Поруке: 459
Теме: 13
Придружен: Jul 2016
Углед:
83
Evo,dokumentarac o vojvodi,verovatno je već postavljen,ali ja ga postavljam zbog jedne zanimljive slike.
Vojovda nosi šinjel,fotografija traje u periodu od 1:53-2:00.Taj deo iz tog dokumentarca sam i iskoristio u mom videu posvećenom vojvodi Bojoviću.
Međutim,nigde na internetu nisam uspeo da pronađem tu fotografiju.Predpostavljam da je snimljena 1939. ili 1940. jer vojvoda ima štap uz sebe.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
83

Vojvoda Bojović 1937.
![[Слика: 154apmv.jpg]](http://i63.tinypic.com/154apmv.jpg)
Vojvoda Bojović,kralj Aleksandar,knez Pavle i knez Arsen (mislim pre prenosa posmrtnih ostataka vožda Karađorđa),nažalost nije najbolji kvalitet.
![[Слика: 30kraqq.jpg]](http://i68.tinypic.com/30kraqq.jpg)
Opet ona slika sa parade iz 1932,samo što je onaj donji deo slike gde se vidi vojvodina ešarpa,isečen,ali je bolji kvalitet.
General Bojović i srpski oficiri(ne znam tačno gde).
![[Слика: 6zqbfa.jpg]](http://i63.tinypic.com/6zqbfa.jpg)
Od ovog se nažalost vojvoda ne vidi u potpunosti ceo.
Verovatno ste shvatili po ovom na ovoj zadnjoj slici odakle mi ove divne slike.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
83
Evo još dve,malo ređe:
General Petar Bojović i serdar Janko Vukotić
![[Слика: index.php?action=dlattach;topic=12827.0;...0991;image]](http://www.paluba.info/smf/index.php?action=dlattach;topic=12827.0;attach=510991;image)
Vojvoda Živojin Mišić i general Petar Bojović(ima još informacija ispod same slike)
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
(Последња измена: 31-01-2017, 07:50 PM од
Брада.)
Поруке: 279
Придружен: Dec 2013
Углед:
69
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
(Последња измена: 31-01-2017, 11:04 PM од
Snake.)
Углед:
83
Evo još nekih fotografija koje sam izvukao.
General Petar Bojović,a iz njega divan vodopad,1918. godina.
![[Слика: sbo77c.jpg]](http://i64.tinypic.com/sbo77c.jpg)
Za ove zadnje 3,ugao pod kojim je snimala kamera je bio vrlo oštar,pa i slike izgledaju čudno.Za razliku od ove zadnje 3,ova prva,kao i one koje sam pokazao u nekoj prošloj objavi,snimljene su,maltene,pod pravim uglom,pa su mnogo bolje.Šta se tu može,da se žalimo novinarima što ne snimaju pod pravim uglom slike sa izložbi.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Углед:
459
Ево једног цртежа војвода. Слика вреди више од 1000 речи.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 05-02-2017, 03:22 PM од
Перун.)
Углед:
69
(02-02-2017, 04:21 PM)Зоран Недељковић Пише: Snake, свака част за рад о војв. Бојовићу. Нисам стигао да све пажљиво изшчитам, па се извињавам ако се понављам.
Из књиге Немање Девића Смедеревски крај у Другом светском рату :
Војводин зет, Јеличин муж, генер. Милорад Мајсторовић (1886-1954), заробљен у Априлском рату 1941 и интерниран у логор у Немачку, одакле је отпуштен марта 1942. Када су комунисти дошли на власт одузели су му кућу у Београду и он се враћа у родну Азању. Ту је свакодневно малтретиран и понижаван, све до смрти.
Јеличин и Милорадов син, војводин унук, из картона Соц. осигурања УСА :
Владимир, рођен 13.августа 1922, умро јуна 1981.
