(17-11-2014, 11:52 PM)херцеговац Пише: (16-11-2014, 04:27 PM)Vlad Alekš Пише: Da, nemam pojma o srpskim familijama i plemenima u Hrecegovini. Čitao sam na nekoliko mesta da su svi Šešelji Hrvati, svi osim porodice Vojislava Šešelja. Ne razumem zašto bi to bilo degutantno? To je možda taboo tema? I šta je gore - da Srbin bude komunista ili Hrvat? Hrvat se rađa, a komunista se postaje.
Можда си читао, али у Српској речи...
Зато што то једноставно није истина. У долини Неретве си исти имао Шешеље, људи Срби славе Лучиндан! Јако велика породица.
У околини Мостара имаш породицу Готовина, чисти и прави Срби.
То што ти мијешаш бабе и жабе је једно, али знам да и ти знаш да су данашњи хрвати постали конвертирањем Срба, а никако обратно.
Тј. Срби нису настали конветирањем под утицајем језуита у хрвате.
Е, то је дегутантно.
Сви знамо како су настајали данашњи хрвати.
Čitao sam u Mikijevom zabavniku.
Da rezimiram ako sam dobro shvatio. Čak i da jeste
Hrvat,
Šešelj je Srbin jer su
Hrvati nastali od Srba. Dakle, postoji šansa da je
Šešelj Srbin koji je prešao u
Hrvate da bi potom prešao u Srbe. Isto važi i za komunizam -
Šešelj je komunista koji je prešao u antikomuniste da bi potom prešao u komuniste.
I posle se čudimo što je takav čovek uspeo da napravi i odgaji najvećeg konvertita među svim konvertitima - gospodara Vučića.
(17-11-2014, 06:10 PM)luka.luke 1 Пише: (16-11-2014, 09:39 PM)Vlad Alekš Пише: Da li je Šešelj podržavao komunistički režim Slobodana Miloševića? Jeste. Koje je objašnjenje? Srbija je bila ugrožena. Srbija je stalno ugrožena. A složićemo se da se Srbija bolje čuva bez komunista, nego sa njima. Da li je Šešelj u tim Miloševićevim vladama radio nešto u vezi sa deboljševizacijom Srbije. Ja ne znam, navedite mi barem jedan primer. Da li je, na primer, pokrenuo pitanje "tri R"? Rehabilitacija, restauracija, restitucija? Nije. A to su ključne stvari za Srbiju. Zašto su poslanici radikala glasali protiv uvođenja veronauke u škole? Zašto su radikali republikanci? Zašto je Šešelj propagirao onog lažnog prestolonaslednika? Zašto već nije izvršio probadanje Tita glogovim kocem? Da li je istina da je UDB-a osnovala Srpsku radikalnu stranku? Ko je i kako uspeo da preuzme Narodnu radikalnu stranku od Veljka Guberine i ostalih osnivača?
I na kraju, malo sam razmislio koje sam stavove zastupao u to vreme. U vreme dok je komunizam bio zvanično na vlasti. Ne sećam se, bio sam dete.
https://www.youtube.com/watch?v=R_APR9UEfJ8
Sreća tvoja što si bio dete, inače bi promukao (kao i ja, bio sam malo veće dijete, koje može zapamtiti) pjevajući "mi ti se kunemo", pa bi ti onda svezali crvenu maramu i ustakli bijelu kapicu sa crvenom petokrakom. Sve sa tvojom voljom. Onda bi te u osmom razredu primili u omladiiincee (ti sav sretan), Savez socijalističke omladine Jugoslavije i dali ti (uvalili svečano) prvu crvenu knjižicu. Ako si bio iole bolji učenik (a vjerovatno jesi) već u srednjoj školi bi te primili u Savez komunista. E tu si se već mogao "varakati", jer pomalo postaješ samosvjestan, odnosno ako si poticao iz porodice, koja je srpski (četnički) opredjeljena i u kojoj su se pričale "stare priče", mogao si početi da rezonuješ, neke stvari. Ko nije imao takvu porodicu, nije imao šanse da do svojih 25-30 godina počne bilo čta razmišljati izvan već zadanih okvira.
Pa nije
Šešelj tokom devedesetih bio u osmom razredu. Nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje.
(17-11-2014, 06:47 PM)Милослав Самарџић Пише: Да, јесте преоштро према предратној ДС, ваљда под утиском тадашње политике ДС (пре 10 година, а и раније). А можда и због коалиције са ХСС-ом. Ипак је била друге природе Стојадиновићева коалиција са муслиманима и Словенцима. Такође ми је у сећању нека врста Гролове подршке партизанима 1943, због које је Дража протестовао. Као и Гролов повратак у земљу, који је користио комунистима.
И Милован Ђилас је био на оснивачкој скупштини, крајем 1989. године... А Мићуновић није био бивши комуниста, он је увек остао комуниста. Пекић је ту био најпозитивнији лик, имао сам част да га упознам, 1990. у УКС. Волео је ''Погледе'', сматрао је да је то први заиста опозициони лист после 1945.
Проверио сам за изборе 1920, заиста су имали нешто више гласова од радикала, дакле то им је била једина победа на фер изборима.
Složićemo se da Demokratska stranka pre 1945. kada je prestala da postoji i Demokratska stranka posle obnavljanja 1989. nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Osim Desimira Tošića koji je bio član stranke pre ukidanja, i delimično Borislava Pekića koji je 1948. pokušao da obnovi njen rad.
I radikali su bili u koaliciji sa HSS-om. Na primer, Stjepan Radić je u jednoj vladi bio ministar prosvete. A jedan od potpisnika sporazuma Cvetković- Maček je bio radikal.
Zaboravih da napomenem da je i Ljotićev ZBOR bio jugoslovenska stranka.
Da bi se shvatili stavovi Milana Grola treba pročitati "Londonski dnevnik". Grol se plašio da Draža ne postane novi Franko, to jest da ne uvede vojnu diktaturu. A šta je očekivao od Tita i komunaca to zaista nisam shvatio. U avgustu 1945. je izašao iz Titove vlade. Štampao je tada jedini opozicioni list "Demokratija". Mnogi Dražinovci su podržavali Demokratsku stranku. Sa radikalima i zemljoradnicima je doneo odluku da bojkotuje izbore za ustavotvornu skupštinu. I to je bio "game over". Ćao, nema više.
Đilas je bio na osnivačkoj skupštini DS-a? Pa bio je i
Šešelj, imam i fotografiju ako hoćete da vidite.

A što se tiče Mićunovića, njemu je definitivno potreban egzorcizam.