Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српски Аутохтонизам

(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи Бора Пише:  Наиме Стари Завет, је толико комплексан, да се не може разумети без Духовног вођства!

Ма иди бегај Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(14-09-2013, 08:04 PM)Громовник Пише:  
(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи Бора Пише:  Наиме Стари Завет, је толико комплексан, да се не може разумети без Духовног вођства!

Ма иди бегај Кез

Ето ти га србин 21. века,
не види ништа сем монитора,
не чита ништа сем са монитора,
не чује ништа сем звучника,
не слуша никог сем дискавери,
не разуме ништа ван енглеског,
не пита никог сем гугл
...
А све зна!
Библија - Ма иди бегај!

Опасан четник у перспективи (по саборце).
Одговори

Најјаче што си извалио и ово Кез

(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи Бора Пише:  Нови Завет, апсолутно могу и треба (да не кажем мора), да чита СВАКО!
Ту нема ничега што захтева неко не знам какво образовање, или искуство.

Дедер ми сажето објасни о чему говори Откровење Јованово Кез

(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи БораА све то "протеривање камиле кроз иглене уши", се заиста ИЗБЕГНЕ када се пре Старог Завета, прочитају неке од бројних књига Светих о читању Старог Завета. Свеједно, ако је неко пао у депресију, мора читати дела Светих и требало би да му буде боље, мада БОЉЕ то урадити пре! Јер Свето Писмо Старога Завета, заиста је књига над књигама, комплекснија од било ког другог дела (сем Новог Завета).[/quote' Пише:  Опасна та историја и митологија Јеврејског народа Креза

[quote='Лепи Бора' pid='1757' dateline='1379154195']П.С. Дарку остадох "дужан" за народ који је био у Грчкој пре Пелазга. Било је неког народа (или Племена), али сам име заборавио. Углавном они су асимиловани и постали Пелазги, а то би требало да је било у време првог Аријевског похода. Он је био више "културни" поход, па је вероватно у питању била мирна асимилација (уз услов да су уопште и били национално другачији од Пелазга). Зато то заиста нема неке везе, бар колико се сећам, а врло лако могуће да нисам у праву.

Их бре, да ти за нешто ниси у праву. Па то је немогуће Кез

Одговори

(15-09-2013, 09:44 AM)Громовник Пише:  ...
Их бре, да ти за нешто ниси у праву. Па то је немогуће Кез

Са таквима ко ти, не бити у праву, је скоро па немогуће.

Ово је тема о Српском Аутохтонизму, ово није Веронаука у кући, да ономе ко нема појма о вери и препорукама Светих, треба образлагати шта је Православље и каква су учења и препоруке Црквених лица.

Ти би да причаш о Српском Аутохтонизму, а ОСНОВНЕ темеље немаш...
Јес био јутрос (или икада) на Литургији?

Прво се значи Прекрсти, па онда натрпавај тему разним комплексима и бољшевичким глупостима.

И које су ово форе са невидљивим порукама?
Одговори

Немам појма, ни ја је не видим, док не идем на "учитај".

Наш'о бранилац Стаљина мени да пребацује бољшевизам. Смешно и жалосно Кез

Одговори

Иди на "Учитај", па избриши прве знакове у тексту (поново откуцај), можда је случајно улетео неки знак за прелом текста, или тако нешто.

П.С. Сад сам пробао да цитирам цео твој текст у мом претходном писму.
Ефекат: И моја цела порука се онда не види!?!

Шта си ти писао, да неће ни да се види? Што се мене тиче и не мора, али неко чудо си убацио у текст. Поиграј се мало, види шта је у питању, па модери нека реше - смешна ситуација.
Одговори

Ево нађем сад док сам претурао по јутјубу, овај видео:

Ђорђе Јанковић Забрањена Историја Срба

Нисам људину видео бар 8 година, па нисам ни знао да је почео јавно да прича о тим стварима. Попуцаше сви притисци од силине Истине и Савести. Ево нека ти најцењенији археолог у Србији (и шире), исприча оно што и сви други знају, али ћуте. Знају то и сви историЋари, али, или ће паре и "почасти" за лаж, или беспарицу и пљувачину за Правду.

Ђорђе је преломио шта ће, неће Соко дуго да трпи кокошињац.
Одговори

Све је то лепо, само нам није објаснио зашто се Словенска и Илирска имена дијаметрално разликују, илити како су Бардилије и Теута постали Владимир и Милица. То кад ми неки историчар, етнолог или археолог буде разјаснио, рећи ћу му - свака ти част, у праву си! Јер, Владимира има и у Русији и у Србији, а ако је ова теорија, да су Словени побегли са Балкана тачна, онда би требали да имамо Бардилија и у Русији. А чињеница је да га немамо ни на једном ни на другом месту. У именима свих записаних Илирских владара са ових простора нема ни једног Олега, Свјатислава, Часлава, Јарослава, Јурија, Ивана, Василија. То би и неуком човеку било чудно, а камоли некоме ко се бави материјом.

До тада сви, укључујући и др Ђорђе Јанковића, могу само да нагађају, било је овако или онако. Јасних и недвосмислених доказа да су Срби = Илири једноставно НЕМА! Ако то и прихватимо као тачно, онда дефинитивно тај Илирски народ који се, како каже др Јанковић "повукао пред Римљанима" дефинитивно није онај исти народ који се овде вратио пар векова касније! Јер тај народ има различита имена, другачију културу, грнчарију, другачији начин ратовања, такорећи све другачије! А уз то и различите гене.

Наравно да су Илири који су живели северније, у додиру са Словенима = Сарматима, који су у периоду велике сеобе народа сишли јужније, па вероватно и до Бачке и Баната, попримили неке особености њихове културе, као и што су Илири који су живели јужније поседовали особености Хеленске културе. Али то није довољно за дзакључивање да су Срби = Илири. Ту Др Јанковић у закључивању прави неке озбиљне пропусте, као што је узимање предања као озбиљнији доказ од материјалних остатака, што је крајње неозбиљно. Али добро, трибина је трибина, ипак је то неко организовао, мораш нечим анимирати људе који те слушају.

Слажем се са тим да је метод званичне науке који подразумева сеобу под једним датумом или једним веком умногоме непрецизан, тј. нетачан. Дефинитивно су Словени били за толико паметни да пре сеобе направе пар "излета", да би се уверили где се то селе, и наравно да је од таквих излета остало материјалних остатака. То се види посебно по томе, што количина материјалних остатака Словена на Балкану, идући од нове ере по вековима, пропорцијално расте, да би кулминирала негде око 5-6-7 века, откада историја познаје прве Словенске државе на Балкану.

(14-09-2013, 10:47 PM)Лепи Бора Пише:  Опасан четник у перспективи (по саборце).

Кад сам ја то рекао за себе да сам четник Кез

Најјаче што си извалио и ово Кез

(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи Бора Пише:  Нови Завет, апсолутно могу и треба (да не кажем мора), да чита СВАКО!
Ту нема ничега што захтева неко не знам какво образовање, или искуство.

Да, посебно Откровење Јованово. У њему је све јасно као дан.

(14-09-2013, 12:23 PM)Лепи Бора Пише:  'А све то "протеривање камиле кроз иглене уши", се заиста ИЗБЕГНЕ када се пре Старог Завета, прочитају неке од бројних књига Светих о читању Старог Завета. Свеједно, ако је неко пао у депресију, мора читати дела Светих и требало би да му буде боље, мада БОЉЕ то урадити пре! Јер Свето Писмо Старога Завета, заиста је књига над књигама, комплекснија од било ког другог дела (сем Новог Завета).

Опасна та историја и митологија Јеврејског народа Креза

Одговори

(16-09-2013, 10:34 PM)Громовник Пише:  Све је то лепо, само нам није објаснио зашто се Словенска и Илирска имена дијаметрално разликују, илити како су Бардилије и Теута постали Владимир и Милица. То кад ми неки историчар, етнолог или археолог буде разјаснио, рећи ћу му - свака ти част, у праву си!
...
Теби нису довољни Ђорђе Јанковић, Тибор Живковић и Србољуб Живановић - велика си ти фаца...

Ево и ови снимци, да чујеш и за Билбије, вероватно су и они за тебе ментоли?

Ради других да наведемо да у свим старим родословима Срба иду и (ух да се сетим) оваква имена (чак до 20. века):
Антеј, Серђан, Мино, Мрдо, Пеко, Дојо, Хреља, ... и сто других (немог се сетим) која данас нама личе чудно, а Илирска су (Трачка). Маса таквих имена је задржана као надимци, нарочито у црној гори. Тек и женска, рецимо Петкана, Милева, Василиса, Вера, Нада, која су ПРОВЕРЕНО Аријевска, значи много старија од Илирских.

Бардлије, Теута, Теута је и данас (ретко), у употреби код Католика, Бардо исто (као надимак), а то су доста латинизована и СПЕЦИЈАЛНО БИРАНА имена са гробова, који су такође СПЕЦИЈАЛНО БИРАНИ (за такве ко Дарко)...

Зато треба прво добро обрисати слине, па солити људима памет, са титовским фазонима. Иди ти распредај глупости са деретићем - личи ти. Али добро, куј пита не скита.
Одговори

(17-09-2013, 07:52 AM)Лепи Бора Пише:  Теби нису довољни Ђорђе Јанковић, Тибор Живковић и Србољуб Живановић - велика си ти фаца...

Нормална ствар. Ја не верујем у ауторитете, него у логичке доказе.

(17-09-2013, 07:52 AM)Лепи Бора Пише:  Ради других да наведемо да у свим старим родословима Срба иду и (ух да се сетим) оваква имена (чак до 20. века):
Антеј, Серђан, Мино, Мрдо, Пеко, Дојо, Хреља, ... и сто других (немог се сетим) која данас нама личе чудно, а Илирска су (Трачка). Маса таквих имена је задржана као надимци, нарочито у црној гори. Тек и женска, рецимо Петкана, Милева, Василиса, Вера, Нада, која су ПРОВЕРЕНО Аријевска, значи много старија од Илирских.

Бардлије, Теута, Теута је и данас (ретко), у употреби код Католика, Бардо исто (као надимак), а то су доста латинизована и СПЕЦИЈАЛНО БИРАНА имена са гробова, који су такође СПЕЦИЈАЛНО БИРАНИ (за такве ко Дарко)...

Зато треба прво добро обрисати слине, па солити људима памет, са титовским фазонима. Иди ти распредај глупости са деретићем - личи ти. Али добро, куј пита не скита.

Теута је била чувена Илирска краљица која је пружала отпор Риму. Дакле није специјално ништа бирано.

А где су Агрон, Генције, Балајос, Грабос, Сир, Плеуратије, Лонгарус, Епулон, Опис, Артас, Керија?

То су имена неких од Илирских старовековних владара. Где су ова имена у старим Српским родословима? Кез

Заборави 20. век. Који се Српски средњевековни владари зову бар именима сличним овим? Они су хронолошки много ближи овим Илирским-Српским владарима.

(17-09-2013, 07:52 AM)Лепи Бора Пише:  Ево и ови снимци, да чујеш и за Билбије, вероватно су и они за тебе ментоли?

Чујем да помињу некакве "долихокефалне будалаштине". Ето још неких "стручњака" који више верују својој машти него материјалним доказима Кез

Одговори

(17-09-2013, 08:36 AM)Громовник Пише:  ...
А где су Агрон, Генције, Балајос, Грабос, Сир, Плеуратије, Лонгарус, Епулон, Опис, Артас, Керија?

То су имена неких од Илирских старовековних владара. Где су ова имена у старим Српским родословима? Кез
...
Ова су имена латинизовано прочитана.
Таквих и (горих) имена ПУНИ су неки родослови Срба, да скратим.

А ако мислиш да си бољи од ауторитета (јер фаца не признаје ауторитете), да боље знаш Илирска имена од њих нпр, мене је жао.

Ајд им откриј рупу на саксији, јер то су научници (Др. Проф.), а они су у суштини будале и папани, како дискавери цртани приказују учењаке?
Па је ту Дарко да их учи...

Сад видим и доликокефалност. Само да ово човек чује од таквих - све јасно.
Е тешко твојима.
Одговори

Немам ја шта да боље знам Илирска имена од кога, ово су Илирски краљеви и краљице онако како их је историја запамтила, па нека и у латинизованом облику. Ајде прочитај их ти Србизовано, да видимо у чему је проблем. Да видим како ћеш од Грабоса да добијеш Мирослава или од Агрона Војислава, баш ме интересује Кез да видимо где су Војиславус, Мирославус и Стројимирус Кез

Значи НЕКИ родослови су пуни, а неки нису. Ова ти је добра Креза

Пусти родослове, и пусти "моје". Одговори, што се ни један наш краљ, кнез или жупан није звао ни слично овим Илирским именима?

Одговори

Гледам оне горе филмиће о Светиславу Билбији, па реко да кажем нешто (на вересију) и о раду покојног Радивоја Пешића.

Расчује се у Београду да он плаћа неког јако познатог авантуристу, да иде у Италију и тамо краде археолошке остатке на ископинама Етрураца, да би то уваљивао у Винчи (...).
Ступим у контакт са авантуристом (јако интересантан тип - СВАШТА радио у животу), а он каже (и докаже) следеће, отприлике: "Ма где да ископаваш, лако би било. Него жабари УНИШТАВАЈУ све то са натписима, па да им то дрпим пре него изразбијају. А каква сад Винча?"

Ето на вересију, да видите о чему се ради. А шта мислите, што археологију у Србији обавезно надзиру странци? И то поготову римску (нпр французи), а (то се апсолутно неотвара) Илирску нико и не тражи? Па ваљда има мало по Србији тога. Мало је овде било римских Царева ваљда?

Или што енвер хоџа ПРЕКОПА целу албанију ко јазавац и НИГДЕ нема ни трагова Срба? А Срби тамо живели БАР миленијум?

И наравно где ће Џеј ("светски" "историјски" џандар) да то уочи?

Исто ко Дарко, у данашњем Српском рецимо Џаја, Баја, Зораја,... много значи. А тога има и превише, сад да се присећам - тешко. Отупило се.

Важно је да логика без елемената помаже - наравно само лажима.
А елемената има где год хоћеш, само ме искрено мрзи да се гањам са тим, можда некад (нпр. никад више).

За почетак можда је добро слушати и гледати Српска кола, ношњу, музику уопште. Али не у Србији, већ где нпр. хармоника није истиснула гајде и двојнице (ки зурле), рецимо Горанци, Шиптари, Север Грчке, чак и Турци. Па затим црна гора, далмација, где нису потиснуте ратничке игре и вежбе у потпуности. Па пљунути на будале које тврде да су трубе у Србију донели чеси (1800+) и сазнати зашто Трубе баш овде и њихово порекло. Па откуда тамбурице, шаргије, бузуки, овдена? Бар ће човек да види и чује нешто лепо, а верујте то ће му помоћи да схвати нешто много дубље у СРЖИ нашег Српског Народа. Када се тако (али само онај ко се упозна са тим благом - не интернет рокери...), види колико је Балкан Богат тиме, па и Шумадија која важи за најтемпераментнију Балканску област међу Балканцима, можда се и сети прича о Бахусу и његовом освајању света игром и музиком из прастарих Индијских текстова...

Али да би се и то ЗНАЛО, треба опет ЗНАТИ! ЗНАТИ какви су други народи на свету по том питању. Да рецимо баш они народи што севдалишу уз Српски турбе-фољк...

Зато рокаџије са интернета, нека рокају, гуске ће и даље да лете, а Срби ће и даље бити Илири.
Одговори

Ко прича о данашњем Српском? Причам о средњовековним Српским краљевима и жупанима који су се вратили на Балкан након Римске окупације. Откуда ти Војислави, Часлави, Стројимири, када су се до само пре којег века звали Агрон, Генције, Грабос итд? Ма да, Срби су Илири са измењеним именима, веровањима, генима и културом Кез

Нећу да улазим дубље у полемику о музичким инструментима, али пошто видим да питаш "откуда тамбурице, шаргије, бузуки, овдена", само ћу да те питам откуд Турски турбан на Милошевој глави. Твој одговор ће вероватно бити "и Турци су Срби" Кез

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним