Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Намерно овде, а не на Четнички покрет.
Ситуација у Србији неодољиво подсећа на 1942. годину. Земља је у окупацијском стању. ЕУ је верзија 4. рајха, који не може да овлада Британијом, а како видимо ни Русијом, која са лакоћом одбија све притиске.
Вучић и његова странка неодољиво подсећа на Недића. Политичке струје у Србији су се углавном искристалисале као и 1942. године на три правца. Једну и најачу која је на власти, средњеевропску, другу националну-проруску и трећу анационалну, титоистичку-прозападну. Мислим да ускоро следи 1943. када ће Вучић , као и Недић након састанка са Хитлером, схватити да је пуштен низ воду.
Такође, због свега што је досад урадио, а и због недовољног и погрешног ангажовања Русије на овом простору, очигледно је да ће ова анационална струја победити, иако већина Срба не подржава њихове ставове. Једноставно, читава ова вучићевска линија прећи ће на протитоистичку страну због задржавања привилегија, због којих и подржавају Вучића.
Ја рекох, коментари су слободни.
Одговори

Јел то значи да нас опет чека 1945? Тужан
Одговори

Како то да увијек побједи анационална струја, "иако их већина Срба не подржава"?
Ниђе везе.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Их, бре, Мунгосе... Ајде дужи мало коментар.
Одговори

Мислим да се данашња Србија дели на:лопове на власти,глупи народ који све то трпи и нас форумаше са Погледа!Баја

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(04-03-2015, 06:19 PM)смедерево Пише:  Мислим да се данашња Србија дели на:лопове на власти,глупи народ који све то трпи и нас форумаше са Погледа!Баја

Који нисмо глупи али све то трпимо.Smile
Одговори

(04-03-2015, 06:15 PM)Бенито Пише:  Их, бре, Мунгосе... Ајде дужи мало коментар.

Па погледај цијелу историју Срба и српске политике. Домановић, Л. Лазаревић и још стотине други су о томе писали. Нијесу то биле само сатире, плод маште итд.

Радоје им отпоздравља уводником под насловом "ЗДРАВО, ЗДРАВО!", следећим редовима:

- Шта ћеш сада да пишеш? - питали су ме многи после 29. маја некако и пакосно и подругљиво - нема више за тебе материјала.

О публико српска, добричино моја, како си грдно проста и наивна. Прошао је 29. мај, али смо остали ми. Ми исти онакви какви смо и пре били...

Исте несретне црте провлаче се дуго времена. И не дају напријед.

Имаш Краљев апсолутизам и опозицију. Паде Краљ, дође опозиција - нова и боља власт. Народу исто срње и овако и онако, наиеба свакако, никад на зелену грану.
И то се понавља, у циклусима.
Иако је прије тога задирало у обични живот, тек од југославије ће попримити стравичне димензије, ђе ништа није поштеђено, ни српска нација, ни српска традиција, ни српска вјера.

Одговори

ЈВуО је била и проевропска и национална, дакле патриотска. А данас многи србски и проруски
националисти наликују на Пећанчеве четнике и на Љотићевце. Дакле, не сви, јер је доста искривљена
свест данас.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(04-03-2015, 05:37 PM)Бенито Пише:  Намерно овде, а не на Четнички покрет.
Ситуација у Србији неодољиво подсећа на 1942. годину. Земља је у окупацијском стању. ЕУ је верзија 4. рајха, који не може да овлада Британијом, а како видимо ни Русијом, која са лакоћом одбија све притиске.
Вучић и његова странка неодољиво подсећа на Недића.

Немој грешити душу, Недић је био громада у сваком погледу у односу на "Вебера".
Одговори

(04-03-2015, 05:37 PM)Бенито Пише:  Намерно овде, а не на Четнички покрет.
Вучић и његова странка неодољиво подсећа на Недића. Политичке струје у Србији су се углавном искристалисале као и 1942. године на три правца. Једну и најачу која је на власти, средњеевропску, другу националну-проруску и трећу анационалну, титоистичку-прозападну. Мислим да ускоро следи 1943. када ће Вучић , као и Недић након састанка са Хитлером, схватити да је пуштен низ воду.
Такође, због свега што је досад урадио, а и због недовољног и погрешног ангажовања Русије на овом простору, очигледно је да ће ова анационална струја победити, иако већина Срба не подржава њихове ставове. Једноставно, читава ова вучићевска линија прећи ће на протитоистичку страну због задржавања привилегија, због којих и подржавају Вучића.
Ја рекох, коментари су слободни.
Одлична тема и одлична паралела!
Мој скромни допринос:
https://www.youtube.com/watch?v=AvsO121DzQM
Одговори

Све велике силе се дугорочно гледано боре за остварење својих геополитичких циљева који су непроменљиви, ма која политичка опција се налазила на власти. Одатле сличност и паралела са неким прошлим временима, али треба увидети и разлике које поставља садашњица - пре свега и сама ЕУ је вазална територија САД, тако да су унутрашње размирице и надметања између чланова тривијални и више служе као привид да оне и саме воде неку независну политику, што је илузорно.

Земља је у окупационом стању већ 60 и кусур година, тако да је гледајући на то, нама свака година 1942. Рекао бих да данас далеко мање него у 1942. политичке струје у Србији искристалисане, већ се мање-више безуспешно покушава настављати Титова политика седења на две, а некад и на три столице. Идеолошки и културолошки хаос влада у главама већине Срба, а посебно њихових вођа. Врхунац лудила је информација коју сам недавно чуо, а то је да су испред палате правде, пре неки дан кад је било рочиште за Дражину рехабилитацију, и противници и поштоваоци Ђенералови носили Путинову слику. Дакле, живимо у два паралелна универзума. Две у свему сукобљене стране на сасвим различите начине доживљавају једног истог човека, притом се истовремено уздајући у њега као избавитеља.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(04-03-2015, 09:38 PM)Громовник Пише:  Све велике силе се дугорочно гледано боре за остварење својих геополитичких циљева који су непроменљиви, ма која политичка опција се налазила на власти. Одатле сличност и паралела са неким прошлим временима, али треба увидети и разлике које поставља садашњица - пре свега и сама ЕУ је вазална територија САД, тако да су унутрашње размирице и надметања између чланова тривијални и више служе као привид да оне и саме воде неку независну политику, што је илузорно.

Земља је у окупационом стању већ 60 и кусур година, тако да је гледајући на то, нама свака година 1942. Рекао бих да данас далеко мање него у 1942. политичке струје у Србији искристалисане, већ се мање-више безуспешно покушава настављати Титова политика седења на две, а некад и на три столице. Идеолошки и културолошки хаос влада у главама већине Срба, а посебно њихових вођа. Врхунац лудила је информација коју сам недавно чуо, а то је да су испред палате правде, пре неки дан кад је било рочиште за Дражину рехабилитацију, и противници и поштоваоци Ђенералови носили Путинову слику. Дакле, живимо у два паралелна универзума. Две у свему сукобљене стране на сасвим различите начине доживљавају једног истог човека, притом се истовремено уздајући у њега као избавитеља.

Домановић.

Одговори

''Председник (владе, тај и тај...) изјављује да ће урадити све што је потребно да Србију и српски народ националним препородом начини достојним чланом европске породице народа. Србија је себе поново нашла и спознала како треба да мисли и шта да ради да би нашла пут у срећну будућност''.

Који председник владе је у питању, које године је ово изјавио?
Одговори

Недић ? 41е или 44е ? Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним