Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА

(18-08-2019, 12:13 AM)Шумадинац Пише:  Паз' вако Ратко.... наиме, те тренутке откровења у логору које је доживео, касније је то преточио у својој књизи "Земља Недођија" (Четник главни јунак, овде је постављена).

Што се тиче Џомића- исто је овде постављена та књига (додуше, само наслов) "Српска Православна Црква и Љотићевци"

Мораш правити разлику између "јудејштвујући" и "антисемитизам" који су Љотари пришили Владици Николају у тој књизи "Кроз Тамнички Прозор".

Што се тиче његових критика католицизма и протестантизма... како кад, распон је велики, од готивљења до оштре критике.

1.

није ништа пришивено. Свети владика је остао доследан себи и текст је у његовом маниру. Ја бих рекао да је остао доследан својим недоследностима. Ја сам га проучавао цео живот, професионално, можда Га најбоље и познајем, знам свако слово и ток мисли кроз цео жувот. Од Толстој вреди више но два чобанина, до Толстој је с правом анатемисан а сељаци су чувари вере, од екуменизма и британског културизма до зилозизма и бунта, од јужнословенста до пркос Богу је југославија била, од китњастих манира до просте приче. И ако се погледају његови ломови у животу, највећи су од 28г. му кад се монаши и постаје мушкарац, 40те му године кад зрео на Охриду 1920 постаје хришћанин, и тада 1945г., када из рата у 65ој години ко пензионер излази као светац. Као и свако, када промени нешто, неопходно је да упадне у негирање претоднога, тако да и његова нова ширина није могла истати без тог фундаментализма који ће му неки приписати као антисемитизам. Тако да, нит је величао Хитлера када је хвалио његов национлизам, нит је низио јевреје када је кудио њихов јудеизам. Ја видим чисту доследност и континуитет у његовом расту, тако без обзира и што га и љотићевци својатају, и што је и њима давао подршку ( нарочито кад се Љотић на крају рата и живота пред смрт покајао и видео да је идеологија жива ствар и да је православље живот и човек, а не празна пропаганда и нешто тамо далеко и кад је и имао залагања да се Владика пусти из логор за Словенију ту и организује нека потенцијлна државна управа, и уједињује србство тад тек... ), ипак у Тамничком прозору није ништа пришивено Му.
Па се слажем да јесте разлика у антисемитизму и антијудеизму. А ја се питам што се то уопште и даље зове атисемитизам, кад то у ствари и јесте антијудеизам, јер ови европски јевреји су 98% хазари, туркменско племе, Јафетовци, Јафетовових унука Ашкеназа, и Кадме, итд..... и никакве везе са Семом немају. То је неко прао своју "Вољу за моћ" тиме, као што и данас Хазар, јеврејин Зеленски носи кукасти крст ко што су и Хитлера јудеопротестанти финансирали.

2.

Што се тиче Љотића, ја га извагам са Ђинђићем, док су ови крварили дупета, он шурово с немцима, па још вико шопај још, вамо шатро правио храм на врачару и увео веронауку...., па би још и да се обрачунава са овима што су били на првој линији фронта, па не може роки, и овог су исто тако скратили. Ко с ђаволом тикве сади... лепо је то што се ти и покајеш, ал ко да динар да уђе с ђаволом у коло, главу да да изађе. Што је Амфилохије реко на сахрани Ко се мача лати од мача и гине, нису ни Николајеве речи о Љотићу другачије, нит веће ни мање, нит ишта по љотићевце значајне. Кад погледаш на крају за шта је Љотић умро и дао главу.... по мени ко и Ђинђић, за пет пара.

и 3. Питање за проф. Самарџића, да ли му се више желудац окрене кад је Љотић 41-45 "спашавао" Србе, ил кад је тај исти Драшковић 91-95 спашавао србе, ил кад сад тај исти Обрадовић пошто кад загусти да требају гласови мање помиње тог истог Љотића, ал чим се укаже прилика да може и да треба подрже сви, сви, сви, да се ко подигне руку за шиптарски уговор скрати за исту ?
Друго питање је као и прво, пошто се ИСТОЧНИ комуњарски атеизам показао бољи (први имао храброст да призна грешку и да се покаје и расформира и преобрази и одржи бар душевност на уштрб духовности) и од ЦЕНТРАЛНОГ национал паганизма, нарочито од ЗАПАДНОГ либералног демоНкратског антихристма, и пошто су сад 2023г. све комуњарске земље на правој страни, да ли ће као што им је Христос опростио тим јудеомасонским комуњарама и он има храбрости да се прошири и види то и као бритнофил моћи опростити истим тим? до краја живота ?
Одговори

РАСПИС: СВИМ ЈЕДИНИЦАМА ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ВОЈСКЕ 7.4.1944.

О АНТИСЕМИТИЗМУ

У једном од наших листова као да се осећа нота антисемитизма То је, пак, начисто да наш покрет не сме поћи тим путем. У овом рату страдали су Јевреји горе него ми Срби, а ми нисмо никада били против онога ко страда, па нећемо ни сада. У нас се никада није постављало питање Јевреја, већ питање режима. Ако не ваљају режими, не ваљају ни Јевреји, а ако су солидни режими и добар управни апарат, ваљаће и Јевреји. Али, у првом реду треба да ваљамо ми Срби. Антисемитски напад не сме да се појави ни у штампи ни у пропаганди.

Забрањујем сваку грдњу, као и распиривање мржње према Јеврејима у говорима, на јавним састанцима или приватно по кафанама приликом изношења мишљења појединаца. Јевреји су људи као и остали народи, а у овом рату страдали су више чак и од нас Срба. Ако већ као прави хришћани не можемо да развијемо братску љубав према Јеврејима, онда не треба ни да распирујемо мржњу према њима. 

Са сваким оним који буде у ма ком погледу ма шта рекао с намером да то буде против Јевреја, сматраћу као рад на остварењу програма љотићеваца, те ћу са оваквим поступати по закону и надлежности.

Генерал Драгољуб Дража Михаиловић

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Па да подсетимо поједине другове љотићевце на форуму (саћ' се јаве), као и оне који помно прате са безбедне дистанце, речи Горскога Цара о антисемитизму.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Blush

Д М
Одговори

Д М
Одговори

(28-04-2023, 07:51 AM)Шумадинац Пише:  

Па добро, ја не видим шта је овде "пропаганда" све што је у клипу је заиста изјавио Момчило Ђујић у часопису "Србија" који је уређивао, тај чланак сам и лично видео, тако да мислим да не можете противуречити војводи Ђујићу, насупрот Вашем личном анимозитету и мржњи према Димитрију Љотићу.
Одговори

Шумадинац, ја и даље нисам добио одговор шта је "пропаганда" у поменутом видео-клипу, дакле све што је наведено у видеу је Ђујић објавио у часопису који је водио, ја лично поседујем тај часопис, тачније чланак, као што поседујем и друге чланке које је лично Ђујић писао похвално о Љотићу (имам још неколико изјава равногораца који говоре позитивно) чак имам и чланак "ја сам сведок" исто Ђујићев. Да се разумемо, нисам Љотићевац, али мислим заиста да претерујете и идете ван сваке мере у сатанизовању Димитрија Љотића, нездраво је то, није ништа црно-бело поготово у нашој историји, а бојим се да би онако "црно-бело" тачније, навијачки посматрате, дакле "ми смо анђели" сви су "лоши" е па није тако, ни мало, неко сам ко највише поштује Дражу, али сам свестан колико је и око Драже било негативаца, али толико као неко ко највише поштује Дражу сам свестан да је код Љотића било много и позитиваца (о Љотићу имам мишљење које је имао Ђујић и Свети Николај) дакле, мало спустите лопту, није здрава толика мржња, нажалост тренутно ми не ради овде опција где могу да окачим фотографије, али могу послати теби лично ако желиш сведочења Момчила Ђујића са његовим личним потписом. Свако добро.
Одговори

(12-05-2023, 09:25 PM)Вејвода2 Пише:  Шумадинац, ја и даље нисам добио одговор шта је "пропаганда" у поменутом видео-клипу, дакле све што је наведено у видеу је Ђујић објавио у часопису који је водио, ја лично поседујем тај часопис, тачније чланак, као што поседујем и друге чланке које је лично Ђујић писао похвално о Љотићу (имам још неколико изјава равногораца који говоре позитивно) чак имам и чланак "ја сам сведок" исто Ђујићев. Да се разумемо, нисам Љотићевац, али мислим заиста да претерујете и идете ван сваке мере у сатанизовању Димитрија Љотића, нездраво је то, није ништа црно-бело поготово у нашој историји, а бојим се да би онако "црно-бело" тачније, навијачки посматрате, дакле "ми смо анђели" сви су "лоши" е па није тако, ни мало, неко сам ко највише поштује Дражу, али сам свестан колико је и око Драже било негативаца, али толико као неко ко највише поштује Дражу сам свестан да је код Љотића било много и позитиваца (о Љотићу имам мишљење које је имао Ђујић и Свети Николај) дакле, мало спустите лопту, није здрава толика мржња, нажалост тренутно ми не ради овде опција где могу да окачим фотографије, али могу послати теби лично ако желиш сведочења Момчила Ђујића са његовим личним потписом. Свако добро.

Синовац, не може једна сврака да крешти на две гране у исто време. Шта имају заједничко синови светлости са синовима таме? И шта Апостоли са Јудом Искариотским?

Војвода Ђујић није имао љотићевце на свом терену, те тако није имао адекватан став о њима. Плус томе треба додати и утицај љотићевске емиграције. Што се тиче Св. Владике Николаја, он је имао веома негативан став према Љотићу, па и Недићу. Његово "Похвално слово над одром Димитрија Љотића" заборави, јер је перфидна подметачина.

За више и прецизније информације о свему овоме ако те интересује, обрати се надасве компетентнијим људима који се тиме баве деценијама- било ког од Администратора.

Уздравље!

Д М
Одговори

(12-05-2023, 11:48 PM)Шумадинац Пише:  
(12-05-2023, 09:25 PM)Вејвода2 Пише:  Шумадинац, ја и даље нисам добио одговор шта је "пропаганда" у поменутом видео-клипу, дакле све што је наведено у видеу је Ђујић објавио у часопису који је водио, ја лично поседујем тај часопис, тачније чланак, као што поседујем и друге чланке које је лично Ђујић писао похвално о Љотићу (имам још неколико изјава равногораца који говоре позитивно) чак имам и чланак "ја сам сведок" исто Ђујићев. Да се разумемо, нисам Љотићевац, али мислим заиста да претерујете и идете ван сваке мере у сатанизовању Димитрија Љотића, нездраво је то, није ништа црно-бело поготово у нашој историји, а бојим се да би онако "црно-бело" тачније, навијачки посматрате, дакле "ми смо анђели" сви су "лоши" е па није тако, ни мало, неко сам ко највише поштује Дражу, али сам свестан колико је и око Драже било негативаца, али толико као неко ко највише поштује Дражу сам свестан да је код Љотића било много и позитиваца (о Љотићу имам мишљење које је имао Ђујић и Свети Николај) дакле, мало спустите лопту, није здрава толика мржња, нажалост тренутно ми не ради овде опција где могу да окачим фотографије, али могу послати теби лично ако желиш сведочења Момчила Ђујића са његовим личним потписом. Свако добро.

Синовац, не може једна сврака да крешти на две гране у исто време. Шта имају заједничко синови светлости са синовима таме? И шта Апостоли са Јудом Искариотским?

Војвода Ђујић није имао љотићевце на свом терену, те тако није имао адекватан став о њима. Плус томе треба додати и утицај љотићевске емиграције. Што се тиче Св. Владике Николаја, он је имао веома негативан став према Љотићу, па и Недићу. Његово "Похвално слово над одром Димитрија Љотића" заборави, јер је перфидна подметачина.

За више и прецизније информације о свему овоме ако те интересује, обрати се надасве компетентнијим људима који се тиме баве деценијама- било ког од Администратора.

Уздравље!

Имате ли доказ за то да је владика Николај имао лоше мишљење о Љотићу и Недићу? То што Ђујић није имао Љотићевце на свом терену, не значи да није био обавештен да се у Србији сукобљавају (поготово човек  који је био на тој  и таквој позицији) имао је информације итекако, па му то није сметало ни касније у Словенији да се са Љотићевцима удружи, дакле те приче "није знао" су исувише глупе, (постоје фотографије, снимци, документи из Словеније па и касније) па чак и да у том тренутку није знао (а знао је) шта му је сметало после када је "сазнао" да се састаје и иде на скупове Љотићеваца и у раним а и каснијим годинама емиграције, прича и пише похвално о њима? Чак и у свом чланку "И ја сам сведок" је потврдио да је Николај одржао беседу Димитрију Љотићу тако да и ту Вас је Ђујић демантовао. Кажете "питај неког компетентог" па чекајте, зашто уопште улазите у дијалог ако нисте компетенти? Него се повлачите у фазону "питај неког другог" Ваше тврдње је демантовао Момчило Ђујић а ја друго мишљење о Љотићевцима немам нити ћу имати друкчије него што је имао и војвода Ђујић, молим да ми одговорите и пре свега доставите доказе да је владика Николај имао лоше мишљење о Љотићу и Недићу а ја ћу Вам радо доставити доказе за све што сам навео, хвала.
Одговори

Синовац, видим да си почетник. У вези Св. Владике Николаја има доказа на претек. За почетак прелистај његова сабрана дела. Он јесте одржао кратку беседу како и приличи покојнику, али не онакву какву је љотићевци представљају. Треба следити нашег бесмртног пуковника Николу Калабића (и свих осталих официра и јунака) који је највише имао додира и борбе са њима, а не Ђујића. Између осталог Чика пера вели '44 ....

"Љотићевци!

Ви сте Јуде Искариотске нашега народа, а у служби туђина и туђинске идеологије! Између вас и нас постоји само једна историјска веза: жалосни пример Вука Бранковића, чију сте ви славу потамнели својом службом непријатељу свога народа. Шта ви очекујете, чему се ви надате? Српски народ вас се гнуша: он ће вас збрисати са лица земље као највећу срамоту!"

Свега тога и сличног имаш на овој теми, па и на целом форуму.

Ево за почетак да одслушаш гос'н Самарџића...

Д М
Одговори

(18-05-2023, 12:16 AM)Шумадинац Пише:  Синовац, видим да си почетник. У вези Св. Владике Николаја има доказа на претек. За почетак прелистај његова сабрана дела. Он јесте одржао кратку беседу како и приличи покојнику, али не онакву какву је љотићевци представљају. Треба следити нашег бесмртног пуковника Николу Калабића (и свих осталих официра и јунака) који је највише имао додира и борбе са њима, а не Ђујића. Између осталог Чика пера вели '44 ....

"Љотићевци!

Ви сте Јуде Искариотске нашега народа, а у служби туђина и туђинске идеологије! Између вас и нас постоји само једна историјска веза: жалосни пример Вука Бранковића, чију сте ви славу потамнели својом службом непријатељу свога народа. Шта ви очекујете, чему се ви надате? Српски народ вас се гнуша: он ће вас збрисати са лица земље као највећу срамоту!"

Свега тога и сличног имаш на овој теми, па и на целом форуму.

Ево за почетак да одслушаш гос'н Самарџића...

Добро, дакле немате доказе. "Видим да си почетник" је тако ниско, у покушају да се омаловажи саговорник (који за разлику од Вас има доказе за оно што је написао) генерално историјом и дешавањима из другог рата  на нашим просторима се бавим активно од 2006 год. Поготово због тога што сам потомак равногораца, прелистао сам одлично сабрана дела, а срећом имао сам увида и у његове личне рукописе и записе који су још деведесетих објављени (наравно прошли су сва вештачења, где говори афирмативно о Љотићевој и Недићевој колаборацији) дакле час није држао беседу, па је ипак држао? Веома конфузно, договорите се сами са собом, а то да је одржао беседу од слова до слова онако како пише је потврдио Момчило Ђујић "ја сам сведок" где вас је заувек демантовао и ту је крај сваке приче, а тек о вашим небулозним тврдњама да је имао негативно мишљење (за које немате доказе) нећу ни да говорим. Наравно да није имао контакт са њима, у смислу обрачуна, јер је био на територији над којима нису вршене одмазде, те потреба за Љотићевцима тамо није била ни могућа а ни потребна, дакле то што није имао физички контакт у то време не значи да није знао шта се дешава, знао је и текако добро па је опет се ујединио са њима. Што се тиче Николе Калабића јако је тужно што је то изјавио, били су људи од крви и меса, грешили и једни и други, но опет, прегршт доказа и материјала постоји који говоре позитивно о Љотићу и Недићу, док исто тако постоје докази и молбе Калабићевих војника и гардиста на његово не баш тако добро понашање, него да не ширим, погледао сам овај видео Милослава Самарџића и могу само да кажем, углавном доста прича које исто тако немају доказе и покриће, имповизација, доста прећутаних ствари (које би ишли у корист ДВЉ и МН) прилично извртања (поготово за Хиландарце) и још свашта нешто, у суштини све је то лепо док се прича, али немате доказе већ само приче које су проистекле из личног анимозитета према Димитрију Љотићу. Ја сам спреман да дам доказе за све што сам рекао, а Вама хвала што сте ипак признали да их немате и да само измишљате, дакле једино што сте доказали је да немате доказе за Ваше тврдње. Заиста не видим потребу да се шири мржња међ' националним корпусом, док Вам је мртав "издајник" Љотић највећи непријатељ и толико улажете све да га оцрните, не видим да се ангажујете ни мало и да Вам уопште смета реалан и живи издајник Александар Вучић...то говори о Вашем лицемерју. Поздрављам Вас веома срдачно а до тад наставите да верујете у приче које сте сами измислили, уживајте, а ја ћу како је и Ђујић у аманет оставио, са својом браћом Љотићевцима раме уз раме.
Одговори

Владика Николај Велимировић: Оклеветани светитељ
Ја сам држао предавање на Коларч(евом) универзитету о национализму Св. Саве, у години светосавској, а то је била 1935. година, а ко то не зна, мислио би да сам ја споменуо вођу нем(ачког) народа у време рата. У овом последњем случају, зашто би ме Немци ухапсили од првих дана - па до последњих?, пише владика Николај епископу америчко-канадском Дионисију
ПИШЕ: Јелена ЧАЛИЈА
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/vladika-nikolaj-v...27741.html
Одговори

У смедеревској библиотеци постоји завештана библиотека Димитрија Љотића. Толико о томе колико данашња власт или она прошла, или она пре ње, сматрају Љотића за "народног непријатеља". Уосталом, по основним постулатима Овај политике, поготово у првом делу његове владавине, до пада кабинета канцеларке Меркел, то као да је најбољи ученик Димитрија Љотића.
Одговори

(25-05-2023, 09:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  Владика Николај Велимировић: Оклеветани светитељ
Ја сам држао предавање на Коларч(евом) универзитету о национализму Св. Саве, у години светосавској, а то је била 1935. година, а ко то не зна, мислио би да сам ја споменуо вођу нем(ачког) народа у време рата. У овом последњем случају, зашто би ме Немци ухапсили од првих дана - па до последњих?, пише владика Николај епископу америчко-канадском Дионисију
ПИШЕ: Јелена ЧАЛИЈА
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/vladika-nikolaj-v...27741.html

Апсолутно се слажем да Владика није био Хитлеровац, као што није био ни Димитрије Љотић, што би се рекло није Николај био Љотићевац већ Љотић Николајевац. А што се тиче говора на сахрани Димитрија Љотића који желите да оспорите ( а за то вас је демантовао Ђујић у тексту "ја сам сведок) дакле, није тачно да је тај говор први објавио Бошко Костић тек неку годину касније, дакле истог дана, када је говор одржан, одштампани су леци и дељени - на летку, предњој страни је фотографија Љотића са украшеним трњем и Крстом а на другој страни летка је говор Светог Николаја који је дељен у исти дан а и неколико дана након сахране, тај оригинални летак ја поседујем, а купио сам га још 2012 год. на аукцији, дакле исти дан је објављен. Владика је живео пуних 11 година након тога и наравно да није демантовао никада, а и што би, када је тај говор дословце одржао, говор поред Љотићеваца је записивао чак и један Ђујићевац који је такође оставио писано сведочанство о овом догађају а име му је Душко Поповић, није дигао споменик Љотићу али није дигао ни Дражи, па шта? То би требало да говори нешто? Не, по мени је био заузет озбиљнијим стварима, а у тим стварима поред њега су баш били Љотићевци као асистенти и сарадници, дакле доказе немате, само пројекције и бароније али то Вама Самарџићу иде на душу, свакако.  Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним