Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slučaj Šešelj

(02-02-2015, 08:56 PM)мунгос Пише:  Значи кад је Тито упао у Далмацију и Лику, Кордун и Банију и мобилисао све живо и мртво, то се не важи и ти зли, мрски Пречани не ваљају.
А кад је то исто урадио у Србији, еј јадни Србијанци, они су насилно мобилисани и они су морали.

Логика за усрати се.

Такође, 6. Личка дивизија је ођерана у Босну у љето 1943. и док је дошла до Србије, била је у јачини једне бригаде и у њој је остало Личана једва у траговима.
То све има у документима.

И од Лике до Београда не указа им се прилика да дезертирају четницима. И шта си се ухватио за 6. личку, где је 7. банијска, 8. кордунашка, 9. славонска, крајишке јединице...
Одговори

(02-02-2015, 09:01 PM)Krajisnik Пише:  Jesi ti Jeremija pod drugim nalogom kad uleces?
Нормално да ћу да реагујем, шта се то тебе тиче, кад неко може да одвали такву будалаштину, како су Шумадинци браћа са Хрватима, и то неко чији су земљаци служили у хрватској војсци.
Одговори

(02-02-2015, 09:13 PM)Николај Пише:  
(02-02-2015, 09:01 PM)Krajisnik Пише:  Jesi ti Jeremija pod drugim nalogom kad uleces?
Нормално да ћу да реагујем, шта се то тебе тиче, кад неко може да одвали такву будалаштину, како су Шумадинци браћа са Хрватима, и то неко чији су земљаци служили у хрватској војсци.

Rodjo da ti nisi malo pogubio kompas?Kakvi zemljaci u Hrvatskoj vojsci?
Valjda je i on isprovociran necim u Jeremijinom postu?
Ako je tebi kao administratoru u interesu da nas rastjeras sa foruma samo reci pa da razgulimo.Бесан

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

"Уватио сам се" 6. Личке, јер је она ушла у Србију, док 7., 8., 12. славонска (9. је била далматинаска) нијесу биле ни близу Србије и тукле су се са Пречанима.
Да не дезертирају четницима је и био разлог зашто је 6. дивизија ођерана у Босну што даље од Лике.

Јебло матер Креза, ти то замишљаш ко да је то било ко добар дан, дезертирати из револуционарне војске, и то на теренима који нијесу твоји и које не познајеш (зато је 6. Личка и измакнута из Лике, баш из тог разлога).

Ја не знам у каквој си ти војсци био и да ли си био у рату, да је пребјећи на другу страну, непријатељу, било мачји кашаљ.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(02-02-2015, 08:05 PM)Николај Пише:  
(02-02-2015, 07:41 PM)мунгос Пише:  Чинили су 90% 6. "Личке" дивизије, од децембра 1944. до краја рата. То има у свим југо-комунистичким књигама о 6. Личкој дивизији

Мислиш, у време када је Тито упао у Србију и насилно мобилисао све живо и мртво (пошто су пречани доживели велике губитке у освајању исте).

У пролетерским бригадама је било свега и свачега, и муслимана, и Италијана, тражени су и Словенци, али је ГШ Словеније то одбио.

Цитат:Као и ово: Штафета младости је уведена 1945. године, на предлог омладине Крагујевца, као „Титова штафета“. У првој Титовој штафети, учествовало је 12500 омладинаца, који су претрчавши трасу дугу 9000 километара, Титу предали првих девет штафетних палица и Плаву књигу са 15000 потписа омладине Шумадије.

Е то мора да је исто што и 50.000 Срба пречана, Титових бораца.Rolleyes

Под условом, да је то уопште и тачно.

Заборављаш да је прво Тито упао из Србије у Херцеговину и Босну послије свог слома 1941., гдје су дични синови Србије клали и убијали кулаке и народне непријатеље! Ништа мање него што су то радили и по Србији.

То сви заборављају, али зато повратак пролетерских у Србију набијају на нос и када спавају!

Књигу у шаке!

Једно смо! Једна нација!

Јеб' пиб ... личка...

Доста више тог наклапања.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Јеремија запалио ватру па...запалио!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(02-02-2015, 10:54 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Јеремија запалио ватру па...запалио!

Нисам палио ватру а ни напустио причу.
Једноставно преносим своју импресију о Војиславу Шешељу.
Помињање Шумадинаца на ратиштима по Крајини није случајно. Наиме, исти тај Шешељ је врбовао младе људе да иду у изгибенију док се он манекенски сликао у маскирној униформи чувајући дупе на сигурном.
А што се тиче његове скромне куће у Батајници... Ко рече базен? Да, има и базен и свашта нешто, посебно има лове. Ко да му је Ђујић саветовао како се мажњава лова и како је то омер части.
Знаш, ја Шешеља памтим још од 1988-ме кад је са Драшковићем причао бајке по иностранствима. Деведесете сам једва отео двојицу шокаца у Старим Бановцима од Војиних телохранитеља који су се иживљавали над њима. Воја је тад ишао у флекавој мајици са Чичиним ликом и лапрдао небулозе од којих ми се увек повраћало, посебно што је увек био прегласан, односно, дерао се као да је избио пожар.
На крају, јел неко може порећи Шешељеву комунистичку идеологију? Не! Једино што је идеологију комунизма заменио у "националну" а све у корист србске штете.
Одговори

(03-02-2015, 03:47 AM)Јеремија Пише:  Знаш, ја Шешеља памтим још од 1988-ме...Воја је тад ишао у флекавој мајици са Чичиним ликом и лапрдао небулозе од којих ми се увек повраћало, посебно што је увек био прегласан, односно, дерао се као да је избио пожар.

Јеремија ти изгледа завидиш Шешељу на дубини његовог гласа као и тужилац Најс,а?

Шта ка'ш за једну ховмоналну тевапију?

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

У вези са расправом Србијанци - Пречани (преко Дрине, Дунава и Саве). Апслутно је небитно шта је ко радио некада, важно је какви смо сада. Ево, на пример, у мом крају, старији људи су ми причали да није било партизана до октобра 1944. Касније, читао сам како је постојала нека банда од максимално 40 бандита. Њих су, свако за себе, елиминисали Југословенска војска, Пећанчеви четници и недићевци.
Данас је дијаметрално супротна ситуација. Имам осећај да су овде код мене сви комуњаре. Социјалисти имају градоначелника. Главна улица се зове Лењинова, а споредне Лоле Рибара, Мошета Пијаде...
Шта хоћу да кажем? Браћа преко Дрине јесу била подложнија комунизму, јесу поклекли раније због специфичног географског, социјалног и менталног склопа. Али авај, догађаји из деведесетих су их вратили на прави пут. Што се баш не може рећи за већину Срба из "уже Србије".

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Не схваташ,
комунистичка револуција 1941. године је кренула из Србија у западне српске области.

Али то није битно.

Мене испижђује једнострано папагајско понављање како су личани донијели комунизам и злочине Србији..., а заборавља се колико су породица преко Дрине завили у црно другови из Србије послије пропасти Ужичке републике.

Сви смо једно, Дрина није граница.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(03-02-2015, 01:13 PM)херцеговац Пише:  Сви смо једно, Дрина није граница.

Ваистину!

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Нити су Крајишници донели комунизам у Србију, нити сам то тврдио.
Комунизам је уваљен Србима на свим просторима негдашње Краљевине Југославије. На нашу велику несрећу једино су Срби прихватили то васионско зло (као што данас прихватају еуропејство) као нову религију.
Но, корени зла које је обурадло Србство леже много пре Броза и "другова"... Нишка декларација је почетак наше пропасти. Лесандра је то запечатио својим уједињењем а затим насилним наметањем вештачке нације и непостојећег језика. Дакле, ту је почетак растакања србства.

Е сад, разлог што ми никако да оздравимо треба тражити у неокомунизму који је живљи данас но икад раније. Међутим, да нисмо као народ оманули, да је којим случајем ДОМАЋИН остао глава породице и подизао своје потомство у духу србства нико нам ништа не би могао. Јер, били су и Пољаци "комунисти", као и Мађари или Словаци (Хрвати, Словенци и муслимани у бившој СФРЈ) али само привидно. Чекали су тренутак да стисак попусти, сво време васпитавајући свој подмладак у духу католичанства, па су очас прешалтали на колосек којим су ишли пре комунизма.

На крају, више пута сам писао да је локалпатриотизам опасан по Србство и да га се треба клонити. Лично нити пребрајам Србе на пречане, крајишнике или шумадинце, нити сам то кад чинио. Србин је за мене и циганин који се тако декларише.

Ова тема о Шешељу је сасвим друге природе и моја поента је следећа: Шешељ или било који Србин из бивших република СФРЈ требао је радити на спасавању србства тамо где је рођен, растао и школовао се. Јер, требало је тамо да се изборе за право Срба у оно време (брозово) ако им је било до борбе.
Можда у том случају не би један кобајаги Србин, ништа човек, Богић Богићевић однео превагу у ком ће смеру кренути БиХ. А Богића има како у Сарајеву тако и у Београди - васцелој Србији, што потврђују "богићи" у шиптарској скупштини или они из Н. Сада.
Одговори

Знам да ниси,
него сам полемисао са Николајем и његовим у неку руку проблематичним ставом којим каже:

Цитат:Мислиш, у време када је Тито упао у Србију и насилно мобилисао све живо и мртво (пошто су пречани доживели велике губитке у освајању исте).

Цитат:Е то мора да је исто што и 50.000 Срба пречана, Титових бораца.

Одговори

Чињеница је да су после рата пречани и црногорци окупирали Србију а не обратно.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним