Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Потомци четника

На Сокоцу људи из прве руке пишу које је то ђубре.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Фудбалер Црвене Звезде Давид Бабунски, директни је мушки потомак Јована Стојковића, Војводе Бабунског.
Постоје гласине да овог младића Звезда можда прода Динаму из Загреба.
Одговори

(20-10-2016, 08:24 PM)Брада Пише:  Фудбалер Црвене Звезде Давид Бабунски, директни је мушки потомак Јована Стојковића, Војводе Бабунског.
Постоје гласине да овог младића Звезда можда прода Динаму из Загреба.

Иначе је и веган Кез Е да га војвода види Кез
Одговори

Кад смо већ код фудбала...Ненад Лалатовић,бивши фудбалер и тренер Звезде, директан је потомак Мирка Лалатовића.
Да ли неко зна јесу ли Звонко и Анка имали деце?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(23-10-2016, 12:12 PM)Живојин Мишић Пише:  Кад смо већ код фудбала...Ненад Лалатовић,бивши фудбалер и тренер Звезде, директан је потомак Мирка Лалатовића.
Да ли неко зна јесу ли Звонко и Анка имали деце?
Не помињу се њихова деца у документима (Мирка и Анке). Вероватно нису.
Одговори

Рачић није имао деце.Скоро сам гледао емисију у којој прича један Раковићев потомак(можда чак од његовог брата или рођака).Нисам успео сад да је пронађем.Да ли је он имао деце?Шта је са Ђујићем?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Раковић није имао деце, а Ђујић је имао троје. Недавном сам причао телефоном са његовом ћерком Радојком.
Одговори

Да ли је Раде Корда имао потомака преживјелих? Сад је на Ртс у Квадратури круга био прилог о његовом селу Тутићи и неком Раду Кордићу који је инвалид. Нису помињали историју.
Одговори

Колико знам, Раде Кордић је из села Захумско.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(26-11-2016, 08:23 PM)Николај Пише:  Колико знам, Раде Кордић је из села Захумско.
Из села Тутиће. Сада село броји мање од 50 чланова и има само једна кућа Кордића. Једна се иселила у Бијело Поље, а друга (Величко) у Крагујевац. Тај Величко је мој извор.
Одговори

Има директног потомка, унука. Пришао ми је на промоцији једне књиге, коју сам представљао. Он није био у сали, слушао је из друге просторије. Питање је гласило:" Да ли знате, да ли је постојао четник под именом Раде Корда?????"Сирома'
Колико сам сазнао, много су били расрбљени, али баш " до даске". Рекао ми је да се вратио вери и носио је неке књиге светих отаца. Међутим, у гужви се изгубио и више га од тада нисам видео. Баш ћу покушати да га нађем, добро сте ме подсетили.
Одговори

Стављам намерно овде , јер се ради о четничком потомку.
Кувар Марко Орељ побунио се што се гостима Немцима свира Лили Марлен у кафани Капетан Коча путује, у Скадарлији у Београду. Пословођа ресторана му је дао моментални отказ.
Вест се појавила на неколико сајтова. Невероватно је колико је велики број људи који сматрају да је његов потез неразуман.
Одговори

Колико знам, Лили Марлен нема везе са нацистима. Ту су пјесму и савезнички војници слушали..
Одговори

Та песма није нацистичка, јер је настала 1915. године. ( баш оне кад је " учињена част Србима" па је на Србију послат Макензен лично).
Али, због познате наредбе да се на Радио Београду емитује само немачка музика, а услед недостатка плоча, песма Лили Марлен се " окретала" бесомучно. И између разних стрељања " 1:100". Та песма је симбол немачке окупације над Србима.
Свака част Орељу.
П С Не знам да ли сте приметили, али покушајте некад да поручите неку српску најбенигнију песму.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним