Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА

[Слика: Screenshot-2023-12-22-22-19-06-659-com-g...outube.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Значи,кад се објаве Равногорски записи,није пропаганда,а кад се прештампају записи из добровољачке борбе,онда кобајаги је пропаганда?

Подршка за овакве ствари,а критика за неке друге,бар са моје стране је тако.
Одговори

Ево једне Недићевске пропаганде коју су ширили часопис погледи.
линкови за фотке : 
https://postimg.cc/r09j7NHZ
https://postimg.cc/WDL73yLf
"На жалост, данас се мало зна да је један од највећих српских родољуба генерал Милан Недић имао живо потомство, ћерка генерала кога су називали "српском мајком" први пут говори за наш лист о свом славном оцу..."

И ево, обећавам, нећу да будем лењ, скренираћу и остале хвалоспеве Погледа о Милану Недићу које су ширили.
Одговори

(24-12-2023, 04:28 PM)ексрежисер Пише:  Значи,кад се објаве Равногорски записи,није пропаганда,а кад се прештампају записи из добровољачке борбе,онда кобајаги је пропаганда?

Подршка за овакве ствари,а критика за неке друге,бар са моје стране је тако.

Па да, то је оно црно - бело гледање на ствари, крајње пристрасно и необјективно, зачињено са неким фантазијама и пројекцијама итд...
Одговори

(24-12-2023, 04:56 PM)Вејвода2 Пише:  Ево једне Недићевске пропаганде коју су ширили часопис погледи.
линкови за фотке : 
"На жалост, данас се мало зна да је један од највећих српских родољуба генерал Милан Недић имао живо потомство, ћерка генерала кога су називали "српском мајком" први пут говори за наш лист о свом славном оцу..."

И ево, обећавам, нећу да будем лењ, скренираћу и остале хвалоспеве Погледа о Милану Недићу које су ширили.

''Погледи'' су погледи. Иначе би ти био банован, зар не? Или Ватра, нпр.
Видећеш у тим бројевима да су и саопштења/протести Субнора објављивани.
Једни погледи превагну, избистре се погледи, али то је друга тема.
Одговори

(24-12-2023, 05:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(24-12-2023, 04:56 PM)Вејвода2 Пише:  Ево једне Недићевске пропаганде коју су ширили часопис погледи.
линкови за фотке : 

''Погледи'' су погледи. Иначе би ти био банован, зар не? Или Ватра, нпр.
Видећеш у тим бројевима да су и саопштења/протести Субнора објављивани.
Једни погледи превагну, избистре се погледи, али то је друга тема.

Тачно,ни ти а ни тадашња,редакција,као млади људи нисте "били у причи",везано за други светски рат.
Грешке,које су бенигне из тог доба,а тичу се историје дср плод су недостатка информација и филтрације истих.
Политичке грешке и процене плод су романтизма,занесености,па и наивности.
Све те бројеве сам читао.
Отворен,независтан,часопис,за,оно време испред свих.
Руку на,срце,већ наредних година,пада интересовање за Погледе,а по мени и квалитет.
Одговори

Квалитет је зависио од тржишта/финансија, али принципи се нису мењали, ево и данас су исти.
Одговори

(24-12-2023, 08:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Квалитет је зависио од тржишта/финансија, али принципи се нису мењали, ево и данас су исти.

Да ли су се "Избистрили погледи" и на Црквену књигу умрлих за Вранић? Тамо пише и уписано је 68 лица умрлих насилном смрћу под датумом 20.12.1943. Док ти рецимо тврдиш да је било мање, и умањујеш број жртава? Под аргументом, да ти је неко рекао (Миша) да је видео у књизи умрлих мањи број? Па онда то окачиш на јутјуб, тек онако, у стилу "верујте ми људи". Када ће се погледи избистрити по рецимо овом догађају, и када ћеш објавити тачан број невиних жртава овог злочина? Хвала на одговору унапред.
Одговори

У оригиналним књигама уписано је 38, у препису 68.
Извештај недићевске полиције од 20. децембра каже 40.
Четнички извештај - кад се није знало ко је починилац - такође 40.
Кога заступа сада, комунисте, или љотићевце?
Одговори

(28-12-2023, 04:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  У оригиналним књигама уписано је 38, у препису 68.
Извештај недићевске полиције од 20. децембра каже 40.
Четнички извештај - кад се није знало ко је починилац - такође 40.
Кога заступа сада, комунисте, или љотићевце?
НЕ ПОСТОЈИ ПРЕПИС И ОРИГИНАЛ, ВЕЋ ПОСТОЈИ ЈЕДНА ЈЕДИНА МАТИЧНА КЊИГА УМРЛИХ КОЈА СЕ ЧУВА У МАТИЧНОЈ СЛУЖБИ У БАРАЈЕВУ.
Ког датума је настао оригинални документ а ког датума препис? Колика је била временска разлика од настанка једног и другог? Или је опет "видео" па пренео Миша? Где су докази?
Занимљиво, позивате се на недићевске документе када вам то одговара, а када не одговара (рецимо број жртава у борбама, онда се не позивате, као и о многим другим догађајима) па чак сте спремни да више пласирате и прихватите комунистичке документе о верзији догађаја и броја погинулих а недићевске да одбаците.
Ја не заступам Љотићевце, нити ми смета када их неко објективно напада, свакако да има материјала за нападање, већ ми смета то што импровизујете и пласирате приче за које немате доказе, за које сте демантовани и од самих четника (сведока и актера одређених догађаја) ту се уопште не разликујете рецимо од љотићевца Боривоја Карапанџића где је неке ствари прећутао, а неке ствари надуо и надоградио, а тако исто се у многим стварима не разликујете ни од комуниста, дакле кроз неке ствари за које постоје докази, надоградите успутно онако и провучете неку своју причу, тек онако, да се оцрни до краја. Што се тиче заступања комуниста, о овоме тек нећу ни да говорим колико је небулозно и смешно. Дакле, уместо како сте написали да се "погледи" бистре, ипак се погледи своде на црно-бело гледање на ствари, што свакако историја и историјска дешавања нису, али добро, ипак разумем да ви као Јутјубер и новинар желите што већи број прегледа, а за то је наравно уз бомбастичан наслов и потребан маштовит садржај.
Него где сте нашли Ви те преписе и оригинале које тврдите да постоје?
Одговори

Комунисти су узели све црквене књиге и мењали шта им одговара. Нарочито податке о узроку смрти, јер су они навођени као убице.
Ипак најбоље је да сам напишеш књигу о овоме, или општу историју.
Одговори

(28-12-2023, 06:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  Комунисти су узели све црквене књиге и мењали шта им одговара. Нарочито податке о узроку смрти, јер су они навођени као убице.
Ипак најбоље је да сам напишеш књигу о овоме, или општу историју.

Ја и даље нисам добио одговор, као што рекох не постоји оригинал и препис већ једна једина матична књига умрлих која се чува у матичној служби у Барајеву. Дакле, немате доказе за Ваше тврдње и опет импровизујете?
Одговори

Па кажем, једино да сам одговориш. Лепо си горе побројао да у мојим радовима нема одговора за тебе
За неке има, за неке нема, тако то бива.
Одговори

(28-12-2023, 07:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  Па кажем, једино да сам одговориш. Лепо си горе побројао да у мојим радовима нема одговора за тебе
За неке има, за неке нема, тако то бива.

Наведите извор и дајте 38 имена које сте преузели из извора, наравно и да набројите да ли је у тих 38 имена има и деце? Која су имена убијена по имену и презимену, а која су имена измислили и додали комунисти накнадно? Појасните мало...
Очекујем одговор, пре свега професионалан и озбиљан, искрено бих волео да ме разуверите и докажете да се разликујете по причи од комуниста и љотићеваца. 
Унапред захвалан на одговору
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним