Гласање: Подржавате ли учешће ВС на паради у Москви? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Да!!! Ту нам је место.
50.00%
9
50.00%
Не! Ту нам није место.
5.56%
1
5.56%
Неутралан сам.
33.33%
6
33.33%
Каква нам је војска, није јој место ни на сеоском вашару!
11.11%
2
11.11%
Неки други одговор.
0%
0
0%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

На Црвеном тргу 75 војника Србијe

Изгледа да се то на тебе односи Херцеговац! Потајна острашћеност уопште према Русима и безумни
презир према свему са Запада- онемогућавају правилан и истинити рад мозга, тј. увид и разумевање.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Напротив,
немаш нимало отклона. Ја сам овдије писао веома оштро о Русији. Дарко и Просветар могу потврдити, а могу се и наћи теме. Ти би најрадије да сви колективно љубимо гузицу западу.

Човјече,
ти стајеш на страну украјинских усташа!? Да не славите и 10. април заједно?

Питам те лијепо,
чиме би побједили? Је ли праћкама?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Стигао си и до Украјинских Усташа..... Тужан

С тобом се не може водити писаније.

Ево....ја ти ЛИЈЕПО одговарам: Чиме је Давид победио Голијата? Дакле.......Rolleyes

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(10-04-2015, 10:54 PM)Шумадинац Пише:  Chicot, да којим случајем Совјети нису упали у нашу земљу - вероватно би Комунисти изгубили рат, тј.
ЈВуО би изашла као победник.

Верујем да се слажеш са овим, или, пак, са неким корекцијама?
Није било шансе да не уђу. Односно, није постојао сценарио којим би објективно могли да се задрже ван граница земље од момента када је Стаљин уз помоћ Рузвелта успео да саботира савезничко искрцавање. Али рецимо, да нису ушли и да су препустили контролу западњацима..
Четници би свакако тај рат изгубили јер нису имали чиме да се боре.
Али без директне подршке Совјета и морално-политичке Запада, комунисти се не би тако брзо учврстили, и вероватно би брзо отишли на маргину. Дража би можда преживео. Хрвати би много боље прошли него што смо ми у комунистичкој Југославији и опет бисмо се "мирили" на нашу штету.
Одговори

А да ли си узео у разматрање могућност наоружавање ЈВуО од стране затечених Недићеваца или
заплена Немачких резерви, ако се има у виду да су неки градови били ослобођени од стране ЈВуО?

Д М
Одговори

Kомунисти су били вишеструко боље снабдевени и наоружани, чак и од Немаца. Тако да је велики број акција на комунисте покретан ради отимања ратног материјала.
Одговори

Значи, како год окренеш.....Тужан

Д М
Одговори

(10-04-2015, 11:59 PM)Шумадинац Пише:  Стигао си и до Украјинских Усташа..... Тужан

С тобом се не може водити писаније.

Ево....ја ти ЛИЈЕПО одговарам: Чиме је Давид победио Голијата? Дакле.......Rolleyes

Буразеру,
када са праћком изаћеш пред до зуба аутоматима наоружане комунисте онда ћемо о Давиду...

Није,
него ниси протабирио писанију, а већ ме декларишеш овако, онако...

Водио сам на Свету жестоке дискусије са Просветаром око Русије.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Мени се привиђа паралела између тога да су Титу Савезници на Вису створили подземну тврђаву са тиме да у последњем рату Американци Хрватима на Брачу ставили на располагању модерну радарску базу како би шпијунирали српске положаје у Босни.
Одговори

(10-04-2015, 07:32 PM)херцеговац Пише:  Нисмо ми попушили од Стаљина него Рузвелта и Черчила да простите...

Мала исправка.

Нисмо ни од Рузвелта. Ову црвену банду нам је увалио Черчил. Стаљин је тражио Грчку да буде под совјетским утицајем. Да би то спречио, Черчил је увалио Југославију Стаљину и насанкао га је јер је вођа југословенских комуниста био масон који се окренуо западу и сврстао Југославију уз НАТО пакт.

(10-04-2015, 08:32 PM)херцеговац Пише:  Шта ти значе наводници?

Ко је наоружао партизане за упад до Београда? Једноставно питање. Одговори.

Наоружали су их западни савезници. Далеко више него Совјети.
Одговори

Апропо тога да и наши Скојевац треба да славе 9. Мај као дан и њиховог великог доприноса победи над фашизмом . . .

Цитат:Да карта, која је непријатна за властодржце може и да се сакрије и да се забрани њено приказивање, најбоље доказује то да нигде у историјским књигама некадашње Југославије, барем ја нисам успео да пронађем војну карту из Другог светског рата која заједно приказује и фронт Црвене Армије у Мађарској и Аустрији и фронт ЈНА у Срему, нормално оба против фашиста, почетком априла 1945. године.

Иако нисам успео да нађем такву карту (ко је има молио бих га да ми је пошаље) ипак сам успео да нађем наредну фотографију.

Дакле, 8. априла 1945. године, четири дана пре пробоја Сремског фронта од стране ЈНА који се догодио 12. априла 1945. године Црвена Армија је већ водила уличне борбе кудикамо западније тј. у Бечу. Из тога се да закључити да је цео наш Сремски фронт био са војног аспекта апсурдан, да је био пре свега политички пројекат јер би га једна једина совјетска већа јединица продором из околине Беча на југ засигурно урушила. Све то негира послератну тврдњу титоиста да смо се сами ослободили од Немаца и њихових сателита и обесмишљава велике жртве, погибију српске младежи на Сремском фронту. Вероватно због свега тога наведену војну карту нисам успео ни да нађем.

Постоји карта . . .

[Слика: 640px_1945_04_15_Ger_WW2_Battlefront_Atlas.jpg]

. . . али она показује само да је ЈА била слепо црево и жали боже баченог оружија од стране Енглеза . . .

Берлин је пао 2. Маја,а Загреб 8. . . . Њима се рат завршио 15.5. ,шест дана после капитулације . . Тако да ајде што националне снаге немају шта ту да славе,већ немају ни вајни комунисти . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(12-04-2015, 12:19 PM)darkob Пише:  Нисмо ни од Рузвелта. Ову црвену банду нам је увалио Черчил. Стаљин је тражио Грчку да буде под совјетским утицајем. Да би то спречио, Черчил је увалио Југославију Стаљину и насанкао га је јер је вођа југословенских комуниста био масон који се окренуо западу и сврстао Југославију уз НАТО пакт.
Који је извор да је Стаљин тражио Грчку? А затим, да је Тито био масон?

Ово може бити занимљиво, под претпоставком да имаш конкретне информације..
Одговори

(10-04-2015, 11:19 PM)херцеговац Пише:  Па четници су се и повукли због недостатка муниције. У послиједњем нападу имали 7-8 метака по пушци, а партизани у новим англо-америчким униформама са аутоматима и муницијом од истих редовно снабдјевани.

И са тих 7-8 метака по пушци су успевали да држе ужу Србију, али само док Совјети нису упали са милион војника приде. Е онда је стварно све било изгубљено.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Безимени клошари.....Скојевац

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним