Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈАВНИ НЕМОРАЛ У СРБИЈИ
#1

Јутрос рано, што'но кажу "пређе сунца и пре Литургије", читамо на РТС, па каже:

Цитат:Од око три милиона регистрованих возила у Србији, 0,017 одсто има посебне таблице, то јест оне на којима су ознаке сами бирали.

Садржај на таблицама не сме да буде провокативан, неморалан или супротан правном поретку....

Међутим!

Из видео-прилога исте "важне" вести за Србина, видимо да су текстови тијех специјалних таблица исписани искључиво на хрватском писму "Гајевици", која је међу последњим Србима познатија као

U S T A Š I C A !!!

Питамо се дакле, зар није јавно исписивање текстова на проклетом хрватском писму за Србина провокативно, неморално или супротно правном поретку, јербо је, и поред свега набројаног и...НЕУСТАВНО, јер је по Уставу Србско Писмо Ћирилица (бар ова Вукова полу-латиница) још увек званично писмо у Србији!

Зар није бар мало моралније да се сачека да Три Угурсуза на власти бар промене и тај Устав?

ПС

Са'ће дежурни да примете да се ми млого бринемо одавде, што не дођемо тамо, има важније итд...

Шта'ш

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#2

Kad отвараш теme по forumu бар se мало informiši!По važećem уставу latinica и ћирилица su равноправне!

I ta i takva latinica je srpsko pismo koje su krvati ukrali i prisvojili,znaš li to?

Шта ш незнање карактеристично канадском менталитету и медиокретенизму!Јок

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#3

Нису равноправне, у службеној употреби је српски језик и ћирилично писмо, члан 10. Устава.
Одговори
#4

(14-12-2014, 03:10 PM)Николај Пише:  Нису равноправне, у службеној употреби је српски језик и ћирилично писмо, члан 10. Устава.

Не зна он Србски Устав а ни животно дело Гос'н Самарџића није прочитало ал'зато зна које су сорте вискија најбоље!

Шта'ш....боље и виски да конзумира него крцуновачу, ко неки тамо на другим форумима!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#5

(14-12-2014, 03:10 PM)Николај Пише:  Нису равноправне, у службеној употреби је српски језик и ћирилично писмо, члан 10. Устава.

Једно је службена употреба а друго равноправност писма!Латиница је српска колико и ћирилица,бар тако кажу лингвисти.Пишем ћирилицом од када знам за себе,али врло добро знам и латиницу,те могу наизменично писати једно слово ћирилицом а друго латиницом!Не видим смисла балегању о латиници као хрватском писму!Латинично писмо је украдено од нас и мало прерађено(аско је прерађено).
http://www.naslovi.net/2012-12-13/pravda...ca/4192080

(14-12-2014, 04:23 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(14-12-2014, 03:10 PM)Николај Пише:  Нису равноправне, у службеној употреби је српски језик и ћирилично писмо, члан 10. Устава.

Не зна он Србски Устав а ни животно дело Гос'н Самарџића није прочитало ал'зато зна које су сорте вискија најбоље!

Шта'ш....боље и виски да конзумира него крцуновачу, ко неки тамо на другим форумима!

Само немој ти да ми балегаш о Србском уставу,са гузицом у Канади а тастером у Србији!Виски не конзумирам,не допада ми се,али зато имам две врсте ракије у кући.Једну од двадесет година и једну од четрнаест.Ни једна ни друга неће сачекати двадесетпрву ни петнаесту!
Можда сам глуп,али какве везе има животно дело госн Милослава са балегањем о уставу Србије?Сем можда да испаднеш телегентан и начитан?
Занима ме шта ти конзумираш у свом виртуелном свету?Вутру,гудру или шта већ те си стално са њих триста у глави?Тешка је то мука,поготово ако свих триста почне у глас да прича!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#6

Има наде госпон Просвјетаре!
Чита сам прије неки дан да је ћирилица чак дупло заступљенија према латиници у двије групе становништва, старосне доби 60-70 и 70-80 година.Креза

И какви "устави" какви бакарачи, рачуна се само само стање на терену, практична употреба.
Одговори
#7

(14-12-2014, 05:22 PM)регул Пише:  Једно је службена употреба а друго равноправност писма!Латиница је српска колико и ћирилица,бар тако кажу лингвисти.Пишем ћирилицом од када знам за себе,али врло добро знам и латиницу,те могу наизменично писати једно слово ћирилицом а друго латиницом!Не видим смисла балегању о латиници као хрватском писму!Латинично писмо је украдено од нас и мало прерађено(аско је прерађено).
Па у томе и јесте ствар, што Устав не наводи уз ћирилицу више ниједно писмо као равноправно. Сви државни органи међусобно као грађани када се обраћају тим органима морају да користе ћирилицу, и то је једино битно. Које ће писмо грађани у међусобном општењу да користе не занима ни Устав ни државу (не морају да буду ни писмени на крају крајева).
Е сад, то што се овај Устав мало поштује, а мало (више) не, то је други падеж...
Одговори
#8

Латиница није и не може бити србско писмо. То што је заживела међу отупелом пучином ствар је за социологе, психологе, а богме и за психијатре. Сваки лингвиста који тврди како је латиница подједнако србско писмо као и ћирилица треба под хитно да тражи новце од учитеља, 'eбо га он. Латиницу нам је увалио Беч са "ромим" и његовом реформом, све из велике љубави и бриге за Србе. Да не беше Лесандре и његовог југословенства никад латиница не би освојила Србију. Лесандрино (не)дело завршио је чивутин Броз уз помоћ разно-разних "другова" и продановића.
Моја маленкост се све тешила како ће са одласком Броза отићи и наопаки систем школства, ал залуд сам се надао. Његови ученици остали су верни у извршењу злотворовог тестамента, па тако Србију сатиру у сваком погледу. А језик и писмо су основе једног народа. Кад им то одузмеш - уништиш, све остало је дечија игра.
Одговори
#9

Било је прилике 1990-1991, да се то исправи. Никад ка тад! Ал' обустави то свети друг Злоба, у коријену сасјече клице српског оздрављења!
Одговори
#10

(14-12-2014, 05:22 PM)регул Пише:  Једно је службена употреба а друго равноправност писма!

Латиница је српска колико и ћирилица,бар тако кажу лингвисти.

Пишем ћирилицом од када знам за себе,али врло добро знам и латиницу,те могу наизменично писати једно слово ћирилицом а друго латиницом!

Не видим смисла балегању о латиници као хрватском писму!Можда сам глуп,али какве везе има животно дело госн Милослава са балегањем о уставу Србије

Равнопраааааааааааааавност кажаш....чека', чека', са'ће се вратимо, ја чим чујем реч "равнопрааааааааааавност" одма'трчим у нужник, шта'ш, узрочно-полседично, а чим чујем "љуцкиправа" одма'гледам ђе ми је онај трофејни парабелум!

Ооооо чловече и Србине, то јест новосрбине, јеси чуо ти да је до такозваног "Новосадског договора" од 1954-е године под комуно-сатанистичком окупацијом, писмо такозваних "хрвата" Гајевица, у Србији била у масовнијој употреби само у време аустроугарске и усташке окупације, а данас је Србско писмо Ћирилица у многим областима опала на мање од 10 одсто заступљености!

У такозваној "хрватској" је деведесетих спроведен „књигоцид“ ћириличних књига, а данас се и последњи трагови ћирилице разбијају чекићем, док се у кукавној Србији тај паклени "Новосадски договор" погрешним схватањем равнопрааааааааааааавности допринео одумирању Ћирилице јер 60 година после истог договора Срби, кршећи сопствени Устав, слепо спроводе и дан-данас јер уместо тада договорене двоазбучности еда би се неки билмез могао похвалити да може да пише једно слово хрватском Гајевицом а друго Ћирилицом, започело је једносмерно ширење USTAŠICE, које и даље траје.

Шта ка'ш, лингвисти се слажу с'тобом?!

Па чловече, пре неки дан, тачније, 10-ог децембра (по усташком календару, да ти буде лакше), одржан је у Новом Саду округли сто са темом „60 година након Новосадског договора: Србска језичка политика данас“, на коме је проф. др. Драгољуб Петровић тај "Новосадски договор" и ту равнопрааааааааааааавност назвао УДРУЖЕНИМ ЗЛОЧИНАЧКИМ ПОДУХВАТОМ према Србима јер им је отео и језик и писмо и...будућност!!!

Учесници тог округлог стола били су:

-проф. др Данко Шипка,
-проф. др Драгољуб Петровић,
-проф. др Миланка Бабић,
-проф. др Драгиша Бојовић,
-проф. др Петар Милосављевић,
-проф. др Дејан Ивковић,
-проф. др Иван Клајн,
-проф. др Ненад Крстић,
-историчар Синиша Стефановић,
-проф. др Милош Ковачевић и
-доц. др Андреј Фајгељ.

Учесници су позвали србску филологију и политику да заједно сачувају Србско писмо Ћирилицу и да поштују Устав, а не Новосадски договор и равнопрааааааааааааааавност, чија примена се током протеклих шест деценија, како наводе, показала штетном!

Проф. др Петровић је том приликом истакао да је Новосадски договор усвојен у Комитету и да су комуно-сатанисти од почетка имали план да увођењем двоазбучности (еда би се неки билмез могао једног дана похвалити да може да пише једно слово хрватском Гајевицом а друго Ћирилицом) потисну Ћирилицу, па је министар културе тадашње СФР Шугославије неке 1948-е године потврдио америчком амбасадору да на тај начин раде на раскиду са Русијом, рекавши: ”Побринућемо се да свако дете у Југославији научи латиницу, а онда ће се ствари одвијати саме од себе.“

И ето, дете научило да пише једно слово овако а друго онако, док ће његово дете да пише само и једино...онако!

Др. професор Петровића је даље рекао:

„Морало би се рећи да смо коначно почели да причамо о најбитнијим егзистенцијалним проблемима Срба, њихове судбине и истањеним шансама за њихову будућност.

Срба је било док су имали световну и Духовну власт, Цара и Патријарха, и све дотле док је патријарх испред себе истурао цара Срби су били утемељени, док је Црква служила као морални коректив власти, оне световне. Кад је пропала Србска Држава онда је рефлекс тих односа од Цара и Патријарха пренесен на кмета и попа, и они су одржали Србе кроз свих пет стотина година турског ропства, они!

До 1945-е!!!

А `45-е су комунисти схватили заправо шта треба уништавати, прво Цркву, а за остало је лако, они ће наћи довољно протува, пијандура (!!!), лопова, који ће постати мерило моралних вредности!

Таква су мерила заправо изродила Крцуна (и крцуновачу! Прим. ПРОСВЕТАР), који је негде у неком свом делиријуму, према неким информацијама које су до мене допрле рекао – куд ће ми Душа, ја сам својом руком побио 22 хиљаде Срба. Из те гарде је и онај народни херој Василије Чиле Ковачевић који је митрополиту Јоаникију донео свежу крв да се причести. Такви људи су се лако могли налазити међу Србима. Они други много теже… Они други нису имали шансу да се појаве…“

Еј бре, комуно-сатанисти су 1971-е усменим налогом уклонили све ћириличне писаће машине, чак није ни постојала писмена наредба, а ко се бунио остао је без посла, има сведока тог времена, а ПРОСВЕТАР је један од њих!

Ако је и било побуне било је појединачних случајева или мале групе људи која је брзо уклоњена… Није било тог, да кажем националног осећаја Срба да се побуне против затирања себе, сопства…

„Ко се побунио бунио се једном, други пут је био склоњен… Гледајте, кад је овде прављено Стеријино позорје, онда је дошао Симо Затезало из Београда. И тражио да се оно Српско народно позориште напише латиницом, јер је Ћирилица била `израз србскога национализма`…“

Проф. др Иван Клајн:

„Ја сам увек сматрао (за разлику од дискута регула) употребу два писма као непотребну компликацију а не као богатство какав је био званичан став у време братства и јединства.“

Проф. др Драгиша Бојовић се осврнуо на прекор такозваним "хрватима" да нису у стању да сачувају десет табли на ћирилици а да Србија има десет хиљада латиничних табли и да није ниједну уништила, рекавши:

„Вероватно је ову другу бројку премијер Вучић метафорички употребио, јер латиничних табли у Србији има далеко више од 10 хиљада, и оне доминирају у сваком граду, без обзира што је по Уставу и закону Ћирилица писмо у службеној употреби и што се подразумева њена употреба на таблама институција, предузећа и слично.

У светлу данашњег статуса Ћирилице, актуелног због овог јубилеја који је и означио потискивање и дискриминацију Ћирилице у Србији, Новосадског договора који је потписан пре шест деценија, 10. децембра 1954-е, у организацији Матице србске и Матице хрватске, када је србски језик преименован у српскохрватски односно хрватскосрпски, а трећом тачком дефинисано:

Цитат:„Оба писма, латиница и ћирилица, равноправна су, (тако тврди и дискут регул, додуше у пијаном стању. Прим. ПРОСВЕТАР), зато треба настојати да и Срби и Хрвати подједнако науче оба писма (регул научио!Прим. ПРОСВЕТАР), што ће се постићи у првом реду школском наставом”

Дошли смо дакле до резултата те равнопрааааааааааааааавности тако да, закључује проф. Бојовић:

„Срби не само да су научили латиницу, већ су је континуирано фаворизовали, док су Хрвати потпуно одбацили ћирилицу“.

Чињенице су неоспорне да се осамнаест хрватских институција одрекло Новосадског договора 1967-е године, а Матица хрватска 1971-е, у међувремену је нестала и заједничка држава, а Србима су остале далекосежне последице, које су довеле до незавидног положаја Ћирилице.

Проф. др Бојовић навео је пример постављања табле на једној државној институцији (!) у Србији (Клиника за кардиохирургију) у Нишу.

Наиме, недавно је „осванула `десет хиљада и прва` табла са латиничним писмом (са текстом непознатог правописа), необичног, троугластог облика (уместо уобичајеног правоугаоног), а на истој клиници су постављени и неки `стилизовани` симболи, а поменута табла, ако се мало боље погледа, у ствари је стилизован вуковарски чекић“, закључио је проф. Бојовић.

На питање – шта чинити у Србији да би се тренутно стање мало поправило проф. др Бојовић одговара:

„Доследна културна политика државе Србије, као и стриктно поштовање Устава и закона, могли би да сачувају србско национално писмо од даље дискриминације“.

Проф. др Ненад Крстић је тему „Српски језик данас: једно или два писма“ почео са констатацијом да његова „машта и жеља да сала буде пуна“ у суштини показује однос друштва према једном од најважнијих питања нашег народа, али и однос медија.

Он је своје излагање представио више као апел, да видимо шта можемо да учинимо и да се не предајемо и поред тога што нас има мало

Прошло је 60 година од како је склопљен Новосадски договор, на коме је између осталог договорено је да су оба писма, и ћирилица и латиница, равноправна и у Србији и Хрватској, и у осталим републикама бивше заједнице државе Југославије.

Каква је ситуација данас, у Србији, 60 година после Новосадског договора?

Цитат:„Ако погледамо наше дневне новине, телевизијске програме, књиге, па и научне часописе, зборнике, јасно је да се ћирилично писмо све мање користи и поред тога што је оно савршено писмо јер сваки глас је приказан само једним знаком.

Када је реч о језику, писму и култури, према мом субјективном мишљењу, постоје три групе народа. Прве две групе су они народи који цене и негују свој језик и своје писмо, који цене своју културу и друга група народа који не цене и не негују свој језик и своје писмо и своју културу.

Ова прва група народа је знатно већа, бројнија. Народи који припадају тој групи чувају свој идентитет и имају, по мом уверењу, будућност.

Трећој групи народа, то сам приметио и не знам да ли сам потпуно у праву, су народи који су у потрази за својим идентитетом и тражећи свој идентитет траже језик, или га модификују, и на тај начин и та група народа у неку руку има, светлију будућност него ова друга група народа којој нажалост припадамо…“

Проф. Др Крстић је рекао и оно што је чињеница, за овакву равнодушност према језику и писму је крива дугогодишња комунистичка владавина, што смо данас установили, која је полако али сигурно брисала србску прошлост и традицију, али крива је и србска интелигенција будући да је својом пасивношћу много допринела да до тога и дође.

Дакле, онај народ који не цени свој језик, своје писмо и своју културу осуђен је на пропаст и нестајање.

Цитат:„Данас имамо примера када се ћирилично писмо извргава поругама, када се они који желе да га врате у употребу називају фашистима итд… а друштво ћути. Овакви примери незамисливи су у неким другим срединама, односно код оних народа који чувају свој идентитет."


Проф. др. Милош Ковачевић је обавестио јавност да је два пута постављао у САНУ питање промене речника, и да је оба пута аргумент био да ми морамо остати лојални званичној политици.

Цитат:"Новосадски договор има континутитет или хармонију политике и лингвистике, он је поставио равноправност писама ћирилице и латинице, а равноправност писама је у ствари значила – србско одрицање од ћирилице заправо је показатељ србске љубави према Југославији (како је записао Ивић) и тако је и и схваћено… Одрицање од српских националних обележја уопште значило је путем Новосадског договора утемељењем Југославије, или превођење србистике преко демократистике у кроатистику, односно потпуно цементирање хрватског филолошког програма…

Дошло је време да се коначно „отрезни политика“, (трежњење треба к'о леба и неким дискутима ође!Прим. ПРОСВЕТАР) ма колико била „научно фундирана“, јер уколико до научних чињеница не држи то ће бити катастрофалне последице и за народ и за језик, а да је то заиста тако то се види по Новосадском договору.

Хајде изаберите и једну позитивну последицу коју је Новосадски договор донио срБскоме народу. Уништио је све што је постојало прије тога… //… Кад би се случајно из гроба дигао Стојан Новаковић вјероватно би правио нову Академију, и вјероватно би правио и нову библиотеку…“

На крају веома интересантног излагања проф. Ковачевић је рекао да је пут отрежњења (љубитељи добре капљице да обрате пажњу) један једини – да србска филологија и србска политика заједно наступају у србском националном интересу.

доц. др Андреј Фајгељ директор Културног центра Нови Сад, своје излагање на тему „Српско писмо између асимилације и афирмације“:

Цитат:„Ви знате да, ако је нешто угрожено у Србији, угрожена је ћирилица од латинице, што се може измерити прегледом јавних натписа у нашим градовима, или медија и издаваштва на ћирилици и латиници, што смо имали прилике да видимо на графиконима колеге Стефановића".

Мит – двоазбучности, равнопрааааааааааааавност - математички гледано равноправност је 50/50 одсто, а Ћирилица је негде испод 10% у јавној сфери и то није математички гледано равнопраааааааааавност.

Равноправност је договорена у оквиру заједничког, србскохрватског језика који је обухватао све новонастале језике на простору бивше Југославије и где је равноправна Ћирилица у такозваној "хрватској", где је у Федерацији БиХ, Црној Гори…?

Цитат:„Значи, ми Новосадским договором нисмо добили равноправност, ми смо добили систематско једносмерно ширење латинице.

И сада постављам једно питање – ако циљ Новосадског договора није била двоазбучност шта је био циљ?

Ми не можемо да знамо то, јер ја немам документа пред собом, али по развоју догађаја можемо да претпоставимо да је циљ био – постепено увођење латиничне једноазбучности у Србију са транзиционим периодом прогресивног смањивања присуства и употребе ћирилице, и изградњи управо ових митова негативних о њој, о којима сам говорио.“

Проф. др Драгољуб Збиљић:

Цитат:„Мене чуди да ово није организовала САНУ, или Матица Српска, него један Културни центар, коме треба пружити пуну подршку. Претпостављам да се то није смело најавити. А пола минута бих мудровао, да ово што сам ја објавио, штета што није нека институција објавила, ја сам објавио „Ћирилицоцид“ – књигу о уништавању ћирилице, јер смо то практично добили после Новосадског договора, али и претходним поступцима наших лингвиста и државника пре тог договора.

Значи, у овој књизи је увелико ово што су људи овде говорили, јако у сагласности са ови.

Ови људи који су истраживали колико је ћирилице и латинице то је више потпуно непотребно радити, јер то сваки човек који има четвртину ока види да ћирилице у Србији нема осим понегвде, имамо области у којима је уопште нема.

То што у Уставу пише да треба да је буде 100% то је наша мудрост…

Тако да сва ова наша ваниституционална лингвистика је јако вредна и корисна, али то не допире до места где се одлучује, тамо одлучује Клајн који каже да ми треба да пишемо латиницом као универзалним писмом, а које је то писмо латиница – то се у науци зове колонизација језика и ниподаштавање малих језика и малих народа. Значи код нас се то догађа, а никаква универзализација латинице…

Петар Јаћимовић, удружење Ћирилица из Београда, повереништво Српска Атина Нови Сад:

Цитат:Ми смо наопак народ, наопак ево зашто – пре неких двеста година (ви сте професори овде исправите ме ако није тако) Талијани су хтели талијански језик на целој територији Италије, сели и договорили се, мислим да су узели тоскански за основни и тај језик и дан-данас употребљавају и употребљаваће га у наредним вековима…

Ми, Срби имали смо у то време свој језик и своје писмо, сад се боримо за свој језик и своје писмо…То је срамотно.

Зато вас молим, бар ви који сте ту најодговорнији, који највише знате – поштујте Устав Републике Србије и не дозволите да се тај члан 10. измени. Има назнака да хоће да уведу латиницу.

Да се даље боримо за Србе у Републици Србској, Црној Гори и Федерацији БиХ да очувају србско писмо и погмогнимо им у борби за опстанак србског језика.

Чудно је то да новостворени народи то смо чули од јужних Срба – Македонци, па муслимани, као што су Црногорци, па и Хрвати су већином србског порекла, како су они тако наивни и незналице и сви су прихватили једноазбучје али са хрватским језиком.

Бошко Брзић, магистар књижевних наука, удружење Ћирилица

Цитат:Требало би ми нарочито да обратимо пажњу на то, поготову који су функционери у Матици српској, да Матица српска мора променити своју језичку политику. Наиме, Матица српска припрема правопис српскога језика, а наши министри те правописе препоручују школама и универзитетима и тако даље. Значи, та књига – Правопис српског језика је званични акт, државни да тако кажемо – он је препоручен од Министарства. А у правопису стоји лепо да Срби имају два писма. И тамо се наводи како се пише једно, каква су слова у једном и каква у другом писму… што, разуме се долази у колизију са министарством. У Уставу лепо пише да Срби имају једно писмо, односно да је и званично писмо ћирилица.

А овај правопис нам препоручује и друго писмо, које разуме се није српско, није прављено за Србе. И требало је овде да имамо представнике Матице српске. Ја не знам из којих разлога они нису овде дошли, а добро би било да смо позвали министра просвете да буде овде са нама… и господину Фајгељу се захваљујем на великом труду и на правилној културној политици.

После опсежне расправе, усвојени су следећи закључци:

1) Лингвистичка србистика је негирала кључне тачке Новосадског договора и истакла штетност њихове примене током протеклих шест деценија:

а) термин српскохрватски није лингвистички утемељен – он представља преименовани србски језик и у србистици га треба задржати само у подсећању на време доминације политичких над лингвистичким критеријумима;

б) Новосадски договор је погрешним схватањем равноправности писама суштински допринео одумирању србске ћирилице;

в) данас је и у србској филологији и у институционалној србској политици неопходно поштовати уставну одредбу (члан 10) о ћирилици као о једином србском службеном писму.

2) Србска филологија и институционална србска политика морају се држати трију начела србског филолошког програма:

а) србски језички и културни простор је недељив, из чега проистиче да је сва штокавска књижевност књижевност србског језика;

б) ћирилица је идентитетска карактеристика србског народа и као таква мора се сачувати;

в) ијекавски и екавски изговор су подједнако србска наречја.

Потписници: Драгољуб Петровић, Миланка Бабић, Драгиша Бојовић, Дејан Ивковић, Ненад Крстић, Милош Ковачевић и Андреј Фајгељ.

ЗАКЉУЧАК:

На овом округлом столу не беше регула да он тамо њима очита о равнопрааааааавности, тако да без регула овај скуп и није нешто регуларан!

Паметном доста!

(14-12-2014, 06:45 PM)мунгос Пише:  Има наде госпон Просвјетаре!
Чита сам прије неки дан да је ћирилица чак дупло заступљенија према латиници у двије групе становништва, старосне доби 60-70 и 70-80 година.Креза

И какви "устави" какви бакарачи, рачуна се само само стање на терену, практична употреба.

Ама и ја велим, није све тако црно, није све изгубљено! Ћирилица је чак и 100 посто заступљена код оније Срба који одоше давно Богу наистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#11

Ајде обриши се после оволико балегања па поново прочитај шта сам написао!И то без потурања ствари које нисам рекао!Нигде нисам рекао да је латиница испред ћирилице,само сам рекао да је у нас ође писмо равноправно(заступљено).Ја ћирилицу пишем цео свој живот,али знам и латиницу!Моја деца пишу ћирилицом.Ти упражњаваш латиницу јер си тамо онђе,јел де?Лако је теби да се просераваш из Канаде и држиш слово оданђе,дођи овде па поведи правописну герилу!И јебе ми се и за босну(муслимански део) и за продане душе црногорске,њихово писмо је њихова ствар,Срби у ЦГ пишу ћирилицом!Да си имао муда,као што ниси,остао би овде и спроводио "борбу" за твоју ствар!Овако лакше је када је гузица на сигурном па можеш тамо и да скикнеш и да лајеш!Лако је причати шта је онда било и ко је тада спроводио антисрпски правопис,ти си са сигурне даљине кевтао против тога,јел де?Сада,после одређене временске дистанце,лако је причати,питање је шта си ти и такви као ти предузео против тога? Колико не знаш ништа о ситуацији овде говори и да међу србском младежи је ћирилица заступљена у врло .врло великом проценту,са растом броја поменутих!И даље мислим да је и латиница србско писмо које су нам крвати украли,али лично,више волим ћирилицу!На крају,ја свој идентитет знам,а које идентификације си ти?Ћирилични канађанин?Па како те разумеју тамо онђе?Или тамо латиница а тамо онђе ћирилица,не разумем?И скрати те километарске постове,смарају,кажи,бре,нешто кратко,по могућству паметно.

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#12

(15-12-2014, 12:28 AM)регул Пише:  Ајде обриши се после оволико балегања па поново прочитај шта сам написао!И то без потурања ствари које нисам рекао!Нигде нисам рекао да је латиница испред ћирилице, само сам рекао да је у нас ође писмо равноправно (заступљено).

Па ми ти баш о РАВНОПРААААААААААААААААВНОСТИ и диванимо, и мисли паметних људи о истој цитирамо!

Себи убраду:

Ништа туна не вреди без велике муке и очинске каштиге батинањем!

Рецимо дваесипет батина за исписивање Србског Језика хрватском Гајевицом а 50 батина за РАВНОПРАААААААААААААВНОСТ, јербо је горе ширење баљезга братствајединства и равнопраааааааааааааааааааавности од отворене употребе Гајевице!

А што се тиче нашег доласка тамо, ми већ рекосмо једном и више пута, слика Милоша Минића која још увек виси у Скупштини то нас и не дотиче толико јербо тамо немамо намеру да залазимо ма бојати се да Дачић у међувремену подигне споменик Амброзу на самом аеродрому па да нас шлог стреви одма ту, старији смо човек ипак!

Него средите то ви тамо најпре, престаните да изгласавате титовце и комуњаре у разним облицима масовно, употребите једном тај глогов колац па ће и ми да почнемо да размишљамо о повратку!

ПС

Ко не зна шта је глогов колац, има ође у видео-прилогу који смо дали:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-sluca...lj?page=21

Један наш сапатник одавде није био лењ, платио карту и био лично међу овима који су тог дана глогов колац носили, ма Војвода решио да ублажи ситувацију а комуњара Шљиванчанин био спреман да пуца и да својим грудима брани гроб Амброзијев, па је тај наш сапатник све схватио, сео на авио и еве га јопет ође!

Пај сад 'вамо, ОВО СЕ ШУГО-ЛАТИНИЧАРИМА И НЕДОВРШЕНИМ ХРВАТИМА СИГУРНО НЕЋЕ ДОПАСТИ, па каже:

https://www.youtube.com/watch?v=8nIGjFGqxN0

Ацо Ђенадић, Србин и наш земљак из Ерског краја, бори се сам ПРОТИВ ЛАТИНИЧАРСКЕ АЛЕ КОЈА ЈЕ НА СРБСТВО ЗИНУЛА У ЗЕМЉИ СРБИЈИ!

Послушајте такође у последњој трећини емисије, бриљантно излагање Владимира Димитријевића, Православног публицисте и професора Србског Језика, о ЛАТИНСКИМ КУКАМА КАО ОРУЖЈУ ТРУЛОГ ЗАПАДА У ЈУРИШУ НА ИСТОК И СВЕТУ РУСИЈУ!

Чак ни МИ нисмо досад знали да је јудео-бољшевичка банда на челу са сифилистичаром Уљановим-Лењином и Бронштајном-Троцким, намеравала ДА УВЕДЕ ЛАТИНИЦУ У РУСИЈИ!

Међутим!

Страшни Брка је то спречио и ђубрад побио и послао у гулаге после унутрашњег војно-политичког удара и васпостављања СТАЉИНСКОГ БОНАПАРТИЗМА у поробљеној Русији!

НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА!

НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#13

ДЕТЕ КОЈЕ СЕ РОДИЛО У ВРЕМЕ КАД ЈЕ ВОЈВОДА ШЕШЕЉ ИШАО ДА УДАРИ ГЛОГОВ КОЛАЦ У КУЋУ ЦВЕЋА САД ЈЕ МОМАК ЗА ЖЕНИДБУ!

КАД СЕ МАЛА СРБИЈА ОСЛОБАЂАЛА ОД ТУРАКА НИЦАЛЕ СУ НОВЕ ВАРОШИ У, НАЖАЛОСТ, ЗАПАДНОМ РУХУ И СТИЛУ ПРЕКО НОЋИ!

ЏАМИЈЕ СУ НЕСТАЈАЛЕ, ОДЕЋА И ОБИЧАЈИ СУ СЕ МЕЊАЛИ ВРТОГЛАВОМ БРЗИНОМ...А САД?!

ЧЕТВРТ ВЕКА ЈЕ ПРОШЛО А МИ ЈОШ УВЕК НЕ МОЖЕМО ДА НАУЧИМО БАР ТУ ВУКОВУ ЋИРИЛИЦУ КОЈА ЈЕ у ствари ПОЛУ-USTAŠICA!

ЉУДИ ЗА ПАР ГОДИНА НАУЧЕ КИНЕСКИ И ПИШУ ХИЈЕРОГЛИФЕ А МИ?!

МА НИЈЕ ТУНА САМО ЋИРИЛИЦА У ПИТАЊУ, КОД СРБО-МУТАНАТА ИЛИТИ НЕДОВРШЕНИХ хрвата РАДИ СЕ О ЈЕДНОЈ МАСОВНОЈ МАЗОХИСТИЧКОЈ ЖУДЊИ ЗА ПРИХВАТАЊЕМ У ПОТПУНОСТИ И БЕЗ ОСТАТКА ЕУРО-ЗАПАДНОГ ЗЛА, РАДИ СЕ О ЖУДЊИ ДА ОД НЕДОВРШЕНИХ хрвата ПОСТАНЕМО ДОВРШЕНИ, ПРАВИ И АУТЕНТИЧНИ!

ЗАТО МИ ОД ДАНАС, ПРОГЛАШАВАМО СВЕ СРБО-МУТАНТЕ, НЕДОВРШЕНЕ хрвате, УНИЈАТЕ, ШУГОСЛОВЕНЕ, ШУГО-ЛАТИНИЧАРЕ, БЕЕЕЕОГРАЏАНЕ И ОСТАЛИ НЕКРСТ, НЕСОЈ И НЕРАСТ, ЗА ОПАСНЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ И ДУШМАНЕ РОДА СРБСКОГА И ВЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЈЕР ИСТИ ЗАЈЕДНО СА ПОШОКАЧЕНИМ СРБИМА, ТАКОЗВАНИМ "хрватима", ПОТУРЧЕЊАЦИМА, БРОЗОГОРЦИМА, МАЌЕДОНСТВУЈУШЧИМА, АРНАУТИМА И МАЏАРИМА, РАДЕ НА УНИШТЕЊУ И ИСКОРЕЊИВАЊУ СРБСТВА И ИМЕНА СРБСКОГ СВУДА И НА СВАКОМ МЕСТУ!

УЗ ТО ДОДАЈЕМО ДА СУ РЕЧЕНИ НЕДОВРШЕНИ хрвати НАЈОПАСНИЈИ ДУШМАНИ СРБСКИ ЈЕР ЖИВЕ, РАДЕ И ДЕЛУЈУ МЕЂУ ПОСЛЕДЊИМ ОСТАЦИМА ОСТАТАКА РОДА СРБСКОГА, СА ЊИМ ДЕЛЕ И КРОВ НАД ГЛАВОМ И ПОСТЕЉУ И ХРАНУ И ВОЗДУХ И ВОДУ ПА ПОЧЕСТО И У ЦРКВИ ЈЕДНИ ПОРЕД ДРУГИХ СТОЈЕ И БОГУ СЕ МОЛЕ!

НЕДОВРШЕНИ хрвати ИЗИЂИТЕ!

НЕДОВРШЕНИ хрвати ИЗИЂИТЕ!

НИКО ОД НЕДОВРШЕНИХ хрвата ДА НЕ ОСТАНЕ!

А ВИ КОЈИ СТЕ ВЕРНИ, ОПЕТ И ОПЕТ У МИРУ ГОСПОДУ СЕ ПОМОЛИМО!


Него само још ово па на спавање!

Најлакше је ЖРТВУ оптужити као нападача по систему „држ'те лопова”!

Зато 'ајде да још једаред појаснимо неке ствари:

1.
ЈЕСУ ЛИ СРБИ ПИСАЛИ ИСКЉУЧИВО ЋИРИЛИЦОМ У СВОЈОЈ НОВИЈОЈ ИСТОРИЈИ ОД ПРИМАЊА ХРИШЋАНСТВА ПА НАОВАМО, ДА НЕ ПОТЕЖЕМО САД ВИНЧУ, ЕТРУРЦЕ И ОСТАЛО?

ЈЕСУ!

2.
ЈЕЛ'ПРИЈА АУСТРИЈА СПРОВОДИЛА НАСИЛНО И ПОЛУНАСИЛНО УНИЈАЋЕЊЕ И ШОКАЧЕЊЕ-КРИМОКАТОЛИЧЕЊЕ СРБА?

ЈЕСТЕ!

3.
ЈЕЛ'ЗА ТЕ ПОШОКАЧЕНЕ СРБЕ НАРУЧИЛА ЛАТИНИЦУ ОД ЊЕМЧУРА ЛУДВИГА ГЕЈА И ОСТАЛИХ?

ЈЕСТЕ!

4.
ЈЕСУ ЛИ ТИ ПОШОКАЧЕЊАЦИ ПРЕСТАЛИ ДА ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ, КАО НАПРИМЕР „ХРВАТСКИ” ПЛЕМЕНИТИ КРИМОКАТОЛИЧКИ БИСКУП ДРАШКОВИЋ-ТРАКОШЋАНСКИ И СТОТИНЕ ХИЉАДА ДРУГИХ?

ЈЕСУ БРАТЕ!

5.
ЈЕСУ ЛИ ТИ ПОШОКАЧЕНИ СРБИ ПРЕКОНОЋ БИЛИ СВИ ПРОГЛАШЕНИ ЗА „ХРВАТЕ”?

ЈЕСУ!

6.
ЈЕЛ'ВУК КАРАЏИЋ ПРЕШАО У КРИМОКАТОЛИЧКУ ЛАТИНСКУ ЈЕРЕС ЗБОГ СУКЊЕ А ПРИЛИКОМ ЖЕНИДБЕ У БЕЧУ?

ЈЕСТЕ!

7.
ЈЕЛ'ПО НАЛОГУ АУСТРО-УГАРСКОГ ГЛАВНОГ ЦАРСКОГ ЦЕНЗОРА КОПИТАРА, ИСТИ КРИМОКАТОЛИК-ПОШОКАЧЕЊАК ВУК ИЗМИСЛИО НОВУ ЋИРИЛИЦУ КОЈА ЈЕ у ствари ПОЛУ-ЛАТИНИЦА?

ЈЕСТЕ!

8.
ЈЕЛ' ГЛАВНИ РАЗЛОГ ЗА ТАКВУ ЋИРИЛИЦУ, ПРЕМА КОПИТАРУ, БИО ДА БИ ПРАВОСЛАВНИ СРБИ ЛАКШЕ РАЗУМЕЛИ ХРВАТСКУ ЛАТИНИЦУ-ГАЈЕВИЦУ?

ЈЕСТЕ!

9.
ЈЕЛ' ПО ПЛАНУ КОПИТАРА И ВУКА БИЛО ПРЕДВИЂЕНО СТВАРАЊЕ ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ПИСМА, ЂЕ БИ НОВОПЕЧЕНИ „ХРВАТИ” ИМАЛИ ДА ПРИХВАТЕ ЕКАВИЦУ А ПРАВОСЛАВНИ СРБИ ДА ПРИХВАТЕ ЛАТИНИЦУ?

ЈЕСТЕ!

10.
ЈЕЛ'СЕ ПОРИМОКАТОЛИЧЕНИ СРБИН ВУК КАРАЏИЋ ПОТПИСАО НА ТОМ СПОРАЗУМУ ХРВАТСКОМ ГАЈЕВИЦОМ-ЛАТИНИЦОМ?

ЈЕСТЕ!

11.
ЈЕЛ' У ПЛАНУ АУСТРО-УГАРСКЕ МОНАРХИЈЕ БИЛО ПРЕДВИЂЕНО СТВАРАЊЕ ТРЕЋЕ ЈЕДИНИЦЕ У ДВОЈНОЈ КАЈЗЕРЛИХ УНД КЕНИГЛИХ?

ЈЕСТЕ!

12.
ЈЕЛ'БИЛО ПЛАНИРАНО ДА ТА ТРЕЋА ЈЕДИНИЦА БУДЕ СЛОВЕНСКА, САСТАВЉЕНА ОД ЧЕХА, СЛОВАКА, СЛОВЕНАЦА, ХРВАТА И СРБА?

ЈЕСТЕ!

13.
ЈЕЛ'БИЛО ПЛАНИРАНО ДА И СРБИ КАО И СВИ ОВИ СЛОВЕНИ КОРИСТЕ ЛАТИНСКО ПИСМО?

ЈЕСТЕ!

14.
ЈЕЛ'БИЛО ПЛАНИРАНО ДА СЕ ОВИ СРБИ-ЛАТИНИЧАРИ, ПОЛАКО ПРЕВОДЕ УНИЈАЋЕЊЕМ У КРИМОКАТОЛИЧКУ ЈЕРЕС ЛАТИНСКУ?

ЈЕСТЕ! ПА НИЈЕ ВАЉДА ХАБЗБУРШКИ МОНАРХ ЗА ЏАБА НОСИО НАЗИВ „ВРЛО РИМОКАТОЛИЧКО ВЕЛИЧАНСТВО”!

15.
ЈЕЛ' ГАВРИЛО ПРИНЦИП УПУЦАО ОВЕ ПЛАНОВЕ?

ЈЕСТЕ!

16.
ЈЕЛ'У КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ НАСТАВЉЕНО СА КРИМОКАТОЛИЧКИМ ПРОЗЕЛИТИЗМОМ РАЗНИМ МЕТОДАМА, ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ И ПУТЕМ ТАКОЗВАНОГ КОНКОРДАТА?

ЈЕСТЕ!

17.
ЈЕЛ' КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ НАМЕТНУТА ЗВАНИЧНА ДВО-ПИСМЕНОСТ, ТО ЈЕСТ ЈЕСУ ЛИ СВА ДРЖАВНА ЗВАНИЧНА ДОКУМЕНТА И ПЕЧАТИ БИЛИ ИСПИСАНИ НА ДВА ПИСМА, ЋИРИЛИЦОМ И ЛАТИНИЦОМ, У ЦЕЛОЈ БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ-СВЕТОГ САВЕ ЂЕДОВИНИ, СРБСКОЈ ВОЈВОДИНИ, ЦРНОЈ ГОРИ, СРБИЈИ И ЈУЖНОЈ И СТАРОЈ СРБИЈИ И СРБСКОЈ МАЋЕДОНИЈИ, СВЕ ДО БИТОЉА?

ЈЕСУ!

18.
ЈЕЛ'У ТАКОЗВАНОЈ „ХРВАТСКОЈ”, СЛОВЕНИЈИ И ДАЛМАЦИЈИ БЕЗ ДУБРОВНИКА, ОСТАЛО НА СНАЗИ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНСКО ПИСМО?

ЈЕСТЕ!

19.
ЈЕСУ ЛИ ЗАПАДНОЕВРОПСКЕ СИЛЕ И ВАТИКАН ПРЕКО НОЋИ ПРОМЕНИЛЕ СТРАНУ И ПОМАГАЛЕ ПАРТИЗАНСКО-УСТАШКУ ВОЈСКУ УМЕСТО ВОЈСКУ СРБСКИХ ЧЕТНИКА КАД СЕ ВИДЕЛО ДА НЕМЦИ ГУБЕ РАТ?

ЈЕСУ?

20.
ЈЕЛИ НА ТАЈ НАЧИН СПРЕЧЕНО СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ КАО И ПРАВЕДНА СРБСКА ОДМАЗДА НАД ТАКОЗВАНИМ „ХРВАТИМА” ЗА ДО НЕБА ВАПИЈУЋЕ ЗЛОЧИНЕ?

ЈЕСТЕ!

21.
ЈЕЛИ НА ТАЈ НАЧИН СПРЕЧЕНО ДА СЕ ЛАТИНСКОМ НАДИРАЊУ СТАНЕ НОГОМ ЗАВРАТ?

ЈЕСТЕ!

22.
ЈЕЛИ ЛАТИНИЧАРЕЊЕ СРБА НАСТАВЉЕНО ПОД ПАРТИЗАНСКОМ ОКУПАЦИЈОМ ЈОСИПА АМБРОЗА ЖЕШЋЕ НЕГО ИКАД?

ЈЕСТЕ!

23.
ЈЕЛИ ЗАТИРАЊЕ СРБСКЕ ЦРКВЕ И ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ БИЛО ГОРЕ НЕГО ПОД ТУРЦИМА?

ЈЕСТЕ!

24.
ЈЕЛ' ЗА ПОЛА ВЕКА ОКУПАЦИЈЕ ПОД ТИТОМ ЋИРИЛИЦА СВЕДЕНА НА МАРГИНАЛНО СЕКУНДАРНО ПИСМО?

ЈЕСТЕ!

25.
ЈЕЛ'СРБСКИ НАРОД СКОРО ПОТПУНО ПОДИВЉАО, ЈЕЛ'СЕ ПРЕТВОРИО У НЕАРТИКУЛИСАНУ ГОМИЛУ КОЈА СВЕ МАЊЕ ЗНА КО ЈЕ И ШТА ЈЕ, ШТО ВИШЕ СРБУЈЕ,КОЈА СЕ ПРЕЖДЕРАВА И НАПИЈА ЗА ВРЕМЕ ХРИШЋАНСКИХ ПОСТОВА И СЛАВИ НОВУ ГОДИНУ ПРЕ БОЖИЋА?

ЈЕСТЕ БРАТЕ-ИМАМО ЗА ТО 300,000 ПИЈАНИХ СЛОВЕНАЦА КАО СВЕДОКЕ!

27.
ПИШЕ ЛИ ТАЈ НАРОД МАСОВНО ХРВАТСКОМ ЛАТИНИЦОМ-U S T A Š I C O M?

ПИШЕ!

28.
СХВАТА ЛИ ТАЈ НАРОД ШТА МУ ЈЕ УРАЂЕНО?

НЕ СХВАТА!

29.
ЈЕСУ ЛИ БРАЋА РУСИ ТАКОЂЕ СУОЧЕНИ СА ЛАТИНСКО-ШВАПСКИМ „ДРАНГ НАХ ОСТЕН”?

ЈЕСУ!

30.
ЈЕСУ ЛИ БРАЋА РУСИ У ГОРОЈ ПОЗИЦИЈИ ОД СРБА?

НИСУ! НАРОЧИТО КАО ВЕЛИКА СИЛА И НАРОД ОД 150 МЕЛЕОНА!

32.
ЈЕСУ ЛИ БРАЋА РУСИ ОСТАЛИ РАВНОДУШНИ НА ПОКУШАЈ ПИСАЊА РУСКОГ ЈЕЗИКА ЛАТИНСКИМ КУКАМА?

НИСУ!

33.
А КАКО СУ БРАЋА РУСИ ПОСТУПИЛИ?

ЗАБРАНИЛИ СУ ГО*ВНА ЗАКОНОМ!

34.
И ШТА ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ НЕКОМЕ КО СЕ У РУСИЈИ УСУДИ ДА ПИШЕ РУСКИ ЈЕЗИК ЛАТИНИЦОМ?

ИДЕ ПРАВО НА РОБИЈУ ЂЕ ЋЕ ДА ДОБИЈЕ ПО ПРСТИМА, А И БУБРЕГЕ ИМА ДА ОДБИЈУ...ШТА ЗНА ТАМО НЕКИ ЗАТВОСРКИ ЧУВАР КОЛ'КО ДА БИЈЕ. УОСТАЛОМ, ЛАТИНИЧАР МОЖЕ ПОСЛЕН ДА СЕ ЖАЛИ!

Међутим!

Шта знају Руси шта је добро, ми Срби ће да надмудримо све те папе и тај Запад-ко су бре они, ма јачи смо од судбине!

Пиши Србине УСТАШИЦОМ на ИНАТ!

НА ИНАТ ПРОСВЕТАРУ!

ЈЕС'!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#14

(15-12-2014, 09:13 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  И ШТА ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ НЕКОМЕ КО СЕ У РУСИЈИ УСУДИ ДА ПИШЕ РУСКИ ЈЕЗИК ЛАТИНИЦОМ?

ИДЕ ПРАВО НА РОБИЈУ ЂЕ ЋЕ ДА ДОБИЈЕ ПО ПРСТИМА, А И БУБРЕГЕ ИМА ДА ОДБИЈУ...ШТА ЗНА ТАМО НЕКИ ЗАТВОСРКИ ЧУВАР КОЛ'КО ДА БИЈЕ. УОСТАЛОМ, ЛАТИНИЧАР МОЖЕ ПОСЛЕН ДА СЕ ЖАЛИ!

Просто да човек пожели да живи у таквом свету. Blush
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним