Поруке: 14,437
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Изгледа да се то на тебе односи Херцеговац! Потајна острашћеност уопште према Русима и безумни
презир према свему са Запада- онемогућавају правилан и истинити рад мозга, тј. увид и разумевање.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Напротив,
немаш нимало отклона. Ја сам овдије писао веома оштро о Русији. Дарко и Просветар могу потврдити, а могу се и наћи теме. Ти би најрадије да сви колективно љубимо гузицу западу.
Човјече,
ти стајеш на страну украјинских усташа!? Да не славите и 10. април заједно?
Питам те лијепо,
чиме би побједили? Је ли праћкама?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
(Последња измена: 10-04-2015, 11:41 PM од
херцеговац.)
Углед:
875
Стигао си и до Украјинских Усташа.....
С тобом се не може водити писаније.
Ево....ја ти ЛИЈЕПО одговарам: Чиме је Давид победио Голијата? Дакле.......
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
875
А да ли си узео у разматрање могућност наоружавање ЈВуО од стране затечених Недићеваца или
заплена Немачких резерви, ако се има у виду да су неки градови били ослобођени од стране ЈВуО?
Д М
Поруке: 2,279
Теме: 22
Углед:
233
Kомунисти су били вишеструко боље снабдевени и наоружани, чак и од Немаца. Тако да је велики број акција на комунисте покретан ради отимања ратног материјала.
Углед:
875
Значи, како год окренеш.....
Д М
Поруке: 837
Теме: 6
Углед:
148
Мени се привиђа паралела између тога да су Титу Савезници на Вису створили подземну тврђаву са тиме да у последњем рату Американци Хрватима на Брачу ставили на располагању модерну радарску базу како би шпијунирали српске положаје у Босни.
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
Апропо тога да и наши

треба да славе 9. Мај као дан и њиховог великог доприноса победи над фашизмом . . .
Цитат:Да карта, која је непријатна за властодржце може и да се сакрије и да се забрани њено приказивање, најбоље доказује то да нигде у историјским књигама некадашње Југославије, барем ја нисам успео да пронађем војну карту из Другог светског рата која заједно приказује и фронт Црвене Армије у Мађарској и Аустрији и фронт ЈНА у Срему, нормално оба против фашиста, почетком априла 1945. године.
Иако нисам успео да нађем такву карту (ко је има молио бих га да ми је пошаље) ипак сам успео да нађем наредну фотографију.
Дакле, 8. априла 1945. године, четири дана пре пробоја Сремског фронта од стране ЈНА који се догодио 12. априла 1945. године Црвена Армија је већ водила уличне борбе кудикамо западније тј. у Бечу. Из тога се да закључити да је цео наш Сремски фронт био са војног аспекта апсурдан, да је био пре свега политички пројекат јер би га једна једина совјетска већа јединица продором из околине Беча на југ засигурно урушила. Све то негира послератну тврдњу титоиста да смо се сами ослободили од Немаца и њихових сателита и обесмишљава велике жртве, погибију српске младежи на Сремском фронту. Вероватно због свега тога наведену војну карту нисам успео ни да нађем.
Постоји карта . . .
. . . али она показује само да је ЈА била слепо црево и жали боже баченог оружија од стране Енглеза . . .
Берлин је пао 2. Маја,а Загреб 8. . . . Њима се рат завршио 15.5. ,шест дана после капитулације . . Тако да ајде што националне снаге немају шта ту да славе,већ немају ни вајни комунисти . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 12-04-2015, 07:38 PM од
Бранке.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(10-04-2015, 11:19 PM)херцеговац Пише: Па четници су се и повукли због недостатка муниције. У послиједњем нападу имали 7-8 метака по пушци, а партизани у новим англо-америчким униформама са аутоматима и муницијом од истих редовно снабдјевани.
И са тих 7-8 метака по пушци су успевали да држе ужу Србију, али само док Совјети нису упали са милион војника приде. Е онда је стварно све било изгубљено.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
875
Безимени клошари.....
Д М