(07-10-2021, 08:06 PM)Александар Динчић Пише: Није ми више јасно зашто су и даље наоштрени на Калабића. На територијама других команданата далеко је више било прогона и репресалија па се скоро и не спомињу.
Ја сам већ одавно необоривог мишљења да ОН њима смета само и искључиво као персонификација једног система вредности и ништа више.
Они тај свој систем баштине и данас, тако имамо ситуацију да 50.000 људи годишње, бежи главом без обзира из ове земље пред примитивизмом, незнањем и башибозлуком.
Сви образовани и амбициозни људи одлазе, јер нису у могућности да се изборе са тим системом који су они конструисали.
Нису њима потребни такви људи, јер је њима немогуће манипулисати то је суштина.
Значи овде имамо на једној страни Калабића заправо правог представника нормалне земље, учен човек, инжењер, шеф катастарске управе, потпуковник, а на другој страни имамо њихове идеале Крцун двојкаш из ужичке гимназије и Ранковић рабаџија, они заправо и дан данас заступају тезу да особе са купљеним и фантомским дипломама треба да буду узор и пример, прошле године РТВ отпусти 100 људи, међу њима син мог пријатеља, доктор правних наука, са положеним правосудним испитом, али је зато задржан човек са приватним факултетом у стажу од 12 година студирања и са просеком 6, таквих примера имате на стотине сваког дана у овој земљи.
Дааље, та прича Николи Калабићу, није само обична ратна прича, то је је прича о неправди, мржњи, насиљу над истином. То је истовремено и прича о љубави према слободи и снази идеала које ни једна сила није могла да уздрма. Калабић је постао симбол несаломивости људског духа и жртве за идеале који су важнији и од самог живота, е то њима смета, то не треба рехабилитовати јер то њима није у плану, јер тиме добијају могућност неограниченог владања широм масом наивчина.