Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slučaj Šešelj

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

ВЕЛИКИ ВОЈВОД ИМ ПОПАЛИ ЗАСТАВЕ!

ВОЈО СРБИНЕ!

ШЕШЕЉИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

О Д М А Х,

С А Д А,

Т У !!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

А што ти Просветару, не питаш Шекија у вези твог Чиче Митра, па да видиш какав он став има? Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(25-03-2015, 12:44 AM)Шумадинац Пише:  А што ти Просветару, не питаш Шекија у вези твог Чиче Митра, па да видиш какав он став има? Баја

Шеки је нажалост још увек залуђен са сумснутом идејом допаска навлас'путем гласања по систему 1 билмез = 1 глас!

Он мора дакле да прикупља гласове па зато форсира неко "пријатељство" у Хагу између њега и покојног титића без покрића!

Гласови комуњара разочараних у прасе су Шекију главна брига данас а не гласови следбеника Блаженопочившег Димитрија Љотића који већ одавно седе горе "о деснују Отца"!

3а Краља!!!

Мртви нисте, о друзи мили,
Још се чује ваш громки глас.
Ваш дух силни у нама живи,
Ваша душа лебди измеђ нас.

Ви сте пошли учитељу своме,
А у тежак и крвави бој,
И за нашу лепу мисао Збора
Ви сте дали млађан живот свој.

А кад дође до судњега часа,
И последњу реч кад даде Бог,
Сви ће знати да сте храбро пали
За слободу и за Краља свог.

Почивајте друзи сад у миру,
Ваше дело настављамо ми,
А слободе када данак сине,
Стег победе носићете ви.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Још Чичу Митра називаш БЛАЖЕНОПОЧИВШИМ? Још мало па ћеш га и свецом прогласити.
ВИЗАНТ- Љотари стари...Ваистину!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(25-03-2015, 01:18 PM)Шумадинац Пише:  Још....бла, бла, трућ, трућ...Љотари стари...Ваистину!

С'ума-динец у надежди смо да си устао приликом помињања светлог имена Димитрија Љотића, србског политичара са Крстом, како лепо рече Свети Владика Николај.

Ако ниси неће бити добро за тебе и твоје.

Паметном доста.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(25-03-2015, 03:25 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(25-03-2015, 01:18 PM)Шумадинац Пише:  Још....бла, бла, трућ, трућ...Љотари стари...Ваистину!

С'ума-динец у надежди смо да си устао приликом помињања светлог имена Димитрија Љотића, србског политичара са Крстом, како лепо рече Свети Владика Николај.

Ако ниси неће бити добро за тебе и твоје.

Паметном доста.

То је лажна беседа, није то Николајева!

Паметном доста!

Д М
Одговори

Анонимус са интернет форума, укрољуб и папољуб С'ума-динец каже:

-То је лажна беседа, није то Николајева!

Четнички Војвода, Блаженопочивши Момчило Ђујић вели:

-То је ПРАВА беседа, предамном изговорена!

Ми кажемо себи убраду:

- Стварно не зна човек коме да поверује, јес'да смо лично чули из уста Војводиних да је беседа ПРАВА, ал'опет...ко зна, овај С'ума-динец је ипак ауторитет и један од Вучићевих главних ботова, можда је човек информисан...

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(26-03-2015, 06:19 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Анонимус са интернет форума, укрољуб и папољуб С'ума-динец каже:

-То је лажна беседа, није то Николајева!

Четнички Војвода, Блаженопочивши Момчило Ђујић вели:

-То је ПРАВА беседа, предамном изговорена!

Ми кажемо себи убраду:

- Стварно не зна човек коме да поверује, јес'да смо лично чули из уста Војводиних да је беседа ПРАВА, ал'опет...ко зна, овај С'ума-динец је ипак ауторитет и један од Вучићевих главних ботова, можда је човек информисан...

Што се тиче беседе....Тачно, али није онаква- какву је ви пласирате!
Доста тога је уметнуто, што Владика Николај није рекао.

Д М
Одговори

Ајде кад сте се већ дотакли те теме појасните мало то око те беседе.Знам да је држао беседу, али и да је као што је шумадинац реко није онаква какву можемо да прочитамо данас по љотићевским сајтовима, односно да је неко након говора писао текст говора, па додавао сам.И још, где то Ђујић потврђује?
Одговори

(26-03-2015, 04:08 PM)Чеда Пише:  Ајде кад сте се већ дотакли те теме појасните мало то око те беседе.Знам да је држао беседу, али и да је као што је шумадинац реко није онаква какву можемо да прочитамо данас по љотићевским сајтовима, односно да је неко након говора писао текст говора, па додавао сам.И још, где то Ђујић потврђује?

Синко да те је интересовало пронашао би ти то још пре четврт века! Прво, ми смо лично чули из његових уста да је свако слово те беседе истинито јер је човек био тамо. Друго, имамо неђе по кутијама и тај број "Србије" ђе је то објављено, и треће, ево их живи његови саборци који то могу да потврде, а зна и Бора Драгашевић да је Ђујић то рекао више пута, али њему не верују разни секташи јер је он као "љотан"!

Ну ево шта каже у том чланку, па каже:

Цитат:Поводом нових покушаја да се негира беседа Светога Владике Николаја над одром Димитрија Љотића.

И ЈА САМ СВЕДОК

Под горњим насловом мој Командант Војвода Момчило Ђујић објавио је чланак у листу ''Србија'' у броју 276 од априла 1997. године, а поводом изјаве неких злонамерника који су покушали да оповргну говор Владике Николаја над одром Димитрија В. Љотића.

У опширном чланку Војвода је потпуно одбацио њихове тврдње засноване на мржњи и лажи и изнео пуну истину. Поред мудрости и јунаштва који су Војводу красили, он се није никад устручавао да изнесе истину тамо где је то било потребно.

Будући да сам и ја један од сведока то, иако сам се пре десетак година преко овог листа Искра јављао, сматрам за дужност да то опет учиним, јер још увек се понеко нађе, а нажалост и срамоту и понеко у мантији, који покушава да Владичин говор негира.

Пар месеци пред крај рата, Патријарх Гаврило и Епископ Николај, пуштени из логора Дахау, стигли су у Словенију где су се привремено сместили, опоравили, обилазили, бодрили и благосиљали националне јединице које су се тамо налазиле. У договору са политичким и војним старешинама, решено је да Патријарх и Владика што пре пређу у Швајцарску одакле би се лако домогли савезничке стране.

Њихов одлазак требало је да уследи 24. априла, а опроштајно вече је заказано за 23. април у резиденцији при штабу Војводе Ђујића у месту Свети Петар у предграђу Горице. Састанак је заказан за 8. сати увече, али са програмом се почело тек после десет сати, јер се очекивао долазак Димитрија Љотића који је, како се те вечери још није знало, настрадао у саобраћајној несрећи у близини места Ајдовшчина.

Као члан просветног одсека, а и члан Динарске Четничке Дивизије, био сам присутан цело време, јер смо са неколико хорских песама требали да увеличамо то вече.

Сутрадан по сазнању о погибији Димитрија Љотића, предузете су мере да се његово тело пренесе у капелу Динарске Четничке Дивизије, а што је истог дана и учињено. Након што су посмртни остаци приспели, не тако мала капела је за нас била попуњена.

Чим су стигли патријарх Гаврило И Епископ Николај са свештенством и ђаконом Динарске Четничке Дивизије. За време парастоса, у доста стешњеном простору, Патријарх је стајао са десне а хор са леве стране ковчега. На крају парастоса сви су са напетошћу ишчекивали владичин говор. Наш просветни одсек на време се побринуо да се говор запише и сачува.

Позади хора постављен је сто, где су чланови нашег васпитног одсека, који су били увежбани у хватању радио вести, записивали говор. Кад је Владика говор завршио, сместа су отишли у канцеларију, која се налазила на истом спрату где и капела, записе сравнили, откуцали, на машини умножили и одмах делили народу који се још није разишао.

Владика Николај је једанаест година надживео Димитрија Љотића. За то време његов говор је објављен, одмах у вадрендном и последњем броју добровољачке ''Наше борбе'' у Љубљани, а затим и многим штампаним публикацијама, а такође и 1949. године у књизи Бошка Костића ''За историју наших дана''.

Према томе, Владика је имао довољно времена да говор порекне, а ниједнога тренутка га ни у сумњу није довео, мада је због њега био нападан.

Прошле године 8. маја, био сам на освећењу првог Манастира који је посвећен сада Светом Николају Жичком и Лелићком у Соко граду. Свеноћно бденије уочи освећења одстојао сам поред владичиног отвореног кивота. Слике тог последњег виђења лебделе су пред мојим очима и његове благе речи још увек су одзвањале у мојим ушима.

Нека би Свети Николај био милостив и опростио онима који се у својим лажима користе његовим Светим именом.

Мелбурн, априла 2005.

Душан Поповић

Нами није јасно какав је то патолошки порив код разних секташа унас Срба, да посмртно шире лажи и блате и покојног Љотића и Блаженопочившег Светог Николаја!

ТИ ДОКОНИ ТРОВАЧИ ЧЕСТИТИХ ДУША СУ ОВАМО У ИЗГНАНСТВУ УСПЕЛИ ДА РАЗНИМ СВАЂАМА И СМИЦАЛИЦАМА РАСТОЧЕ И ЧЕТНИЧКУ ЕМИГРАЦИЈУ И РАСЦЕПКАЈУ ЈЕ У СИЈАСЕТ УДРУЖЕЊА КОЈЕ ЈЕДНО ДРУГО ПЉУЈУ, А О ЦРКВЕНОМ РАСКОЛУ ДА И НЕ ПРИЧАМО!

