Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

(12-02-2015, 06:37 PM)Бранке Пише:  Укратко,Путин и камарила су опет продали те људе(нешто као Слоба,али чак се и он више секирао за Крајину) . . .

Опет Минск,опет одложен рат и опет офанзива Украјине за који месец . . .

Није Киза луд . . .

Где видиш да је Путин продао било кога?Да ли си приметио да Валцман мора да преговара са ДНР и ЛНР?Да ли си приметио да у овим преговорима није било американаца?Да ли си приметио да Украјина мора да донесе(мора,не мора ништа,али...) у року од тридесет дана закон о врло,врло широкој аутономији за ове две области?Валцману су Меркел и Оланд завртали руке док није пристао,у једном тренутку је и одустао.Мислим да је ово врло велики успех Путина ако се оствари.Меркел и Оланд су коначно увидели да је ватра у њиховом дворишту а не у америци ипреузели су ствари у своје руке!Е сад,да ли ће американци нешто преузети на своју руку не знам.Све могуће преваре су преузели и ништа им није успело( од авиона оа на даље).

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

У већини се слажем са Регулом. Споразум није погубан по Новорусе, само је питање шта они стварно желе.
Одговори

Грешите обојица . . . споразум ће бити као и прошли . . . Новоруси ће мало да буду мирни,а ови ће мало да бомбардују њихове положаје . . .

А коме је сад мир у интересу,Новорусији која је била у каквој таквој офанзиви или укрима који не знају шта ће? Коме стиже војна помоћ из Британије и Нато-а укупно?Ко има већи потенцијал за нову мобилизацију?Чији су ресурси већи и ко кога више помаже,запад Укре или Руси ДЛНР?Ко ће сигурно као и прошли пут за који месец кренути у напад и у каквом стању?Новорусија или Украјина?

И финално,а који су мој ови ратовали и онај народ гинуо 2 месеца кад ће се све вратити на старо?

Није Киза луд,све више верујем у то . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Сви су очекивали од Руса да утрче као каубоји у Украјину,полупају шамаре и,условно речено,смире ситуацију!Очигледно је да су американци кренули ђоном,Русима у овом тренутку то не одговара,претпостављам да још нису спремни,а и окренули би 90% становништва против себе!Возају Валцмана ко коња,наносе тешке ударце укро војсци и љашковцима специјалним операцијама и добровољцима.Само будала може да мисли да нема Руса у Украјини и да Путин не шаље оружје!!!Путин је одабрао,по мени,спорију и на жалост крвавију варијанту,али мислим да једноставно није имао другог избора.Да је кренуо са бржом варијантом изгубио би Немачку и Француску.Овако полако се окрећу и Меркел и Оланд а богами и остатак тзв ЕУ,сем ових кретена из Пољске,Литве,Летоније и Естоније.За онога ко познаје и мало историју,разумљиво!Путин је,бар у овом тренутку успео да истисне американце из приче и то ме помало плаши,јер ће предузети неки крвави сценарио да би се вратили у игру.Ако европа истраје у овој причи самостално,Путин је постигао огроман успех.
Ову игру Путин,опет по мени,игра маестрално,жали боже свих невиних жртава.али где има рата без страдања невиних?

Одговори

[Слика: r4x0VILQS6Q.jpg]

[Слика: TFZoSuwFV2w.jpg]

[Слика: Zu-B6i02DCk.jpg]

Ето велике руске победе . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(12-02-2015, 08:34 PM)Бранке Пише:  Грешите обојица . . . споразум ће бити као и прошли . . . Новоруси ће мало да буду мирни,а ови ће мало да бомбардују њихове положаје . . .

А коме је сад мир у интересу,Новорусији која је била у каквој таквој офанзиви или укрима који не знају шта ће? Коме стиже војна помоћ из Британије и Нато-а укупно?Чији су ресурси већи и ко кога више помаже,запад Укре или Руси ДЛНР?Ко ће сигурно као и прошли пут за који месец кренути у напад и у каквом стању?Новорусија или Украјина?

И финално,а који су мој ови ратовали и онај народ гинуо 2 месеца кад ће се све вратити на старо?

Није Киза луд,све више верујем у то . . .

Може бити,али Украјини хронично фали војска!Мислиш ли ти да они не би регрутовали више људи да се појављују?Код наших је далеко већа дисциплина и обученост него код украјинаца.Према неком податцима погинуло је више од 30 хиљада што војника што добровољаца.Дезертирање је у тренду већ дужи период.Џаба им све оружје које им шаљу ако нема ко да га употребљава.Од целокупног састава скоро половина су странци и ова банда из десног сектора.И сигуран сам да Путин има резервну варијанту!

Одговори

Волео бих Регуле да си у праву,време ће показати . . . А оно није Новорусији савезник . . .

(„Држава“)

Одговори

Плус, немој да заборавите да су снаге Новорусије биле у офанзиви сконцентрисаној само на затварање Дебаљцева док је непријатељ свакодневно засипао из артиљерије на више локација, а највише Доњецк. И фосфором и ко зна чиме. Свему томе мора доћи крај. А не верујем да су Руси луди да поштују примирје док их непријатељ гранатира.

Све у свему, видеће се за пар дана. Ситуација на терену увек буде другачија од оне на папиру.
Одговори

По овој карти тешко оружије се миче од ДАНАШЊЕ линије фонта, оне ПЛАВЕ!

Према томе КОТАО ЈЕ КРЕПАО!

Па каже:

[Слика: 754237497946031.jpg]

Одлично срочена порука опкољенима у крепалом котлу, па каже:

http://postimage.org/

[Слика: 10991322_1608341312722548_6403048773142129045_n.jpg]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

[Слика: Ji9pu_824z8.jpg]

ХармоникаХармоникаХармоника

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Пуковник Касад: Жестоке борбе за Дебаљцево пред прекид ватре 15. фебруара

http://cirilizovano.blogspot.com/2015/02/15.html
Одговори

Па каже:

1. Лаж је да у ономе што је потписано у Минску има некаквог „пуштања низ воду“ Новоросије! Нема тога чак ни у траговима! Потписано је репринт септембарског споразума, што значи - то је бесмислица која се не може реализовати. Све ће, дакле, остати на своме месту (нажалост укључујући артиљеријска гранатирања).

2. Лаж су тврдње да је Русија републике ДНР и ЛНР признала за део такозване "украјине". Русија њихову припадност никада није официјелно оспоравала а Путин је опет неофицијелно говорио о Доњецкој и Луганској Републици.

3. Лаж су и формулације типа „сада је Путин потписао“, јер Путин није ништа потписао. Потписала је контактна група коју чине трећеразредне личности. Коминике држава није потписиван.

4. Лаж је изјава чиве Валтзмана који се представља као Порошенко, да НЕ постоји Дебаљцевски котао и то ће бити оно око због чега ће сада укра-армија бацити све снаге - и тенкове и пешадију - не би ли доказала ту масну лаж. А то значи да ће у међувремену бити таква касапница да ће на њој, највероватније, пасти примирје.

5. Лаж је тобожња изјава Семенченка о деблокади котла, што је нажалост и део прозападних медија у Русији поновио, јер командир укра-батаљона „Донбас“ Семенченко НИЈЕ рекао да је дебаљцевски котао деблокиран већ да се ПОКУШАЛО са деблокадаом али да је тај напад ОДБИЈЕН! Нажалост пета и шеста колона у Русији, ради угузљубља према Трулом Западу и пријатељства са Валтзманом-Порошенком, спремна је да пусти низ воду све успехе устаника.

6. Европска унија ће - под изговором да то чини због Минска-2 - покушати да ублажи санкције Русији али вероватно ништа од тога неће бити, ну сви су изгледи да ће Валтзман-Порошенко у очима Европске уније бити дефинитивно дискредитован.

Међутим!

На'ће они другог, и тако редом све док се такозвана "украјина" не распадне!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Споразум у Минску којим је предвиђено примирје и повлачење тешке артиљерије на по 25 километара од линије фронта пропада на самом почетку свог примењивања.

Главни разлог за то је што зараћене стране не могу да се договоре где је линија фронта, а Дебаљцево је главни камен спотицања.

Наиме, Укропи инсистирају на томе да Дебаљцево није опкољено па да самим тим оно представља тачку од које би требали да се повуку 25 километара. Новорусија тврди да је Дебаљцево потпуно опкољено и да тај град не треба узимати као релевантну позицију од које би требале да се повуку њихове снаге. Новорусија сматра да је линија фронта Светлодарск.

Управо због овог питања око Дебаљцева се воде огорчене борбе како би 15. фебрара, када по споразуму креће примирје, обе стране избориле што бољу позицију.

[Слика: pravdamapa.jpg]

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Што вероватно значи да Укропи морају да напусте Артемивск.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним