Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Петар Бојовић

(07-05-2019, 02:44 PM)Andrejevic Пише:  Морам и ја да се умешам.
Ја заиста ниге нисам могао да нађем да је војвода онако силно премлаћен као што се у медијима стално потенцира, чак сам чуо да се са то силно премлаћивање историчари мал буне. Оно што знам јесте да је до инцидента дошло и да је по неким тврдњама војвода засигурно добио јенду шамарчину.

Нећеш ни да нађеш.У кућу Бојовића упала су два комунистичка мајмуна,један официр,други војник,почели су са вређањем и ниподаштавањем те изразито примитивним вокабуларом у обраћању том часном човеку. А онда је ушао његов син Добрица...Комунистичка официрска фукара је војводи украла сабљу коју је носио од академије а а овај војник му је украо калпак.Иако наоружани за разлику од Бојовића дали су се у бег из куће јер је комунистички официрчић добио песницу у главуџу и скотрљао се низ степенице са све сабљом и опет са све њом истрчао на улицу и побегао,док је овај бедник од војника без примљеног ударца побегао у стилу атлетског првака света са све украденим калпаком.Војвода Бојовић није могао да верује да оваква багра постоји и тог тренутка су почеле да му се тресу руке и то је трајало све до његове смрти која је наступила неколико месеци касније.Био је видно потрешен и није могао да дође себи због учињеног комуњарског недела.Судбине ова два лопова која су упала у кућу,нису ми познате.Већина комунистичких официра,до дан данас,остали су кукавице. Шаблонирани Титови војници који само гледају да не пропусте оброк који им следује. Тако да,оно комуњарчића што је остало у Војсци Србије, до дан данас бива подјебавано и од старијих и млађих колега при завршетку радног времена реченицом "Е,немој да заборавиш да ручаш".
Одговори

. . .
Одговори

[Слика: komadant-prve-armije-Petar-Bojovic-1918godine.jpg]
Одговори

Имао је војвода рашта ратовати. Одржа му Дарија Кисић данас говор на гробу. ТужанТужанТужан
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним