Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српски Аутохтонизам

(17-09-2013, 01:35 PM)Громовник Пише:  Ко прича о данашњем Српском? Причам о средњовековним Српским краљевима и жупанима који су се вратили на Балкан након Римске окупације. Откуда ти Војислави, Часлави, Стројимири, када су се до само пре којег века звали Агрон, Генције, Грабос итд? Ма да, Срби су Илири са измењеним именима, веровањима, генима и културом Кез

Нећу да улазим дубље у полемику о музичким инструментима, али пошто видим да питаш "откуда тамбурице, шаргије, бузуки, овдена", само ћу да те питам откуд Турски турбан на Милошевој глави. Твој одговор ће вероватно бити "и Турци су Срби" Кез
Да не бих стално понављао баналне ствари, да те питам:

Дал ти боље од рецимо Ђорђа Јанковића познајеш Илирска и Српска лична имена? Откопавао си многе споменике па знаш...
Или рецимо од толиких Српских Аутохтониста - Научника?

Ја могу да те уверим у то да си у великој заблуди по питању имена, али то није лако (са таквима). И шта бих ја имао од тога? Паре?
Зато изволте па тражите сами, или платите неком стручном.

Турбан није ни Винчанска ни Илирска капа. Винчанска капа је иста као Илирска, тј. данашња црногорска, личка, далматинска, грчка (Пелазги), македонска (до пре 200 год), Бугарска и ИЗВОРНА Шумадијска, Моравска, Банатска, Сремачка, Бачка... Она је БАШ таква, јер је имала улогу у прастарој Винчанској религији. А зашто је исчезла у данашњој Србији, које још има модалитете, утврђуј сам, као и око имена Илира.

Али пошто је гогле "свезнајућ" и "свемогућ", сигуран сам да ти нећеш утврдити ништа, ван тито-брито утврдњи. Ни Четници те не би интересовали, да их и дан данас тито-брито не злоупотребљавају за анти Српске сврхе. Такав је интернет...

ПС. Видим и игре, инструменти и музика?
Ма све ти знаш...

Добро, утврдио си да је Српски Аутохтонизам спрдачина мире марковић и ЈУЛ-а, само ниси приметио да делиш мишљење сас њих...
Одговори

Не, не познајем Илирска имена боље од др Ђорђа Јанковића, али ПОЗНАЈЕМ ИМЕНА ИЛИРСКИХ ВЛАДАРА, ИСТО КАО ШТО ИХ И ОН ПОЗНАЈЕ. И исто тако познајем имена првих Српских владара за које поуздано знамо. А ја нисам приметио да он имена уопште помиње, наравно зато што нема одговор на то зашто су имена старовековних Илира и средњовековних Срба дијаметрално другачија.

А ти ако ниси учио из историје лекције о отпору Риму на Балкану, и Илирској Краљици ТЕУТИ, плати неком па нек те научи. Иначе, за твоју информацију, имена Илирских владара су записана у историји од стране Рима, не треба ту никакви гробови да се откопавају.

Не, ти не можеш никога ништа да увериш, осим да се вртиш у круг, тврдећи да је недоказано у ствари доказано, и да сви знају оно што не знају, јер ти прво ем си незналица, ем немаш никакве доказе. Е то је твој проблем.

Не питам те ја шта је турбан, него оклен' он на Српској глави, да бих ти помогао да извучеш аналогију са питањем одакле у Срба древни инструменти, али џабе, ниси ти толико бистар. А ако ћемо да дајемо предност капама и музичким инструментима које може свако да присвоји и употребљава, у односу на писане, материјалне остатака и анализе ДНК, у утврђивању ко су чији преци и ко је одакле дошао, онда нек иде све...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(21-09-2013, 01:30 PM)Громовник Пише:  ...
1 - ...А ја нисам приметио да он имена уопште помиње, наравно зато што нема одговор на то зашто су имена старовековних Илира и средњовековних Срба дијаметрално другачија.
...
2 - ...ТЕУТИ, плати неком па нек те научи. Иначе, за твоју информацију, имена Илирских владара су записана у историји од стране Рима, не треба ту никакви гробови да се откопавају.
...
Извините што сам вам нумерисао писмо (ради прегледности).

1 - Е мој лењи наивко. Имена Средњевековних Срба и Илира су ИСТОВЕТНА, да би се чудио, али НЕ ЗНАШ ТИ ТО. А Јанковић да то не зна - смешно. Требало би да ти (и он) и други о томе причају 20 сати, али тешко да су спремни на целовечерња предавања за џ.

2 - Као прво Теута није име те Краљице, већ титула: Краљица Теутара (да скратим Леотара - род данашњих Лабана). А како је њено лично име? Шта мислиш о Мелити као личном имену Словена? Ђе га има данас?
Имена Илирских владара записана од Рима?
Како гласе?

Лепо ти препоручујем, ако мислиш да листајући гогл нешто сазнаш - немој да гајиш илузије. Немој ни да гајиш илузије да без великог рада је могуће стећи знање, поготову о оваквој теми, која је вековима трпана лажима. Све је то једноставно, али када се УТРЕНИРА!

Као Марадона, ништа лакше од фудбала, када гледаш Марадону!

Али, џабе прича. Ниси ни свестан да и да те неко налаже да знаш историју без твог личног РАДА (не гоглања), опет би то било шупље "знање". Равно данашњем, али са другим предзнаком. Уместо тито-брито, опет дерето-брито...

Нема љутиш.
Одговори

(21-09-2013, 02:05 PM)Лепи Бора Пише:  Е мој лењи наивко. Имена Средњевековних Срба и Илира су ИСТОВЕТНА, да би се чудио, али НЕ ЗНАШ ТИ ТО. А Јанковић да то не зна - смешно. Требало би да ти (и он) и други о томе причају 20 сати, али тешко да су спремни на целовечерња предавања за џ.

На пример име којих Срба и којих Илира су истоветна?

КОНКРЕТНО?

(21-09-2013, 02:05 PM)Лепи Бора Пише:  2 - Као прво Теута није име те Краљице, већ титула: Краљица Теутара (да скратим Леотара - род данашњих Лабана). А како је њено лично име? Шта мислиш о Мелити као личном имену Словена? Ђе га има данас?
Имена Илирских владара записана од Рима?
Како гласе?

Сад већ лупаш глупости. Познато је и име Илирског племена над којима је Теута владала, а то су Ардијејци (Латински: Vardiaei; грч. Ἀρδιαῖοι, Οὐαρδαῖοι ). Какви црни Теутари, та твоје измишљена племена историја не познаје. Вероватно ти знаш боље од Римљана који су живели у њено доба забележавали ствари како се ко звао и ко је киме владао. Историја се не изучава маштањем, човече, немој да си смешан.

А што се тиче рада, не знам у чему се састоји твој рад, осим у контрирању и измишљању. На оној теми од 10 страна НИСИ ИЗНЕО НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ИЗВОР ЗА СВОЈЕ ТВРДЊЕ. И ти мени нешто причаш о историјском раду? Ти неког називаш "лењим наивком", ти који си 'ладно измислио неко имагинарно племе Теутара, да би оправдао разлику између имена Срба и Илира?

Ти неког називаш лењим, а питаш ме тек сад како гласе имена Илирских владара записаних од стране Рима, иако сам их више пута наводио. Убудуће немој да прескачеш моје поруке, ко зна, можда нешто и научиш.

Одговори

(21-09-2013, 02:47 PM)Громовник Пише:  ...
Сад већ лупаш глупости. Познато је и име Илирског племена над којима је Теута владала, а то су Ардијејци (Латински: Vardiaei; грч. Ἀρδιαῖοι, Οὐαρδαῖοι ). Какви црни Теутари, та твоје измишљена племена историја не познаје.
...
Пошто си све рекао 500 пута до сада, само да подвучем нешто, што некима и значи нешто. Мада и нема потребе, ипак си 500 пута рекао исто. Успут, мрзи ме да тражим шта дискавери познаје и не познаје, то и није мој проблем. Могу само да се чудим...

Шок

Ова тема нека остане каквом јесте. А твоју "дискусију" схватам као "дискусију" човека који није кадар да схвати ништа. Што уз евидентно незнање, али и не спремност за знање индикује, какав материјал данас има Српство на располагању.

Е сада, ако ти ја кажем да сам Илир, пробај да ме убедиш у супротно, ја тебе сигурно нећу у то да си у Србији дођош из ... ! Зато батали се И тога.

И на крају, ову сам тему покренуо не да бих омогућио неписменима да науче како се чита слово "А", већ да бих писцима омогућио да сагледају пар цитата из обимног Епа који вероватно нису прочитали, те их тако заинтересовао за исти. Уопште није имало потребе да у тему "Српски Аутохтонизам", убацујеш опште познате глупости и тако тролујеш. Могао си да отвориш тему: "Српски историЋари о доселби славуна". Ипак нека си троловао, био си по некада инспиративан.

Одавно нема више о чему да разговарамо, али тако је то на интернету.
Одговори

Ни ја одсад више нећу улазити у историјске дискусије са особама које не пружају ни један једини историјски извор за тврдње које износе.

Поздрав.

Одговори

(21-09-2013, 09:49 PM)Громовник Пише:  Ни ја одсад више нећу улазити у историјске дискусије са особама које не пружају ни један једини историјски извор за тврдње које износе.

Поздрав.
Боље очукај крмеље са очију, онда можда и видиш да си у океану.

Поз.
Одговори

Толико о твојим изворима...

Одговори

(24-09-2013, 11:04 AM)Громовник Пише:  Толико о твојим изворима...
Укруг, укруг у круг се вртиме!
Кез
Ајд очукај крмеље и прочитај поново ове теме, дал је могуће бити толико надувен и слеп - да се баш ништа не види по дану?

- Прво значи одувати се од пасуља са дискаверија и интернета.
- Ондак, уважавати ауторитете, који су бољши од себе
- Па ондак видети што зборе ауторитети

Без доброг васпитања, немере се бит истор-Ћар!
А видим да се ни Свети Сава не цени, а камо ли друго...

Са друге стране, СИЛА се цени, оно што Срби никада нису ценили!
Одговори

Нормално да се вртимо кад ТИ не желиш да се помериш са почетка. Ако дискутујемо о историји, нормално да почињемо од историјских извора, не можемо да почињемо о дискаверију, фудбалу, Марадони, то само ти можеш, наравно да би скренуо тему са онога о чему се дискутује, јер ти није у интересу да се сазна и утврди истина.

Одговори

(24-09-2013, 11:43 AM)Громовник Пише:  Нормално да се вртимо кад ТИ не желиш да се помериш са почетка. Ако дискутујемо о историји, нормално да почињемо од историјских извора, не можемо да почињемо о дискаверију, фудбалу, Марадони, то само ти можеш, наравно да би скренуо тему са онога о чему се дискутује, јер ти није у интересу да се сазна и утврди истина.
Ала си културан, али све у складу са знањем...

Јер ти заиста мислиш да би ико био луд да претрчава целу историју и квази историју од нуле?

Ти мислиш да је то просто, као твоје "знање" о томе?

Ја сам ти одговорио на тај начин што сам изнео (врло површно) сублимате мишљења о томе АУТОРИТЕТА у тим областима. Али, наравно да једном безобразном и неваспитаном дерану, који и не зна шта су то ауторитети, то не значи ништа!

Већ и даље држи страну шиптарским творцима, који су и њега самог научили да пљује праве ауторитете и цени слободу пљувања. Ето такав сте ви сој. Нисте за војску, нисте за Светог Саву, али сте савршено за глупости и злосмислене лажи.

И шта би ти хтео? Да идемо редом кроз милион ствари (махом бесмислених), типа:
Сеоба Словена се наводи у: ДАИ, ЛПД, Хроникама?
Који су то и какви извори - листом ЛАЖИ и то смо дотицали.
Археологија, антропологија, генетика - и то ти је објашњено до у ситнице, а твоја реакција:
Дај изворе.

Дај ти изворе да је било икакве СЕОБЕ, изворе поуздане, а не шачицу ВИДНИХ фалсификата (који зову један другог).

А да су Срби потомци (једини) тзв. "Илира" и то би ти било ЈАСНО КАО ДАН, да ЗНАШ како су шиптари "добили" Илирство, а не да цопи-пасте глупости са википедија.

Пасте: " Ун домини регулус ардибаба глупост ..."
И који коментар хоћеш на те БУДАЛАШТИНЕ!

Дај изворе ти за доселбу слејвова, изворе а не муљачине!
Или бар ПРОГЛЕДАЈ, па види шта све говори сасвим СУПРОТНО!
Одговори

И ти си културан врло, свака друга порука ти је обриши слине, обриши бале итд. А тема историјска.

Шта си ти објаснио у виду генетике? Молим те покажи ми ту твоју поруку у којој си ти ишта доказао. Неутралноста ДАИ као извора је оспорена, то стоји. Где си ти оборио ОСТАЛЕ историјске изворе Византијских историчара, који помињу Словене од 5. века па наовамо. Молим те, покажи.

Твоје знање си већ показао, више базирано на машти него на знању. Чуј, Теутари и краљица Теута. Баш се питам где си чуо за то, или у којој си књизи то прочитао, да ми кажеш Кез

Рекао сам ти већ пар пута да ме твоји "ауторитети" не интересују. Баш из разлога што некоме може ауторитет да буде Дискавери, а неком Деретић, и да обојица греше. Мене интересују историјски извори. Ако то имаш, изнеси па да дискутујемо, ако немаш иди преди вуну на кудељи, не залуђуј по форумима ако немаш никакве аргументе...

А ја ћу изворе да ти наведем касније, чим будем у прилици.

Одговори

Оно горње писмо ми је заиста оштро, а ти знаш и зашто, због онога што је неко обрисао.

(24-09-2013, 02:52 PM)Громовник Пише:  И ти си културан врло, свака друга порука ти је обриши слине, обриши бале итд.
...

Слушај Дарко, лепо сам ти све потребно описао да би (ако те интересује) наставио даље на ту тему. Не може се цела шума описати кроз 1, 10, 100 некаквих "извора", па није то 1. св рат!

Број извора за досељавање Словена је 3, ТРИ!

Све остало је конструкција, на конструкцију, од фалсификата!

Прочитај рецимо бар 5 књига од најпознатијег и најцењенијег "Сеобара" (упокојио се пролетос) Тибора Живковића. Човека невероватне радне енергије и познавалаца 10-ак језика, који НИЈЕ одбацио ни ДАИ ни ЛПД, шта он у сублимату говори о сеоби словена!
Када схватиш да он то цени на (МАКС) 1-2% становника и назива "сеобу Словена" - врло "несрећно изабраним термином".

Или када ти Ђорђе Јанковић, човек невероватне ерудиције, ПРАКСЕ, културе и обзира, који има невероватно поштовање од СВИХ, каже оно са оних клипова!

Или у СВЕТУ (пре) цењени Србољуб Живановић изјави оно, на оној емисији...

Па ваљда имаш толико година и зрелости да НЕШТО закључиш из тога? А не да ме питаш за "изворе"?

Јер ако си ти у стању да оваква три човека (да је три...) ПРЕСКОЧИШ и тражиш "изворе"?

Па шта ти мислиш? Па ти људи су НАПАМЕТ знали све те твоје "изворе"! Питаш за изворе?

Ето таквим недораслим, незрелим, али и неваспитаним, препотентним ставом, вучеш човека да помиње слине и бале. Јер нити си шта разумео из преписке (као да и не читаш), већ стално и тврдоглаво тераш неке ГЛУПОСТИ (немам бољи назива) са википедија исл...

Али шта да се ради, сигуран сам да има и ко ће нешто разумети из свега овога.
Одговори

(24-09-2013, 09:00 PM)Лепи Бора Пише:  Број извора за досељавање Словена је 3, ТРИ!

Имена Византијских САВРЕМЕНИКА у чијим се изворима описује миграција Словена и њихово нападање Византије:

1. Прокопије из Цезареје
  2. Јован од Ефеса
  3. Менандер Протектор
  4. Јорданес
  5. Теофилакт Симоката

И сигурно има још неких које не познајем. Јел ово више од три, не рачунајући ДАИ?

Видиш колико немаш појма.

Е сад дај ти бар један извор да су Срби били присутни на Балкану пре нове ере.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним