Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
И пре и после Бечког и Берлинског конгреса постојали су аутори који су тврдили да државе не одлучују ни о чему. Управо као и данас, само што сад има интернета. То је очигледно.
Форма ће остати иста у смислу да ће политички представници, односно председници, премијери и министри иностраних дела, доносити одлуке на том будућем конгресу. Форма, дакле, у смислу формалног легитимитета.
Поруке: 238
Теме: 0
Придружен: May 2022
Углед:
21
Слажем се, али мислим Русима не би био проблем да буду у рату са све три балтичке државе. Њих буквално може московска градска полиција да савлада.
Углед:
3,065
По мом скромном мишљењу, заиста је тешко очекивати да ће доћи до ескалације и проширења рата на неке суседне државе. И овако је ситуација постала врло опасна, а са новим државама дошло би до још већег мешања и уласка у сукоб и неких који су до сада остали по страни.
Мислим да је поента овог целог сукоба, само у сагледавању ширег историјског контекста. У том смислу су се сукобили "светови" и учиниће све, ако има памети, да се у том контексту и заврши.
Поруке: 385
Теме: 2
Придружен: Nov 2022
Углед:
56
Бенито,ја познајем само двојицу људи који су се вакцинисали Спутњиком и обојица су добили корону.Један само као прехладу а други је богами заглавио у хитну.То је премало за доношење закључака а неке податке из Русије немам.Упркос громогласној реклами Спутњик је био ретка боцка,барем у Шапцу.Свеједно,остаје оно о наметању обавезности од стране губернатора унаточ противљењу(барем јавно исказаном а да ли и стварном заиста не знам) Путка.Што се тиче проширивања рата на неке друге области то би уз овако килав наступ у Донбасу за руски свет била катастрофа.Зреле услови за "олују" у Придњестровљу и бојим се да ће украјинској војци у случају тешког пораза на истоку бити наложено да удари према западу.То би била лака победа с обзиром на изложеност(уска а издужена република) и премалу дубину територије.Налог ће наравно стићи из Лондона.Црноморска флота за коју сам на почетку мислио да може да игра важну улогу у одвраћању(претња десантом) је отерана и са Крима и тренутно чува саму себе.Руси чак ни на Дњепру нису формирали флотилу иако сва средства за то имају и дочекали су да их Украјинци "кљуцају" малим препадима преко реке уместо да се они размашу и десантима заобилазе мине и ровове на копну . . као што је радила Дунавска флотила пред крај другог светског рата.
Углед:
3,065
Што се тиче короне и вакцинације имамо другу тему, па можеш тамо да наставиш. Само кратко, није била поента у томе да ли су добили корону они који су вакцинисани, јер сам то и тврдио на почетку вакцинације да ће се десити. Него, од руске вакцине нико није умро од нус-појава, односно најчешће од срчаног удара. Док је тај проценат код Модерне, а видимо и код Фајзера био знатан.
За Придњестровље увек постоји опасност да га Укри могу напасти, али губиш из вида основну поенту стратегије руске војске, а то је да униште што више живе силе. Процене око губитака Украјинаца су толико различити, да то није виђено у статистици још од Вијетнамског рата. У сваком случају су огромни, тако да је питање да ли они могу било шта друго осим да се овако очајнички бране у Донбасу.
Руси несумњиво добијају овај рат, што сам тврдио од самог почетка. Читава ова фрка је сада како то Запад да избалансира у јавном мњењу, пошто су све време друге приче сервирали својим грађанима.
Поруке: 385
Теме: 2
Придружен: Nov 2022
Углед:
56
Стратегија уништавања живе силе као пут за добијање рата је врло упитна.Пробао је Вестморланд у Вијетнаму,побио милионе и на крају ипак изгубише.Последњи рат у Европи који се завршио због недостатка живе силе је Тридесетогодишњи рат и нико га није добио !Осим тога,погледај где су сада највише запели да мобилишу . . Одеса,Харков,Дњепропетровск !Што значи да ће гурнути Русе из Украјине под топове руске војске па је стратегија уништавања живе силе додатно упитна.Што се тиче руске победе прво је треба дефинисати шта је то.Из Москве је за сада стигла само дефиниција демилитаризација и денацификација.Денацификација је од почетка била немогућа јер је идеологију(било коју) немогуће победити само војним средствима а ако тзв.запад настави са снабдевањем Украјине оружјем онда је и демилитаризација под знаком питања.Другу дефиницију победе из Москве за сада немамо.Ово ће да потраје.