14-01-2026, 05:35 PM
(14-01-2026, 04:28 PM)Милослав Самарџић Пише: Пробао сам и наш и немачки шлем, са не помињем ЈНА, њега сам баш пробао.
Бољи је наш него немачки. Удобнији је, има унутра бољу поставу, неке јастучићи правилно распоређене.
И наше униформе и уопште путна опрема били су бољи од немачких, као и у ранијим ратовима.
Не бих се сложио са Вама у вези униформи.
Баш смо се заинтерсовали од скора за Немачке униформе из периода 1939-1945 године.
Немачке војне униформе из тог периода су биле најјквалитетније у Европи.
На пример Hugo Boss је радио Немачке униформе.
Дизајн, квалитет и боја као и обележја била су на врхунском нивоу.
Дражина војска, није била униформисана нити обучена нити обувена као Немачка војска.
Само погледајте у оне најјлепше четничке слике обућу и одећу Дражине војске и видећете да су баш баш скромно били обучени и официри и војници...
Обућа поготово скромна. Она чувена Дражина слика на Равној Гори са Лулом види се да има неке буквално лоше чизме и вунене чарапе и половне маслинасто зелене панталоне.
Док погледајте воjнике и официре Вермахт-а,какву униформу имају.
Мислим да је Вермахат имао много бољу униформу од ЈВуО.
Ако није тако волео бих да ми дате пример из другог светског рата и да ме демантујете са чињеницама.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.