Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Одцепљење ЦГ и игре бројкама ...

ЉуткоЉуткоЉутко

Отцепљење Црне Горе и игра бројкама ...

Тог несретног 21. маја 2006. године, за отцепљење Црне Горе од Србије изјаснило се 47.6 % грађана са правом гласа, чиме је мањина одлучила о судбини већине. Овај проценат се може израчунати на основу званичних података. Наравно, незваничне нећемо никад сазнати, нити ће се икад обелоданити подаци о пресији режима на грађане ЦГ да се изјасне за независност. Али свакако се одмах може закључити да је за отцепљење било расположено чак и много мање Црногораца него што је ова цифра од 47.6 %.

Лајчаков трик да се Црна Гора може отцепити ако се за отцепљење изјасни 55 % изашлих бирача мало је ко критиковао. Ја сам га критиковао на сва уста, али моја уста су далеко од ушију које су у СЦГ нешто значиле.
У демократском свету, уобичајено је чак да се за тако судбоносне промене у држави мора обезбедити двотрећинска подршка да би се осигурала стабилност државе.

Додуше, стабилност независној Црној Гори (и са ових 47.6 %) чува западна алијанса, а докле ће - не знамо.
Можда до првог шиптарског прољећа?

Како долазимо до ове цифре од 47.6 %?

Званични подаци кажу да је на референдум изашло 419.000 грађана, што је 86.5 % од укупног бирачког тела.
Отцепљење је подржало 230.661 грађанин или 55.5 % изашлих.
Из ових званичних података извлачимо закључак да је у бирачком списку било 484.393 грађанина са правом гласа. Дакле, ових 55.5 % од ''изашлих'' је 47.6 % од укупног броја бирача.

И Ђукановићев режим, а и Лајчакова бандитска сорта, знали су да ће некако успети да покраду и лажирају ту цифру од 55.5 %. Зато је услов био такав какав јесте.

Оно што ме чуди, то је да су многи протумачили како је ово био ''фер'' услов, а званичници у Србији нису чак ни реаговали на овакву превару.

Ако се узме у обзир које све националности живе у Црној Гори, ја бих рекао да је веома мали проценат Срба гласао за то отцепљење, те да је ово отцепљење изнуђено као резултат једне смишљене непријатељске антиСрбске активности. Додуше, против Срба не треба много бити ни паметан да би их успешно намагарчио.
Одговори

Nisu Srbi gotovo glasali za otcepljenje Crne Gore iz Srbije i Crne Gore 21. maja 2006. godine sto je i logicno. Paradoksalno je da su Bosnjaci koje je to otcepljenje pogodilo jer su podelili Sandzak na dva dela, pa sada Bosnjak iz Bijelog Polja u Priboj mora preko granice.
Medjutim, Milo Djukanovic danas vlada, izmedju ostalog, i pomocu Srba! Sto zahvaljujuci srpskoj pocepanosti na vise politickih osnova sto zahvaljujuci direktnoj podrsci srpskih biraca u Kolasinu, Budvi, Bijelom Polju, na Zabljaku u Podgorici itd. Uostalom, glavni bjelopoljski Milov poslusnik i jedan od celnika DPS-a Tarzan Milosevic se i danas nacionalno izjasnjava kao Srbin! I nije on jedini Srbin u DPS-u.
Одговори

Право гласа на референдуму није било дозвољено хиљадама држављана Црне Горе, који су имали пребивалиште у Србији, док су, с друге стране, на биралишта масовно гласали представници суверенистичке опције из дијаспоре. На референдуму је, рецимо, по сопственом признању, гласао и косовски нарко-бос Насер Кељменди, иако није имао законско право за тако нешто. Он се чак похвалио и да је на референдум довео неколико аутобуса пуних његови сународника како би гласали за црногорску независност. Од јавности се крије да је уништен комплетан бирачки материјал са гласања са јасном намером да се сакрију трагови недела на биралиштима.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

(22-05-2015, 08:03 AM)Ројалист Пише:  Право гласа на референдуму није било дозвољено хиљадама држављана Црне Горе, који су имали пребивалиште у Србији, док су, с друге стране, на биралишта масовно гласали представници суверенистичке опције из дијаспоре. На референдуму је, рецимо, по сопственом признању, гласао и косовски нарко-бос Насер Кељменди, иако није имао законско право за тако нешто. Он се чак похвалио и да је на референдум довео неколико аутобуса пуних његови сународника како би гласали за црногорску независност. Од јавности се крије да је уништен комплетан бирачки материјал са гласања са јасном намером да се сакрију трагови недела на биралиштима.
Naravno da je vlast olicena u koaliciji DPS-SDP diktirala uslove referenduma. Pre svega, samim pristankom na evropsku preporuku da 55% bude kvalifikovana vecina za otcepljenje, svi ucesnici na referendumu, dakle i indipendisticka i unionisticka opcija, prekrisli su Ustav Republike Crne Gore koji je za odluku o drzavnom statusu propisao dve trecine. Samim tim je smanjen broj koji su indipendisti trebali da dostignu cime im je znatno olaksan posao. Ja se secam nekih istrazivanja, mislim da je poslednje bilo da je odnos 52%/48% u korist nezavisnosti Crne Gore. Tada su se povele price o tzv. "sivoj zoni", sta ce biti ako opcija za nezavisnost bude izmedju 50% i 55%, pa su cek neki predstavnici rezima pretili da nema te "sive zone" i da ce proglasiti nezavisnost cak i ako dobiju samo 50% plus jedan glas.
O medijskim zloupotrebama, tome kako su organizovali avio prevoz iz dijaspore samo za sigurne indipendisticke glasace itd. ne bih da pricam. Ali, sto je rekao jedan nas novinar koji je pisao reportazu o samom tom danu, "kada sam video da su u Plavu neku albansku babu na nosilima doveli da glasa, znao sam da im nijedna vecina nije nedostizna"-
Одговори

Не дајте да нас заваде политичари и новине.
Пођите од "своје куће", какви су код нас политичари и новине?
Замислите шта људи мисле о нама кад нас гледају са стране. Кад виде шта наши политичари раде и шта наше новине пишу.
Вратићемо се на прави пут. Заједно. Лева и десна рука. Србија и Црна Гора!
[Слика: cg.jpg]
Одговори

www.njegos.org

[Слика: cover1.jpg]

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

(22-05-2015, 09:19 PM)Павле Пише:  Не дајте да нас заваде политичари и новине.
Пођите од "своје куће", какви су код нас политичари и новине?
Замислите шта људи мисле о нама кад нас гледају са стране. Кад виде шта наши политичари раде и шта наше новине пишу.
Вратићемо се на прави пут. Заједно. Лева и десна рука. Србија и Црна Гора!
[Слика: cg.jpg]

Тако је! Ми ћемо то радити изјашњавајући се оним што јесмо- Србима! А они ће бити опет бити црногорци, и то је баш супер. Бесан и ми ћемо опет учинити нешто за сопствено добро.
Одговори

Па они и јесу Црногорци. Да нису не би нас толико волели а ни ми не бисмо њих волели. Јер су то што јесу, само што су сада мало погубили сами себе али наћи ће се кад се и ми нађемо.
Црногорци су. Не могу бити Војвођани или Личани, Шумадинци, Херцеговци...
Одговори

[Слика: cover.jpg]

http://njegos.org/markus/index.htm

Одговори

(25-05-2015, 08:41 PM)Павле Пише:  Па они и јесу Црногорци. Да нису не би нас толико волели а ни ми не бисмо њих волели. Јер су то што јесу, само што су сада мало погубили сами себе али наћи ће се кад се и ми нађемо.

Не не не знаш ти врло добро на шта сам ја мислио они су Црногорци у смислу националности. Није то исто кад ја питам тебе ко си?; Ти кажеш Србин, па те питам одакле си?; па ти кажеш нпр. Сремац сам (или црногорац!)
Ово што сам ја написао важи за апсолутно све њих! Па како су се изјашњавали сви они на попису 2002 године? И сад су дио њих тобоже Срби? Чиста завист што ови други држе власт.
Одговори

Светородна лоза
Петровић Његош

Дио писама, говора и књижевних радова свих Петровића, који владаху Црном Гором од 1697 до 1918, у којима је ријеч о њиховим српским родољубивим осјећањима. Владари из куће Петровића вазда су били свјетилник Српства и вазда су радили на уједињењу српског народа.

Владика Данило
Владика Сава
Владика Василије
Владика Петар
Владика Раде
Књаз Данило
Краљ Никола

Више на нет адреси: http://njegos.org/petrovics/petrovici.htm

Одговори

(27-05-2015, 12:37 AM)Брада Пише:  
(25-05-2015, 08:41 PM)Павле Пише:  Па они и јесу Црногорци. Да нису не би нас толико волели а ни ми не бисмо њих волели. Јер су то што јесу, само што су сада мало погубили сами себе али наћи ће се кад се и ми нађемо.

Не не не знаш ти врло добро на шта сам ја мислио они су Црногорци у смислу националности. Није то исто кад ја питам тебе ко си?; Ти кажеш Србин, па те питам одакле си?; па ти кажеш нпр. Сремац сам (или црногорац!)
Ово што сам ја написао важи за апсолутно све њих! Па како су се изјашњавали сви они на попису 2002 године? И сад су дио њих тобоже Срби? Чиста завист што ови други држе власт.

Разумем те.
Али веруј ти мени. Црногорци су Срби.
Какви пописи,какви референдуми. Сад мало лутају али вратиће се на прави пут, кажем ти када, кад име се матица врати на прави пут.
До тада, не верујте новинама и политичарима.
Брат за брата.

Могу да пишу новине шта хоће. Може сваки грађанин ЦГ да ме пљуне у лице ја ћу увек да волим Црну Гору као што волим Лику и Книн. Погинуо би за Цетиње као за Копаоник. Увек ћу да учим поколења да су им Црногорци браћа јер нас веже нешто више што је изнад политике. За две,три, пет, десет генерација стајаће опет један уз другог Шумадинац и Црногорац.

СРПСТВО ЈЕ НАШЕ!
Одговори

Ајд што си мене навео, али што ниси Херцеговца? Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Јесам у горњем упису... Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним