Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Комунизам - Титоизам

(29-07-2024, 03:26 PM)Шумадинац Пише:  
(29-07-2024, 02:44 PM)Chetniks Пише:  [Слика: Screenshot-20240729-144011.jpg]
[Слика: FB-IMG-1722256703572.jpg]

Ликови који обично користе "срБски" веома често измишљају или преносе комунољотићевске неистине. Ајд размисли да ли је то тако као што пише? Или верујеш ли у то што пише?
Читао сам коментаре испод ове објаве и аутор што је ово поставио је написао да је извор из четничке емиграције и да је о овоме писано у погледима, сад нисам проверио.
Одговори

Четници су поубијали Немце на путу Крагујевац-Горњи Милановац и због тога су вршена стрељања у Шумарицама. Партизани су поубијали немачке везисте код Тополе и због тога су стрељани Јевреји на Авали и у Јајинцима.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(29-07-2024, 04:42 PM)Николај Пише:  Четници су поубијали Немце на путу Крагујевац-Горњи Милановац и због тога су вршена стрељања у Шумарицама. Партизани су поубијали немачке везисте код Тополе и због тога су стрељани Јевреји на Авали и у Јајинцима.
Мислим да окупатор има право да стреља цивиле ако његове војнике убија нерегуларна војна формација, а то су били партизани. Четници (Југословенска војска) су били једина легална војска током читавог рата. Зар нису требали да одговарју ти који су били главни за стрељање у Шумарицама, јер су Немце тад поубијали легална војска тј. четници.
Одговори

(29-07-2024, 04:53 PM)Chetniks Пише:  
(29-07-2024, 04:42 PM)Николај Пише:  Четници су поубијали Немце на путу Крагујевац-Горњи Милановац и због тога су вршена стрељања у Шумарицама. Партизани су поубијали немачке везисте код Тополе и због тога су стрељани Јевреји на Авали и у Јајинцима.
Мислим да окупатор има право да стреља цивиле ако његове војнике убија нерегуларна војна формација, а то су били партизани. Четници (Југословенска војска) су били једина легална војска током читавог рата. Зар нису требали да одговарју ти који су били главни за стрељање у Шумарицама, јер су Немце тад поубијали легална војска тј. четници.

https://www.facebook.com/share/v/e6Ay8st...tid=jmPrMh
Одговори

Окупатор има право да стреља цивиле за одмазду, али за то треба да буде испуњено доста услова и претходно треба да покуша друге начине да се бори против нападача који се после напада склањају међу народ.

У случају немачких стрељања талаца у Србији 1941. јасно је да се ради о ратном злочину. Екстреман пример је Краљево, где су стрељани таоци за време опсаде града од стране герилаца, што је потпуно супротно ономе што је дозвољено.
Одговори

(29-07-2024, 06:44 PM)ватхра Пише:  Окупатор има право да стреља цивиле за одмазду, али за то треба да буде испуњено доста услова и претходно треба да покуша друге начине да се бори против нападача који се после напада склањају међу народ.

У случају немачких стрељања талаца у Србији 1941. јасно је да се ради о ратном злочину. Екстреман пример је Краљево, где су стрељани таоци за време опсаде града од стране герилаца, што је потпуно супротно ономе што је дозвољено.
Нажалост комунисти су то крили, одмах после рата почели су своју измишљену причу како су четници сарађивали са Немцима, а они се једини борили против њих. Тере и последице комунизма ће мо још дуго носити. А наравно и Немци су то крили јер су знали да је ратни злочин.
Одговори

Чуо сам једну причу сад не знам јел истина. Да је неколико људи отишло код партизана и рекли су да не убијају Немце јер ће их побити - 100 Срба за погинулог Немца, 50 за рањеног. Они су рекли и треба да вас побију када сте петоколонаши тј. издајници, јер неће да приступе њиховој војсци.
Одговори

(29-07-2024, 04:53 PM)Chetniks Пише:  

Са немачке тачке гледишта сви су били нерегуларни ("франктирери") и стрељали су их све подједнако.

За Шумарице су осуђени: код нас генерал Адалберт Лончар, командант дивизије чији батаљон је стрељао (на смрт); у Нирнбергу команданти Југоистока генерали Вилхелм Лист и Валтер Кунце (на затворске казне).

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

На Талачком процесу тужилаштво није знало основне ствари у вези злочина.
Управо зато сам и поменуо случај Краљева, на суђењу су несвесни чињенице да устаници не да су се борили отворено него су и држали град у опсади.
Одговори

(29-07-2024, 09:46 PM)ватхра Пише:  На Талачком процесу тужилаштво није знало основне ствари у вези злочина.
Управо зато сам и поменуо случај Краљева, на суђењу су несвесни чињенице да устаници не да су се борили отворено него су и држали град у опсади.

Напиши "четници" а не "устаници".

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

ШЕМА ЗА РУШЕЊЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ДРЖАВЕ: Сарадња КПЈ и Коминтерне са Хрватском сељачком странком

др Бранислав Глигоријевић

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/...m-strankom
Одговори

Има се, може се

https://zena.blic.rs/lifestyle/titov-sta...be/g0b7vyr
Одговори

За шта су Срби гинули у партизанима?
- За смањење Србије и поделу на три дела.
- Да јужна Србија постане Македонија.
- Да Српска Спарта постане Црна Гора.
- Да Хрвати добију Истру, Ријеку, Задар и Кварнерска острва од Италије.
- Да Барања постане Краоцка.
- Да се БиХ одузме од Србије.
- Такође комунисти су обећали Косово Албанцима како би у своје редове и њих привукли против Срба.

Србија по доласку комуниста.
[Слика: FB-IMG-1724935002754.jpg]
Одговори

Да ли сте знали да су Немци пребацили Групу армија Е из Грчке да би спречила "ослобођење" Србије од партизана? И да су они закаснили због савезничке авијације и македонских партизана. И да је Драгослав Рачић искористио прилику да се слика са њима у Краљеву.

[Слика: download.png]

[Слика: 260154f2-afd4-4b2b-9602-d5ac21eb9aea.png] 

[Слика: bb95f8b5-cae1-4798-9904-f02672cc9ffd.png]

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним