(08-11-2014, 09:54 PM)Мањача Пише: Цитат:СРС је нудио ДВЕРИМА да иду на њиховој листи и да имају 1-2 места на листи. Нешто слично што је добио и ОБРАЗ, а то је потпуно неозбиљно, ако се жели сарадња.
Ако Двери тако кажу, то онда мора да је 100% тако...
Ама, ту је ствар јасна - ко се стварно хтио ујединити, коме су заиста српски национални интереси најпречи, УЈЕДИНИО СЕ. Да је Дверима заиста стало до тога, нашли би начина и да се договоре са радикалима, као што су то учинили Образ и Наши...
Ја не знам стварно зашто потреба за извртањем чињеница...
Па је л се у старту кампање, кад су Двери упутиле понуду ДСС-у и СРС-у и кад су одбијени причало о томе... Мислим да има и на овом форуму, мрзи ме да тражим... Причало се како ни Шешељ ни Коштуница неће ни да чују за коалицију са Дверима, типа финансира их Вучић, стране амбасаде и сл... На колегијуму СРС-а само Мировић гласао за, сви остали против... Код ДСС-а, чини ми се Јакшић и још неки предлагали, али је одбијено Коштуничином иницијативом...
Значи чињеница је да су Двери предложиле коалицију, а да су ДСС и СРС одбили! О томе да ли је понуда Двери била искрена и да ли су је ДСС и СРС оправдано, или неоправдано одбили може да се прича, али требали би ипак да се држимо чињеница...
А ово са Шаровићевом понудом је смешно...
Па зашто би Двери које су имале тада већу популарност од СРС-а ишле на листу СРС-а са неким минорним квотама!? И како се може поредити по политичкој важности покрет који је на претходним изборима узео 4,4% са покретима попут Образа и Наших који су радикалим донели више штете него користи!?
По моме мишљењу, онда а и сада, коалиција је требало да се зове ДСС-СРС-Двери-Патриотски блок, где би ДСС имао 40% манадата, а СРС и Двери по 30%. Наравно могли су сви да укључе по неку нестраначку личност и да је тако било данас би све три странке имале посланички клуб и могле самостално да воде политику, али преовладала је сујета и зато су сви данас ту где јесу...