Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Смене у врху СПЦ су припреме за долазак папе у Србију

Цитат:Херцеговац, па зар овде не износисте доказе о Филарету и Качавенди.
Размисли мало! Док су били на власти у Цркви, нападали сте целу Цркву јер су они овакви или онакви.
Сада када их је Црква узела у разматрање, ви нападате Цркву зашто то ради и браните их.

По вашим делима се види да вам је ЈЕДИНИ циљ напад на Цркву и саблажњавање народа.
То што радите, опрости, али не могу да повежем са вером у Бога и Православљем.

Што се тиче Филарета, Георгија, у њихове кривице не улазим, мада се помињу "јаки" докази
у моралном понашању.

Решиће се на СаСабору! Сабор за то и служи, да могу канони да воде Цркву не би било ни апостола ни епископа, нити би Господ страдао за нас.

Ето, ако вам није познато праксу смењивања Епископа од стране Синода, (без Сабора)
оспоравају заједно и Никанор и Иринеј бачки, који је иначе био и против начина на који је Артемије
смењен на Косову, (међутим, Артемије је себи сам пресудио упадом у Дубоки Поток и служењем под забраном, чиме је спречио своју евентуалну рехабилитацију).

Када сам нападо Цркву? Када сам то бранио њих двојицу?

И који смо то 'ми'?

На који начин саблажњавам народ?

Изгледа да си се на погрешну адресу обратио.

Критиковао си ономад Смедерево да је цитирао мјењајући неке дијелове, а сада мене облати без и једног цитата!

Молим те,
када сам то нападао Цркву због њих двојице, а гдје сам их то сада бранио?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(11-05-2015, 12:30 PM)херцеговац Пише:  
Цитат:Херцеговац, па зар овде не износисте доказе о Филарету и Качавенди.
Размисли мало! Док су били на власти у Цркви, нападали сте целу Цркву јер су они овакви или онакви.
Сада када их је Црква узела у разматрање, ви нападате Цркву зашто то ради и браните их.

По вашим делима се види да вам је ЈЕДИНИ циљ напад на Цркву и саблажњавање народа.
То што радите, опрости, али не могу да повежем са вером у Бога и Православљем.

Што се тиче Филарета, Георгија, у њихове кривице не улазим, мада се помињу "јаки" докази
у моралном понашању.

Решиће се на СаСабору! Сабор за то и служи, да могу канони да воде Цркву не би било ни апостола ни епископа, нити би Господ страдао за нас.

Ето, ако вам није познато праксу смењивања Епископа од стране Синода, (без Сабора)
оспоравају заједно и Никанор и Иринеј бачки, који је иначе био и против начина на који је Артемије
смењен на Косову, (међутим, Артемије је себи сам пресудио упадом у Дубоки Поток и служењем под забраном, чиме је спречио своју евентуалну рехабилитацију).

Када сам нападо Цркву? Када сам то бранио њих двојицу?

И који смо то 'ми'?

На који начин саблажњавам народ?

Изгледа да си се на погрешну адресу обратио.

Критиковао си ономад Смедерево да је цитирао мјењајући неке дијелове, а сада мене облати без и једног цитата!

Молим те,
када сам то нападао Цркву због њих двојице, а гдје сам их то сада бранио?

Тај цитат нисам мењао,него сам грешком написао одмах испод,а то сам већ објаснио али је домаћин обрисао,па испаде да сам намерно.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(27-04-2015, 05:12 PM)смедерево Пише:  Владику Јустина Тимочког, поставише у Епархију жичку, са намером да "умири бунтован ревнитељски народ", и да покушају да кроз враћање служења Литургије по служебнику, одвоје народ од Епархије рашко-призренске у егзилу.
Владика Артемије и тадашњи СА Сабор са Патријархом Павлом на челу то нису могли, али неке владике мисле да је баш њима то могуће.
Владика Јустин нови жички се уживео у улогу.
Чим је дошао свима је послао одлуку САСабора СПЦ о вековно-устаљеном поретку служења литургије.
Они који су се позивали на "слепо послушање Епископу као Христу", и говорили да је "то све исто", и да "Бог чује молитве на глас", одједном су, као прави екуменски идеолози и јастребови то дочекали као "рушење свега до сада саграђеног", уз речи како је владика Јустин тамо дошао "као да нико пре њега није био", и "да се владика Јустин понаша као слон у стакларској радњи".
Када су то исто говорили старци и монахиње по манастирима Овчар-каблара, када су све рушили обновљенсци на челу са Атанасијем и Хризостомом као рушитељима поретка у Епархији жичкој, ове "црквене љубеобилне демократе" су их називали учмалим и ускогрудим староверцима.
Чим је Владика Јустин успоставио богослужење по типику, монахиње из манастира Благовештење у Трнави су напустиле манастир, јер нису могле да трпе да се служи по вековном поретку (толико о „новотарској“ толеранцији, знате кад они кажу: „Све је то исто!“)
Уживео се Јустин у улогу па је разрешио мати Јелену из Жиче, чувену новотарку, која и не крије да је екумениста.
Мати Јелена се прославила средином прве деценије двехиљадитих, када је на силу и агресивно уводила разне екумено-новотарије у манастир.
Старе монахиње је малтретирала, и по сведочењу многих спалила српске камилавке и увела грчке.
По форумима тога времена излазила су сведочења да мати Јелена сем што организује новотарско-екуменистичке симпозијуме, воли и да ставља руж на усне.
Док је Владика Хризостом жички рушио старо манастирско гробље, она је потпаљивала машту новотарских мондиш-монахиња да ће можда бити и ђаконисе.
У Жичи је престало свако физичко послушање, нестало је живине, стоке, рада у пољу.
То је требало да постане туристичка атракција што је и постала, и ту су екуменски јастребови у праву када њој то приписују као највећи успех.
Међутим, и поред воље владике Јустина, монахиње и мати Јелена из Жиче, су ту одлуку о смени игуманије Јелене дочекале са неверицом и брзо позвале у помоћ великог духовника бачких манастира и пожењених бачких игумана - новопеченог Митрополита Порфирија загребачког.
Одлука је повучена.
Одлука о смени игуманије манастира Градац мати Јефимије, коју можемо видети на слици са својим сестрама новотаркама, исто је на леду.
Дневни лист Блиц који је предњачио у распињању Владике Артемија 2010. године у време прогона, у овом случају је само пратио сигнале "извора из патријаршије", тј. Владике-бискупа Григорија па су осули паљбу на Владику Јустина и његове одлуке.
У тексту бомбастичног наслова, подвлачи се да је игуманија у том манастиру 30 година, иако се одлука односи само на то да више није игуманија.
Заборавља се да су на молбе Владике Артемија да је 50 година у Епархији рашко-призренској и да му се допусти пензија у једној соби једног манастира на Косову или Рашкој, исти протагонисти одговарали са подмехом.
Још се у тексту наводи да су монахиње и мати Јелена запретиле да "ако их Јустин не остави на миру, да ће отићи код Артемија".
Зар код тог страшног Артемија, против кога су бљувале лажи на сва уста?
Оне, Бог да прости, могу само да запрете, да ако им смене игуманију Јелену, да ће се поудавати.
Колико је екуменистичка група узурпатора СПЦ јака у Сабору сведочи и ова ситуација са повученим одлукама Владике Јустина.
Духовник ових монахиња у Жичи је Владика Порфирије, а некима у манастиру Градац је Владика Григорије.
Не пада им на памет да својим чадима саветују послушност свом надлежном Епископу.
У појашњење(заташкавање, амортизовање, и правдање) ове ситуације брзо се укључила и комесар-попадија Валентина Терзић.
То је она попадија која познаје ситуације од ОЦА(православне цркве у Америци) до Антиохије и Свете Горе, која пресуђује који је отац запао у "зилотизам", који је "нездраве духовности", а који је добар и "пун љубави".
Иако је њег супруг сештеник у Епархији жичкој, и веома добро познаје стање у тој епархији (делује нам невероватно да је у послушности Владици у богослужењу по типику), она се на екуменистичким форумима огласила са "све ће доћи на своје и све ће бити добро!"
Одмах затим је променила форумско име у Макрина.
Зна комесар-попадија да ће Владика Јустин морати да устукне, а на њој је да то све амортизује и ублажи пред црквеном и пре свега екуменистичком јавношћу.
За време прогона монахиња из манастира Вазнесење, она је уживо извештавала, да је "тамо хаос", да су тамо држане "страшне фотографије" (мисли на фотографију Владике Артемија), да су монахиње запустиле манастир, итд.
Недуго после форумских заташкивања, али и негодовања због "дирања у највеће чудо у женском монаштву"(Јessy-форумска београдска новотарка која сања да се замонаши, али ако би постала ђакониса тог момента), "Блиц" је јавио да је разлог за смену, неуплаћивање црквеног пореза у висини од 30.000 евра које је сваке године манастир уплаћивао Епархији од прихода, донација, итд.
То је пропраћено поднасловом "Бахати владика Јустин".
Нико да постави питање, где је до сада ишло 30.000 евра и да ли је мати Јелена престала да уплаћује порез тек по доласку Владике Јустина у Епархију жичку.
Новац, екуменизам, обновљенство, саблазан, настраност иду руку под руку.
То су само нуспојаве отпадништва.
Докле ће овај екуменистички циркус у СПЦ да траје то само Бог зна.
Наше је само да се молимо да нас Господ поштеди и подари нам покајање, јер да смо ми добри, овакви никада не би узурпирали нашу Мајку Цркву

Ja, који сам одрастао надомак Жиче и који познаје све монахиње и игуманију, и
који сам често присутан у манастиру....могу рећи да је ово велика лаж и
пропаганда. Е, то су ЦИГАНСКА ПОСЛА!

Паметном доста!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Јеси ли сигуран да си из Жиче?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(13-05-2015, 12:23 PM)смедерево Пише:  Јеси ли сигуран да си из Жиче?

Ма јок! Из Љуљака сам. Кез
Како ли те привлачи само такви лажни и ужасни текстови да ми је знати?
Где бре налазиш такве текстове? Ко' да је писала Наташа Кандић. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Види се да ти терапијско лечење и одсуствовање са форума нису ни мало помогли.Боље се врати док још није касно!

Одговори

Шириш лажне текстове на форуму, тако и у вези Жиче. Када видим тако нешто ја морам реаговати.

Д М
Одговори

Покрет младих екумениста...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(13-05-2015, 12:59 PM)херцеговац Пише:  Покрет младих екумениста...

Херцеговац, ти ли си? Видиш ли шта качи овај Смедерево? Сорошке текстове. Јок

Д М
Одговори

Нисам ја за тебе овај!А текстове "качим"ради тебе јер си потпуно одкачио!

Одговори

(03-05-2015, 12:13 PM)херцеговац Пише:  Ацо,
што се не изађе са стварним проблемима у вези владике Георгија и владике Филарета?

Херцеговац, праштај погрешио сам,
мало од онога што сам написао се односи директно на тебе,
већ на дух који овде провејава кроз "ревнитеље-расколнике".
Али ме је твоје питање (овде цитирано) инспирисало за такав одговор.

Што се тиче Георгија и Филарета, Сабор је у току па нека реши, помињу се разни докази.
Ја нисам видео ни један, нити сам коме "држао свећу".
У вези Григорија има и по новинама - случај "Ангелина"...

Смедерево, такође праштај, тек сам после неколико дана схватио да је то била техничка, не намерна грешка,
прво сам помислио да си ми намерно мењао цитат.
Иначе, текст о дешавањима у Жичи ти је погрешан и злонамеран,
важну улогу има и омиљени "џома", (правни саветник епархије Жичке).
Сестре су послушале владику, али су затражиле канонски отпуст у другу епархију,
нису подизале бунт и народ против владике Јустина.

Стање у Жичи је враћено на "старо" пре владикиног експеримента, (да не кажем Џомићевог).
Одговори

Бискуп Гргур јавља Жељки Јевтић, која се испод ове вести потписује иницијалима.
Изгледа се обистинила претпоставка Борбе за веру:
"Већина саборског времена протећиће у утврђивању дневног реда и лажираним свађама. Онда долази викенд. Ближи се велики празник Вазнесења Господњег. Епископи ће журити да се врате у своје епархије. Епископ бачки ће се у међувремену одљутити и вратити у Патријаршију из хотела „Москва“ да напише „званично саопштење“ са Сабора. Читаћемо о завршетку радова на Храму Светог Саве, о црквеном школству и сличним тричаријама, док суштинске теме неће бити ни поменуте."
Немојте да вас буни то што Гргур и Жељка намерно у вестима говоре о 47 владика и о 21-ом потпису владика који су већина.
Намерно уместо 37 пишу 47 да би верујући помислили да је реч о новинарском пискаралу који не познаје ситуацију и да би заметнули траг Григорија - Гргура.
Полуга Амбасада САД - Екуменисти у СПЦ - Блиц - Грирогије као извршитељ је показала своју снагу.
Буловић ће и даље да изиграва моћ, али се од зацртаних путева екумениста у СПЦ до разбојничког Истанбулског Сабора 2016. године НЕЋЕ ОДУСТАЈАТИ.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/560127/...tiv-Sinoda

Одговори

"Гргур" и Буловић нису истомишљеници, напротив!

Није све тако црно-бело као што расколници мисле.
Одговори

Нико идеју нема која је то вага измерила да је Георгије кривљи и грешнији од Филарета(који је од неких монаха оптужен и за оргије), али два клана у СПЦ су се договорила да је крив само Георгије и да овај дуел буде решен ремијем (1:1).
Овако изгледа правда и суд на Буловићевско-амфилохијев-бела-пана начин.
Када смо остајали без гласа и снаге објашњавајући екуменским интернет-јастребовима пре 5 година, да правда није у гласачким машинеријама на уцењеном и контролосаном од Синода Сабору, они су понављали исте матрице да је "горди Артемије умислио да је исправнији од 40 других владика".
Тек када се узурпатори овако сукобе на очиглед свих, тада се ствари оголе, да и последњем наивчини постане јасно о каквим се ту разбојницима ради.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним