Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Да се надовежем на Капетана и Поручника,

Слажем се са вама скоро у потпуности само бих још нешто додао:

Не треба заборавити 15. април, дан када је Дража одбио да положи оружје. Ако се не варам, управо је тај датум током рата слављен као Дан устанка. По мени тај дан важнији је од 11. маја, али сматрам да оба дана ВРС треба да обележава.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(11-05-2018, 04:21 PM)Перун Пише:  Да се надовежем на Капетана и Поручника,

Слажем се са вама скоро у потпуности само бих још нешто додао:

Не треба заборавити 15. април, дан када је Дража одбио да положи оружје. Ако се не варам, управо је тај датум током рата слављен као Дан устанка. По мени тај дан важнији је од 11. маја, али сматрам да оба дана ВРС треба да обележава.

И трећи дан је важан- 17. јул, када је убијен наш Чича и цар Николај Романов.

Убудуће и тог датума на Равној Гори....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Имате ли још фотографија са тог догађаја,или се врти само ова са салутирањем?

[Слика: image.jpg]
Одговори

Маршеви бесмртног пука нешто ново у Русији? Не сећам се да их је било 80-тих, 90-тих. Војна парада у Москви је традиција. Руси марширају и маршираће до краја света да упозоре ако Европа случајно буде правила новог Наполеона и Хитлера шта их чека, морају..то није ствар идеологије, политике него опстанка државе и нације! Помно се и данас прати сваки корак Москве. Бесмртни маршеви су ми више одговор на оно што се дешава на истоку Евроопе и Балтику. То није прекрајање историје то је болест. Разумем критички став према комунистима, али сећам се случаја у Естонији. Дигнеш у ваздух споменике совјетским војницима и подигнеш споменике војницима Вермахта и онда доведеш НАТО пакта и тражиш заштиту од Русије. А на застави Руске федерација данас стоји грб из Царске Русије.
Најогавнија и најбљутавија прослава 9.маја Дана победе у над фашизмом је у оргнизацији Европске Уније. Ништа горе нисам видео за живота. Те манифестације се праве тако да се Немачка са фрау Меркел не наљути јер Немачка је данас Европа. Дође неки комесар из Европске уније положи венце и партизанима и герилцима и држи приче о људским правима, боје коже, толеранцији, педерима, али за Немачку ни реч да се Немци не наљуте јер Европска уније је данас Немачка.
А што се тиче Срба, код нас нема демократије-све је политизација. Велика мана код нас Срба што нећемо да саслушамо једне друге, немамо стрпљења, нисмо научено да слушамо. Мислимо ако нисмо у праву у вези неких питања да је то слабост а не школа. Нисмо развили способност размишљања и бојим се да ће нам се десити и горе ствари од Другог светског рата. И бирати речи које се људима изговарају да не повредимо друге.
Шта је за мене четништво? Четник=герила! Четник=није странка! Четник=није идеологија. Ко су четници? Свако ко узме пушку и оде у шуму. Професор, месар, лекар, ватрогасац, пекар, адвокат итд. Герила није војска у правом смислу и њен домет је орагничен. Кад нема војске и кад се држава распада наступа герила на окупираним подручијима. Герила није само ров и пушка. Герила је и пропаганда, организација на терену, пружање помоћи, едукација омладине итд.
Има доста људи који темин четник употребљавау у сасвим другом значење и везују са странку, лидера, програм, итд. И како Вук може да буде четник кад није у чети? Или било који политичар? Бити четник није баш једноставно, носити пушку није лако. Дефиницја четника је једноставно али код нас је све компликовано. Не знам можда и грешим али тако ја то схватам читајући о Дражи Михаиловићу.

Данашње неговање четништва добиће озбиљност тек кад држава узме неговање, заштиту и финансирање истог али права српска држава. Па и у Краљевини четничка удружења финансирана су из буџета. Ако нека нова српска држава мисли да ће јој затребати герила она ће четништво вратити међу официрски кадар, ако мисли да јој не треба неће. Сад како стојимо свуда где су Срби, а свуда је српски род незаштићен-намеће се логичан закључак. Што пре то боље! Али свеобухватно четништво-чета, герила, то је то! То могу официри!
Зато је добро и од значаја што су официри ВС одали поштовање Дражи Михаиловићу-свака птица своме јату лети. Можда ће сутра ти официри да буду покровитељи четничке гериле у склопу војске. Па и Дража је на Равну Гору дошао са групом официра, подофцира, војника...све је јасно! Није дошао са пијандурама, ждерачима пасуља и јагњади, па ни војводама...него са официрима!

Регуларна војска не може да уђе на Космет са толиком техником и људством али четничка група од малог броја људи може направити свашта у зонама иза леђа неприајтеља и примпремити улазак војске! То је задатак гериле! Какав црни Таћи, Харадинај, само да имамо озбиљну државу! Али Таћи и шиптари су нам задали ударац са Ивановићем а ми ништа. Они имају спаваче а ми не! Ми немамо герилу унутар непријатеља они су већ у предности!

ПС. Приликом поселе Сергеја Лаврова припазио сам један важан детаљ. Руси увек приликом посете Београда посете споменик Ослободиоцима Београда. Увек је било критика па зашто њима итд. Међути, после толико година Лавров је посетио и гроб и веома важне личности за српски род и Словене уопште. Положио је венце на гроб Николаја Хенхриковича Хартвига великог руског дипломате који је убијен неколико дана пре убиства Фердинанда. Био је велики пријатељ Краља Петра И и Војводе Путника, залагао се за јаку српску државу. Лаврову је јасно а и нама Србима је јасно а порука данашње Русије је послата свету а нама мило! Наравно, све је прошло јако незапажено од вечитих критичара!
Одговори

Ако си мени упутио ову примедбу, да кратко одговорим. Уопште нисам мислио на Марш бесмртног пука у Москви. Мене традиције другог народа интересују као образованог човека и поштујем их. Чак, наравно, као Србин подржавам Русе у тој акцији.
Мислио сам на онај циркус у Београду, Бањалуци, Крушевцу, Шапцу, Чачку, Смедереву... То је чисто кривотворење српске историје, и то по више историјских фалсификата. Са тим глупостима треба под хитно престати, јер лудорије које нам други подмећу као наше, могу и хоће нас скупо коштати. У овом случају ту нема руске кривице, него ових титоистичких бандита и неписмењаковића који апсолутно доминирају српском културом, не дајући ником да било шта каже, да нешто учини за српску културу, а поготово да уђе у српске установе културе.
Зато смо и добили глупости типа " Марш бесмртног пука" у Србији и Републици Српској, у који су кренули само они чији су се родитељи и дедови и бабе прославили само по увлачењу у задњицу аустроугарском каплару, који је био и остао један од најгорих владара који су имали власт над Србима.
Одговори

Министарство одбране НА УДАРУ НВО сектора због споменика Дражи Михаиловићу
11. маја 2018. у 12:42

НВО сектор пропитује Министарство одбране због „контроверзних“ фотографија са Равне Горе.
Саопштење Министарства одбране да званична делегација Војске Србије није положила венац на споменик Дражи Михаиловићу на Равној Гори није довољно, сматрају у Форуму за безбедност и демократију и додају да мора да се одговори на питање ко су људи у униформама који су положили венац на тај споменик.

„Министарство, а пре свега Генералштаб Војске Србије, и даље дугују објашњења и одговоре на питања – ко су људи у униформама Воске Србије, да ли су они активни припадници Војске или нису, и о каквом је догађају, с којим се Војска доводи у везу, реч“, наводи се у саопштењу Форума.
Министарство је у саопштењу навело да делегација није положила венце на „било ком месту“ које није обухваћено годишњим плановима учешћа припадника тог ресора и ВС у обележавању годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије и међународним активностима посвећеним очувању достојанственог сећања на жртве оружаних сукоба у прошлости.
Како додају у Форуму, зависно од одговора на та питања морала би да уследе даља објашњења или од оних задужених за питања безбедности – ако су у питању крађа или неовлашћено коришћење униформи, или од управе Генералштаба која је задужена за персоналне послове, морал и верску службу – ако су учесници овог догађаја активна и стално запослена лица у Војсци Србије и Министарству одбране.
Vojni sindikat demantuje ministarstvo odbrane - "Događaj je organizovao Generalštab, a bilo je prisutno 200 pripadnika Vojske odnosno četiri autobusa" #VojskaSrbije #DrazaMihailovic
„У сваком случају јавности се дугују информације и објашњења колико је људи и зашто баш у суботу, 5. маја 2018. било на Равној Гори приликом полагања венца (који, приметимо, није ‘обичан’, него од ловора, дакле, налик официјелним и државним), шта је и ко је и у ком својству том приликом говорио и да ли са одласком ових људи на Равну Гору постоји, било каква, логистичка веза са ВС“, упитао је Форум.
Како кажу, уколико се утврди да је реч о активним војним лицима и да је одлазак на Равну Гору део неког другог програма, макар и „излетничког“, питања су опет отворена.
„Јавност би у том случају могла бити обавештена какав је програм у питању и шта му је циљ, а надлежни у Војсци Србије и Министарству одбране би морали знати да ће тада погледи и питања ићи и ка Начелнику Генералштаба и министру одбране“, додаје се у саопштењу.
Генерал Диковић и министар Вулин су у том случају – да ће на Равној Гори доћи до појаве лица у униформама – морали за то знати, јер су о тој активности морали бити унапред обавештени, сматрају у Форуму за безбедност.
Н1/Хронограф

http://hronograf.net/2018/05/11/ministar...hailovicu/
Одговори

Ма не Г. Бенито ништа вама лично. Ја све читам па повезујем и пишем никаква вама реплика.
Имам 58 год и уђем на вести два пута седмично. Зато сам споменуо Лаворова и Хартвига? Лавров са споменика Црвеноармејцима оде на гроб великог руског дипломате и поклони се Краљевини Србији. Студио Б, РТС извештава пет секудни са гроба Хертвига а пет минута с споменика Црвеноармејаца? И ко је крив? Руси? Комунизам? Ма глупости! Нешто је код нас труло. Неко не дозвољава проток информација! А за ова дешавања у Крушевцу, Крагујевцу, Бањалуци не знам заиста. Опростите прочитаћу ови дана. Будите поздрављени.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(07-05-2018, 12:18 PM)Николај Пише:  Је л' ово војска јуче положила венац на споменик:

[Слика: Dcl_Z6z_UWk_AAzdk3.jpg]

Желим овом приликом да се за овај историјски догађај захвалим и Радошу Бајићу, јер да није било његове неотитоистичке ТВ серије Равна Гора, која је успешно разбуцана на овом сајту, можда се ови официри не би заинтересовали толико за историју ДСР и не би сазнали оно што данас знају.
Одговори

Као што се може видети.... на шта се свео Равногорски Сабор, тј. окупљање на Равној Гори?

- Ждерање и пијанчења

- Вашарски дух

- Булајићева костимографија (најчешћа)

- Грозна фолк музика без "живих инструмената" са кукњавом и завијањем јефтиних "певача"

- Парадирање са великим трбусима и дебелим вратовима (тотална неспособност за евентуални ратни и војнички живот)

- Умишљеност типа "ми смо прави четници", "ми смо у кругу одабраних, Србенде", итд....

- Трговина, бижутеријски дух

- Присутност приземне, обредне, ритуалне побожности

Све у свему.... у сред Равне Горе се, на жалост, гаси дух четништва, равногораца, дух војничке части, побожности и поштења, дух светосавља....

Д М
Одговори

У неком документарцу,чини ми се да је г-дин. Милослав то рекао,исправите ме ако грешим.Да се на Равној Гори много официра убило,а много њих и погинуло у борбама по читавој Гори.Замислите сад,на гробљу сте,и као што је рекао Шумадинац изнад,врви од вашарског духа...Исто тако гледајмо и Равну Гору,превише мртвих костију у земљи,а вашарски дух сваке године све јачи...Зато и не посећујем Равну Гору почетком маја,на жалост...

Одговори

(13-05-2018, 04:21 PM)Mario Пише:  У неком документарцу,чини ми се да је г-дин. Милослав то рекао,исправите ме ако грешим.Да се на Равној Гори много официра убило,а много њих и погинуло у борбама по читавој Гори.Замислите сад,на гробљу сте,и као што је рекао Шумадинац изнад,врви од вашарског духа...Исто тако гледајмо и Равну Гору,превише мртвих костију у земљи,а вашарски дух сваке године све јачи...Зато и не посећујем Равну Гору почетком маја,на жалост...

[/quote]

Нишлијо, не знаш где се "најбоље роштиља и пије" у Београду.
У Јајинцима, тамо где су Немци стрељали четнике, партизане и српске цивиле.
Ваљда су београдски малограђани престали са тиме.
[/quote]

https://www.b92.net/info/vesti/index.php..._id=356765
Одговори

Дефинитивно су људи отишли у аут...Срамота за наш народ! Нажалост све горе и горе иде,заборавља се све.

Одговори

Мало смањите то моралисање.
На хиљаде људи дође на Равну Гору и већина се понаша сасвим нормално. Наравно, то је исти народ као и онај који виђамо сваки дан, тако да људи који долазе на Равну Гору имају својих мана и врлина.
Што се тиче Јајинаца, лично сам ишао у два наврата да молим те људе да не долазе ту на излете и пикнике. Сви су ме пажљиво саслушали и колико видим ретко ко иде у Јајинце да пијанчи и пева. То је било далеко пре него су ови медији почели да " информишу" јавност о том случају.
И што се Равне Горе тиче- прво дођите горе, па коментаришете, а не да вам титоистички медији стварају слику шта се тамо дешава.
Толико о томе.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним