Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РЕШЕЊЕ ЗА ВОЈВОДИНУ!!!
#1

Пази 'вамо!

Имамо решење за такозвану "војводину" иако сматрамо да

ВОЈВОДИНУ ВАЉА УКИНУТИ!

Ево дакле решења а да сви, па и Киза, буду задовољни!

Наиме Велики Војвод је овијех дана у Ваљеву јавно похвалио Војводину, па каже:


Ми дакле предлажемо да се одсад титовска комуно-сатанистичка творевина АП Војводина, преименује у

ПОКРАЈИНУ ВОЈВОДИНУ,

што ће рећи покрајину коју је Војвода похвалио!

У надежди смо да овоме предлогу ни највећи Киза неће моћи да нађе мане!

И вук сит и овце на броју!

Паметном доста!

ХармоникаХармоникаХармоника

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#2


У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#3

(27-10-2015, 04:55 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Пази 'вамо!

Имамо решење за такозвану "војводину" иако сматрамо да

ВОЈВОДИНУ ВАЉА УКИНУТИ!

Ево дакле решења а да сви, па и Киза, буду задовољни!

Наиме Велики Војвод је овијех дана у Ваљеву јавно похвалио Војводину, па каже:Ми дакле предлажемо да се одсад титовска комуно-сатанистичка творевина АП Војводина, преименује у

ПОКРАЈИНУ ВОЈВОДИНУ,

што ће рећи покрајину коју је Војвода похвалио!

У надежди смо да овоме предлогу ни највећи Киза неће моћи да нађе мане!

И вук сит и овце на броју!

Паметном доста!

ХармоникаХармоникаХармоника

Niđe veze da je Vojvodina titoistička i komunistička poreklom.

Pa ka'e

Име

Име Војводина на српском језику означава територију којом управља војвода. У српском језику се користе још две варијанте имена Војводине, а то су: војводовина и војводство. У пољском језику се данас такође користи назив województwo као ознака за покрајину. Име Војводине потиче из 1848. године, када се простор данашње Војводине звао Српска Војводина (1848—1849) и Војводство Србија (1849—1860). Од 1945. године, у службеној је употреби назив „Војводина“.

Службени називи на осталим службеним језицима Војводине:

мађ. Vajdaság Autonóm Tartomány
свк. Autonómna pokrajina Vojvodina
рум. Provincia Autonomă Voivodina
рсн. Автономна Покраїна Войводина
хрв. Autonomna Pokrajina Vojvodina

Иако се име Војводине у континуитету користи од 1848. године, назив има дубље историјско порекло, тако да је још 1690. и 1694. године Србима у Хабзбуршкој монархији било признато право на војводу и засебну територију (војводину), а још у 9. веку су на подручју данашње Војводине постојала војводства, којима су владале бугарске војводе.

Idemo dalje...

Правни статус

Највиши правни акт Аутономне Покрајине Војводине је СтатутВикзиворниктекст (изнад којег је Устав Републике Србије), који је ступио на снагу 1. јануара 2010. године. Највиши покрајински орган је Скупштина, у коју се слободним изборима бира 120 посланика са територије АПВ и у којој су равноправни сви службени језици. Орган извршне власти је покрајинска Влада на чијем је челу председник владе.

АП Војводина је чланица Савета европских регија при Европском парламенту, као прва, а засада и једина, регија која је постала чланица, а да матична држава није у том тренутку била члан Европске уније или Савета Европе. Такође, саоснивач је и регионалног савета еурорегије ДКМТ (Дунав—Кереш—Мориш—Тиса), који окупља, осим саме Војводине, и неколико жупанија из Мађарске и Румуније, и чији је задатак међусобна сарадња у регионалном привредном, културном и еколошком развоју.

Вероисповест

Становници Војводине разликују се и по вероисповести. Срби, Црногорци, Румуни, Роми, Македонци и Украјинци углавном су православни, Мађари, Хрвати и Буњевци су католици, Русини су гркокатолици, док Словака има протестаната и католика, а постоји и одређени број муслимана и припадника других малих верских заједница. Значајан удео протестаната је и међу Мађарима, а делом и међу Србима.

Састав становништва према вероисповести је 2011. године био следећи: Православни (70,25%), Католици (17,43%), Протестанти (3,31%) и други.

Службени језици

русински (ћирилица). Извршно Веће АПВ је оснивач и издавач новина на службеним језицима и то: Дневник на српском језику и Magyar Szó (Мађарска реч) на мађарском су дневне новине, а недељници су Hrvatska riječ (Хрватска реч — хрватски), Hlas Ľudu (Глас народа — словачки), Libertatea (Слобода — румунски) и Руске слово (Русинска реч — русински).

Састав становништва према матерњем језику, према попису из 2011. године, био је: српски језик (76,91%), мађарски језик (12,48%), словачки језик (2,47%), ромски језик (1,42%), румунски језик (1,25%), хрватски језик (0,75%), и други.

Наука и култура

У традиционалном културном и научном упоришту српског народа у Војводини најстарије установе су: Матица српска, основана 1826. године и Српско народно позориште, основано 1861. године, у коме се представе изводе и на језицима националних мањина. У Новом Саду се налази и огранак Српске академије наука и уметности, Војвођанска академија наука и уметности, као и два научна института. У тим институцијама и на факултетима ради око три хиљаде стручњака различитих усмерења. Прво фотографско удружење основано је 1901. године: Фото, кино и видео савез Војводине, и једно је од најактивнијих удружења бивше СФР Југославије.


E sad...neko je kao Prosvetar naš pokušao to "Jogurtom" из Београда да реши da reši, pa smo posle morali sve to da ispravljamo i još nismo ispravili...

Јогурт РеволуцијаАнтибирократска револуција је период српске историје који је отпочео 8. седницом Централног комитета Савеза комуниста Србије 1987. године, а завршио се почетком 1989. кадровским сменама које су омогућиле ограничење аутономије српских покрајина и превласт Србије у савезним органима власти.[1] Ово раздобље је обележено серијом митинга током лета и јесени 1988. године, помоћу којих је председник ЦК СК Србије Слободан Милошевић срушио покрајинске власти Војводине и Косова и републичке власти Црне Горе, на њихово место поставивши своје присталице. До 1989. године Србија је стекла контролу над 4 од 8 гласова у федералном председништву и контролу над Савезом комуниста Југославије.[2]

Митинзи у Војводини су почели 9. јула, протестом косовских Срба у Новом Саду против „албанског геноцида“ којим су изложени на Косову. Милошевић је њихов гнев усмерио против покрајинских руководилаца Војводине, који су одбијали да стану на његову страну. Митингаши су захтевали смену највиших руководилаца Социјалистичке аутономне покрајине Војводине и Савеза комуниста Војводине. Председништво СФРЈ и ЦК СКЈ захтевали су од Милошевића да уложи свој ауторитет како би окончао митинге и каналисао гнев народа кроз институције, што је он, међутим, одбио. На заједничкој седници Председништва СР Србије и ЦК СК Србије, 5. септембра 1988. године, рекао је да су митинзи „поштена, демократска и очекивана реакција“ - „Уосталом, људи могу да се окупе само на оној основи на којој се осећају нападнутима и угроженима. Нападнути су као Срби и Црногорци, напуштају своје домове као Срби и Црногорци и, према томе, бране се као Срби и Црногорци.“ - извод из говора Слободана Милошевића на тој седници.

Након тромесечног митинговања на улицама, 5. октобра 1988. око 150.000 особа се окупило Новом Саду да протестује против војвођанске покрајинске владе. Демонстрације cу почеле дан радније у оближњој Бачкој Паланци, и настављене су у Новом Саду. Протесте у Бачкој Паланци је организовао Михаљ Кертес, функционер средњег нивоа Савеза комуниста и по националности Мађар, који је остао упамћен по својој оцени „Како се ви Срби можете бојати Србије, када се ја, Мађар, не бојим Србије?“[7] Демонстранти из Новог Сада и других делова Србије су се окупили у великом броју испред Бановине, седишта Скупштине Војводине. Челници Војводине су се нашли у клопци унутар зграде. Тадашњи председник СФРЈ Лазар Мојсов је одмах затражио интервенцију војске, али су то спречили Милошевићеви приврженици.[8]

Покрајинско руководство, које су чинили Милован Шогоров, Бошко Крунић и Живан Берисављевић, су били изненађени скупом. Пре демонстрација, они су покушали да преговарају и постигну компромис са Милошевићем, изражавајући опрезну подршку променама устава, док су истовремено покучавали да очувају своје позиције и позицију Војводине неокрњеним. Међутим, бујица медијске кампање из београдских новинама их је покопала; називани су „аутономашима“ и „фотељашима“ жељним власти.[9]

Покрајинско руководство је онда издало налог да се демонстрантима ускрати снабдевање електричном енергијом и водом, што је само још више разљутило демонстранте и изазвало да се још више људи из Новог Сада и околине прикључи демонстрацијама. Када је снабдевање електричном енергијом поново успостављеном, руководство покрајине је променило тактику; да би орасположили демонстранте, наредили су да им се подели хлеб и јогурт. Међутим, ускоро су бесни демонстранти бацали каменице и на хиљаде тетрапака јогурта на зграду покрајинског парламента и функционере који су покушали да им се обрате. Назив „Јогурт револуција“ потиче од овог инцидента.[10]

Након ноћи проведене под опсадом, ујутро 6. октобра, цеколупно колективно руководство Војводине је поднело оставке и замењено је Милошевићевим људима од поверења: Недељком Шиповцем, Радованом Панковим и Радоманом Божовићем. Неки историчари оцењују да је „јогурт револуција“, којом је започет процес централизације Србије, била окидач за распад Југославије и крваве сукобе на њеним просторима који су уследили.[11]


Tako da...Bolje se brini za Ontario, Kvebek, Saskvočen nego za Vojvodinu, nemoj ko Miloševć da prođeš, imao je slične inspiracije ko ti pa je na kraju skončao ko pas lutalice bez igde ikoga.

a Vojvodina postoji i postojaće vekovima...


Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#4


У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#5

Simboli Vojvodine
Autonomna pokrajina Vojvodina ima grb i zastavu koje koristi kao svoje istorijsko znamenje.


Grb Vojvodine

Grb kao istorijsko znamenje Autonomne pokrajine Vojvodine sastoji se od grba Bačke, Banata i Srema.

Na štitu složenom iz tri polja, dva uspravna i jednim položenim, smešteni su grbovi Bačke, Banata i Srema, gledajući sa leva na desno.

U uspravnom polju levo smešten je grb Bačke - Apostol Pavle na modroj, kraljevsko plavoj boji stoji bosonog na zelenom polju, ogrnut braon plaštom, sa zlatnim oreolom oko glave i drži u desnoj ruci mač bele boje sa zlatnim rukohvatom i odbojnicima za ruku, okrenutim na dole, a u levoj ruci drži knjigu crnih korica.

U uspravnom polju desno smešten je grb Banata - na crvenom polju nalazi se uspravljen zlatni lav okrenut na desno sa sabljom u desnoj šapi.

U položenom polju je grb Srema - u modrom, kraljevsko plavom polju nalaze se tri srebrne trake - reke Bosut, Sava i Dunav, ispod druge trake na zelenom polju odmara se jelen sa zlatnom ogrlicom oko vrata, a iza njega raste čempres.

Grbom se predstavlja Autonomna pokrajina Vojvodina i izražava pripadnost Autonomnoj pokrajini Vojvodini, kao savremenoj evropskoj demokratskoj regiji.

Grb Autonomne pokrajine Vojvodine se upotrebljava zajedno sa grbom Republike Srbije, kada je zakonom i drugim propisima predviđena upotreba grba Republike Srbije, postavljanjem desno od grba Republike Srbije.

[Слика: xdh18n.jpg]

Zastava Vojvodine

Zastava Autonomne pokrajine Vojvodine, teritorijalne autonomije u Republici Srbiji, savremene Evropske regije i članice Skupštine Evropskih regija sastoji se od boja koje sadrži zastava Republike Srbije: crvene, plave i bele. U sredini plavog polja nalaze se poređane u krug tri zvezde žute boje, koje simbolično ukazuju na povezanost Autonomne pokrajine Vojvodine sa Evropskom unijom i predstavljaju tri vojvođanske regije: Srem, Banat i Bačku.

Zastava Autonomne pokrajine Vojvodine se ističe uporedo sa zastavom Republike Srbije, kada je zakonom ili drugim propisom predviđeno isticanje zastave Republike Srbije.

Na teritoriji AP Vojvodine zastava AP Vojvodine se može samostalno upotrebljavati i na drugim javnim skupovima, zborovima, priredbama i drugim javnim manifestacijama na kojima se ne predstavlja Republika Srbija.

[Слика: 2md3y2r.jpg]Ima nekome nešto ođe da nije jasno?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#6


У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори
#7

Радуј се оооо Кизо, Велики Војвод прави ауто-пут кроз Вршац, то ће свима, па и теби, сигурно донети само корист, па нем'о млого да се буниш да се комуно-сатанистички и титовски назив Аутономна покрајина Војводина, преименује у просто

ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА,

а у знак сећања и захвалности за заузимање Великог Војвода за своју покрајину ђе га овако одешевљено дочекују, па каже:


(27-10-2015, 07:03 PM)Mekenzi Пише:  Име

Име Војводина на српском језику означава...бла, бла, трућ, трућ....

Ама Кизо, немо'сад да обилазиш к'о киша око Крагујевца но реци ти нами ко је установио назив Autonomna Pokrajina Vojvodina?

Гукни голубе, КО ЈЕ КУМОВАО ОВОМ НАЗИВУ?

А?

Не чујемо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#8

(28-10-2015, 07:12 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Радуј се оооо Кизо, Велики Војвод прави ауто-пут кроз Вршац, то ће свима, па и теби, сигурно донети само корист, па нем'о млого да се буниш да се комуно-сатанистички и титовски назив Аутономна покрајина Војводина, преименује у просто

ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА,

а у знак сећања и захвалности за заузимање Великог Војвода за своју покрајину ђе га овако одешевљено дочекују, па каже:


Mi taj Autoput čekamo već 50-60 godina a on će ići pored Vršca za Temišvar,tzv koridor XI.

Nama sada ođe, Beograd ostavio obilaznicu, do pola završenu, i sad sav teretni saobraćaj ide kroz centar grada prema Rumuniji kaTemišvaru...


Vojvoda je dobar šaljivdžija i zbija šale, mator je sad za vlas'.

Pobedio Hag, svaka čast na tome, i sam priznaje da mu je to najveća pobeda.

Sada je SRS stranka porodice Šešelj, gde je ubacio komplet, sinove, snaje i ostalu rodbinu....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#9

(28-10-2015, 07:28 PM)Mekenzi Пише:  Vojvoda je dobar šaljivdžija i zbija šale, mator je sad za vlas'.

Чекај па главни кумашин твоје Аутономне покрајине Војводине, пегави па колмовани Амброзије, је био маторији од Шешеља кад је дош'о навлас'!

И то са дипломом браварског калфе, додуше јачом од дипломе Томе-коме, па сте му пола века певали песмице и још вам не пада напамет да мењате име које вам је он наденуо!

Велики Војвод ће бити бољи, гарантовано!

Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#10

(28-10-2015, 10:08 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(28-10-2015, 07:28 PM)Mekenzi Пише:  Vojvoda je dobar šaljivdžija i zbija šale, mator je sad za vlas'.

Чекај па главни кумашин твоје Аутономне покрајине Војводине, пегави па колмовани Амброзије, је био маторији од Шешеља кад је дош'о навлас'!

И то са дипломом браварског калфе, додуше јачом од дипломе Томе-коме, па сте му пола века певали песмице и још вам не пада напамет да мењате име које вам је он наденуо!

Велики Војвод ће бити бољи, гарантовано!

Јок

Pročitaj malo gore, piše da se Vojvodina spominje još 1680. godine.

Nije nju broz stvorio.
Broz joj je samo dao ovlašćenja koja su joj pripadala, koje je Sloba posle ukinuo.

Kao što ti voliš ivanjički kraj, kao što neko voli Hercegovinu, kao što neko voli Šumadiju, tako i neko voli Vojvodinu.
Samo što kažeš ako voliš Vojvodinu onda si Autonomaš.
Ako voliš Hercegovinu i Republiku Srbiju onda si "pravi" Srbin.

Vojvođanski Srbi i Srbi iz drugih delova su isti, samo sa različitih teritorija.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#11

(28-10-2015, 10:40 PM)Mekenzi Пише:  Nije nju broz stvorio.
Broz joj je samo dao ovlašćenja koja su joj pripadala, koje je Sloba posle ukinuo.

Јопет млавиш ки муда по самару.

Ко је дао Брозу овлашћење да прекраја вољу Србског народа који се изјаснио на великим Скупштинама 1918-те?

Дакле, Срби из Срема, Баната и Бачке јасно су рекли да су део Србије за чим су вековима жудели.

Значи, никакав каплар, па макар био и чифутин Броз, није имао право да цепа Србију!

Све ликове које си поменуо као политички кадар такозване АП Војводине нису ништа друго до бедни чауши поменутог каплара. Другим речима, ради се о последњем људском шљаму - комуно јањичарима.

Што се тиче којекаквих чланстава у јЕвропи, Савету или где већ, то је све урађено без сагласности народа из Срема, баната и Бачке, а опослиле су досманлије после петооктобарског пуча.

На послетку, нек се одржи слободни референдум и чуће се глас и воља народа Срема, Баната и Бачке... Верујем да би више од 75% народа гласало за Србију а јок за Војводину.

пс. ебо те Пајтић све са Чанком и Кострешом.
Одговори
#12

(28-10-2015, 10:40 PM)Mekenzi Пише:  Pročitaj malo gore, piše da se Vojvodina spominje još 1680. godine.

Nije nju broz stvorio.

Ама човече и (пртепостављамо) Србине!

Ми те ође питамо КО ЈЕ СТВОРИО

А У Т О Н О М Н У

П О К Р А Ј И Н У

В О Ј В О Д И Н У ?


Дал'је тај назив икад постојао раније?

Ми имамо дакле, ође САМО ЈЕДАН АРГУМЕНАТ, то јест питање:

КО ЈЕ УСТАНОВИО УСТАШКУ И ЛАТИНИЧАРСКУ AUTONOMU POKRAJINU VOJVODINU?

КО ЈЕ УСТАНОВИО СЛАВЉЕЊЕ И ВЕЛИКО ЖДРАЊЕ У СРБАЉА ЗА ШОКАЧКУ И БЕЛОСВЕЦКУ НОВУ ГОДИНУ А УСРЕД РОЖДЕСТВЕНОГ ПОСТА?

КО ?


Ми се сећамо КО је то био док ови Киза и његова аутономна латиничарска млађарија није у то време била чак ни у идеји својијех ћаћа!

Даклем КУМ Аутономне покрајине Војводине био је едан од главних агената Интернационалне Лихварске Хидре, вољени „маршал” наших СФР Шуго-носталгичара и латиничара из поробљене нам Отаџбине, трбати пегави па колмовани аустроугарски фелдвебел и похрваћени мађарски чива из Сегедина,
.
Јосип Броз-Амброз Тито!

ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!

Пегави па колмовани у мидере утегнути чифутин из Сегедина, Јосип Броз-Амброз Тито, аустриски шпиле из „Вражје Домобранске”, одрадио је за Енглезе и кримокатоличку аждаху ПОСЛЕДЊИ ЧИН УНИЈАЋЕЊА СРБА!

СРБСКУ ЕЛИТУ ЈЕ ПОБИО, ОД СРБСКОГ СЕЉАШТВА ШТО НИЈЕ ПОБИО ПОЗАТВАРАО ЈЕ У КАЗАМАТЕ И ЧАК КОНЦЕНТРАЦИОНЕ ЛОГОРЕ КАО „КРИВАЈА”-ЗАВИДОВИЋИ, ПРОГНАО ЈЕ ЧАК И ОСАКАЋЕНУ ВУКОВУ ПОЛУ-ЛАТИНИЦУ И УВЕО ЛАТИНСКО ПИСМО, КОЈИМ СЕ КИЗА УПОРНО СЛУЖИ, ЦРКВЕ ЈЕ РУШИО И ДИНАМИТИРАО И СВЕШТЕНСТВО ЈЕ ПРОГАЊАО!

Само то горе наведено је довољно да

АУТОНОМНУ ПОКРАЈИНУ ВОЈВОДИНУ ВАЉА УКИНУТИ!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#13

Јелте Мекензи, што се упита зашто Амброз не створи за Србе АП Крајина у Хрватској која се далеко раније помиње?!

Укинути што пре АП Војводина (као краву музару за тамошње функционере - аутономаше) и формирати области Банат, Бачка и Срем (како је и предвиђено Уставом Краљевине Србије који је написао проф. др Павле Николић)!!!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#14

Цитат:Ako je suditi po nedavnim komentarima bivšeg pomoćnika generalnog sekretara NATO pakta „za javnu diplomatiju" i novoizabranog predsednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatska će uskoro da posluži kao odskočna daska za planove NATO da Vojvodinu proglasi "multietničkom i multijezičkom nezavisnom domovinom" Mađara, Roma, Slovaka, Hrvata, Rumuna – i novopridošlih albanskih izbeglica koje EU dovozi autobusima iz južnih delova nekadašnje Jugoslavije. Plan podrazumeva da se ubrzo pronađu oni politički i medijski instrumenti kojima bi se taj cilj postigao.

Razne "humanitarne" organizacije, agenti Evropske unije, ove zime su davale izbeglim Albancima sa Kosova po 35 evra za taksi i instrukcije da se raziđu po pokrajini i prijave stalno boravište.

Masovni priliv muslimanskih Albanaca iz drugih delova bivše Jugoslavije, jasan je signal da projekat "multietničke i multijezičke nezavisne domovine" postoji i da se u praksi realizuje.

Mada Srbi čine preko 85 odsto stanovništva pokrajine, sa 25 etničkih grupa, Vojvodina je jedna od retkih regija u Evropi koje su tako nacionalno i verski izmešane. Mađari čine 13 odsto stanovništva, Hrvati 2,7 odsto, a Slovaci 2,6 odsto...Za ratne planere NATO i Soroševe demografske inženjere to predstavlja plodno tlo za etničke sukobe i neku novu „balkanizaciju" Balkana.

Stari plan tajnih službi SAD, da se u Vojvodini smisli jedna vrsta tihog etničkog čišćenja Srba i stvaranja prijateljskog režima za zapadne naftne i gasne kompanije, koje su bacile oko na nalazišta u Banatu, nikada nije zaboravljen.

Neka vrsta nezavisne Vojvodine bi obezbedila NATO paktu izvor nafte i gasa u Banatu kao i plodnu podunavsku ravnicu za proizvodnju genetski modifikovane hrane. Zapadni vojno-industrijski kompleks dakle o Vojvodini razmišlja kao o još jednoj Ukrajini: teritoriji za Monsantovu agroeksploataciju i vađenje nafte i gasa.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним