Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Потомци четника

Да није Марко, потомак мајора Илије Ореља?
Одговори

Зато сам и ставио на ову тему.
Одговори

(26-11-2016, 10:54 PM)Бенито Пише:  Има директног потомка, унука. Пришао ми је на промоцији једне књиге, коју сам представљао. Он није био у сали, слушао је из друге просторије. Питање је гласило:" Да ли знате, да ли је постојао четник под именом Раде Корда?????"Сирома'
Колико сам сазнао, много су били расрбљени, али баш " до даске". Рекао ми је да се вратио вери и носио је неке књиге светих отаца. Међутим, у гужви се изгубио и више га од тада нисам видео. Баш ћу покушати да га нађем, добро сте ме подсетили.

Кордин син Мирко нестао је у рату са оцем. Мирков син, Кордин унук зове се Страјо и једини од Кордића живи у Тутићима. Страјов син зове се Раде, по прадеди и тежак је болесник, једва покретан од рођења. О њему је био прилог у емисији Квадратура круга, без повезивања са Радетом Кордом.
Одговори

Мане Роквић је рођени стриц пјевача Маринка Роквића. Нисам ово знао раније.
Одговори

(24-01-2017, 04:56 PM)Романија Пише:  Мане Роквић је рођени стриц пјевача Маринка Роквића. Нисам ово знао раније.
Рођени брат војводе Манета, отац је познатог певача Маринка Роквића. Убијен је од муслимана 1995.године.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Нисам знао да је убијен отац Маринка Роквића. Где је живео? У Кључу, Санском Мосту....???
Одговори

Не знам колико је ово тачно. Сад читам један текст. Да ли је Мане имао ћерку Гогу?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

И Мане и Маринко су из села Колунић код Босанског Петровца.

[Слика: txu_oclc_6472044_nl33_12_b_kuka.jpg]upload an image

Роквићи припадаја племену Трнинић-Роквић-Миљевић, а генетика (западнa варијантa хаплогрупе R1b.) им је Келтска.
Одговори

Smile А ово халпогрупу, или како се већ зове, па то је фантастично.
Одговори

(24-01-2017, 04:56 PM)Романија Пише:  Мане Роквић је рођени стриц пјевача Маринка Роквића. Нисам ово знао раније.

Испоставиће се тачним оно што смо давно слутили - потомци четника су отишли у народну музику, дочим су комуњарски потомци отишли у рок и сличне будалаштине... Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Да подсетим само.
Имала је на старом форуму тема о Манету Роквићу. Тамо је један ник тврдио да му је брат Маринка Роквића рекао да је Мане преживео рат. Брат Маринка живи, ваљда, у Бечу и бави се менаџерством на естради.
Милослав му је тражио неки доказ и тај се никад више није јавио.
Одговори

Синоћ ми исприча један стари Гачанин: Поп Радојица Перишић је био рођени ујак мајци Горана Бреговића .
Одговори

Отац познатог певача народне музике, Добривоја Топаловића, Радован, стрељан је на крају рата. Радован Топаловић био је у пратњи Драгише Васића док је његов брат, Милутин, такође припадник ЈВуО, стрељан након ослобођења Чачка. Добривојев унук, Радован, добио је име по покојном прадеди.

Одговори

Има у Албуму 1 мислим слика Топаловићевог оца са Драгишом Васићем. Нисам знао за стрица.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним