Поруке: 2,252
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
491
(27-05-2015, 05:05 PM)Громовник Пише: Није њихово аутономаштво почело са Милом, већ само кулминирало отцепљењем.
Nije autonomaštvo počelo s Milom, to niko nije ni rekao. Crna Gora i Srbija nisu činile jednu državu, jer su tako želele velike sile. A obe države, to jest sve tri dinastije su želele jednu državu na čijem bi čelu baš one i samo one bile, i Petrovići, i Obrenovići, i Karađorđevići. Kada su se ujedinile, to više nije bila Srbija, već Jugoslavija. Kada se Jugoslavija raspala, ostala je ponovo Jugoslavija, ovog puta krnja i trajala je desetak godina. A potom država Srbija i Crna Gora, koja je trajala, čini mi se, tri godine. Kao što velike sile nisu dozvoljavale ujedinjenje u 19. veku, isto tako nisu dozvolile zajedničku državu u 21. veku. Crnogorsku naciju su stvorili komunisti, a ono što su oni započeli dovršio je mafijaš Milo uz svesrdnu ispomoć belosvetske mafije. Mislim da se danas oko 40% stanovništva izjašnjava da su Crnogorci. To jeste ogroman procenat. Eto šta je učinila propaganda koja traje evo već 70 godina. Mi ne znamo kako će se za 70 godina izjašnjavati naši unuci. Možda će tvoji kao Šumadinci, a moji kao Maskalero Apači.
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Поруке: 1,808
Теме: 10
Придружен: Jul 2013
Углед:
258
Ја не желим уједињену Црну Гору са овом Србијом. Такође то не желим ни за Републику Српску. Пре им желим независност него да буду под нашом заставом која је реално у најгорој окупацију од оне Отоманске. Црногорци као и ми имају на власти плаћенике и агенте запада. Тровани су годинама и задојени мржњом према нама. Греше, али грешимо и ми.
Рецимо ја не верујем као што Брада верује у те пописе. Све се то лако намонтира и сервира јавности. Шта ја знам шта су они стварно изјављивали и како нам пласирају како су се изјашњавали.
Немам апсолутно ништа притив Црногорске независности. Имали су своју државу и раније али никада нисмо били овако раздвојени. Црногорци и јесу носиоци Српства били кроз векове робовања. Пећ су држали, бисер нашег народа. Није проблем у томе дал су били или нису него што то више не желе, добар део њих.
Бањалука сада носи Српство.
Много више се осећам Србином тамо него у Београду.
Поруке: 2,252
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
491
(28-05-2015, 11:57 AM)Павле Пише: Бањалука сада носи Српство.
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Поруке: 1,367
Придружен: Apr 2015
(28-05-2015, 11:57 AM)Павле Пише: Ја не желим уједињену Црну Гору са овом Србијом. Такође то не желим ни за Републику Српску. Пре им желим независност него да буду под нашом заставом која је реално у најгорој окупацију од оне Отоманске. Црногорци као и ми имају на власти плаћенике и агенте запада. Тровани су годинама и задојени мржњом према нама. Греше, али грешимо и ми.
Рецимо ја не верујем као што Брада верује у те пописе. Све се то лако намонтира и сервира јавности. Шта ја знам шта су они стварно изјављивали и како нам пласирају како су се изјашњавали.
Немам апсолутно ништа притив Црногорске независности. Имали су своју државу и раније али никада нисмо били овако раздвојени. Црногорци и јесу носиоци Српства били кроз векове робовања. Пећ су држали, бисер нашег народа. Није проблем у томе дал су били или нису него што то више не желе, добар део њих.
Бањалука сада носи Српство.
Познаш ли ти и једног "нашег" човијека отуд? Из цг? Како вијеровати некоме ко је доље Србин а у Београду црногорац, један попис овако други онако. Сви црногорци које познам имају такву клизну националну свијест. И наравно пуна су им уста Државе и сличних тема. Сматрам да се не може неко сматрати "српски оприједијељеним црногорцем" . То је просто одвратно. Ти пишеш о Пећи, и временима Мојковца и раније, та прича апсолутно стоји али је дио Историје, то није исто као данас.
Поруке: 3,234
Теме: 51
Углед:
372
(28-05-2015, 09:49 PM)Брада Пише: Како вијеровати некоме ко је доље Србин а у Београду црногорац
Ја оне Црногорце које сам упозна(ва)о су управо супротни - у Београду су велики Срби, а доле Црногорци.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 28-05-2015, 10:43 PM од
Громовник.)
Поруке: 4,338
Теме: 54
Углед:
614
Tokom dva svadbena veselja proteklog vikenda u Kolašinu bile su istaknute zastave druge države, odnosno Srbije, na šta je reagovala lokalna policija i uklonila ih zbog zakonskih propisa, pišu Dnevne novine, prenosi Tanjug.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/...ave++.html
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,779
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
(29-05-2015, 10:30 AM)Николај Пише: Tokom dva svadbena veselja proteklog vikenda u Kolašinu bile su istaknute zastave druge države, odnosno Srbije, na šta je reagovala lokalna policija i uklonila ih zbog zakonskih propisa, pišu Dnevne novine, prenosi Tanjug.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/...ave++.html
Админе,бајата ти вест,објављено на Црна Гора пре два дана!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 4,338
Теме: 54
Углед:
614
Где?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,779
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Опс,моја грешка,мислио сам да сам је окачио пф на Црна Гора,али ми је нешто промакло!А био сам убеђен да сам је ставио!Извињавам се!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
(Последња измена: 29-05-2015, 11:23 AM од
смедерево.)
Поруке: 13,749
Теме: 335
Придружен: Feb 2015
Углед:
767
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(30-05-2015, 09:03 AM)Ројалист Пише: У Црној Гори постоји и Српски Отпор и Равногорски Покрет Црне Горе (могу се наћи под тим именима на фејсбуку). Према томе, није угашено Србство у Црној Гори, а да не говорим да се велика већина становника Црне Горе изјаснила као верници СПЦ.
Ој јунаштва свијетла зоро
аутентична [i]верзија из 1863[/i]. гласи:
Ој јунаштва свјетла зоро
Ој јунаштва свјетла зоро,
Мајко наша Црна Горо!
На твојим се врлетима,
Разби сила душманима.
Једина си за слободу
Ти остала српском роду.
Дат ће Бог и света Мати
Да се једном све поврати
http://njegos.org/past/zora.htm
Данас је 2015. година имамо и ову тему на форуму: http://www.pogledi.rs/forum/Thread-srbi-muslimani
не знам зашто се Српски родољуби стално заносе и имају потребу да доказују да су нам непријатељи браћа?!