Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slučaj Šešelj

(04-02-2015, 01:37 PM)Pavle Пише:  
(04-02-2015, 12:13 PM)Бенито Пише:  Администратор је сигурно чуо за израз "аутошовинизам", којим се често у последње време објашњава понашање неких утицајних личности у нашој културној и друштвеној стварности.

Белешка о (ауто)шовинизму

Јок

Прочитах и послах следећи коментар, за који не верујем да ће бити објављен:
Цитат:Поштовано уредништво,
Да ли је напис вашег колумнисте Мухарема Базуља хонорисан?
У колико јесте, ја прихватам да подробније објасним значење синтагме "аутошовинизам" за + 1 динар.
Ово зато што аутор синтагме мора бити макар за динар изнад простог корисника исте речи у својој причи.

Иначе, мислим да сам ту причу око настанка синтагме "аутошовинизам" пренео овде и да се налази негде у дубинама архиве "Погледа". Али, по обичају, надобудни ликови који све знају, једноставно не препознају моменат када су били испред осталих, већ нешто мрсомуде.
Одговори

(04-02-2015, 02:05 AM)Јеремија Пише:  Куд ви одосте јади вас убили?!
Нити смо бољи нити гори од осталих народа на кугли земаљској.
Непотизма, убијања најрођенијих због власти - круне, још од Каина постоји и постојаће док је света и века. Јел ја, електичар - бандераш, бивши, да вас учим историји? Па погледајте период античких народа од Грчке, Рима, Византије, ( Ватикан и борбе око тијаре су посебна прича) европских држава и државица које су због круне убијали од новорођенчета до оца ђутурума...

Г. Јеремија по слици имам утисак да смо ту негде годиште, но добро тридесет и нешто кад сам био у Вуковару имамо нешто заједничко. неке ствари нису за форум биће прилике.Данас пензионер, члан удружења ратних војних ветерана једне београдске општине.Шта рећи на све ово, па нигде нисам спомињао Шешеља не знам зашто сте се нашли увређено, нисам адвокат Шешеља а ваше мишљење поштујем.Не миришем четнике, искрено, Шешеља ценим због ставова, али нагалашавање четништва је само штета не мора се нико сложити самном.Ни у овом рату нисам мирисао четнике иако сам стајао са њима на фронту.После с ета разлика истопила то је било на почетку.
Наша историја, менталитет, победе...више мит и лаж него истина.Ако кажем да смо ми Срби више дизали побуне против тираније Милошеве него Турске кажу ми да блатим Србе?Ако кажем да је Милиош био велики курвар и да су неколико села у Србији протествовали због Милошевог курварлука и одвођење жена кажу да блатим?Ако кажем да је Карађорђије збрисао после слома устанка и оставио народ на цедилу и да је био кукавица кажу да лажем и да нисам Србин?Ако кажем да су се Обреновићи и Карађорђевићи спрдали са Николом Теслом сматрајући га за чудака и лудака кажу да лажем?Кад су Турци решили да ограниче бизнис са свињама, свињари се побунили.Ако кажем да је четничка кама и нож радила на праводславна празнике у селу Вранићу кажу да блатим?Ако кажем да су комунисти пекли људе по Херцеговини на ражњиу да ли блатим?Срби на Србе.Први светски рат није победа него пораз, старадње, мит и лаж, погибија.Други исто.Овај последњи лаж и обмана а највише увреда добио је млади официрски кадар ЈНА који је бранио Југославију, после Републику Српску, па СРЈ, изнео рат на плећима.Такав смо народ увек смо бирали хохштаплере и будале за вође.Поента да ми Срби ништа нисмо научили из историје а народ који ништа не научи заувек остаје дете, и зато нама треба једнба окупациона управа да нас јебе хиљаде година јер тада једино знамо најбоље да функционишемо.Слажем се и други народи су се убијали због круне али су нешто научили и сад имају државе а ми Срби ништа, данас не могу рећи ни за једну ствар да функционише у Србији, све продато, рапсодато незапосленост, корупција, крининал.Онда боље да вратимо Турске, Аустроугаре и Тита на власт да нас јебу и треба и бољи смо тада били.Прошао сам ратишта и нема коме да се правдам и све што говорим данас боље сагледавам, читам, закључујем ми смо битанге од народа.Тотално смо небитни као народ имамо о себи високо мишљење а у ставри смо слепо црево.Ако живите у Србији онда добро знате.
Одговори

Сирома'

Није ни чудо што смо изгубили рат.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(04-02-2015, 06:43 PM)Громовник Пише:  Сирома'

Није ни чудо што смо изгубили рат.

Ko je bre izgubio rat? Mozda bitku.табаџија_

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

(04-02-2015, 04:12 PM)Капетан Пише:  Не миришем четнике, искрено, Шешеља ценим због ставова, али нагалашавање четништва је само штета

Ни у овом рату нисам мирисао четнике

Срби више дизали побуне против тираније Милошеве него Турске

Милиош био велики курвар и да су неколико села у Србији протествовали због Милошевог курварлука и одвођење жена

Карађорђије збрисао после слома устанка и оставио народ на цедилу и да је био кукавица

Обреновићи и Карађорђевићи спрдали са Николом Теслом сматрајући га за чудака и лудака

четничка кама и нож радила на праводславна празнике

Први светски рат није победа него пораз, старадње, мит и лаж, погибија.

Такав смо народ увек смо бирали хохштаплере и будале за вође.

Боље да вратимо Турске, Аустроугаре и Тита на власт да нас јебу

Ми смо битанге од народа.

Тотално смо небитни као народ имамо о себи високо мишљење а у ставри смо слепо црево.

Сирома'

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Понос Лике и Крајине:

http://www.kurir.rs/vesti/politika/milen...ak-1674768

Одговори

Из његове књиге сам полагао Међ. јавно право.
Одговори

ани Громовник опет морам да ваше мисли разоружам.Сувише криво идете.Судије у Хагу нису самосталне, независне нити имају савест, оне гласају како им наложе државе из којих потичу и долазе нема ту мишљења нити одлуке заносване на чињеницама и доказима све је политика, Хаг је политичка институција.Судија из Србије гласао је онако како је добио упуство из Србије зашто је тако Србија наредила то је дубља анализа и видећемо у наредном периоду.Сетите се само мишљење МСП поводом проглашења шиптарске независности Космета.Судије из држава које су признале Косово као независно гласале су онако како су државе одлучиле.Наши домаћи судови суде онако како им политичари диктирају.Моје мишљење да је судија треба да гласа против директиве из Београда али оно што кажу свако је своме дупе мило.Лика је и Никола Тесла, Јосиф Рајичић, Јосиф Панчић, Стефан Боцо, Омер паша Латас, Стојан Аралица и многи други.ПС Имам утисак као да имате лично против мене а само сам опрвгао ваше ставове и написао колико зелено мислите у погледу бирократије, класе итд.Прочитајте Рудолфа Рајса оно је најбоље написао шта се дешавало за време Краљевине Југославије, прнцип партијског запошљавања"није битно шта кандидат зна него из које је странке"уведен је за време Краљевине Југославије од увођења парламентаризма од наших политичара, првака и зато на позицијама кроз историју од Немањића до данас имамо најгољи шљам којо одлучује у нашој судбини..Корупција, криминал, профитерство, привилегије класе све је то код нас дошло пре Тита.Онај ко је био богат после рата постао је богатији.Тито је казна и последица.Нико нас није боље описао као брат Рајс, он је наша савест.Што су радили наши политичари, странке демократе и радикали, Краљ, Влада радили су и комунисти сем што су ови други имали бруталније методе и потпуно прифилисану идеолошку платформу..Имам утисак као је да боље да влада једна странка да не буде конкурнције за привилегије тако је то код нас кроз историју.Данас иста ситуација у Србији само се мењају.Не треба бити ограничен и држати се једне стране.толико од мене на тем
Одговори

(05-02-2015, 12:31 PM)Громовник Пише:  Понос Лике и Крајине:

http://www.kurir.rs/vesti/politika/milen...ak-1674768

Твоје ликовање је бесмислено.
Тај је био тамо као представник Србије, а не приватно лице. Исти је Милошевићев судија за односе са Хагом, поријеклом Босанац, а не Личанин (Крајишник).

Но добро, главно је да смо покркали нашу порцију злобе за данас.Баја

Тај има везе са Ликом колко и ти (можда ти имаш и више од њега). Но како реко у питању је контратужба која је покренута баш из разлога да се хрватска тужба - одбаци.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(05-02-2015, 05:23 PM)Капетан Пише:  ани Громовник опет морам да ваше мисли разоружам.

Заиста нема потребе да ми се више обраћате.

Одговори

(05-02-2015, 10:19 PM)Громовник Пише:  
(05-02-2015, 05:23 PM)Капетан Пише:  ани Громовник опет морам да ваше мисли разоружам.

Заиста нема потребе да ми се више обраћате.

Наше је скромно мишљење да се Капетан и Громовник изванредно допуњују, ЈЕДАН КОМУНАЦ А ДРУГИ РОДОВЕРАЦ, дивота!

ЈокЈокЈок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Нешто се не сећам да сам величао или оправдавао Стаљина на овом форуму, за разлику од тебе.

Тако да, веров'о не веров'о, ти си ипак ближи тој страни Скојевац

Одговори

Ипак ми је дражи родоверац Србин, него комунац. . . За њега ипак има наде! :-)

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори

Просветар ионако верује у Еру Ојданића, њему је свеједно.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним