани за разлику од Бојовића дали су се у бег из куће јер је комунистички официрчић добио песницу у главуџу и скотрљао се низ степенице са све сабљом и опет са све њом истрчао на улицу и побегао,док је овај бедник од војника без примљеног ударца побегао у стилу атлетског првака света са све украденим калпаком.Војвода Бојовић није могао да верује да оваква багра постоји и тог тренутка су почеле да му се тресу руке и то је трајало све до његове смрти која је наступила неколико месеци касније.Био је видно потрешен и није могао да дође себи због учињеног комуњарског недела.Судбине ова два лопова која су упала у кућу,нису ми познате.Већина комунистичких официра,до дан данас,остали су кукавице. Шаблонирани Титови војници који само гледају да не пропусте оброк који им следује. Тако да,оно комуњарчића што је остало у Војсци Србије, до дан данас бива подјебавано и од старијих и млађих колега при завршетку радног времена реченицом "Е,немој да заборавиш да ручаш".
Одговори

. . .
Одговори

[Слика: komadant-prve-armije-Petar-Bojovic-1918godine.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Имао је војвода рашта ратовати. Одржа му Дарија Кисић данас говор на гробу. ТужанТужанТужан
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним