(18-02-2021, 11:06 AM)Mekenzi Пише: Кол'ко рече да ти оно имаш "запетих" пушака???
Ми би то ође све одузели..
Ми имађасмо 6 (и словима ШЕСТ) пушаках а сад четири, које нит' су захрђале нит седе у шифоњеру но су доообро подмазане и спремне за употребу, нед'о Бог душманину да ође залута, јербо ми ође живимо у
ПРАВОЈ вуко*јебини па нами пушке и самострел који тоже имамо, служе за лов а и Канадска влада зна добро да ми сви живимо ођекаре у дивљини и вуко*јебини па су пушке неопходне да се преживи!
'Номад одосмо на пецање без пушке ну кад се смрче и кад почеше вуци около да завијају ми се заветовсамо да никад више изкуће не изљегнемо а да није пуна пушка орамо окачена, па тако и би до дан-дањи!
А да се пушке одузимају по Закону наравно да имају право, ама ође се и спровођење Закона мери по учинку јербо нема туна неке вајде за Државу да јури Слободне Људе (THE FREEMAN MOVEMENT, OR SOVEREIGN CITIZENS) по вуко*јебинама, шумама и горама ако ништа нарочито нијесу згрешили.
Нема вајде ни пореза да им се ућерује јербо од тог пореза који не плаћају би и тако били ослобођени због сиромаштва, још би морало и да им се припомогне по Закону, тако да Краљевска Коњичка Полиција (Royal Canadian Mounted Police) елегантно гледа у другом правцу и избегава ту и тамо неки "пикап" на путу без регистарских таблица, нарочито ако врх дуге цеви вири код прозора!
За Индијанце је друго, тамо има дроге, коцке, пића и разнијех безакоња по тијем резерватима, а и они увек нешта траже и протествују.
Нами наоружање треба више но икад јер ако потпуно забране лет авионима због корона-лудила, ми смо већ проучавали ође са неким сапатницима, ловцима на крупну дивљач који имају јаку расну кучад, кол'ко би нам требало да са псећом запрегом санкама стигнемо до Аљаске и да оданде вичемо еда би нас Браћа чула с'оне стране и чунове са неквим Тувинцима, Бурјатима, Хакасима, Јакутима, Алтајцима, Чукчима, Евенкима, Корјацима, Ненцима, Хантима, Мансима и Јукагирима 'вамо по нас пратила!
Узгред да напоменемо...слава Богу па су сви ови Народи под Царском Русијом па и касније, сви претекли и преживели па се у Русији данас говори и пише на 128 живих језика док у Чемерици и Канади од Индијанаца ништа остало није сем нешто јадника по резерватима или неких који се некако докопају градова ође па обично неђе у центру онако пијани просе...јад и чемер....туга!
EX ORIENTE LUX!