Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПОЛИТИЧКО/СУДСКИ ПРОГОН ГЕН. СЕКРЕТАРА УНИЈЕ МОНАРХИСТА СРБИЈЕ

ПИТАЊА КОЈА ЋЕ БИТИ ПОКРЕНУТА НА СУЂЕЊУ ЗАКАЗАНОМ ЗА 30. СЕПТЕМБАР:

- Да ли је наводно оштећени био члан неке странке од увођења вишепартијског система и да ли је 03.02.2013. био и данас јесте члан неке политичке странке?

- Чиме се тачно бавио наводно оштећени од 1990. Године до 5. октобра 2000. Године?

- Да ли је имао контакте са БИА, односно РДБ, односно СДБ?

- Како је примљен у хрватску фирму „Идеја“?

- Да ли је имао контакте са неком од страних обавештајних служби?

- У ком периоду је СДБ, РДБ и БИА скупљала информације о Владимиру Петровићу и да ли их и дан-данас скупља?

- Зашто је више од пола политичког досијеа у који је Владимир Петровић извршио увид у БИА 2001. године био прекривен непровидним белим папирима залепљеним селотејпом, уз претњу присутног оперативца БИА да ако покуша да погледа испод њих – одмах ће му бити одузет, ако је досије како се тврди на крају постао неактиван – неоперативан?

- Да ли је војна обавештајна служба у периоду од 1990. године до 5. октобра 2000. године водила досије о Владимиру Петровићу и то незаконито користећи технику којом је располагала?

- Да ли је дипломатска обавештајна служба СИД водила досије о Владимиру Петровићу и у ком периоду?

- Да ли су подаци из досијеа српских/југословенских тајних служби давани страним обавештајним службама и то када и којим?

- Да ли је коинциденција или налог да се на Владимира Петровића у објекту хрватског власника, господина Ивице Тодорића, „Идеје“ у Мокрањчевој улици врше провокације на политичкој основи, одмах по пристизању емигрантског српског листа „Србија“ који излази у Канади као лист Покрета Српских Четника Равне Горе, а чији је Председник био легендарни Војвода Динарске Четничке Дивизије у Другом светском рату Момчило Ђујић, а у том Божићном издању Владимир Петровић има објављену честитку која се завршава речима ДАБОГДА СЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ВИДЕЛИ У СЛОБОДНОМ СРПСКОМ ГРАДУ КНИНУ?

ОСНОВНОМ СУДУ У НИШУ, Н И Ш

ПРЕДМЕТ: ДОПИС ПРЕДЛОГА ЗА ОДБАЦИВАЊЕ ОПТУЖНОГ ПРЕДЛОГА

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО у Нишу, заменик тужиоца, г. Иван Митровић, поднео је 26.06.2013. године (а заведено у Основном Суду 28.06.2013. године) ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ 3 КТ бр.1025/13, против мене, Петровић Владимира из Ниша, ул. Мокрањчева 2ц, рођеног 16.11.1970. у Нишу, ЈМБГ 1611970730020, у коме нема никаквих елемената за наведено кривично дело, а има неколико, благо речено, неистина. Као прво, увредљива је неистина да нисам служио војску, итекако јесам служио војни рок и то 1989/90, о чему сведочи фотокопија војне књижице, коју достављам уз овај допис, у прилогу. Као друго, оштећено лице у целом догађају код кога је изазван осећај страха, узнемирености и личне несигурности сам ураво ја, Петровић Владимир, а не, како се наводи, Здравковић Драган, радник трговинског ланца „Идеа“, јер ми је исти Здравковић Драган тог дана, 03.02.2013. године претио затварањем у психијатријску установу у Топоници, покушао да хлеб који је коштао 37 динара да наплати 46 динара, није ми издао фискални рачун, те ме је у више прилика пре тога, почев од 28.02.2013. до 03.02.2013. године у ТР „Идеа“ у Мокрањчевој број 31, сваког јутра психички малтретирао на политичкој основи, као политичког противника, иако сам га одмах упозорио да сам дошао у трговину, а не у политичку странку и то речима „за све сте ви криви који сте лупали у шерпе и лонце“ и „Мира Марковић је била мало дете према садашњим лоповима на власти“ чиме је изазвао страх, узнемиреност, осећај личне несигурности и психичку бол, с обзиром на чињеницу да сам као прoтивник режима више пута незаконито хапшен током диктатуре Слободана Милошевића и супруге му, о чему поседујем и досије МУП који ми је уручен након промена 2000. године. При томе је Здравковић Драган био потпуно свестан свих обележја и забрањености ових дела и хтео њихово извршење. Као треће, неистина је, како тужилац Митровић наводи, да сам извадио „пиштољ сиве боје“, већ пластични упаљач сребрне боје, за који би и мало дете видело да се ради о упаљачу, а не правом пиштољу, јер се ради о упаљачу, играчки у облику пиштоља, о чему прилажем потврду ПУ Црвени Крст, из које се види да се ради о пластичном пиштољу. Ту играчку, реплику, упаљач сам извукао како бих упалио цигарету, одмах по напуштању трговинског објекта. Као четврто, неистина су речи које се наводе као „озбиљна претња“ које се наводе у оптужном предлогу, јер сам рекао, цитирам : „радиш као да си неки усташа“ при чему сам алудирао на његово неиздавање фискалног рачуна, покушај наплаћивања веће цене од истакнуте за хлеб, као и свакодневно психичко малтретирање мене од стране Здравковић Драгана. На основу ових чињеница

П Р Е Д Л А Ж Е М

1. Да Основни Суд у Нишу ХИТНО одбаци оптужни предлог Заменика Јавног Тужиоца г. Ивана Митровића заведен под 3 КТ бр. 1025/13, примљен у Основном Суду у Нишу 28.06.2013., те да откаже као непотребан главни претрес заказан за 30.09.2013. године, у 10 часова, у судници 47, код Судије О. Паповић и о томе ме писмено извести мене, тужиоца и Здравковић Драгана.

2. Да се Здравковић Драган из Ниша, ул. Панталејска бр. 36 упути писмено да, уколико сматра да сам га увредио, задовољење може добити покретањем грађанске парнице пред редовним Судом.

У Нишу, 08.08.2013. Владимир (Радована) Петровић

Прилог: 1)Фотокопија војне књижице Мокрањчева 2Ц, 18000 Ниш

2) Фотокопија потрде ПУ“Црвени крст“ ЈМБГ …

http://unijamonarhistasrbije.wordpress.com/
Одговори

ФБР ДОПИСНИК И ГЕН. СЕКРЕТАР “УНИЈЕ МОНАРХИСТА” В. ПЕТРОВИЋ ЖРТВА НАМОНТИРАНОГ ПРОЦЕСА ?

http://facebookreporter.org/%D1%84%D0%B1...%BE%D0%BD/
Одговори

Политичко судски прогон поводом догађаја у ТР „Идеа“ у Нишу, 03.02.2013., је континуитет политичког, судског и психичког прогона који Социјалистичка Партија Србије и кадрови у МУП, Тужилаштву и Судству лојални диктаторском режиму Милошевић/Марковић, врше над Владимиром Петровићем, као декларисаном монархисти, учесником протеста 9. марта 1991. године, протеста поводом изборне крађе 1996/97 године, као и учесником петооктобарских протеста, активистом Отпора (који је за то незаконито хапшен, о чему поседује и досије), инструктором ЦеСИД-а, некадашњим чланом СПО и функционером истог (портпарол и шеф оперативног штаба 1992/93 године), оснивачем Српског Монархистичког Клуба, који је прерастао у Унију Монархиста Србије.
Одговори

Монтирани судски процес против патриoтског новинара?

Vladimir Petrovic fbr monitorНишлија Владимир Петровић, сарадник и дописник редакције ФБР Монитор, тврди да је доживео необичну полицијско-судску репресију од стране изабраних режимских структура у Нишу, а све због баналног инцидента у фебруару ове године.

Наиме, тада је у продавници “Идеа” у Мокрањчевој улици 31 у Нишу дошло до вербалног сукоба између Петровића и продавца Драгана Здравковића, јер је покушао да му закине на цени хлеба.

Наиме, Здравковиће је покушао да му хлеб који је коштао 37 динара наплати 46, одбио да му изда фискални рачун и претио му да ће да га затвори у психијатријску установу Топоница. И претходних дана је исти продавац упућивао Петровићу увреде и претње, углавном на политичкој основи, иако да ге Петровић увек упозоравао да је дошао као муштерија, а не као политички експонент.

Здравковић му је најчешће говорио: „за све сте ви криви, који сте лупали у шерпе и лонце“, „Мира Марковић је била мало дете према садашњим лоповима на власти“… пошто је знао да је Владимир Петровић некада био противник режима Слободана Милишевића и тада незаконито хапшен, о чему постоје и докази у полицијском досијеу који ми је уручен након промена 2000. године.

Продавац Драган Здравковић је, према тврдњи Петровића, потпуно био свестан да је забрањено да се тако обраћа муштеријама, вређа их и психички малтретира. После вербалног сукоба 3. фебруара, Птеровић је по изласку из објекта узео упаљач у облику пластичног пиштоља да упали цигарету, а Здравковић је позвао полицију и ошптужио га за озбиљну претњу пиштољем.

- Пошто сам приведен, тужилац Митровић ми је понудио необичну трампу. Тражио је да уплатим 100.000 динара у хуманитарне сврхе да би избегао затвор! Ја сам одбио јер сматрам да сам апсолутно невин и да сам у овом инциденту ја жртва, а не кривац. Тужилац Митровић је написао у извештају да сам извадио пиштољ сиве боје, није назначио да је у питању сребрни пластични пиштољ-упаљач, који на први поглед изгледа као играчка, тако да је испало да сам извадио прави пиштољ.

Такође, окарактерисао је све као озбиљну претњу јер сам продабцу рекао: „радиш као да си неки усташа“. То сам рекао алудирајући на власника објекта и на то да је одбио да ми изда фискални рачун и покушао да ми наплати хлеб скупље од истакнуте цене, као и да ме је претходних дана свакодневно психички малтретирао, претио ми и вређао.
Петровић дубоко верује да процес има политичку позадину, будући да је он генерални секретар “Уније Монархиста Србије” и да ради у редакцији Фејсбук репортер. Епилог следи 30. септембра, када је заказан главни претрес будући да је Основно Јавно Тужилаштво у Нишу, конкретно заменик тужиоца Иван Митровић, поднео 26. јуна оптужни предлог против Владимира Петровића за озбиљну претњу и изнео неколико нестина.

Оштећено лице, продавац Драган Здравковић је, према Петровићевим тврдњама, изнео мноштво неистина. Рекао је да Петровић није служио војску, иако је он одслужио војни рок 1989/90 и поседује војну књижицу, затим огађаја, и прибојава се да би режимски суд могао лако да га пошаље у затвор поводом овог баналног инцидента, те из тог разлога је замолио да ФБР Монитор јавности обелодани све детаље овог режимског судског процеса.

Петровић ће на суђењу да покрене питања која би требало да расветле случај, као што су: да ли је Здравковић 3. фебруара био члан неке политичке странке од увођења вишепартијског система, да ли је имао контакте са БИА, односно РДБ И СДБ, како је примљен у хрватску фирму „Идеа“, зашто је више од половине политичког досијеа Владимира Петровића у који је он извршио увид у БИА 2001. године, био прекривен непровидним белим папирима залепљеним селотејпом, уз претњу присутног оперативца БИА да ако покуша да погледа испод њих одмах ће му бити одузет досије, уколико је досије заиста по њиховој тврдњи неактиван – неоперативан, да ли је војна обавештајна служба у периоду од 1990. године до 5. октобра 2000. године водила досије о Владимиру Петровићу и то незаконито користећи технику којом је располагала, да ли је само коинциденција или налог да се Петровић у објекту хрватског објекта „Идеа“ провоцира на политичкој основи, одмах по пристизању емигрантског српског листа „Србија“ који излази у Канади као лист Покрета Српских Четника Равне Горе, а чији је Председник био легендарни Војвода Динарске Четничке Дивизије у Другом светском рату Момчило Ђујић, где у Божићном издању Владимир Петровић честитку читаоцима завршава речима ДАБОГДА СЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ВИДЕЛИ У СЛОБОДНОМ СРПСКОМ ГРАДУ КНИНУ?

Владимир Петровић је поднео предлог Основном суду да хитно одбаци оптужни предлог заменика тужиоца Ивана Митровића, као и да продавац Драган Здравковић, уколико сматра да је жртва у вербалној свађи, уз доказе покрене грађанску парницу против Петровића пред редовним Судом.

http://srbin.info/2013/08/montirani-suds...-novinara/
Одговори

Говор одбране Владимира Петровића, генералног секретара Уније Монархиста Србије, на суђењу које ће бити одржано у Нишу 30. септембра 2013. год.

Основни Суде у Нишу,
Најпре, изражавам дубоко кајање, уколико сам код наводно оштећеног Здравковић Драгана са пребивалиштем у Панталејској број 36. у Нишу, радника хрватске фирме „Идеа“ изазвао, како тужилац наводи, осећај страха, узнемирености и личне несигурности. Међутим, оштећено лице у целом догађају код кога је изазван осећај страха, узнемирености и личне несигурности сам управо ја, Петровић Владимир, а не, како се наводи, Здравковић Драган, радник хрватске фирме „Идеа“, јер ми је исти Здравковић Драган тог дана, 03.02.2013. године претио затварањем у психијатријску установу у Топоници, покушао да хлеб који је коштао 37 динара да наплати 46 динара, није ми издао фискални рачун, те ме је у више прилика пре тога, почев од 28.02.2013. до 03.02.2013. године у ТР „Идеа“ у Мокрањчевој број 31, сваког јутра психички малтретирао на политичкој основи, као политичког противника, иако сам га одмах упозорио да сам дошао у трговину, а не у политичку странку и то речима „за све сте ви криви који сте лупали у шерпе и лонце“ и „Мира Марковић је била мало дете према садашњим лоповима на власти“ чиме је изазвао страх, узнемиреност, осећај личне несигурности и психичку бол, с обзиром на чињеницу да сам као прoтивник режима више пута незаконито хапшен током диктатуре Слободана Милошевића и супруге му. При томе је Здравковић Драган био потпуно свестан свих обележја и забрањености ових дела и хтео њихово извршење. Затим, неистина је, како тужилац наводи, да сам извадио „пиштољ сиве боје“, већ пластични упаљач сребрне боје, за који би и мало дете видело да се ради о упаљачу, а не правом пиштољу, јер се ради о упаљачу, играчки у облику пиштоља, о чему прилажем потврду ПИ Црвени Крст, из које се види да се ради о пластичном пиштољу и тражим да се Суду покаже исти физички, на суђењу, како би се Суд уверио у то. Ту играчку, реплику, упаљач сам извукао како бих упалио цигарету, одмах по напуштању трговинског објекта. Затим, неистина су речи које се наводе као „озбиљна претња“ које се наводе у оптужном предлогу, јер сам рекао, цитирам : „радиш као да си неки усташа“ при чему сам алудирао на његово неиздавање фискалног рачуна, покушај наплаћивања веће цене од истакнуте за хлеб, као и свакодневно психичко малтретирање мене од стране Здравковић Драгана.
Политичко судски прогон поводом догађаја у ТР „Идеа“ у Нишу, 03.02.2013., је континуитет политичког, судског и психичког прогона који Социјалистичка Партија Србије и кадрови у МУП, Тужилаштву и Судству лојални диктаторском режиму Милошевић/Марковић, врше надамном, Владимиром Петровићем, као декларисаном монархисти, учесником протеста 9. марта 1991. године, протеста поводом изборне крађе 1996/97 године, као и учесником петооктобарских протеста, активистом Отпора (који је за то незаконито хапшен, о чему поседује и досије), инструктором ЦеСИД-а, некадашњим чланом СПО и функционером истог (портпарол у граду Нишу и шеф оперативног штаба за југоисточну Србију 1992/93 године), оснивачем Српског Монархистичког Клуба, који је прерастао у Унију Монархиста Србије. Сада волонтерски радим као новинар дописник слободне, родољубиве редакције гласила ФБР Монитор и као Генерални секретар и Председавајући Управног одбора Уније Монархиста Србије, шта многим политичким факторима смета и траже повод за политички притисак. Тим поводом, захтевам од Суда и Тужилаштва да испита:
- Да ли је наводно оштећени био члан неке странке од увођења вишепартијског система и да ли је 03.02.2013. био и данас јесте члан неке политичке странке?
- Чиме се тачно бавио наводно оштећени од 1990. године до 5. октобра 2000. Године?
- Да ли је имао контакте са БИА, односно РДБ, односно СДБ?
- Како је примљен у хрватску фирму „Идеја“?
- Да ли је имао контакте са неком од страних обавештајних служби?
- У ком периоду је СДБ, РДБ и БИА скупљала информације о Владимиру Петровићу и да ли их и дан-данас скупља?
- Зашто је више од пола политичког досијеа у који је Владимир Петровић извршио увид у БИА 2001. године био прекривен непровидним белим папирима залепљеним селотејпом, уз претњу присутног оперативца БИА да ако покуша да погледа испод њих – одмах ће му бити одузет, ако је досије како се тврди на крају постао неактиван – неоперативан?
- Да ли је војна обавештајна служба у периоду од 1990. године до 5. октобра 2000. године водила досије о Владимиру Петровићу и то незаконито користећи технику којом је располагала?
- Да ли је дипломатска обавештајна служба СИД водила досије о Владимиру Петровићу и у ком периоду?
- Да ли су подаци из досијеа српских/југословенских тајних служби давани страним обавештајним службама и то када и којим?
- Да ли је коинциденција или налог да се на Владимира Петровића у објекту хрватског власника, господина Ивице Тодорића, „Идеје“ у Мокрањчевој улици врше провокације на политичкој основи, одмах по пристизању емигрантског српског листа „Србија“ који излази у Канади као лист Покрета Српских Четника Равне Горе, а чији је Председник био легендарни Војвода Динарске Четничке Дивизије у Другом светском рату Момчило Ђујић, а у том Божићном издању Владимир Петровић има објављену честитку која се завршава речима ДАБОГДА СЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ВИДЕЛИ У СЛОБОДНОМ СРПСКОМ ГРАДУ КНИНУ?
Уколико цело ово суђење није обична фарса и унапред монтирани политички процес, тражим од Суда да донесе ослобађајућу пресуду, јер никога нисам оштетио дана наведеног у оптужном предлогу и поздрављам све присутне речима: СМРТ БРОЗОВОЈ РЕПУБЛИЦИ!!! ЖИВЕЛА СЛОБОДНА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!!! РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА!!!
Владимир Петровић

http://facebookreportermonitor.wordpress...%B3%D0%B5/

http://unijamonarhistasrbije.wordpress.c...%B3%D0%B5/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним