Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић: Одговор Мирославу Лазанском

(28-05-2015, 03:34 AM)мунгос Пише:  
(23-05-2015, 11:02 PM)Felix Пише:  Друго, учитавање пројекта Велике Србије тамо где му није место. Иако је тачно да би победом четника српски национални интереси били далеко, далеко више заштићенији и обезбеђени истина је да је четничка политика била политика владе у Лондону (док је она била у легитимним рукама) а не политика неке велике Србије данашњих националних душебрижника. Дакле, званична (и незванична) политика јесте била борба за очување предратног поретка. Након рата би се у демократском процесу одлучило о судбини земље и њеним бановинама. Није чудо што су четнике комунисти називали "реакционарима". Да, они јесу били реакционари, реаговали су на комунистичку револуцију.

Изванредно. Политика тзв. владе у Лондону је била политика штете за српске националне интересе на свакоме кораку. То је била политика прикривања хрватски злочина над Србима. То је била политика која је припремила терен за оно што се дешавало 1941-1945., политика којој би било "мало" још пар стотина иљада српски глава "ако је за југославију".
Политика жртвовања бесмисленог српски живота и српски простора. Политика која би довела Мачека за премијера (творца српске апокалипасе 1941), политика која би "демократсаки" (Не питају се жабе, кад се затрпавају баре!") ријешила српско питање свуда око неке фантомске, непостојеће Србије.

У иеботе, Тито изгледа као мало цвијеће према томе.

Управо супротно, какав Тито и глупости, лоше (да не кажем злонамерно) си интерпретирао, баш у ономе што наводиш ја изричито кажем да би "... победом четника српски национални интереси били далеко, далеко више заштићенији и обезбеђени истина је да је четничка политика била политика владе у Лондону (док је она била у легитимним рукама) а не политика неке велике Србије данашњих националних душебрижника..."

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

То опет Југославија и послије Другог рата...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Је ли објавила Политика одговор?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Није. Данас сам питао уредника, треба да се објави у среду.
Одговори

Када ће одговор?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Ипак неће објавити, објавио сам на нашем сајту:
http://www.pogledi.rs/miloslav-samardzic...zanskom-2/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним