21-09-2013, 01:20 PM
(17-09-2013, 01:35 PM)Громовник Пише: Ко прича о данашњем Српском? Причам о средњовековним Српским краљевима и жупанима који су се вратили на Балкан након Римске окупације. Откуда ти Војислави, Часлави, Стројимири, када су се до само пре којег века звали Агрон, Генције, Грабос итд? Ма да, Срби су Илири са измењеним именима, веровањима, генима и културомДа не бих стално понављао баналне ствари, да те питам:
Нећу да улазим дубље у полемику о музичким инструментима, али пошто видим да питаш "откуда тамбурице, шаргије, бузуки, овдена", само ћу да те питам откуд Турски турбан на Милошевој глави. Твој одговор ће вероватно бити "и Турци су Срби"
Дал ти боље од рецимо Ђорђа Јанковића познајеш Илирска и Српска лична имена? Откопавао си многе споменике па знаш...
Или рецимо од толиких Српских Аутохтониста - Научника?
Ја могу да те уверим у то да си у великој заблуди по питању имена, али то није лако (са таквима). И шта бих ја имао од тога? Паре?
Зато изволте па тражите сами, или платите неком стручном.
Турбан није ни Винчанска ни Илирска капа. Винчанска капа је иста као Илирска, тј. данашња црногорска, личка, далматинска, грчка (Пелазги), македонска (до пре 200 год), Бугарска и ИЗВОРНА Шумадијска, Моравска, Банатска, Сремачка, Бачка... Она је БАШ таква, јер је имала улогу у прастарој Винчанској религији. А зашто је исчезла у данашњој Србији, које још има модалитете, утврђуј сам, као и око имена Илира.
Али пошто је гогле "свезнајућ" и "свемогућ", сигуран сам да ти нећеш утврдити ништа, ван тито-брито утврдњи. Ни Четници те не би интересовали, да их и дан данас тито-брито не злоупотребљавају за анти Српске сврхе. Такав је интернет...
ПС. Видим и игре, инструменти и музика?
Ма све ти знаш...
Добро, утврдио си да је Српски Аутохтонизам спрдачина мире марковић и ЈУЛ-а, само ниси приметио да делиш мишљење сас њих...