Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Поново ради пивара

Вијест која ме је обрадовала: Прорадила поново Панчевачка пивара!

http://www.tanjug.rs/novosti/172393/hajn...t-pivo.htm

У задњих десетак година гомила пивара је затворена (Бечејска, Вршачка,Јагодинска, Нишка). Пећку сад држе Албанци и нама је сад Пећко пиво недоступно. БИП и Ваљевска раде мало, само за локално тржиште. Зајечарска се добро држи. Апатинска и пивара Челарево су практично подијелили тржиште. Иако сам одувијек пио Јелен пиво не радује ме толика доминација Апатинске пиваре. Волио бих да све пиваре које су прије постојале и даље раде и да не буде ни једна пивара која има толику доминацију као што данас има Апатинска. Чак би било одлично да се отворе и нове пиваре.

Скадарлија је туга. Пропашћу БИП-а пропала је и скадарлијска мала пивара која је у три локала у Скадарлији продавала непастеризовано пиво на точење. Локал у Цетињској је зарастао у шипражје, а два локала у Скадарској продају Јелен и Лав пиво.
Одговори

То Пећко сам пио у Швајцарској (тамо се продаје за Шиптаре у радњи, има и наших пива), није лоше, мада контам да није као некад, старије генерације кажу да је било једно од најбољих у Југославији... Код нас се сад поделила нација као у фудбалу на само две опције уз мање изузетке па владају Лав и Јелен, иако пива из централне Србије имају много бољу воду и квалитетнија су, Зајечарско, Ваљевско, плус Никшићко али оно из ЦГ, не из Апатина... ал маркетинг ради посао.

Зајечарско се држи и прати ове војвођанске, али у Ваљеву изгледа маркетинг воде неки неспособни партијски кадрови јер све то делује очајно. Рекламирају се на неким националним телевизијама, на теренима АБА кошаркашке лиге и слично, а пиво нема скоро нигде да се купи ван дела Западне Србије. Чему онда улагање у рекламу, неће људи поштом пиво да наручују.
Најтужније је доћи у град који има пивару, сести у кафану а на менију нема локалног пива... то је врло чест случај кад Лав и Јелен улете са кешом и целокупним инвентаром, који газда ће да одбије... Тужан тако су и пропале некада одличне Јагодинска, Нишка, Вршачка...

[Слика: t1538.gif]
Одговори

Апатинско и Зајечарско најјаче.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Зајечарско, па Јагодинско.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

БИП стара етикета!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Пећко је слично пилс врсти пива и било је одлично док га је било. Никшићко је било познато у читавој СФРЈ али се за територију Србије не увози из ЦГ него се лиценцно прави у Апатину (исти је власник и Апатинске и Никшићке пиваре) па га не купујем.
Одговори

Тужном списку затворених пивара сам заборавио да додам Зрењанинску.
Одговори

Ја сам "каријеру" почео са Пилсом, сад ме на њега највише подсијећа Бањалучки Нектар
Одговори

Са апатинским пилсом? Није био лош, не знам зашто су престали да га производе.
Одговори

Нишког пива више нема, јер су лошом приватизацијом уништили нишку Пивару, а има један од бољих извора воде и било је нишко пиво једно од омиљених на "јужној прузи". Љутко

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Само Никшићко тамно. И кад легне плата легне и неки Гинис чисто мало да се спере ова сиротињска верзија. Smile
Одговори

Обрати пажњу код Никшићког да ли је прављено у Апатину или у Никшићу. Ја сам престао да пијем Никшићко јер сам у Србији једино нашао оно прављено у Апатину. Не волим копије.
Одговори

Само од 0,33l је увозно.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(21-05-2015, 04:55 PM)Ђуро Пише:  Са апатинским пилсом? Није био лош, не знам зашто су престали да га производе.

Да, да са Апатинским, повучен је негдје 2001 године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним