11-05-2015, 12:30 PM
Цитат:Херцеговац, па зар овде не износисте доказе о Филарету и Качавенди.
Размисли мало! Док су били на власти у Цркви, нападали сте целу Цркву јер су они овакви или онакви.
Сада када их је Црква узела у разматрање, ви нападате Цркву зашто то ради и браните их.
По вашим делима се види да вам је ЈЕДИНИ циљ напад на Цркву и саблажњавање народа.
То што радите, опрости, али не могу да повежем са вером у Бога и Православљем.
Што се тиче Филарета, Георгија, у њихове кривице не улазим, мада се помињу "јаки" докази
у моралном понашању.
Решиће се на СаСабору! Сабор за то и служи, да могу канони да воде Цркву не би било ни апостола ни епископа, нити би Господ страдао за нас.
Ето, ако вам није познато праксу смењивања Епископа од стране Синода, (без Сабора)
оспоравају заједно и Никанор и Иринеј бачки, који је иначе био и против начина на који је Артемије
смењен на Косову, (међутим, Артемије је себи сам пресудио упадом у Дубоки Поток и служењем под забраном, чиме је спречио своју евентуалну рехабилитацију).
Када сам нападо Цркву? Када сам то бранио њих двојицу?
И који смо то 'ми'?
На који начин саблажњавам народ?
Изгледа да си се на погрешну адресу обратио.
Критиковао си ономад Смедерево да је цитирао мјењајући неке дијелове, а сада мене облати без и једног цитата!
Молим те,
када сам то нападао Цркву због њих двојице, а гдје сам их то сада бранио?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
![[Слика: traktor.gif]](http://poljoinfo.com/images/smilies/traktor.gif)