СМИРИТЕ СЕ ЉУДИ, ОСТАВИТЕ КОСТИ СРБА КОЈИ СУ ИСТЕ СЛАВЕ СЛАВИЛИ И ИСТОМ БОГУ СЕ МОЛИЛИ, ИДЕ ВРЕМЕ ЂЕ ЋЕ ВИ ДУША, КАКО ЋЕТЕ СУТРА ПРЕД ЛИЦЕ БОЖИЈЕ СА ТИМ ОТРОВОМ И ТРАЧЕВИМА?!

МАЛО ЛИ ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉА СРБСКИХ СВУДА ОКО НАС, И ОЂЕ И ТАМО!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

Него ми би да замолимо све СКРЕТНИЧАРЕ ТЕМА, а нарочито Вучићеве ботове као што је овај С'ума-динец, да отворе нове теме а да не скрећу непотребно постојеће!

ОВО ЈЕ ТЕМА О ВЕЛИКОМ ВОЈВОДИ ВОЈИ ШЕШЕЉУ!

Погледајмо, Велики Војвод и Србски Јунак, иако тешко болестан, враћа Наду и осмех на лице ојађеном Народу Србском, па каже:

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Што се тиче ''беседе'' Владике Николаја о Димитрију Љотићу, Милослав је на то давно и прецизно одговорио:

''Говор је написао Бошко Костић.
То није био говор на сахрани, већ је то био ''мали помен'', дан пре сахране.
Костић није присуствовао помену, већ је написао говор користећи оно што су му присутни препричали и додајући неке ствари.
Владика није ауторизовао то што је Костић написао, нити је икада то уврстио у своје књиге или ма који чланак.''

Ту је Милослав, па нека потврди! Јок

Д М
Одговори

Ево:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...024#205024
Одговори

1.
Из горњег чланка Гос'н Самарџића, па каже:

Цитат:Љотићевски идеолог Бошко Костић, који је објавио говор већ у ванредном издању ''Наше борбе'' од 25. априла, дао је и објашљење о његовом настанку. После напомене да говор није чуо, јер је стигао у Горицу тек када су патријарх Гаврило и епископ Николај кретали за Трст, Костић пише:

Кад сам изашао из капеле, пришли су ми многи четници и изјавили ми саучешће. Говорили су ми: ''Вредно је живети и погинути да би се чуо говор какав је малопре одржао владика Николај''.

Од присутних свештеника и четника добио сам тај говор, који сам напред навео. Они су тај говор записали.

Отишао сам код епископа Николаја и захвалио му на погребном слову. ''Нема шта да ми се захваљујете - рекао ми је наш велики, мудри епископ - ја сам испунио своју дужност. Покојни Димитрије је био велики; ја ћу тек о њему писати. Ја ћу му споменик подићи....''

Закључак:

Без обзира на казивање самог Бошка Костића да није био присутан кад је Владика одржао беседу и да је текст добио од лица која су била присутна, писац овог текста, Гос'н Самарџић или Свештеник Џомић, тврди без икаквог основа следеће, па каже:

Цитат:види се да је овај говор заправо саставио Бошко Костић...

Како се то види, то ваљда сам аутор зна!

Међутим!

2.
У тексту који смо дали изнад, очевидац Душан Поповић вели:

За време парастоса, у доста стешњеном простору, Патријарх је стајао са десне а хор са леве стране ковчега. На крају парастоса сви су са напетошћу ишчекивали владичин говор. Наш просветни одсек на време се побринуо да се говор запише и сачува.

Позади хора постављен је сто, где су чланови нашег васпитног одсека, који су били увежбани у хватању радио вести, записивали говор. Кад је Владика говор завршио, сместа су отишли у канцеларију, која се налазила на истом спрату где и капела, записе сравнили, откуцали, на машини умножили и одмах делили народу који се још није разишао.

Нами никако није јасно:

А)Зашто би се веровало Џомићу КОЈИ ТАМО НИЈЕ БИО, и који је објавио тобожњи тестамент Митрополита Јосифа ПРЕПУН ФАЛСИФИКАТА, које смо ми својевремено растурили у парампарчад, и који се онако зверски окомио на Владику Артемија као да му је најцрњи душманин а не Архијереј Србски!

и

Б)Зашто се не верује покојном Војводи Ђујићу, који је тамо БИО И СВОЈЕ СВЕДОЧЕЊЕ ОБЈАВИО У "СРБИЈИ"!

Мени, који сам то слушао из уста Војводиних, не морате да верујете!

Себи у браду:

Како овај остатак од остатака Србског Народа гази кроз историју тако постаје све мањи, тањи и мизернији!

Шта'ш....

ПС

Али има Бога, и Џомић и екумениста и новотар "умировљени" Сатанасије, су се толико нагојили да их је срамота погледати, сачувај Боже и саклони!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним