Поруке: 5,830
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
Немци, када су стрељали становништво, нису најбоље поступали, а можда су и претерано журили. Њихове гробнице је лако познати и после дужег времена. Ми смо много боље поступали (дословно преносим његове речи, само негде скраћујем причу, заиста је употребио придев „боље“).
Прво се ископа рака (опет безлично), затим се у ту раку наспе доста негашеног креча, затим се непријатељи поред раке или у самој раци стрељају (безлични облик, опет), и онда онај негашени креч угасимо са доста воде (сада се јавља множина „ми“, као одређена група, вероватно, насупрот групи „Немци“, који су били тако инфериорни у начину стрељања српског становништва). Знате, објашњава стрпљиво, креч приликом гашења сагори све, чак и кости тако сахрањених, тако да нико не може бити касније идентификован, а и место сахране је тешко открити јер је слегање земљишта мало у каснијем времену, јер су месо и кости сагорели и претворени у неку врсту каше.
Исповест ознаша са претходног линка
Поруке: 1,098
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
245
Добро си ово ископао Митке, жалосно је ко је све одлучивао о судбини српства и несрећног народа.
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
"Најбоље" од свега је што нико и никада није одговарао за све те злочине.
Поруке: 14,506
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Из искуства вам свима кажем, пошто сте доста млађи од мене, да оваква сведочења узимате са огромном резервом. Многи од удбаша били су врло ниског образовног, моралног и људског нивоа. Волели су да се хвале, јер су злочини које су извршили за њих били хвала, да су урадили и оно што нису урадили, па чак нису ни присуствовали, него су нешто чули о некој догађају.
У последње време постала је манија да се верује у "удбашке" приче, а показало се да, када се укрсте са другим изворима (ако их има), нису тачне.
Тако да, резерва према овоме.
Поруке: 304
Придружен: May 2024
Углед:
78
Драган Торбица о Титу, вратио га на фабричка.
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
"У свим разговорима с усташама, ми смо налазили заједнички језик и највише смо се с њима слагали. (...) Између мене и Рукавине се, међутим, развило право пријатељство. Додуше, нисмо у томе били никакав изузетак: и по другим собама су се комунисти спријатељивали с "националистима", па су се та пријатељства продужавала и касније, на робији, све док се политички односи између нас нису заоштрили. (...) Није био нарочито видан у режиму Павелићевом: мале интелигенције, а великих лумповских склоности, пребрз и каткада неодлучан. Чуо сам и да је сретао комунисте - робијаше на улици, а није их пријављивао властима. Но Србе је таманио по Лици где је стигао, и то с великим уживањем." Милован Ђилас о дружењу са усташама и командантом Јадовна Јурајем Рукавином током робијања у Сремској Митровици у књизи "Идеал и професија, успомене револуционара", Београд, 2024, 204-212.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 24-07-2024, 08:26 PM од
Николај.)
Поруке: 304
Придружен: May 2024
Углед:
78
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
(29-07-2024, 02:44 PM)Chetniks Пише: ![[Слика: Screenshot-20240729-144011.jpg]](https://i.postimg.cc/mZpFDPjF/Screenshot-20240729-144011.jpg)
![[Слика: FB-IMG-1722256703572.jpg]](https://i.postimg.cc/gJSrn7VP/FB-IMG-1722256703572.jpg)
Ликови који обично користе "срБски" веома често измишљају или преносе комунољотићевске неистине. Ајд размисли да ли је то тако као што пише? Или верујеш ли у то што пише?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М