Сад видим ово, па сам нешто расположен да тртомудим...
(25-09-2013, 10:57 AM)Громовник Пише: 1 - Мало ти је што Срби говоре Словенском породицом језика.
2 - Мало ти је што се у прехришћанским Српским обредним песмама помињу имена Словенских Богова, истих оних који се помињу у свим осталим Словенским земљама.
3 - Мало ти је што Срби носе у себи Словенски ген R1a1 који је присутан од Русије до Немачке и јужно до Грчке, односно свуда тамо где се и данас говоре Словенски језици, поред Динарског гена, који је концентрисан искључиво на Балкану и нигде другде.
4 - Мало ти је што и дан данас на источним границама Немачке постоји несумњиво Словенски народ који носи идентично име као и наш, не зову се никаквим Илирима, нити их је ико тако звао у историји.
5 - Мало ти је што прегршт Византијских писаца у континуитету од 6. века говори о појави и досељавању масе Словенских народа.
Мало ти је што материјални, археолошки докази са Балкана недвосмислено подупиру ову тезу - појава сача, култура које се углавном хране просом, похараних градова, фигурица Словенских Богова... све датирано на рани средњи век.
...
1 - А којом породицом језика су говорили Илири, Трачани, исл?
Кад сазнаш, јави се...
2 - Да ти шанем, Словенски богови су и Илирски, Трачки, али и Грчки, Латински... све до краја земље...
3 - Немаш појма (да бидем искрет). Словенски ген (ајд да тако кажемо, мада...,...) је овде мало присутан (5-15%), а динарски ген (антрополошки тип, боље...) је присутан СВУДА где су Аријевци (Винчанци) освајали и уводили своју културу! Нарочито у Украјини, Молдавији, скандинавији, али чак и у британији и француској. Тај "ген" је и оформио Словенство у данашњем облику. Тако да причаш о стварима које су доказане (да поновим по 100х...) и то не двосмислено, него НЕПОБИТНО. Не само генетиком и антропологијом, него и археологијом, етнологијом, лингвистиком, итд...
Све приче будала које иду контра, су толико СУЛУДЕ да је то смешно, па нестаде одједном нпр. КОМПЛЕТНА СЛИКА ИЛИРА?
Коме бре то треба?
4 - Лужички Срби, ТАКОЂЕ (оф хорс) потичу (као и Руси, Пруси,...) са Балкана (Хелметета...), наравно као ОРГАНИЗАЦИЈА, не КРВ. Крвно су нам исти као и Руси (значи слабо...)
5 - Византијски писци говоре о МИГРАЦИЈАМА група ратника, а (готово да) не говоре о СЕОБАМА! ТОГА НЕМА! А ако мислиш супротно, онда си ти геније из Кеније...
СВИ су до 15. века Србе искључиво звали (по 1000х...): Илирима, Трачанима, Рашанима, Трибалима, Аутаријатима,..............
Па неки и до 19. века (АУ монархија) и данас (мађари), али ти то немереш знати, јер ниси ништа читао од ПРАВИХ ствари. Википедију и остале небулозе, мош мачку о реп...
(27-09-2013, 10:59 PM)Громовник Пише: (27-09-2013, 09:19 PM)Лепи Бора Пише: Милослав ме је питао, а ја сам одговорио, дал си ти Милославов адвокат, или шта?
Интересује мене који су. И чекам те изворе кад ћеш да ми пружиш.
Изворе немам намеру да пружам НИКОМЕ!
То сам јасно и рекао.
То је претежак посао и много тражиш од мене. Овде сам изгледа и превише удавио људе, па се мислим дал да се више и јављам на форум (да неке ствари сазру...). А не да тражим (поново) од другара преводе и губим време око глупости.
Схвати мени то не треба.
Али тацна је некима сан.
Рече ти негде и да је Српски Аутохтонизам настао 1990!!!!!
Па ја сам се бавио тиме ДАЛЕКО РАНИЈЕ, а да не набрајам Билбије и Милојевиће и МАСЕ правих историчара...
Све у свему, кога тема занима има смернице. А ко хоће да се надјебава са глупостима, нека нађе другог пацијента...