(02-02-2017, 04:21 PM)Зоран Недељковић Пише: Snake, свака част за рад о војв. Бојовићу. Нисам стигао да све пажљиво изшчитам, па се извињавам ако се понављам.
Из књиге Немање Девића Смедеревски крај у Другом светском рату :
Војводин зет, Јеличин муж, генер. Милорад Мајсторовић (1886-1954), заробљен у Априлском рату 1941 и интерниран у логор у Немачку, одакле је отпуштен марта 1942. Када су комунисти дошли на власт одузели су му кућу у Београду и он се враћа у родну Азању. Ту је свакодневно малтретиран и понижаван, све до смрти.
Јеличин и Милорадов син, војводин унук, из картона Соц. осигурања УСА :
Владимир, рођен 13.августа 1922, умро јуна 1981.
Још нешто :
Доброслав-Добрица, био је члан Обласног националног комитета за Београд.
Хвала допунићу. Тиме је решена мистерија где је једини војводин унук.
Поруке: 14,436
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
„Бојовић, иначе слабог здравља, умро је од последица унутрашњег крварења задобијеног у вишедневном премлаћивању од стране ОЗНЕ у затвору, пуштен је само кући, у Трнској број 25 на Врачару, да умре“
Др. Павле Милошевић
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
69
(08-02-2017, 08:01 PM)Шумадинац Пише: „Бојовић, иначе слабог здравља, умро је од последица унутрашњег крварења задобијеног у вишедневном премлаћивању од стране ОЗНЕ у затвору, пуштен је само кући, у Трнској број 25 на Врачару, да умре“
Др. Павле Милошевић
Историчар Милић Милићевић каже да је добио један шамар. Треба саслушати све живе сведоке и истриживаче којима су сведоци рекли.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Углед:
459
Неки дан слушам дневник, Тома Диплома прича о војводи Бојовићу. Брже дотрчим до ТВ-а, да видим да ли сам прича или му је неко ,паметнији, написао говор. Срећом, било је ово друго у питању. Прочитао је једну реченицу која је оставила велики утисак на мене:
,, Морамо да учимо о Петру Бојовићу да би знали да учимо од њега. "
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 15-02-2017, 12:49 PM од
Перун.)
Углед:
83
![[Слика: 2585y5v.jpg]](http://i67.tinypic.com/2585y5v.jpg)
Odlično kolorisana fotografija Vojvode Petra Bojovića koju sam pronašao pre nekog vremena na fb stranici "Nacionalisti Srbije".Čovek koji vodi tu stranicu je,slobodno mogu reći,profesionalac u kolorisanju,pa sam ga kontaktirao i vrlo je moguće da je kolorisati još fotografija na kojima je vojvoda Bojović,samo što fotografije moraju da budu oštre i dobrog kvaliteta.I trebaju mu neke smernice oko detalja za koje nije baš siguran koje su boje(to je i najveći problem kod kolorisanja,treba utvrditi koje su boje bili neki sitni detalji).
Углед:
69
(16-02-2017, 05:15 PM)Andrejevic Пише: ![[Слика: 2585y5v.jpg]](http://i67.tinypic.com/2585y5v.jpg)
Odlično kolorisana fotografija Vojvode Petra Bojovića koju sam pronašao pre nekog vremena na fb stranici "Nacionalisti Srbije".Čovek koji vodi tu stranicu je,slobodno mogu reći,profesionalac u kolorisanju,pa sam ga kontaktirao i vrlo je moguće da je kolorisati još fotografija na kojima je vojvoda Bojović,samo što fotografije moraju da budu oštre i dobrog kvaliteta.I trebaju mu neke smernice oko detalja za koje nije baš siguran koje su boje(to je i najveći problem kod kolorisanja,treba utvrditi koje su boje bili neki sitni detalji).
Добро је урадио само униформа мора бити мало тамнија (СМБ - Сиво маслинасто браон) а не боја маслине и рукавице и појас мало бељи.
(Последња измена: 16-02-2017, 09:43 PM од
Snake.)