Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србин убијен у Истанбулу

ВЕСТИ ИЗ ТУРСКЕ:
Приведено је 12 навијача Галатасараја. Више хиљада Турака је вечерас у центру Истанбула одало пошту српском младићу Марку Ивковићу кога су изболи турски хулигани, а преминуо је у болници. Формирана је колона дугачка око 150 метара, која се протеже од споменика Републике до почетка Хасфирин улице, у којој грађани, у групама од по троје - четворо, стрпљиво стоје. Репортери Атакој Газете су пренели да грађани пале свеће и остављаљу цвеће на Споменику Републике. Међу окупљенима се налази и велики број политичара, муфтија, представника културног живота Турске. Има и навијача Галатасараја, са и без спортских обележја клуба пред чију утакмицу са Црвеном звездом је Марко и убијен. Венце су положили и генерални директор Турк Телекома, Мохамед Карири, као и селектор кошаркашке репрезентације Турксе, Ергин Атаман. Присутне су биле и шефице посланичких група у Скупштини Турске - Демократске странке Турске Гултекин Ујсал и Народне републикансе странке Кемал Киличдароглу, министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, као и државни секретари у Министарству правде и Министарству за људска права Турске. Пошту преминулом младићу су одали и представници културног живота града Истанбула, међу којима директор Истанбулског позоришта Чунејт Агча и познати филмски режисер Гокчан Илбај. У реду су чекале и муфтије, на челу са имамом Фетулахом Гуленом. На лицу места су и бројне новинарске екипе из земље и иностранства. Српски конзул у Истанбулу Зоран Марковић изјавио је новинарима да је импресиониран бројем Турака који су дошли да одају почаст погинулом Србину. Он је рекао да је нажалост оваква погибија могла да се деси било где у Европи и да све Владе као и турска морају да се суоче са озбиљним проблемом насиља. Марковић је нагласио да су у конзулату Србије дирнути чињеницом да је од тренутка када је објављена вест о смрти Ивковића, амбасада преплављена телеграмима саучешћа. Шефица посланичке групе Странке Анадолије Емина Тархан изјавила је да није Србија та која треба да опрости Турској, већ да су то Маркови родитељи. Потпредседник Партије мира и демократије Турске Первин Булдан положио је вечерас венац код Споменика Републике поводом трагичне смрти српског навијача. Он је позвао грађане у име ПМД-а, да се окупе у суботу у 17 часова код Филозофског факултета у Истанбулу у што већем броју и придруже шетњи отпора насиљу и тако покажу право лице Турске. Ово све што си прочитао до сад ти вероватно изгледа чудно, невероватно, нестварно. Зар не? Наравно. И требало би да буде. Нема везе са истином. Овако је Србија изгледала после смрти Татона. Турска се неће савити толико ниско због страног држављанина.
Ваистину!
Одговори

То што Србија може да уради самој себи, да се понизи колико је нико други неби понизио, нигде под капом небеском небива. Водање опанака и лизање шупка сваком запишанку из белог света (западног превасходно), постало је свакодневна појава. Но, истине ради морам наглсити како је то достигнуће петооктобараца и тамо њихових вођа све са Срђом, Наташом, Бисерко, Вукчевићем и осталим Векарићима. Наравно, ту је и драмосер са својим пајтосима, као и они пре њега од којих је преузео штафету издаје и пљувања по србству. То јо она шифрована реченица коју пицоусти понавља: "Срби морају променити свест"...
У низу примера како треба преумљени Србин реаговбати случај Татон је само један од многих, а на нашу срамоту не и последњи у понижавању Срба!
Ово што се догодило синоћ у Истанбулу проћи ће уз пар вербалних осуда и то је све. Драмосер ће преко својих медија глумити строгост и наводно претити Турцима, који су већ преко тренера свог клуба поручили шта мисле о "инциденту".
Одговори

Цитат:Zajednica fudbalskih superligaša je posle ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu, odložila današnju utakmicu 13. kola između Voždovca i Novog Pazara, a generalni sekretar pazarskog kluba Redžep Korać ocenio je tu odluku kontradiktornom.

Не знам више шта да напишем. Тако су пре пар год навијачу Партизана извадили око у Бриселу, ником ништа.
Није проблем уопште ван граница, не треба се чудити како ће да реагује Турска или ЕУ, ко год...проблем је у томе како ћемо ми реаговати, међу собом.
Сви ће да кажу "А шта је ишао тамо, ма није ни он цвећка, ма сигурно су их провоцирали...." и остале глупости.

Питам се само, докле ли ће сви да трпе да им навијаче касапе по Турској (и Италији).
Ово није први пут да неки навијач буде искасапљен тамо.

Опет, поставља се питање идиотизма Турске полиције. Знам да је немогуће да 200 навијача Галате овако самостално продефилује испред северне (или јужне) трибине у Београду. Идиоти.
Одговори

Да видимо сад тих 240 година.
Одговори

Звездин навијач је грудима напао беспомоћни нож турског навијача и Вучић са све Николићем треба да се под хитно извини турцима!Европа здај!
Одговори

Iskreno kao mladog coveka mi je zao. Laka mu zemlja.

Ono sto treba das se zna da ovih 400 huligana iz Beograda koji redovno prave nerede po utakmicama su isli u Istanbul prvo su isli u sopstvenoj reziji bez dogovora sa klubom i Turskim vlastima. Bez karata i ičega. Tek na dan utakmice kada su Turci raspodali halu pojavljuje se gomila navijaca Zvezde sa kojom policija ne zna sta da radi. Dovodi ih do hale u halu nedaju da udju jer je puno. Napolju nastaju incidenti jer su pored njih bili Galatasarejvi navijaci. I tog našeg izbodu na smrt. Naravno niko živ neće odgovarati.

Iskreno da sam ja vlast pohapsio bi prvo sve navijace zvezde (Ove iz prvog reda u crkvi svetog marka večeras), partizana i rada. Jer većina tih vođa su narko dileri, ubice, kriminalci sa podebljim dosijeom.

Imate Bogdanova, pa ubistvo Dunjica nekoliko ubijenih navijaca partizana itd.

Da je KK Zvezda trebovala karte kao svaki normalni klub i organizovaqla svoje navijace dolazak-odlazak do ovoga nebi došlo. Svako bi u takoj situaciji nastradao. KK Crvena Zvezda ništa nije preduzeo u organizaciji meča niti je obavestio Turke koliko će navijača doći kojim preovozom, gde ih preuzima policija Turske, kako će ući u halu.

Gledajte kako Englezi ili Italijani vode svoje navijace na utakmicu. Gde na stadionu Galatasaraja stane 80 hiljada Turaka a prođe bez iti jednog jedinog icidenta.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мучно је више то што радиш...
Одговори

(22-11-2014, 10:51 PM)Mekenzi Пише:  Iskreno kao mladog coveka mi je zao. Laka mu zemlja.

Ono sto treba das se zna da ovih 400 huligana iz Beograda koji redovno prave nerede po utakmicama su isli u Istanbul prvo su isli u sopstvenoj reziji bez dogovora sa klubom i Turskim vlastima. Bez karata i ičega. Tek na dan utakmice kada su Turci raspodali halu pojavljuje se gomila navijaca Zvezde sa kojom policija ne zna sta da radi. Dovodi ih do hale u halu nedaju da udju jer je puno. Napolju nastaju incidenti jer su pored njih bili Galatasarejvi navijaci. I tog našeg izbodu na smrt. Naravno niko živ neće odgovarati.

Iskreno da sam ja vlast pohapsio bi prvo sve navijace zvezde (Ove iz prvog reda u crkvi svetog marka večeras), partizana i rada. Jer većina tih vođa su narko dileri, ubice, kriminalci sa podebljim dosijeom.

Da je KK Zvezda trebovala karte kao svaki normalni klub i organizovaqla svoje navijace dolazak-odlazak do ovoga nebi došlo. Svako bi u takoj situaciji nastradao. KK Crvena Zvezda ništa nije preduzeo u organizaciji meča niti je obavestio Turke koliko će navijača doći kojim preovozom, gde ih preuzima policija Turske, kako će ući u halu.

Gledajte kako Englezi ili Italijani vode svoje navijace na utakmicu. Gde na stadionu Galatasaraja stane 80 hiljada Turaka a prođe bez iti jednog jedinog icidenta.

Обуваш ли се ти у истој памети? Час си врућ час ладан, па човек помисли да си удвојена личност или да твој налог користи неколико особа.
Шта, јел и ти тврдиш да се Србин самоубио или да је Србин убио Србина у Истанбулу?
Мани се кизо провокација већ ако ти је до дискусије на форуму а ти дискутуј како приличи.
Све и да су Срби ишли у личној режији, без суорганизације са тимом, то није преступ. Уосталом, навијачи турског тима нису баш показали неки респект према домаћину овде у Београду па нико од њих није избоден.
Одговори

Ништа ту није чудно. Као иду у позориште па је тамо неко страдао? Ја колико видим они сви делују као да су отишли на ратиште, а не да гледају утакмицу. На терену је фрка, а они и не гледају утакмицу, изводе неке своје представе, да их не описујем сви то лепо видите...

Други проблем је што данас нико не капира да одлазиш на туђу територију. Кад сам био клинац ниси смео кроз Београд да се шеташ као данас. Прођеш ли туђом улицом, испребијају те док не паднеш у несвест. Ок сада се осећају јакима јер иду у групи од по стотинак момака... Колико год се критикују они и даље исти и не само код нас него у пола Европе и белом свету.. ко зна колико ће таквих трагедја још да буде, али како ти напаљеном клинцу да објасниш да ако се сам не чува ни бог неће да га сачува.... Глупо је сада опалити политичке говоре и критиковати власт, они ће своје да обаве, написаће им секретари срцепарајућа извињења и ништа, никога то неће утешити....зато, дупе уза зид и памет у главу!

[Слика: 2vwxlci.jpg]
Одговори

Zao mi je momci, ali Mekenzi je u pravu. Pozabavite se malo tematikom i videcete da decko uopste nije bio naivan. A i ne radi se o navijacima koji su isli da gledaju basket, vec o huliganima koji su isli da se tuku i da provociraju. Procitajte malo sta su "Delije" radile pre utakmice, kako su lomili automobile, izloge i kako su tukli obicne prolaznike po Istanbulu. Razmislite malo pre nego sto pisete. Ne krije se iza svake vesti antisrpska zavera!Smile
Одговори

(23-11-2014, 05:02 AM)Равногорац Пише:  Zao mi je momci, ali Mekenzi je u pravu. Pozabavite se malo tematikom i videcete da decko uopste nije bio naivan. A i ne radi se o navijacima koji su isli da gledaju basket, vec o huliganima koji su isli da se tuku i da provociraju. Procitajte malo sta su "Delije" radile pre utakmice, kako su lomili automobile, izloge i kako su tukli obicne prolaznike po Istanbulu. Razmislite malo pre nego sto pisete. Ne krije se iza svake vesti antisrpska zavera!Smile

Ко је говорио о било каквој завери? Моја маленкост је само подсетила на случај Татон, где је Србија показала рајетинско - поданички однос према јЕвропи третирајући случај једног трагичног инцидента у најмању руку као да је злочин против човечности.
Ако ти имаш информације о некаквим камиказама из Србије који су ишли у "Стамбол" да руше, шамарају и провоцирају, молим поткрепи линком (само не типа еновине).
Сматрам како сваки човек има право на слободно кретање по васколиком земљином шару. Наравно, треба увек имати на уму правила понашања.
На крају, ја се држим оне народне: "Село је увек јаче од сватова", па се тако и понашам што би сваком препоручио.
Одговори

(22-11-2014, 10:51 PM)Mekenzi Пише:  Iskreno kao mladog coveka mi je zao. Laka mu zemlja.

https://www.youtube.com/watch?v=VpYX99977Vk
Одговори

Zanima me da li će sada ona kurevetina sa b92 da snima poleđinu ubistva u turskoj,da li će tzv nevladine(tuđe) organizacije da protestvuju ili one kurvetine u crnom da daju pomen ili zapenušani evrotalibani da grakću i grokću....jadna je ova Srbija sa svima nama!Љутко
Одговори

(23-11-2014, 02:09 PM)регул Пише:  Zanima me da li će sada ona kurevetina sa b92 da snima poleđinu ubistva u turskoj,da li će tzv nevladine(tuđe) organizacije da protestvuju ili one kurvetine u crnom da daju pomen ili zapenušani evrotalibani da grakću i grokću....jadna je ova Srbija sa svima nama!Љутко

Е управо се о томе ради!

Шта сад значи, зато што је дечко био у некој навијачкој групи то значи да је у реду да га неко закоље?
Далеко од тога да су они цвећке и навијачи Црвене звезде нема шта да кукају сада, знали су где иду и знали су какво је тамо стање и свако ко је ишао у Константинопољ зна да може да очекује оштрицу у месо.
Али исто то је требао знати и Брис Татон и Немац на зелењаку и остали, и у складу са тим и да се понаша.
Кад нас кољу по свету сами себе кривимо.
Нека, био у групи, хулигани, нек их кољу.
Национална свест нам је на нули. Убијен је СРБИН, млад, заклао га Турчин и само је тај који му је зарио оштрицу крив, нико више.

Узимање Енглеза и Италијана да се објасни "како се то ради" је таква комедија да то не треба даље ни коментарисати. И то где баш те две нације узе. Из Италије се ни једна група није вратила без искасапљеног, а Енглези на страни као пуштени с ланца.

(23-11-2014, 05:02 AM)Равногорац Пише:  Zao mi je momci, ali Mekenzi je u pravu. Pozabavite se malo tematikom i videcete da decko uopste nije bio naivan. A i ne radi se o navijacima koji su isli da gledaju basket, vec o huliganima koji su isli da se tuku i da provociraju. Procitajte malo sta su "Delije" radile pre utakmice, kako su lomili automobile, izloge i kako su tukli obicne prolaznike po Istanbulu. Razmislite malo pre nego sto pisete. Ne krije se iza svake vesti antisrpska zavera!Smile

Прочитај, на Куриру и Блицу мислиш?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним