Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Југословенска краљевска војска

Avijacija Kraljevine Jugoslavije u Aprilskom ratu

Одговори

Још један модел модерног авиона урађеног пред рат - Школски(Прелазни) "МИМА-2"

[Слика: PwjY2K6.png]

[Слика: wynOzkW.png]

[Слика: xgmSieR.jpg]

[Слика: sDW1vZV.png]

[Слика: UcO82YO.png]

[Слика: gop8GOr.png]

[Слика: 6biDkEy.jpg]

[Слика: GQ9zH27.jpg]

[Слика: zKA4pbK.jpg]

[Слика: rbnTNeG.jpg]

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

[Слика: f1ae7aa576e800998c1b.png]

Копнењаци ВКЈ.

Извор за слику:vecernji.hr
Одговори

(01-04-2020, 11:21 AM)ЈВуО-КГ Пише:  [Слика: f1ae7aa576e800998c1b.png]

Копнењаци ВКЈ.

Извор за слику:vecernji.hr

Ово је или Солунски фронт или прве године Краљевине СХС . . . униформе су шаренолике и нестандардне . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(01-04-2020, 05:17 PM)Бранке Пише:  Ово је или Солунски фронт или прве године Краљевине СХС . . . униформе су шаренолике и нестандардне . . .

Није Солунски фронт.ВКСХС.
Одговори

(02-04-2020, 10:57 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(01-04-2020, 05:17 PM)Бранке Пише:  Ово је или Солунски фронт или прве године Краљевине СХС . . . униформе су шаренолике и нестандардне . . .

Није Солунски фронт.ВКСХС.

Онда су ово оне докупљене америчке униформе првих пар година после рата . . . на слици нема ни једне стандардне М22 . . .

(„Држава“)

Одговори

(02-04-2020, 12:21 PM)Бранке Пише:  Онда су ово оне докупљене америчке униформе првих пар година после рата . . . на слици нема ни једне стандардне М22 . . .

Врло вероватно,видиш да нису ни оне са солунског а ни М22.Нисам сигуран како изгледају те докупљене па не могу баш у потпуности да тврдим,али вероватно си погодио.То су те америчке врло вероватно.
Одговори

(02-04-2020, 12:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(02-04-2020, 12:21 PM)Бранке Пише:  Онда су ово оне докупљене америчке униформе првих пар година после рата . . . на слици нема ни једне стандардне М22 . . .

Врло вероватно,видиш да нису ни оне са солунског а ни М22.Нисам сигуран како изгледају те докупљене па не могу баш у потпуности да тврдим,али вероватно си погодио.То су те америчке врло вероватно.

Искрено,нисам ни ја . . . знам само за податак да је набављено 20000 . . .

А ове опасаче први пут видим . . .

(„Држава“)

Одговори

Joш једна из ВКЈ.Назначено је да је на слици поручник Петар Павасовић.Не знам ,по лику, ко је то.

[Слика: eboli.jpg?w=840&h=568]

Извор за слику:royalyugoslavarmy.com
Одговори

[Слика: 20170330_133831.jpg]

[Слика: 20170330_133801.jpg]

[Слика: e4BC1Cv.png]

[Слика: 1ehnU3P.png]

[Слика: 9uDM6nf.png]

(„Држава“)

Одговори

[Слика: rsz_045.jpg]
Одговори

Честитам форумашима који су својим трудом ову тему направили једном од најлепших на читавом форуму Погледи и због тога је пребачена међу најбоље теме на пдф Историја.
Одговори

[Слика: Belgrade-Iron-Regiment-px800.jpg?w=800&ssl=1]

https://ww2-weapons.com/yugoslavia-armed-forces/
Одговори

Royal Yugoslav Armor units, April 1941
http://www.vojska.net/eng/world-war-2/ki...via/armor/

https://oruzjeonline.com/2018/12/08/mist...ovanovica/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним