Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РЕФОРМА РЕФОРМЕ КРИМО-КАТОЛИКА ВУКА

Обојица буквар Црквенословенског.

Л и јат дају само и једино Љ и ништа више.

Ви би правописаније и граматику тумачили како вам ће'ф, али немере да бидне.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(22-09-2015, 09:49 PM)херцеговац Пише:  Обојица буквар Црквенословенског.

JOK!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ето видиш и ти си се сложио:

Јок, ће да бидне!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Цитат:По постојању три дијалекта наш језик се не разликује од других: сви европски језици имају више дијалеката, понекад чак међусобно неразумљивих.

Због тог разлога мислим да случај српског језика није исти као онај неких других европских језика.
У Италији се многобројни дијалекти битно разликују тако да нема у највише случајева међусобног разумевања. Зато створење једног стандардног књижевног језика ту и у неким другим земљама било је прекопотребно за политичку сврху, за науку и културу и за разлоге обичног живота.
То није исти случај овде где су људи из различитих српских крајева и неки писају на ијекавици и сви се ипак схватате друг друга.
У Италији не само постоји много различитих крупних дијалеката, него да дијалекат може варира унутар исте покрајине од града до града, у мом крају и од села до села.
Нормално се сматра Балкан као регион посебно компликованог етничког и језичког мозаика. Мислим да је за то допринео и верски фактор. Међутим, различита језичка ситуација је постојала и у западним европским земљама, ту су то ипак најчешће урешили са великом националном и језичком хомогенизацијом, док на Балкану и у неким земљама источне Европе увек је дато превише пажње различитостима и то разликовање је охрабрено и од страних сила.
Ја то пишем јер мислим да је то важно политичко питање: заиста је по мени апсурдно и потпуно несхватљиво да од једне покрајине Црне Горе се прави једна „нација“ и прича се данас о неким језицима типа „црногорски“ и „босански“.
Колико знам једна поборница црногорске независности Весна Килибарда је професорка италијанског језика и такво нешто о италијанским дијалектима не може а да не зна.
Ја не знам како то да се људи „диве“ Западу а потом се поступају потпуно другачије од западника.
Да би се у Италији искористило исто мерило као у Црној Гори, не само да би се полуострво распало у више државица, него да би се вратило на средњи век, када је сваки град био посебна државица.
Одговори

(22-09-2015, 09:49 PM)херцеговац Пише:  Обојица буквар Црквенословенског.

Јок бре!

Ако МИ као натурализовани екавац и ментални и етнички ијекавац, можемо наш предлог да прихватимо онда могу и други паметњаковићи!

А наш предлог јесте да екавци читају ЈАТ као Е а ијекавци као ИЈЕ!

У том случају за нас је иста девојка лЕпа а за тебе лИЈЕпа!

Исто пишемо а различито читамо!

Зашто због тога теби у глави бучи?!

КУЛТУРОЛОШКИ КИНЕСКИ ЗИД ПРЕМА ТАКОЗВАНИМ "ХРВАТИМА" И ПЕРИГУЗИМА ЈЕСТЕ НАША ДУЖНОСТ НАЈСВЕТИЈА!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

То би ти онако на силу да проведеш оно како није и не треба!

Што, одма' не рече да би ти мимо и буквара и граматике и... уводио своја правила у језик па да то и не буде Црквенословенски, него онако скуп мало од овога, мало од онога.

Јат се никада не чита као Е или ИЈЕ, него само као ЈЕ, ЉЕ (када је стоји иза слова л), ЊЕ (када стоји иза слова н).

Одговори

(23-09-2015, 04:43 PM)херцеговац Пише:  Јат се никада не чита као Е или ИЈЕ, него само као ЈЕ, ЉЕ (када је стоји иза слова л), ЊЕ (када стоји иза слова н).

Тја...ај'поново јербо повторавање је мајка свих наука, па каже:

Дајемо дакле ође неколико речи из једног писма Владике Његоша а из књиге под насловом „ПИСМА Петра Петровића Његоша”, коју имамо ође на столу.

Књига је штампана у Београду Лета Господњег 1940-е године, а на задњој страни се још налази налепница са Именом Прађеда нашега, па каже:

Цитат:Провиденіе осѣнивъ многіе народь благотворньiмь скиптромь Вашимь, указало имь путь къ истинной славѣ и благоденствiю.

Провидѣнiемъ въ отвѣть на гласъ страждующихъ, принято будетъ съ чувствомъ неизмѣнной преданности.

Имѣю счастiе бъiть,

Вѣчно преданнѣйшiй слуга и Богомолецъ,

Владъiка Черногорскiй

Петръ Петровичъ Нѣегошъ

Даклем Ми читамо оно Вѣчно као ВЕчно а ти као ВИЈЕчно, што у говору постаје Вјечно!

Зашто теби због овога углаву бучи?!

Правило читања о коме ти причаш уопште не постоји, постоје правила и изузеци, А СВЕ ЗАВИСНО ОД ВОЉЕ ОНОГА КОЈИ ПРАВИЛА ТВОРИ!

Унас постоји ваљан разлог а на ползу Отачества нам, да овај проблем више дијалеката и вишеазбучја једаред решимо у Србском Језику!

Докле ћемо да живимо као Народ оболео од ШИЗОФРЕНИЈЕ-УДВОЈЕНОСТИ ЛИЧНОСТИ на нивоу нације?!

Докле?!

ДОКЛЕ:

ДВА УРАНКА !!!

ДВЕ НОВЕ ГОДИНЕ !!!

ДВА ПИСМА !!!

ДВА ДИЈАЛЕКТА !!!

ДВА КАЛЕНДАРА !!!

ДВЕ ИСТОРИЈЕ !!!

ДВА "АНТИФАШИСТИЧКА ПОКРЕТА" !!!

ДВА ЛИЦА !!!

ДВЕ ИСТИНЕ !!!

ДВЕ СТОЛИЦЕ...
На којима би да седимо чак и ако се налазе у две различите собе!

ДОКЛЕ БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ ?!!!

Сад и КОМУНО-САТАНИСТИЧКИ "ПРАЗНИК" И ТАКОЗВАНИ "ПРВОМАЈСКИ УРАНАК" ПОСТАДЕ НЕКА ТРАДИЦИЈА !!!

Одкад то и ко је тај "УРАНАК" увео уместо Србског ЂУРЂЕВДАНСКОГ УРАНКА који вуче порекло још из пред-Хришћанских дубина Србске Историје и Србског Бога Јарила, Празника кога је Црква наша Благога Господа Исуса Христа прихватила и дароавала нам Уранак на Светог Георгија Победоносца!

Ми немамо ништа против да потомци Срба атеиста који још тугују за Јожом Амброзом и његовим временом, празнују свој први мај али нека то чине као што сличне групације у целом свету раде, нек'изађу па нек'протествују због социјалне неправде и тако то!

АЛИ НЕК'НАМИ СРБИМА НЕ КРАДУ И НЕ ФАЛСИФИКУЈУ

У Р А Н А К

КОЈИ ЊИХОВИ ИСТОМИШЉЕНИЦИ У СВЕТУ НЕ СЛАВЕ, НИТИ ИДУ ЗОРОМ ЗА ПРВИ МАЈ У ПРИРОДУ ДА ПЕКУ ЈАЊЕ !!!

Дошло је време да се прекине са НАЦИОНАЛНОМ ШИЗОФРЕНИЈОМ,

СРБСКО

Цитат:Старо, старо ми дајте! Оно што мирише на сух босиљак и што сада тако слатко пада. Пада и греје, греје срце.

Бора Станковић

Или

Цитат:МОЖЕ СЕ БИТИ ОРАО А МОЖЕ СЕ БИТИ И ЦРВ-АЛ'НЕ МОЖЕ СЕ БИТИ И ОРАО И ЦРВ У ИСТО ВРЕМЕ !

Доктор Слободан Драшковић

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Šta ti je šizofrenija:

Kada živiš u jednoj od najjačih i najjmodernijih demokratskih država kao što je Kanda i to preko 30 godina, tuna imaš sver kvalitetno platu/ penziju,socijalno i zdravstvo, voziš skupa kola, piješ kanadski viski i jedeš lososa, imas najjnoviji ajfon itd a pišeš i predlažep da Srbija treba da se vrati negde u XV vek sa crkvenoslovenskim jezikom, nekim diktatorom na čelu, gde neće biti glasanja, nego će vladati 300 hrabrih itd, bez interneta i tv-a..

Probaj tako da živiš u Kanadi bar nedelju dana tj. da živiš od nekih 100-200 $ mesečno, kao što živi srpski građanin...

Al dal je i,j lj, m, nj, o, p, r , s, t...
Totalno je nebitno, ako covek nema ni za leba.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Пуно среће са тим соједињенијем дијалеката. Људе овде не можеш да натераш да не пљују на улици, а хоћете да им наметнете ново писмо Rolleyes

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Predlažem da se napravi skajp konferencija i svako veče sa prosvetarom kao profom da vežbamom novi srpski jezik po porosvetaru....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-09-2015, 09:29 PM)Николај Пише:  Пуно среће са тим соједињенијем дијалеката. Људе овде не можеш да натераш да не пљују на улици, а хоћете да им наметнете ново писмо Rolleyes

Ма има да пљују па да лижу ал'ће га мајци писати правилно, чек'само да ми дођемо навлас', послен ће да пишу и да траже још, уосталом као и во времја Вожда и Коџе Милоша, да Амброзија и не помињемо!

табаџијатабаџијатабаџија

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Чујем да ћеш водити министарство за истраживање руда и губљење времена кад дођете на влас'?
Ја ти одма' кажем да ту одговорну функцију обављаш из Канаде, не мораш се ни враћати у Србију.

Одговори

(23-09-2015, 08:44 PM)Mekenzi Пише:  Бла, бла, трућ, трућ...voziš skupa kola, piješ kanadski viski i jedeš lososa, imas najjnoviji ajfon...бла, бла...a pišeš i predlažep da Srbija treba da se vrati negde u XV vek sa crkvenoslovenskim jezikom....

Ко више воли да му језик буде овај Вуков, турко-шатровачки:

Цитат:Џезва, чорба, чакшире, чибук , авлија
чардак, сарма, чарапа, ајвар, фереџа
кесер, ексер, димија, мезе, кашика
дувар, подрум, рахатлокум, ћилим, тараба.

Буђелар, катанац, баксуз, џимрија,
муфте-ћуфте, севап, ћевап, тазе, туршија
Буђелар, гурсуз, баксуз, џимрија,
муфте-ћуфте, севап, ћевап, тазе, туршија

Аман , заман , сабајле, севдах, џукела
ћумур, харач, ђутуре, зулум, јаничар
киоск, муфљуз, чаршија, кабадахија
и на каиш машала, бујрум, комшија

џумбус, џанум , џефердан, зијан , касаба
сиктер, багра, ћурчија, дорћол, макадам
бирцус, ђерам, ђубровник, астал , калдрма
мегдан, ћишак, ђеврек, бурек и ђувегија

Него овај ПРАВО-СЕРБСКИ:

Цитат:Чловече иже Сербскије Земље ступаје,
Пришлац ли јеси или сушти ту,
Кто јеси и что си,

Јегда придејши на поље сије,
Јеже глагољет се Косово,

И по всему узриши плно костиј мертвих,
Таже и с њими камено јестатство,

Мене Крстоваображена и знаменана,
Посреде зриши просто стојешта.

Да не преминеш и да не презрипш,
Јакоже что туње и сујетно,

Но мољу те,

Приди и приближи се, о љубими,
И расмотри словеса јаже приношу ти!

И от того имаши разумети којеје ради вини
И како и почто стоју аз зде,
Поњеже истину ти глагољу,

Не мањше от одушевљенаго,
Васа по суштаству хошту ви известити садејана.

Зде некогда велики Самодржац,
Чудо земљаноје и Рига Србски,

Иже нарицајеми Лазар, Кнез велики,
Благочастију непоколебими стлп,

Богоразумију пучина и мудрости глбина,
Огањи ум и страним предстатељ,

Питатељ алчуштим и ништим помилованије,
Скрбим помилованије и утешитељ,
Иже васи љубеји јелика Христос хоштет.

Ка сему бо својим извољенијем сам собоју
Паче же и са васеми својими, бесчисланоје множаство,
Јелика под рукоју јего.

Мужије добри, мужије храбри,
Мужије, ваистину, ва слове и ва деле

Јакоже звезди светли блстеште се,
Јакоже земља цветци преиспаштрени,

Одеја би златом и каменијем частним украшени,
Множајши коњи избрани и златоседлани,
Васедивни и красни васадници их.

Васеплеменитих и славних
Јакоже кто добри пастир же и предстатељ,
Мудро агнаце словесније приводит

О Христе кончати доброје
И страданију Венац
Вишњеје Слави Причесници бити.

Темже сагласно многоје бесчисланоје множаство
Вакупе се добрим и великим Господином,

Добљеју Душеју и Вероју тврдејши,
Јакоже на чртог красан и многоуханоје упитеније

На враги устрмише се
И суштаго змија поправише

И умртвише звера дивијаго
И великаго супротивника

И неситаго ада васејадца,
Реку же Амурата и сина јегова,

Аспидово иштеније и јехидново,
Штене лавово и василисково,
И са њими инех не малех!

О чудеси Божијих судаб,
Јет бист добљи страдалац

Рукама безаконима агарјанскима
И конац страданију добре сам пријемљет

И Мученик Христов бивајет
Велики Кнез Лазар!

Не ин бо други усекну јего, о љубимици,
И сама рука убице того сина Амуратова.

И си васа речена савршише се ва лето 6897,
Индикто дванаестаго, месеца јунија петнаести дан, ва вторник,

Час же сушту или шесту или седмому,
Не веде, Бог вест!

КО ДАКЛЕ ВИШЕ ВОЛИ ОНАЈ ПРВИ ОД ОВОГ ПОТОЊЕГ ЈЕЗИКА, ТАЈ НИТ' ЈЕ СРБИН НИТ'ЈЕ ЧО'ЕК!

Уосталом наш Народ лепо вели, па каже:

НИТ'ЈЕ РИБА МЕСО НИТ'ЈЕ ТУРЧИН ЧО'ЕК!

Питањце:

Кизо неко рече да си ти шифтар а ми смо нешта били убеђени да си Мађар, ама нешто се мис'им...да ниси ти Турчин бре?

А?

Да закључимо са следећим чињеницама од који се не може побећи, па каже:

Енглези, Руси и Французи пишу и говоре СКОРО ИСТО као и пре њихових реформи Језика и Писма, док је нами КРИМО-КАТОЛИК Вук увео „турко-шатровачки” упростачени језик избушен турцизмима к'о швајцарски сира!

Језик Вуков уопште није „источнохерцеговачки” већ језик неписменог народа из турских касаба прошаран турцизмима!

Кад би из тог говора избацили све турцизме ми бисмо морали да се споразумевамо кревељењем, крицима и знацима за мутаве!

Међутим!

КРИМО-КАТОЛИК Вук је боље говорио немачки но Србски а ни тај свој језик касабе није знао да пише јер је избачен из Манастира као лош ђак!

Срби се морају одупрети простачењу Језика и Писма или нестати-туна дилеме нема!

Ми дакле треба учинимо следеће:

1.
ДА ЗАБРАНИМО ХРВАТСКУ ГАЈЕВИЦУ, ТЈ. ЛАТИНИЦУ

U S T A Š I C U,

И ЛАТИНИЧАРЕЊЕ СРБА ЂЕГОД МОЖЕМО!

2.
ДА ПРОМЕНИМО ПРАВОПИС!

3.
ДА УВЕДЕМО КРСТОЛИКО СЛОВО ЈАТ У САДШЊУ ЋИРИЛИЦУ, ЧИМЕ БРИШЕМО РАЗЛИКЕ ИЗМЕЂУ ЕКАВИЦЕ, ИЈЕКАВИЦЕ И ИКАВИЦЕ КОД СРБА!

4.
ДА ОПРЕЗНО И ПОСТЕПЕНО ВРАТИМО ЋИРИЛИЦИ СЛОВА КОЈА ЈЕ КРИМО-КАТОЛИК ВУК ИЗБАЦИО!

5.
ДА ОБОГАТИМО НАШ СРБСКИ ЈЕЗИК, ВРАЋАЈУЋИ, ОПЕТ ОПРЕЗНО И ПОСТЕПЕНО, СВЕ ОНО ШТО ЈЕ ПОШОКАЧЕЊАК КРИМО-КАТОЛИК ВУК ИЗБАЦИО, ИСТОВРЕМЕНО ИЗБАЦУЈУЋИ ЊЕГОВЕ ТУРЦИЗМЕ.

Како ми радили тако нами и Бог помогао!

Закључак:

ВУК НИЈЕ БИО НИ „ЈЕКАВАЦ” НИ „ИЈЕКАВАЦ” НЕГО

Т У Р К О В А Ц

ЈЕРБО МУ ЈЕ ЈЕЗИК БИО ИЗБУШЕН ТУРЦИЗМИМА К'О ШВАЈЦАРСКИ СИРА !

МИ НИСМО ТУРЦИ И ТУРЦИЗМИ У ВУКОВОМ ЈЕЗИКУ НИСУ НИКАКАВ „НААААРОДНИ ЈЕЗИК” НЕГО НАШ ЈАД, ЧЕМЕР, НЕСРЕЋА И ЈАРАМ ТУРСКЕ ОКУПАЦИЈЕ КОЈИ ЈОШ УВЕК НОСИМО НА ЛЕЂИМА!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Министре, то што ти постављаш је транскрипција на шатровачком.

Мој министре, донт микс грандмотхерс анд фрогс што ономад рече министар спољашњих послова.

Ти зајебаваш овај народ овдије!

Поставиш транскрипцију на како кажеш шатровачком и онда лупаш како је диван језик!

Ти не знаш гдје удараш.

Ако си за за повратак на било коју верзију старог језика, онда се држи тога. Немој сад ово, сад оно да дробиш. Прије свега, изучи буквар и изговор писмена.

И на крају,
окани се транскрипција на новоговору, ако си за стари! Испадаш смијешан.

(24-09-2015, 03:24 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Васеплеменитих и славних
Јакоже кто добри пастир же и предстатељ,
Мудро агнаце словесније приводит

О Христе кончати доброје
И страданију Венац
Вишњеје Слави Причесници бити.

Темже сагласно многоје бесчисланоје множаство
Вакупе се добрим и великим Господином,

Добљеју Душеју и Вероју тврдејши,
Јакоже на чртог красан и многоуханоје упитеније

На враги устрмише се
И суштаго змија поправише

О чудеси Божијих судаб,
Јет бист добљи страдалац

Рукама безаконима агарјанскима
И конац страданију добре сам пријемљет

И Мученик Христов бивајет
Велики Кнез Лазар!

Не ин бо други усекну јего, о љубимици,
И сама рука убице того сина Амуратова.

И си васа речена савршише се ва лето 6897,
Индикто дванаестаго, месеца јунија петнаести дан, ва вторник,

Час же сушту или шесту или седмому,
Не веде, Бог вест!

Цитат:КО ДАКЛЕ ВИШЕ ВОЛИ ОНАЈ ПРВИ ОД ОВОГ ПОТОЊЕГ ЈЕЗИКА, ТАЈ НИТ' ЈЕ СРБИН НИТ'ЈЕ ЧО'ЕК!

Када није човјек што га користиш и постираш текст транскриптован на том турско-шатровачком?
Ово што си ти поставио није језик за који се, како сам тврдиш, залажеш!

Сад нисам сигуран ни за шта си ни да ли си за стари језик!?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним