Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
На Сокоцу људи из прве руке пишу које је то ђубре.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Фудбалер Црвене Звезде Давид Бабунски, директни је мушки потомак Јована Стојковића, Војводе Бабунског.
Постоје гласине да овог младића Звезда можда прода Динаму из Загреба.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Кад смо већ код фудбала...Ненад Лалатовић,бивши фудбалер и тренер Звезде, директан је потомак Мирка Лалатовића.
Да ли неко зна јесу ли Звонко и Анка имали деце?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Рачић није имао деце.Скоро сам гледао емисију у којој прича један Раковићев потомак(можда чак од његовог брата или рођака).Нисам успео сад да је пронађем.Да ли је он имао деце?Шта је са Ђујићем?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,913
Раковић није имао деце, а Ђујић је имао троје. Недавном сам причао телефоном са његовом ћерком Радојком.
Поруке: 2,375
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Да ли је Раде Корда имао потомака преживјелих? Сад је на Ртс у Квадратури круга био прилог о његовом селу Тутићи и неком Раду Кордићу који је инвалид. Нису помињали историју.
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
Колико знам, Раде Кордић је из села Захумско.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Стављам намерно овде , јер се ради о четничком потомку.
Кувар Марко Орељ побунио се што се гостима Немцима свира Лили Марлен у кафани Капетан Коча путује, у Скадарлији у Београду. Пословођа ресторана му је дао моментални отказ.
Вест се појавила на неколико сајтова. Невероватно је колико је велики број људи који сматрају да је његов потез неразуман.
Поруке: 2,375
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Колико знам, Лили Марлен нема везе са нацистима. Ту су пјесму и савезнички војници слушали..
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Та песма није нацистичка, јер је настала 1915. године. ( баш оне кад је " учињена част Србима" па је на Србију послат Макензен лично).
Али, због познате наредбе да се на Радио Београду емитује само немачка музика, а услед недостатка плоча, песма Лили Марлен се " окретала" бесомучно. И између разних стрељања " 1:100". Та песма је симбол немачке окупације над Србима.
Свака част Орељу.
П С Не знам да ли сте приметили, али покушајте некад да поручите неку српску најбенигнију песму.