Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pao vojni helikopter sedmoro poginulo

[Слика: 11063492_1802962999929777_5053426301943762485_n.jpg]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

И шта сад? Да ли су јучерашња два догађаја, отмица детета и несрећа у којој је погинуло седам особа, укључујући и петодневно новорођенче, повезани са предавањем Тонија Блера нашим министрима? Да ли је Блер објаснио да СВАКИ догађај мора да се искористи у промоцију надлежних, па су ови наси стручњаци то дословно схватили, па су се укључили у догађаје у току, или су бар један од два организовали сами и успут погубили конце? Пуно је питања.
Отмица детета, по коментарима већег дела људи на друштвеним мрежама и у информативним порталима, односно њен епилог, на понос је српској полицији! Они су били на висини задатка, покренули су масовну истрагу и коначно ухватили зликовце негде на ауто путу. Непознаница је где! Прве вести су јављале на наплатној рампи код Симановаца, на 22км од центра Београда, наредне, које су укључиле и министра полиције, код скретања за Сремску Митровицу, јер је тамо, како се касније пише, хапшење и извршено, и то од стране министрове пратње, пред камерама, Мирком Алвировићем лично и уз снимак који показује злочиначки БМW који ломи рампу на наплатној станици и затим креће у сусрет својој судбини код Митровице.
Други део публике, онај у мањини, размишља да ли је ипак све било као што се пише или је од почетка отмица била оркестрирана, па чак и уз сагласност родитеља, бар оца, који није баш, како кажу, показао силан ентузијазам када је поново видео своје дете, а нарочито због те магловите локације хапшења, шимановци или Митровица, па све уз присуство министра и његово остављање отисака на аутомобилу Румуна који међусобно говоре шпански, иако свака полиција прво раздвоји зликовце, ако их има више, стави им лисице и одведе негде другде. Има и мишљења да су ухапшени код шимановаца, а затим одведени до Митровице, јер се министар јавио и тако наложио, како би послушао Блеров налог: 'где год нађеш згодно место, ти статив (од камере) посади!'
Беба од пет дана, коју је мајка тако неодговорно хранила крављим млеком и тиме проузроковала (како 'ало' и сличне бебе пишу) смрт седморо људи, надмашивши тиме одговорност министара који су, очигледно и без сумње, подигли војни хелихоптер и посаду за ову намену неадекватног превоза, дакле беба је погинула! Из 'најбоље намере', да се спаси њен живот и да се сликају министри, ако је опет веровати тој теорији. Иначе, ја у овом тренутку не могу да смислим другу, јер је било близих опција за хоспитализацију јадног бића, али на тим локацијама није било ни једног расположивог министра.Ако неко мисли да су Лончар и Гашић имали добру стратегију приликом ове одлуке, тј више међусобног договора, и да постоји нека теорија која то подржава, молим га да исту подели.
Ипак, медији су већ синоћ, и то у време када је већ изгубљена комуникација са летелицом у којој је седморо чудесно невиних људи изгубило животе, већ објавили да је све у реду, да је беба хоспитализована, а камере су биле спремне да забелезе насмејане или забринуте министре. И то не само да боде очи, него говори о моралу људи у медијима, не само министрима, странкама из којих су, политичарима уопште, као и о нивоу памети народа који такве приче гута сваки дан.
Коначно, све је, бар у коментарима 'незаинтересованих' (у смислу нису лично погођени, осим као људи, овим догађајима) грађана појашњено, попут оне чувене изјаве о кривици Бога за поплаве, ПЕТКОМ ТРИНАЕСТИМ!
Ја бих само додао следеће: без обзира ко плаћа Тонија Блера, Арапи или ми, ви, даме и господо министри инструирани од стране тог жвалавог, ушатог злочинца, немате појма ни о чему, са Блером или без њега! Ви сте немарна, неталентована, глупа, неспособна, лажљива и крадљива, група индивидуа, коју ће нека власт или нека група људи у блиској будућности истражити, оптужити, процесуирати и осудити, за немар, крађу, лажи, издају, саучесниство у убиствима или изазивање смрти људи!
Нисам аутор овог текста,али потписујем сваку реч!!!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ja napisa nacionalistički komentar, o ciganima i Jeremija ga obrisa...Znači da pišem ipak Rom, da poštujemo građanska i ljudska prava

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-03-2015, 06:56 PM)Mekenzi Пише:  Ja napisa nacionalistički komentar, o ciganima i Jeremija ga obrisa...Znači da pišem ipak Rom, da poštujemo građanska i ljudska prava

Не ти ниси написао националистички коментар,ти си написао кретенски коментар,што ти и приличи!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Samo sam napisao i pitao dal' je normalno da se podiže vojni helikopter za jedno ciganče,?
Drugo je da je više lica zarobljeno ili srpska porodica.

To su mogle sve civilne službe po zemlji da odrade....

Ali, ministrima je trebala medijska popularnost...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Која цивилна служба има хеликоптер?

То јадно дете је она одбацила изгледа па су га хранили чиме су имали.
Није га она ни довела можда у дз. Која мајка спакује дете у хеликоптер и не крене са њим?

АЛ ТО ЈЕ СВЕ НЕБИТНО за ову тему.
Одговори

(16-03-2015, 12:15 AM)Mekenzi Пише:  Samo sam napisao i pitao dal' je normalno da se podiže vojni helikopter za jedno ciganče,?

Ти си нациста?

Увијек сам говорио да између нацизма и жутаћа лежи знак једнакости!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(15-03-2015, 06:56 PM)Mekenzi Пише:  Ja napisa nacionalistički komentar, o ciganima i Jeremija ga obrisa...Znači da pišem ipak Rom, da poštujemo građanska i ljudska prava

Нисам ни видео твоју писанију па је не могу коментарисати.
Ако је неко од модоса брисао твој коментар сигурно је да се ниси држао основног начела: "Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама."

Иначе, лично никада нећу Цигане називати ромима, као што муслимане из БиХ не могу звати бошњацима. Политичке ујдурме са називима одређених етничлих група за мене нису релевантне.
Одговори

И Цигани себе зову Цигани а не Роми. То није погрдао име, просто је име.

Сећам се једног Циганина у време комуниста, који је на питање да ли је Циганин или Ром одговорио.
"Ја сам Циганин, Роми су комунисти."
Одговори

Друго је у питању.

Поштовани Киза се истицао нацистичко-жутим мишљењем о својој нацији, а сада видимо да му смета што је покушано спашавање једног недужног људског живота зато што је циганче...

Чист нацизам.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Prvo nisam nacista za hercegovca. i nemoj da klevećeš, jer su mi neke članove porodice pobili nacisti.
Zato razmisli šta pišeš. Ako oćeš da vređaš možeš na drugi način sve mi kaži i pljuni me ako treba ali tako nemoj da me oslovljavaš.

Da se vratimo na temu,

Drugo valjda se ispituje logistika zašta i u kakvu akciju spašavanja se ide.

Ne diže se takav vojni helikopter, najjbolji pilot i ostali da idu da spašavaju ciganče iz Novopazarske balate.

Vojni helikopter takve vrste se diže u složenim situacijama kada je više ljudi zarobljeno, kada su porodice odsečene od sveta i treba im pomoć.

To dete je imalo kiseonika za celu noć jer je sanitet u povratku iz Ušća uzeo novu punu bocu sa kiseonikom i krenuli su preko Jošaničke Banje da stigu u Kragujevac, tom momentu im javljaju da će u Raški na stadionu sleteti helikoptetr Čitajte danas šta je napisao vozač tog saniteta...

Nažalost da bi se bata i Zlatibor slikali doneta je odluka da se sleti na surčin. Vojni pilot nikada nije sletao na takav aerodrom. Čak je zadnje što je rekao ne mogu da sletim idem na Batajnicu i tu se gubi svaki trag.

Postojalo je nekoliko "normalnih"opcija za sletanje što se Beograda tiče: Stadioni Zvezde i Partizana, Heliodrom na VMA gde su imali sve uslove da prime bebu, Batajnica gde bi sa zemlje mogao biti navođen, ako je već bila magla do Mladenovca mogli su na stadion bez problema da se spuste kao u Raškoj.

Što se Srbije tiče bilo je i bliže i bolje (ali Beograd je Srbija i tamo je SVE, sve ostalo je s*nje već sam pisao o tome u drugoj Temi da je Srbija Beograd) . U Srbiji su bez problema mogli da slete u Kragjujevac na više lokacija, Kraljevo aerodrom Morava, stadion sloge, Niš aerodrom car Konstantin, Stadion Radničkog Kruševac stadion napretka itd..Svi ti gradovi imaju velike kliničke centre i dete bi bez problema bilo primljeno, nije moralo baš za institut majku i dete u Beogradu.

Opet ako su se odlučili za blizinu i brži transport do instituta, pa institutu za majku i dete je 3x bliži Batajnici u odnosu na Surčin. Znači ako je bilo hitnooo blizina aerodroma Batajnica je imala sve uslove za sletanje i blizinu i logistiku sve da se dete transportuje do majke i deteta.

Zašto su se odlučili baš za Surčin?

Verovatno iz medijskih razloga da se to snimi i prikaže. Na batajnici je zabranjeno snimanje, pa bi Bata i Zlatibor ostali uskraćeni za medijsku popularnost, kao i Bandić koji je ostao bez nekog ordena, jer ministri nisu snimljeni u akciji spasavanja.

Nažalost, ludost, medijsko ludovanje i bahatost ministara od Feketića, Obrenovca, preko Šimanovaca iskakanje iz helikoptera, spasavanje čamcima, hapšenje otmičara, nažalost jednom se moralo završiti tragično, samo zbog nekoliko sekundi na tv-u i presije da se sleti na surčim izgubljena su 7 zivota....

Da se nebi više ponovilo:
1. Da se obeleže heliodromi za noćno sletanje.
2. Da svi klinički centri i bolnice imaju heliodrome ili alternativna mesta za sletanje helikoptera.
3. Da se u ovakve akcije koje nisu složene isključivo uključ mup Srbije i civini sektor
4. Vojska da deluje zaista u složenim situacijama kada je više ljudi ugroženo ili veće teritorije.
5.Da se zaustavi ludovanje ministara u raznim akcijama. To nije njihov zadatak da učestvuju.
6. Da pilot sam donese odluku gde će da sleti, niti da pada pod pritiskom kontorl letenja, koja samo treba da ga obavesti o vremenskim nepogodama...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Када дијелиш дијецу од пет дана, којој треба помоћ, на подобну и неподобну зарад политике за сав нормалан свијет си нациста.

Ономад си сеирио над убијањем Руса у Новорусији.

Пази шта пишеш и промјени начин резона, 'немој си бот', па ћемо и дискутовати другачије.

Дијете је имало пет дана! Ту сва прича стаје.

Одговори

Dakle za kraj:, ministar Lončar Nam je jutros sa RTS-a poručio "Ako niste iz Beograda, umrite"
Lekari u Kragujevcu, Nišu, Kraljevu itd nisu stručni...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Е, јеси билмез...

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним